Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-آمریکا پس از سریال شکست هایش در مجامع جهانی در رابطه با موضوع بازگرداندن تحریم‌های ایران و منزوی شدن در عرصه بین المللی و عدم همراهی حتی نزدیکترین متحدانش با این طرح، اکنون به صورت یکجانبه متوسل به تحریم ایران شده که از نظر کارشناسان اقدامی غیرقانی به شمار می‌رود.

خبرگزاری میزان - آمریکا به صورت یکجانبه بازگشت تمامی تحریم های سازمان ملل علیه ایران را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در روز ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) به پایان می‌رسد، اما از چند ماه پیش دولت آمریکا تلاش‌های خود را برای تمدید این تحریم‌ها به کار بست که در نهایت این تلاش‌ها به شکست واشنگتن در شدورای امنیت منتهی شد.

رونمایی نیویورک تایمز از به اصطلاح استدلال حقوقی وزارت خارجه آمریکا

اردیبهشت ماه سال جاری روزنامه «نیویورک تایمز» برای نخستین بار گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا در حال تدوین استلالی حقوقی است که بر اساس آن واشنگتن مدعی است همچنان عضوی از برجام است.

هدف از این اقدام اعمال فشار به شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اعلام شد و واشنگتن در این استدلال حقوقی عنوان کرده بود که در صورت مخالفت شورای امنیت با تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران، با وفعال کردن مکانیسم «اسنپ بک» تمامی تحریم‌های سازمان ملل را علیه ایران فعال خواهد کرد.

اعلام مخالفت صریح چین و روسیه

این استدلال حقوقی آمریکا از همان روز‌های نخست جنجال‌های بسیاری را با خود به همراه داشت و حتی نزدیک‌ترین متحدان آمریکا نیز استقبالی از آن نکردند.

اما چین و روسیه به عنوان ۲ عضو دائم شورای امنیت و از طرف‌های توافق هسته‌ای از همان ابتدا مخالفت خود را با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اعلام کرده و در پی آشکار شدن این استلال حقوقی، تاکید کردند که واشنگتن از توافق هسته‌ای خارج شده و استلال مطرح شده نیز بی اساس است.

علاوه بر چین و روسیه کشور‌های اروپایی طرف توافق هسته‌ای نیز از این استدلال آمریکا حمایت نکرده و مخالفت خود را با آن اعلام کردند.

همچنین «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بر این موضوع تاکید کرد که آمریکا عضوی از برجام نبوده و حق استفاده از مکانیسم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را ندارد.

ارائه پیش نویس قطعنامه آمریکا به شورای امنیت

آمریکا پیش نویس قطعنامه تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت ارائه داد و در پی اعلام مخالفت‌های شدید با این قطعنامه، واشنگتن در ۲ نوبت این قطعنامه را اصلاح و پیش نویس‌های جدیدی را از آن به شورای امنیت ارائه داد.

شکست آمریکا در نشست شورای امنیت

در نهایت شامگاه پنجشنبه، ۲۳ مرداد، رسانه‌ها از آغاز روند رای گیری درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت و ادامه این رای گیری تا عصر روز جمعه، ۲۴ مرداد، خبر دادند.

روز شنبه، ۲۵ مرداد ماه، نتیجه رای گیری شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا اعلام شد؛ از میان ۱۵ عضو شورای امنیت ۲ کشور (چین و روسیه) به این قطعنامه رای منفی و ۱۱ کشور نیز رای ممتنع دادند؛ انگلیس، فرانسه، آلمان، بلژیک، استونی، اندونزی، ویتنام، آفریقای جنوبی، تونس، نیجر و سنت وینسنت به قطعنامه آمریکایی رای ممتنع دادند.

به جز آمریکا تنها جمهوری دومینیکن به این قطعنامه رای مثبت داد؛ کشوری که اخیرا نیز «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، به آن سفر کرده بود.

بیشتر بخوانید: تحقیر آمریکا در سازمان ملل؛ اتفاقی بی‌سابقه که در پرونده ایران رخ داد ادعای ترامپ در مورد فعال کردن تحریم‌ها علیه ایران در هفته آینده

ادعای ترامپ درباره فعال کردن تحریم های سازمان ملل علیه ایران

«دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، روز یکشنبه، ۲۶ مرداد، و در پی شکست قطعنامه پیشنهادی اش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مدعی شد «قصد دارد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را از طریق مکانیسم اسنپ بک برجام فعال کند.»

ترامپ در کنفرانسی خبری در «بدمینستر» ایالت «نیوجرسی» مدعی شد که دولتش قصد دارد به منظور بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، به صورت یکجانبه اقدام کند.

وی در این اظهارات خود ادعا کرد که پیش از رای گیری روز جمعه شورای امنیت، از ناکامی قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اطلاع داشته است.

ترامپ گفت «ما می‌دانستیم نتیجه رای گیری چه می‌شود؛ ما مکانیسم اسنپ بک را فعال می‌کنیم و شما آن را هفته آینده تماشا خواهید کرد.»

مخالفت رییس دوره ای شورای امنیت

رییس شورای امنیت گفت که هیچگونه اقدامی درباره درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران اتخاذ نخواهد کرد.

«دیان دجانی»، اوایل ماه شهریور خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: ما در جایگاهی نیستیم که اقدامات بیشتری درباره اقدام آمریکا به منظور فعال کردن مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران انجام دهیم.

وی در ادامه بیان کرد: پس از رایزنی با اعضای شورای امنیت، برای من روشن است که یک عضو شورا موضع خاصی درباره این موضوعات دارد در حالی که شمار زیادی از اعضا نظر متفاوتی دارند. از نظر من، اجماعی در شورا وجود ندارد، این به معنای آن است که شورا در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری انجام دهد.

مخالفت قاطع تروئیکای اروپایی با بازگرداندن تحریم‌ها

در همین حال روز شنبه،  ۲۹ شهریور، در آستانه موعد اعلام شده از سوی آمریکا برای فعال کردن اسنپ بک، نمایندگان تروئیکای اروپایی در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کردند «به توافق هسته‌ای با ایران پایبند هستند و تعلیق تحریم‌ها علیه ایران بعد از تاریخ ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) ادامه خواهد یافت.»

نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه، تصریح کردند «تعلیق تحریم‌های علیه ایران براساس توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، برخلاف ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت مجدد تحریم‎ها، پس از ۲۰ سپتامبر ادامه خواهد یافت.»

سه طرف اروپایی توافق هسته‌ای به عنوان متحدان سنتی آمریکا در این بیانیه خطاب به شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل تاکید کردند «هرگونه اقدام و تصمیم برای اجرای مجدد تحریم‌های سازمان ملل فاقد اثر قانونی است.»

 

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا دونالد ترامپ

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تحریم تسلیحاتی ایران آمریکا دونالد ترامپ تحریم های سازمان ملل علیه ایران تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تحریم ها علیه ایران شورای امنیت توافق هسته ای چین و روسیه برای تمدید فعال کردن پیش نویس رای گیری اسنپ بک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

به گزارش قدس آنلاین، مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه آینده (۲۱ اردیبهشت‌ماه) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد.

بر اساس نوشته روزنامه القدس العربی، این تلاش مجدد بر اعمال فشار به شورای امنیت برای بررسی مجدد مسأله به رسمیت شناختن فلسطین انجام می‌شود؛ پیش از این، پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در ۱۸ آوریل گذشته توسط آمریکا وتو شد، درحالی‌که ۱۲ کشور به این قطعنامه رأی مثبت و سوئیس و انگلیس به آن رأی ممتنع دادند.

پیش‌نویس قطعنامه فردا دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) برای مشورت در مورد متن به همه کشورهای عضو توزیع خواهد شد.

طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رأی‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

این منبع همچنین گفت هدف از این اقدام بالا بردن درصد نمایندگی فلسطین در سازمان ملل از یک سو و از سوی دیگر اعمال فشار بیشتر بر آمریکاست که در مقابل خواست و اراده اکثریت قاطع مردم کشورهای جهان که در مجمع عمومی سازمان ملل نمایندگی دارند، ایستاده است.

این منبع همچنین اعلام کرد: ما پیش‌بینی می‌کنیم که پیش‌نویس قطعنامه رأی مثبت بیاورد مگر اینکه کمتر از ۱۴۳ کشور به آن رأی دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس