Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه گاردین روز شنبه در گزارشی نوشت آمریکا امشب با اعلام بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران، راه خود را از اعضای شورای امنیت و حتی نزدیک‌ترین متحدانش جدا می‌کند.

در این گزارش آمده است: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته که از امشب، تحریم‌ها علیه ایران را که عموما در زمینه تجارت سلاح است فعال می‌کند و در این رابطه تهدید کرده که اقدامات جدیدی را برای اعمال آن در نظر خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تحریم‌ها در پی توافق چندجانبه هسته‌ای ایران در ژوئیه سال ۲۰۱۵ لغو شد. آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد، اما تابستان گذشته به یکباره ادعا کرد که برای بازگرداندن تحریم‌ها همچنان عضو برجام است.

با این حال ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل استدلال امریکا را رد و تصریح کرده‌اند که واشنگتن عضو مشارکت کننده توافق سال ۲۰۱۵ نیست و حقی برای به‌کار گیری مکانیسم ماشه ندارد.

از این منظر، موعد امشب برای بسیاری از اعضای سازمان ملل متحد، بی‌معناست و ترجیح می‌دهند آن را نادیده بگیرند.

«الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا گفته که روز دوشنبه درباره اقدامات جدید آمریکا فرمان اجرایی جدیدی اعلام خواهد شد. کارشناسان معتقدند که احتمالا آمریکا مجازات‌هایی را علیه شرکت و کشور‌هایی که تحریم تسلیحاتی متعارف علیه ایران را نقض کند، در نظر گرفته است.

اما «الی گرانمایه»، کارشناس اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا» در این باره می‌گوید: به نظر من آنچه ما فردا شاهد خواهیم بود این است که سیاست تحریم‌های آمریکا به نقطه فرسودگی می‌رسد، چون اساس مکانیسم ماشه برای این بود که ایران را در عرصه سیاسی منزوی کند ... که این اتفاق نیفتاده است.

در همین حال 'تریتا پارسی' بنیانگذار و رییس شورای ملی ‏ایرانیان آمریکا می‌گوید که رویکرد خشن‌تر جنگ‌طلبان کاخ سفید برای این است که ایران را وادار کنند به‌گونه‌ای رفتار کند تا حتی اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبان‌ماه انتخاب نشود، امکان نجات برجام غیر ممکن شود

وی در گفتگو با گاردین یادآور شد؛ برای این قشر خاص (جنگ‌طلبان) که به ترامپ خط می‌دهند، این چند هفته آخری است که می‌توانند هر اقدامی را [علیه ایران]صورت دهند و لذا شلیک آخر را ذخیره نمی‌کنند.

به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ کشورش را از برجام خارج کرد و به مشارکت واشنگتن در این توافق پایان داد. او سپس همه تحریم‌های رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند؛ اقدامی که خلاف قوانین بین‌المللی و نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید برجام بود.

در ماه‌های اخیر آمریکا تلاش کرد تا تحریم تسلیحاتی ایران را که ماه اکتبر به پایان می‌رسد، در شورای امنیت تمدید کند، اما این تلاش با شکست مواجه شد.

در همین حال، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مدعی است که واشنگتن، مکانیسم ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را با نامه‌ای که ماه گذشته به این شورا داد، فعال کرده است.

اما کشور‌های اروپایی به همراه چین و روسیه و همچنین ریاست این شورا تأکید کردند که مکانیسم ماشه فعال نشده است؛ زیرا ایالات متحده دیگر مشارکت‌کننده برجام به شمار نمی‌رود.

«دیان دجانی» رییس وقت شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه اوت نیز اعلام کرد: «با توجه به مخالفت ۱۳ عضو با خواسته آمریکا درباره مکانیسم ماشه علیه ایران، اجماعی وجود ندارد و نمی‌توان اقدام بیشتری انجام داد». این موضع سپس از سوی «عبدو آباری» رییس جدید و نیجری شورای امنیت باز هم تکرار شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مکانیسم ماشه پارسی خبر تحریم سازمان ملل متحد ایران شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد

به گزارش صدای ایران به نقل از ایسنا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد. 

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

وزارت خارجه انگلیس نیز در این راستا اعلام کرد ۲ شخص و چهار نهاد را در ارتباط با برنامه پهپادی و موشکی ایران تحریم کرده است.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهاد‌ها و دیگر سخت افزار‌های نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزار‌های در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعا‌های مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.


دیگر خبرها

  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند