Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@18:30:38 GMT

قطر متحد نظامی آمریکا می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۲۳۲۶

قطر متحد نظامی آمریکا می‌شود؟

 پیوستن قطر به صف متحدان نظامی آمریکا در خارج از چارچوب پیمان دفاع آتلانتیک شمالی (ناتو) برای این کشور می‌تواند مزایای نظامی زیادی به همراه داشته باشد. کشورهایی که به عنوان متحدان نظامی آمریکا محسوب می‌شوند می‌توانند از امکانات مربوط به خرید جنگ‌افزار و آموزش نظامی و همچنین همکاری‌های امنیتی بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از واشنگتن خبر از تمایل آمریکا به جذب قطر به صف متحدان نظامی خارج از پیمان ناتو داده است.

متحدان نظامی بزرگ غیر عضو ناتو آمریکا (MNNA) می‌توانند از پشتیبانی نظامی در امور دفاعی خود بهره ببرند.

به گزارش دویچه وله، تیموتئی لندرکینگ، معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور مربوط به همکاری‌های امنیتی با کشورهای حوزه خلیج فارس، خبر مربوط به احتمال پیوستن قطر به جمع متحدان نظامی غیرعضو ناتو را رسانه‌ای کرده است.

گفته می‌شود گفت‌وگوهایی پیرامون این موضوع بین مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، همتای قطری او، در روزهای گذشته در واشنگتن صورت گرفته است.

>>> در همین رابطه بیشتر بخوانید:
ماموریت جدید ترامپ به کوشنر

نزدیکی قطر به اسرائیل

ناظران بر این باورند که پیوستن قطر به جمع متحدان نظامی غیر عضو ناتو آمریکا به معنای آن است که قطر در راستای نزدیکی به اسرائیل گام‌هایی برداشته است.

پس از امضای توافق صلح بین امارات متحده عربی با اسرائیل و امضای توافق مشابهی بین بحرین و اسرائیل، ناظران پیش بینی کرده بودند که احتمال امضای چنین توافقی از سوی قطر و عمان نیز وجود دارد.

تماس خبرنگار رویترز با بخش ارتباطات دولت قطر درباره پیوستن این کشور به جمع متحدان نظامی آمریکا تا لحظه انتشار گزارش این خبرگزاری بی پاسخ مانده بود.

در حال حاضر آمریکا با ۱۷ کشور غیر عضو ناتو پیمان اتحاد نظامی دارد. در حوزه خلیج فارس، کشورهای کویت و بحرین در شمار متحدان نظامی آمریکا به حساب می‌آیند. بحرین میزبان ناوگان پنجم دریایی آمریکا در خلیج فارس است.

از سوی دیگر، بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه در خاک قطر قرار دارد. تاکنون به علت تنش در مناسبات بین قطر با کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر، زمینه پیوستن این کشور به جمع متحدان نظامی آمریکا وجود نداشت.

آمریکا بر آن است در حوزه خلیج فارس، یک جبهه متحد برای مقابله با "تهدیدهای ایران" ایجاد کند. پس از امضای توافق صلح بین امارات متحده عربی و اسرائیل، آمریکا اعلام کرده بود که حاضر است به این کشور جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ بفروشد.

تصمیم به فروش این جنگنده‌ها به امارات متحده عربی باعث ناخشنودی مقامات اسرائیلی شده است. اسرائیل مایل است که از منظر توان نظامی در موقعیتی ممتاز در منطقه باشد.

310 310

کد خبر 1434056

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل قوانین آمریکا را در غزه نقض می‌کند

قانونگذاران حزب دموکرات آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور گفتند که آن‌ها معتقدند شواهد کافی وجود دارد که ثابت کند اسرائیل با محدود کردن جریان کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، قوانین امریکا را نقض کرده است.

به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، در این نامه که توسط ۸۶ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان امضا شده، آمده است: محدودیت‌های اسرائیل در ورود کمک‌ها «تردید‌هایی را ایجاد می‌کند» و تاکید تل‌آویو در تن دادن به قوانین آمریکایی را تکذیب می‌کند؛ قوانینی که ذینفعان تسلیحات ارسالی آمریکا را ملزم به احترام به قوانین بشردوستانه جهانی و اجازه به ورود کمک‌های آمریکا می‌کند.

در شرایطی که هشدار‌هایی درباره نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها از سوی برخی مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا مطرح می‌شود، دولت بایدن همچنان از این رژیم حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند و تل‌آویو هم برای حمله زمینی به جنوبی‌ترین نقطه غزه – رفح – که میزبان بزرگ‌ترین گروه از آوارگان فلسطینی است، آماده می‌شود.

عملکرد نظامی رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر از بابت به شهادت رساندن بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در غزه که بیشتر آن‌ها زن و کودک بودند، تحت نظارت فزاینده‌ای قرار گرفته است همچنین بمباران و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه تحت محاصره را به گونه‌ای نابود کرده است که گروه‌های امدادی و نهاد‌های بین‌المللی به طور فزاینده‌ای آن را «سیستماتیک» می‌نامند.

نظرات مشترک از سوی چهار اداره شامل «دموکراسی حقوق بشر و کار»، «جمعیت، پناهندگان و مهاجرت»، «عدالت کیفری جهانی» و «امور سازمان‌های بین‌المللی»، «نگرانی جدی در مورد عدم رعایت» قوانین بین‌المللی بشردوستانه در جریان حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه ایجاد کرده است.

در ارزیابی این چهار نهاد آمده است که تضمین‌های رژیم صهیونیستی «نه معتبر و نه قابل اعتماد» است. این ارزیابی به هشت نمونه از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی اشاره کرده که به گفته مقامات، «سوالات جدی» را در مورد نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد می‌کند.

این موارد شامل حمله مکرر به اماکن حفاظت‌شده و زیرساخت‌های غیرنظامی است؛ «سطوح بالای آسیب غیرنظامی به نفع امور نظامی، آن هم به شکلی ناشایست و غیراخلاقی، اقدام اندک برای بررسی تخلفات یا محاکمه کسانی که مسئول صدمات قابل توجه به غیرنظامیان و کشتن نیرو‌های امدادی و خبرنگاران به میزان بی‌سابقه‌ای هستند.»

ارزیابی این چهار دفتر همچنین به ۱۱ مورد از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی اشاره کرده که مقامات گفتند «خودسرانه کمک‌های بشردوستانه را محدود می‌کند»، از جمله رد کردن کل کامیون‌های حامل کمک به دلیل یافتن یک مورد کالا با «کاربرد دوگانه»، محدودیت‌های «ساختگی» در بازرسی‌ها و همچنین حملات مکرر به اماکن و سایت‌های بشردوستانه که نباید مورد حمله قرار بگیرند.

بایدن می‌تواند در هر زمانی انتقال تسلیحات آمریکا را به حالت تعلیق درآورد یا شرایطی را برای آن قائل شود. با این وجود، او تاکنون در برابر درخواست‌های گروه‌های حقوقی، دموکرات‌های چپ‌گرا و گروه‌های آمریکایی عرب برای انجام این کار مقاومت کرده است.

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • سرلشکر رشید: ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • اسرائیل قوانین آمریکا را در غزه نقض می‌کند
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو