Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:24:37 GMT

وضعیت برنج در مازندران چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۳۶۴۴

وضعیت برنج در مازندران چگونه است؟

ایسنا/مازندران درحالی‌که نرخ برنج خارجی به دلیل عدم تخصیص ارز نیمایی به آن به دو برابر قیمت قبل رسیده و هم‌چنین به دلیل شیوع کرونا تا حدی واردات برنج با معضل روبرو شده است حال شواهد نشان از آن دارد که با افزایش قیمت شالیکوبی ها برنج داخلی نیز با جهش قیمت روبه روست و این یعنی اساسی ترین کالای مورد نیاز جامعه دیگر برای اقشار مختلف به راحتی قابل خرید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به طوری که شاهد آن بودیم برنج های یک کیلویی نیز برای کسانی که توان مالی زیادی نداشتند وارد بازار شده است، اگر با همین استراتژی به جلو برویم نه تنها مردم بلکه کشاورزان مازندرانی که کشت غالب آن ها برنج است نیز از چرخه تولید بازمی مانند زیرا قدرت مالی مردم اجازه خرید برنج به آن ها نمی دهد و در نتیجه برنج روی دست کشاورز می ماند و انگیزه کشت و تولید از کشاورز گرفته می شود، در نتیجه تغییر کاربری اراضی که می تواند قوت غالب کشور را تامین کند رخ می دهد و به جای برنج، ویلا از زمین های کشاورزی می روید.

سیدتقی جعفریان‌امیری، رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران در گفت و گو با ایسنا، علت اصلی افزایش قیمت برنج در ماه اخیر را سردرگمی بازار، اقتصاد بیمار ، کوچک شدن سفره و وضعیت معیشتی مردم، بسته شدن تالارها و رستوران ها ، لغو تمامی مراسمات و به دنبال آن کاهش مصرف برنج برشمرد و اظهار کرد: دولت و تمامی متولیان امر باید در جهت تنظیم بازار هر چه سریع تر اقدام کنند در غیر این صورت روزبه‌روز این اوضاع وخیم تر شده و در پی آن وضعیت معیشتی مردم رو به زوال می رود.

وی افزود: اگر روند به همین صورت ادامه یابد، مصرف‌کنندگان قدرت خرید خود را از دست می‌دهند و این عوامل سبب کاهش خرید و عقب‌نشینی مصرف کننده شده و درادامه سبب روی آوردن مصرف‌کنندگان به سمت برنج های وارداتی  می شود.

رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران از کیفیت بسیار پایین برخی برنج‌های موجود در بازار و وجود برنج های تخلیط شده در سطح فروشگاه ها خبر داد و تاکید کرد: متولیان امر باید در ابتدا از سلامت برنج و محصول اطلاع حاصل کرده و بر اساس آن قیمت گذاری انجام دهند.

وی از گرایش مردم به برنج های خارجی خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر همین رویه قیمتی و کیفیتی در بازار ادامه پیدا کند در آینده ای نه چندان دور و در سالیان نزدیک اکثر مصرف کنندگان به برنج‌های وارداتی روی آورده و این مسئله سبب رکود صنعت کشاورزی و به تبع آن سبب تعطیلی صنایع تبدیلی در کشور می شود.

جعفریان شایعه مخلوط کردن برنج ایرانی و خارجی را کاملا تکذیب و اظهار کرد: این کار حتی برای سودجویان مقرون به صرفه نیست و توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزد: در حال حاضر برنج های پرمحصول از جمله ندا و شیرودی با طارم مخلوط و عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران در خصوص واردات برنج برای تنظیم قیمت در بازار ایران با توجه به اینکه قیمت ارز روزانه در حال افزایش است، یادآور شد: در حال حاضر واردات برنج در کشور صورت نمی گیرد، حتی قاچاق برنج نیز در این زمان انجام نمی‌شود، زیرا در حال حاضر این عمل با وجود  قیمت بالای ارز توجیه اقتصادی ندارد.

 جعفریان با بیان اینکه برنج‌های وارداتی موجود در سطح بازار در واقع همان برنج های انبار شده است ،گفت: برنج های موجود در سطح بازار اکثراً واردات قبل بوده و به دلیل جلوگیری از فساد و خرابی در حال توزیع در بازار است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع گرانی برنج داخلی باید از طرف متولیان امر هر چه سریع‌تر پیگیری شود، خاطرنشان کرد :در صورت عدم پیگیری بازار به طور کلی از چرخه درست و اصولی خارج شده، هم مصرف کنندگان و هم کشاورزان ضررهای زیادی را متحمل می شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی برنج گرانی برنج محتکران و دلالان مصرف کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۳۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای