Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-کارشناسان و تحلیلگران می‌گویند، اقدام آمریکا برای اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران غیرقانونی بوده و سبب تضغیف سازمان ملل و شورای امنیت می‎شود. خبرگزاری میزان – در حالی که دولت آمریکا برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، فشار می‌آورد، سازمان ملل با این اقدام مخالف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «میدل ایست آی»، دولت آمریکا، در حالی برای شروع تحریم‌های ایران با نام سازمان ملل تلاش می‌کند، این سازمان، خود تاکید دارد «چنین اقداماتی معتبر نیستند.»   قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که برای تضمین توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ صادر شده، به کشور‌های عضو این توافق، اجازه می‌دهد در صورت عدم پایبندی ایران به مفاد توافق، با اطلاع به سازمان ملل، تحریم‌های بین المللی علیه این کشور را ۳۰ روز پس از اطلاع رسانی مجددا اعمال کنند.   آمریکا با استناد به قطعنامه مذکور، در ۲۰ آگوست (۳۰ مرداد) به شورای امنیت خواستار بازگشت تقریبا همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شد که در سال ۲۰۱۵ براساس توافق هسته‌ای لغو شدند.   اما یک استدلال ساده می‌تواند منطق ادعایی آمریکا را زیر سوال ببرد؛ منتقدان می‌گویند «آمریکا دیگر عضو توافق هسته‌ای نیست و بنابراین نمی‌تواند تحریم‌های سازمان ملل را مجددا اعمال کند.»   این کشور که در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد در ۲ سال گذشته برخلاف توافق نامه‌ای که دونالد ترامپ مفتخر به خروج از آن است، ایران را تحریم کرده است.   با این وجود، مقام‌های آمریکایی ادعا می‌کنند که «آمریکا حتی اگر شرکت کننده فعلی این توافق نباشد، قطعنامه ۲۲۳۱ که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، نام این کشور را در میان اعضای توافق آورده است.»   «باربارا اسلاوین»، عضو «شورای آتلانتیک»، می‌گوید «این مضحک است؛ غیرمنطقی است؛ غیرقانونی است؛ پوچ است؛ مزخرف است که آمریکا ادعا می‌کند می‌تواند به عنوان یکی از اعضای توافق، اقدام به نابودی توافق مذکور و نقض قطعنامه شورای امنیت کند.»   وی تاکید کرد «شما نمی‌توانید همزمان عضو یک توافق و خارج از آن باشید؛ این همان چیزی است که دولت ترامپ ادعا می‌کند.»   این ادعا و تفسیر دولت آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱، حتی توسط «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ که یکی از تندروترین سیاستمداران آمریکا در مورد ایران است، مسخره خوانده شد.   وی ماه گذشته در روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت «جالب است که بگوییم ما برای اهدافی که می‌خواهیم عضو توافق هسته‌ای هستیم و برای چیز‌هایی که نمی‌خواهیم، عضو توافق نیستم.» بیشتر بخوانید:  اسنپ بک فعال می‌شود چرا جامعه بین المللی آمریکا را دارای حق تحریم ایران نمی‌داند؟ در اواخر ماه آگوست نیز اکثریت قریب به اتفاق شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت، ضمن ایستادگی در برابر فشار آمریکا، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران را رد کردند؛ به عبارت بهتر، واشنگتن به تنهایی مصمم است تحریم‌های سازمان ملل را علیه ایران مجددا اعمال می‌کند.   اما دلیل اصرار آمریکا برای اقدامی که انزوای بین المللی بیشتر را به دنبال دارد، چیست؟   «اسلاوین» در این مورد می‌گوید «ترامپ می‌خواهد پیش از انتخابات ریاست جمهوری، ضربه‌ای جدی به برجام بزند.»   به گفته «اسلاوین»، «آنچه که آمریکا انجام می‌دهد، اقدامی در جهت تخریب سازمان ملل و شورای امنیت است.»   یک کارشناس دیگر می‌گوید «تلاش دولت ترامپ برای دستکاری روند شورای امنیت، سابقه خطرناکی را ایجاد می‌کند که سازمان ملل را تضعیف خواهد کرد.»   این کارشناس اظهار داشت «بخش مهم دیگر این اقدام، تضعیف کامل سازمان ملل و عملکرد شورای امنیت است؛ مهم‌ترین نهاد چندجانبه موجود در سیاست بین الملل که نقش مهمی در حل منازعات و میانجی گری دارد.»   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل برجام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برجام تحولات بین الملل برجام تحریم های سازمان ملل توافق هسته ای سازمان ملل شورای امنیت علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان

گروه کاری بررسی دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی گزارش‌های حقوق بشری افغانستان برای چهارمین بار در هفته‌ آینده نشست برگزار می‌کند.

این نشست قرار است روز دوشنبه، ۱۰ ثور، در جینوا برگزار شود.

افغانستان یکی از ۱۴ کشوری است که توسط این گروه سازمان ملل متحد، از تاریخ ۱۰ تا ۲۱ ماه جاری تحت بررسی قرار می‌گیرد.

بربنیاد اعلامیه‌ شورای حقوق بشر، اسنادی که براساس آن بررسی صورت می‌گیرد، شامل «گزارش ملی کشور تحت بررسی، گزارش گروه‌ها و کارشناسان مستقل حقوق بشر، معلومات نهادهای حقوق بشری و گروه‌های جامعه‌ مدنی می‌شود.»

پنجاه‌وپنجمین نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در اوایل ماه حوت سال گذشته برگزار شده بود.

در آن نشست گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، گزارش خود را ارایه کرد.

در گزارش او نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشری زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی از سوی طالبان بازتاب یافته بود.

ریچارد بنت در آن گزارش خواستار بررسی جنایات طالبان علیه زنان در دادگاه‌ بین‌المللی لاهه شده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران