Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات  و فناوری در برنامه تلویزیونی پرسشگر که به روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت درباره بازگشایی دانشگاه‌ها، گفت: شروع ترم تحصیلی از ۱۵ شهریور اعلام شده بود که شنبه گذشته با افتتاح رئیس جمهور به صورت نمادین آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلاس‌های برخی از دانشگاه‌ها شروع شده است و برخی هم از هفته آینده کلاس‌های درس را شروع می‌کنند.

او  افزود: از ابتدا مبنای کارمان بر این بود که آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با توجه به شرایط بیماری کرونا و با توجه به اینکه دانشگاه‌های ما دانشجو‌های غیر بومی دارند (در برخی دانشگاه‌ها تا ۷۰ درصد دانشجوی غیربومی داریم) به صورت الکترونیکی باشد. همچنین دانشگاه‌ها آمادگی رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی را در خوابگاه‌ها نداشتند و به همین علت تصمیم گرفتیم محوریت با آموزش الکترونیکی باشد.

خاکی صدیق با بیان اینکه در ترم جاری تمام کلاس‌ها غیرحضوری و الکترونیکی است، گفت: در برخی دانشگاه‌ها که امکان برگزاری کلاس‌های ترکیبی وجود دارد آموزش می‌تواند ترکیبی هم باشد که در اختیار دانشگاه‌ها است.

درباره وضعیت ترم بهمن تصمیمی گرفته نشده است

او درباره وضعیت ترم آینده دانشگاه‌ها نیز گفت: نحوه برگزاری کلاس دانشگاهی در ترم بهمن بستگی به روند شیوع بیماری دارد و امیدواریم بیماری کنترل شود تا بتوانیم چند ماه دیگر در ترم جدید آموزش‌ها را حضوری ارائه کنیم، اما هنوز در این باره تصمیم گیری نشده است.

او درباره اینکه چه درصدی از دانشگاه‌ها موفق نشده اند سیستم آموزش الکترونیکی را راه اندازی کنند، گفت: دانشگاه‌ها و موسسات دولتی عمدتا تا جایی که آمار گرفته ایم حداقل لازم را برای شروع آموزش الکترونیکی دارند. در ترم گذشته و از اسفند دانشگاه‌ها با مشکلات جدی روبرو بودند و تجربه و زیرساخت‌های لازم را نداشتند. مقاومت‌هایی هم بود، اما از اوایل فروردین به بعد کم کم زیرساخت‌ها در اکثر دانشگاه‌ها تکمیل شده است. درحال حاضر گزارشی از دانشگاه‌های دولتی نداریم که زیرساخت آموزشی مجازی آن‌ها آماده نباشد، البته به لحاظ توانمندی دانشگاه‌ها در سطوح مختلفی هستند.

او درباره اینکه بر اساس اطلاعات واصله دانشگاه قم امکان آموزش مجازی را ندارد، گفت: دانشگاه قم را تا جایی که اطلاع داریم سیستم ال ام اس دارند، اما ممکن است همه اساتید خودشان را با آن سیستم انطباق نداده باشند و سیستم خدمت رسانی الکترونیکی کامل نشده باشد.

خاکی صدیق اظهار کرد: ماهیت کار دانشگاهی این طور نیست که بتوانیم برای همه اساتید کتاب و محتوا تولید کنیم. وقتی در دراز مدت محتوای خوب تهیه شود و اساتید برجسته تدریس خود را روی وب بارگذاری کنند، در یک رقابت طبیعی این درس‌ها جلو می‌افتد و از آن‌ها استفاده می‌شود.

معاون وزیر علوم افزود: مثلا کرس‌های ام آی تی طوری است که بسیاری از افراد به آن مراجعه می‌کنند. اما به نظر می‌رسد سبک خوبی برای دانشگاه‌ها نیست که وزارت علوم خودش چند درس را انتخاب کند، تنوع در رشته‌های دانشگاهی بسیار زیاد است و نمی‌توان برای همه دروس این کار را انجام داد. البته شاید شایسته هم نباشد و باید اجازه رشد دانشگاه‌ها و هیئت علمی را بدهیم و اساتید تلاش کنند که کیفیت ارائه شان بهبود پیدا کند.

خاکی صدیق درباره برنامه های وزارت علوم برای حذف موسسات آموزشی کم کیفیت، گفت: برنامه سطح بندی در موسسات غیرانتفاعی و رتبه بندی در موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم داریم که نیازمند یک ارزیابی است. اولیه استارت اولیه این کار زده شده است و نتایج را اعلام می‌کنیم و مشخص می‌شود چه دانشگاه‌هایی در چه شاخص‌هایی قوی هستند و در کدام شاخص‌ها ضعف دارند.

تعطیلی ۸۰ موسسه آموزش عالی در سه سال گذشته

او افزود: این کار زمینه رقابت دانشگاه‌ها برای اصلاح خودشان را فراهم می‌کند. طیف متنوعی از دانشگاه‌ها را داریم که همه آن‌ها یک جور نیستند. شاهد تعطیل شدن برخی موسسات هستیم و در دو الی سه سال گذشته ۸۰ موسسه در آموزش عالی تعطیل شده است که چندان خوب نیست. ‌ای کاش همه خودشان را اصلاح کنند و کیفیت قابل قبولی ارائه داده و در صحنه باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم اخبار دانشگاهی دانشگاه ها وزارت علوم آموزش عالی خاکی صدیق کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با موضوع ثبت نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ که امروز بعد از ظهر برگزار شد، اظهار کرد: فردا ۱۹ اردیبهشت، ثبت نام دوره ابتدایی به صورت رسمی و کار سازماندهی امور سال آینده نیز آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ضمن تبریک به معلمان عزیز، تصریح کرد: دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، انتظاراتی از معلمان مطرح شد؛ اول، سرفصل تحول است که با توجه به نقشه راه تدوین‌شده و نگاشت مدرسه‌ای سند تحول آن را به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌کنیم و با برنامه مشخص مدرسه‌محور کار کیفیت‌بخشی را دنبال خواهیم کرد.

معاون وزیر آپ با اشاره به توانمندسازی معلمان، ابراز کرد: این د‌وره توانمندسازی به‌صورت ویژه در دوره ابتدایی نظام دوری را اجرا خواهیم کرد. این اتفاق با محوریت دانشگاه فرهنگیان و گروه‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تابستان امسال دوره توانمندسازی به صورت حضوری و مجازی انجام می‌شود، عنوان کرد: در این دوره قصد داریم معلمان را واجد شرایط کنیم تا کیفیت آموزشی را مدنظر داشته باشیم.

برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود

طریفی حسینی افزود: ارتباط تنگاتنگی با معاونت پرورشی و فرهنگی داریم؛ برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود. در حوزه تربیت بدنی و تامین زیرساخت ورزشی اقداماتی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: هزار فضای ورزشی استاندارد درون مدرسه‌ای راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد تا کیفیت در بخش ساحت زیستی افزایش پیدا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آپ، خاطرنشان کرد: معلمان علاوه‌بر انتقال دانش‌، به موضوع پرورش هویت دانش‌آموزان و کشف استعدادهای دانش‌آموزان باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

طریفی حسینی با بیان اینکه استعداد‌پروری و مهارت‌آموزی پروژه اصلی ماست، ادامه داد: به صورت ویژه از انعطاف در سند ۱۰۰ ساعت در اختیار مدرسه وجود دارد که علاوه‌بر برنامه‌های درسی باید برنامه‌ریزی کنند و متناسب با شرایط مدرسه فعالیت‌هایی را طراحی کنند.

وی با اشاره به اینکه کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است، گفت: شیوه جذب آموزش و پرورش تغییر کرده است و دومین آزمون با رویکرد شایسته‌محوری ۲۸ هزار ر‌دیف استخدامی داریم که مرحله اول آن برگزار شده است. ارزیابی تکمیلی از روز گذشته شروع شده و تا خرداد ماه تکمیل شود و از مهر ماه از این معلمان استفاده خواهیم کرد.

طریفی حسینی با بیان اینکه برنامه‌های ویژه‌ایی برای فرهنگیان طراحی شده است، اظهار کرد: طرح شهید همت برای توانمندسازی معلمان انجام شده است. ۱۹۶ هزار از معلمان جدید‌الاستخدام هستند و دوره توانمندسازی را می‌گذرانند، ریل‌گذاری باید پیش روی ما باشد و برنامه‌های دوره ابتدایی را هدایت کنیم.

طریفی حسینی با بیان اینکه کیفیت مدارس دولتی یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: مجموع استخدام ها ۲۰۰ هزار بوده است و حجم استخدام‌ها نویدبخش این است که معلمانی را داریم که می‌توانیم حساب ویژه‌ای روی آن‌ها داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ۲۸ هزار نفر به عنوان معلم انتخاب می‌شوند و می‌توانند به عنوان معلم توفیق خدمت داشته باشند.

وی با اشاره به ماهیت جلسه، اظهار کرد: ستاد پروژه مهر در ابتدای فرآیندها و امور سال تحصیلی پیش رو تشکیل می‌شود که از اسفند مقدمات آن طراحی شده است.

طریفی حسینی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها ثبت‌نام دانش‌آموزان بوده و اولویت با ثبت نام پایه اول است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اولین ساماندهی پروژه ثبت‌نام با سال گذشته فرق آن چنانی نداشته است، اظهار کرد: از فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و هدف تسهیل‌گری در ارائه خدمت است.

وی با بیان اینکه قواعد کلی در آیین‌نامه اجرایی مدارس به صراحت آمده است، تصریح کرد: همچنین در این نوع از ثبت نام حق انتخاب بیشتری به والدین دادیم و در خصوص نظارت بر ثبت نام تیم‌هایی در مناطق مستقر می‌شوند که بر ثبت نام نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

تایید اطلاعات‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود

طریفی حسینی با بیان اینکه شرط ثبت‌نام در پایه اول سنجش نوآموزان است، ابراز کرد: همچنین باید نتیجه سنجش مشخص شده باشد، اگر خانواده‌ای نسبت به سنجش اقدام نکرده است باید ابتدا اقدام کند، سپس کار ثبت نام الکترونیک را انجام دهد؛ این امر یک نوع ثبت اولیه است و مدیر مدرسه شرایط دانش‌آموز را احراز می‌کند و پس از عدم وجود مشکل ثبت نام قطعی می‌شود.

وی افزود: ثبت اول توسط والدین و تایید اطلاعات ثبت‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • آغاز ثبت‌نام الکترونیکی کلاس‌اولی‌ها از امروز | کدام دانش آموزان نمی توانند ثبت نام کنند؟ + ویدئو
  • انتخابات شیراز الکترونیکی برگزار می‌شود
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • مردمی شدن روز شهرکرد موجب ماندگاری آن می‌شود
  • بلاروس: آماده میزبانی مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه هستیم
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است