Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@15:20:02 GMT

به جای نفت چه کالاهایی را صادر کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۶۵۶۹

به جای نفت چه کالاهایی را صادر کنیم؟

یک مقام مسئول کارگری با بیان اینکه باید از نسخه اقتصاد نفتی فاصله بگیریم، بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی را تکیه بر سرمایه های انسانی و نیروهای تحصیلکرده داخلی دانست و بر فعال شدن بیشتر بخش کشاورزی و تسهیل صادرات محصولات ارزآور در شرایط موجود تاکید کرد.

فتح اله بیات در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مشکلات اقتصاد ما این است که همواره بر پایه نفت استوار بوده و با کوچکترین تکانه ای دچار آسیب می شود، اگرچه هنوز هم در حوزه نفت در مقایسه با بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیایی حرف اول را می زنیم ولی معتقدم که باید به فکر درآمدهای جایگزین درآمدهای نفتی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روی دلارهای نفتی حساب باز نکنیم!

وی گفت: تحریم ها مساله تازه ای نیست و سالهای سال است که با آن دست و پنجه نرم می کنیم. ما باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و از شرایط پیش آمده موجود به نفع کشور وتولید داخلی بهره ببریم.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی خاطرنشان کرد: اگر شرایط ما طوری نیست که روی فروش نفت و دلارهای نفتی حساب باز کنیم باید به سمت توسعه و تقویت تولید داخل برویم و از ظرفیت صادرات غیرنفتی و محصولاتی که توان صادرات دارند، استفاده کنیم.

از نسخه اقتصاد نفتی فاصله بگیریم

بیات ادامه داد: متاسفانه وابستگی به نفت باعث شد که از ظرفیتهای داخلی غافل شویم و به توانمندیها و پتانسیل های خود نپردازیم. دولتهای گذشته از نفت منبع درآمد خوبی داشتند ولی دولت امروز با همه فشارها و سختی ها و کاهش درآمدها محکم ایستاده و تلاش کرده تا مشکلات بر مردم کمتر شود. قدر مسلم باید از نسخه اقتصاد نفتی فاصله بگیریم و به تولید داخلی که تاکید مقام معظم رهبری بوده و هست توجه کنیم تا بازار اشتغال رونق بگیرد و درآمدهای پایدار به دست آید.

صادرات محصولات ارزآور و شناسایی بازارهای جدید

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، فعال شدن بیشتر بخش کشاورزی و تسهیل فرایند صادرات محصولات ارزآور کشور را  مورد تاکید قرار داد و با اشاره به ظرفیت بالای صنعت فرش و صنایع دستی، گفت: در شرایط حاضر باید روی بخشهایی که در گذشته فعال بودند متمرکز شویم؛ پسته، زعفران، فرش و صنایع دستی وصنعت چرم و ریسندگی از جمله محصولات صادراتی ارزآور به شمار می روند که باید بازارهای هدف جدیدی برای آنها تعریف کنیم.

تکیه بر سرمایه های انسانی به جای درآمدهای نفتی

بیات با اشاره به کاهش ورود گردشگران خارجی به دلیل شیوع کرونا اظهار کرد: وقتی درآمدها در بخشهایی مثل نفت و گردشگری به حداقل می رسد، باید روی بخشهای دیگر متمرکز شویم.از نظر من بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی تکیه بر سرمایه های انسانی و نیروهای تحصیلکرده و جویای کار کشور است و باید برنامه ریزی ها به سمت و سویی حرکت کند که از توان نیروهای متخصص و ماهر و تحصیلکردگان خود به نحو شایسته استفاده کنیم و بازار اشتغال را تضمین کنیم.

مقابله با قاچاق کالا و واردات بی رویه 

وی در پایان مقابله با واردات بی رویه به ویژه قاچاق کالا را مورد تاکید قرار داد و گفت: در عین حال که نباید محصولاتی که نیاز داخل است، صادر کنیم تا در داخل با کمبود عرضه مواجه نشویم. باید مدیریت بازار و واردات و صادرات را به شکل اصولی و با برنامه به دست بگیریم و اجازه واردات بی رویه کالا به کشور را ندهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات غيرنفتي درآمدهای نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۶۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان