Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@13:44:57 GMT

آمریکا تنهاتر از همیشه

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۳۲۷۷

آمریکا تنهاتر از همیشه

واشنگتن تلاش بسیاری کرد تا بتواند تقلای خود را با پشتوانه فرایندهای حقوقی سازمان ملل توجیه کند و اقدام خود را مشروع نشان دهد. با این حال هیچ یک از ترفندهای کاخ سفید کارگر نیافتاد و همچون همیشه «دونالد ترامپ» باز هم مجبور شد با استفاده از تنها حربه‌ ایالات متحده یعنی زورگویی و یکجانبه‌گرایی تمایلات سیاسی خود را اجرایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک ماه اخیر همه کشورهای عضو برجام ضمن رد اقدامات واشنگتن نه تنها به پیروی از آمریکا حرکت نکردند بلکه حتی در شورای امنیت سازمان ملل متحد هم چند بار با آن مخالفت کردند. واشنگتن امیدوار بود تا در این دوره حداقل قطعنامه‌ای از سوی یکی از متحدان کاخ سفید به شورای امنیت پیشنهاد و در آن برای تمدید تعلیق تحریم‌های ایران درخواست شود. در این صورت کاخ سفید می‌توانست با وتوی ساده این پیشنهاد به صورت قانونی بازگرداندن تحریم‌ها را کلید بزند و اندک اعتبار خود را حفظ کند.

زورگویی تنها ابزار یکجانبه‌گرایی

در هر صورت ایالت متحده در انزوای کامل حتی از سوی متحدان خود، ناچار به بیان این تهدید شد هر کشوری که خواسته آمریکا را اجرایی نکند مورد تحریم کاخ سفید قرار می‌گیرد. گویا قرار است ترامپ دستور اجرایی را به امضا برساند که هر کشور یا شرکتی را که که پس از ۲۷ مهرماه (زمان پایان تحریم تسلیحاتی ایران) این تحریم‌ها را نادیده می‌گیرند هم هدف مجازات‌های سختی قرار می‌دهد.

در همین ارتباط، «الیوت آبرامز» نماینده ویژه کاخ سفید در امور ایران اعلام کرد طبق اقدامات ایالات متحده تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ‌ایران برای مدت نامحدودی دوباره برقرار می‌شود. در این راستا همه قطعنامه‌های تحریمی که با امضای برجام متوقف شده بودند، بار دیگر اعمال می‌شوند.

آبرامز که از مدتی قبل جایگزین «برایان هوک» شده در یک نشست خبری در واشنگتن اظهار داشت محدودیت‌ها در زمینه ممنوعیت غنی‌سازی و فعالیت‌های مرتبط با آن، موضوع توسعه و آزمایش موشکی و تحریم‌های مربوط به انتقال فناوری هسته‌ای و موشکی طبق ۶ قطعنامه پیشین سازمان ملل اجرایی می‌شوند.  

نکته ‌اینجا است که آلمان، فرانسه و انگلستان به عنوان سه کشور اروپایی عضو برجام همزمان اعلام کرده‌اند معافیت‌های ایران از تحریم‌های سازمان ملل ادامه می‌یابد.

این سه کشور عصر روز جمعه در نامه‌ای به دیگر اعضای شورای امنیت اعلام کردند با وجودی که به تصور آمریکا مهلت ۳۰ روزه اجرای مکانیسم ماشه در ۲۰ سپتامبر ( ۳۰ شهریور) پایان می‌یابد و تحریم‌ها بار دیگر برقرار می‌شوند اما این کشورها بر ادامه معافیت‌های تهران تاکید دارند.

در همین حال به نظر می‌آید کاخ سفید تلاش دارد فشار بر مخالفانش را تشدید کند. به نوشته تارنمای شبکه خبری «الجزیره» رئیس جمهوری آمریکا به زودی فرمان اجرایی را امضا و صادر خواهد کرد که هر فرد یا نهادی را که با ایران معامله تسلیحات متعارف انجام بدهد هدف تحریم‌های سختی قرار می‌دهد. در واقع همه نقض کنندگان خواسته کاخ سفید هدف تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار می‌گیرند و دسترسی آن‌ها به بازار ایالات متحده قطع می‌شود.

برخی منابع در کاخ سفید عنوان داشتند دستور اجرایی ترامپ با این قصد صادر می‌شود که به دیگر کشورها نشان بدهد به رغم مخالفت‌ها در شورای امنیت و شکست واشنگتن در این نهاد، هیچ بازیگری قادر نیست مانع فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی کاخ سفید شود.

نابودی نظم بین المللی در انزوا

برخی تحلیلگران مسائل بین المللی اعتقاد دارند این دستور اجرایی بیشتر از آنکه جنبه عملیاتی داشته باشد کارکردی نمادین دارد زیرا بسیاری از نهادها و افراد ایرانی مرتبط با موضوع ذیل تحریم‌های سخت آمریکا قرار دارند. به باور کارشناس شبکه الجزیره ‌این فرمان در واقع حاوی یک پیام به دیگر اعضا و بازیگران در مورد نارضایتی آمریکا از آن‌ها است.

تاکنون همین سیاست‌های بی منطق و ناهماهنگ کاخ سفید موجب شده است در چند مرحله‌ ایالات متحده در شورای امنیت با پاسخ منفی اکثر اعضا روبرو شود.

تارنمای شبکه «فرانس۲۴ » در همین زمینه نوشته است: کاخ سفید در موضوع تحریم ایران خود را در برابر دیگر کشورهای جهان قرار داد. اعلام یکجانبه برقراری تحریم‌ها حرکتی است که نه تنها موجب افزایش تنش در سطح بین المللی می‌شود باعث افزایش انزوای دیپلماتیک واشنگتن می‌گردد.

این رسانه فرانسوی معتقد است اگرچه الیوت آبرامز تاکید دارد از ساعت ۸ شب شنبه به وقت شرق آمریکا تحریم‌ها اجرا می‌شوند اما در این مسیر واشنگتن تقریبا تنها است و همه دیگر قدرت‌ها همچون چین و روسیه در متحدان اروپایی کاخ سفید این ادعا را به چالش کشیده‌اند.

براساس این تحلیل اگرچه هنوز مشخص نیست اقدام آمریکا سمبولیک است یا اینکه کشورها از آن حمایت می‌کنند اما برخی دیپلمات‌ها اعتقاد دارند این مایه خوشحالی چین و روسیه است که ترامپ یک بحران بزرگ دیگر را میان ایالات متحده و شرکای اروپایی آن به راه می‌اندازد.

تارنمای شبکه تلویزیونی «سی بی سی» نیز در گزارشی آورده است اقدام کاخ سفید موجب انزوای جهانی و دوری بیشتر واشنگتن از اروپا می‌شود.

طبق این تحلیل ترامپ همه تلاش خود را برای برهم زدن توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ انجام داد و هنوز می‌کوشد آن را رو به نابودی برد. اگرچه تهران از  مزایای اقتصادی برجام بهره‌ای کسب نکرد اما در مقابل آمریکا هم در این قضیه منزوی شد. در هر صورت خط مشی‌های مخرب در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که با سوء استفاده از نظم بین‌ المللی کهن صورت گرفته است به ظهور نظام جدیدی در سرتاسر جهان سرعت می‌بخشد.   

برچسب‌ها برجام الیوت ابرامز تحریم تسلیحاتی ایران دونالد ترامپ مکانیسم ماشه پروندهٔ خبری شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام الیوت ابرامز تحریم تسلیحاتی ایران دونالد ترامپ مکانیسم ماشه برجام الیوت ابرامز تحریم تسلیحاتی ایران دونالد ترامپ مکانیسم ماشه اخبار کنکور ایالات متحده شورای امنیت سازمان ملل کاخ سفید تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی ،جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تایید کرد که کمک های آمریکا در آینده نزدیک وضعیت اوکراین را تغییر نخواهد داد.

طبق گزارش فایننشال تایمز سالیوان اشاره کرد که همچنان انتظار دارد ارتش روسیه در پیشروی در خاک اوکراین در آینده نزدیک موفق شود. به گفته سالیوان «انجام یک ضدحمله جدید از سوی اوکراین قبل از سال ۲۰۲۵ ضروری نیست.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که حمله جدید اوکراین تا حد زیادی به موافقت کنگره و کاخ سفید برای ارسال بسته های کمکی جدید بستگی دارد.

وی در ادامه گفت: کمک های دریافتی کی یف به تحکیم موقعیت ارتش اوکراین در جبهه جنگ کمک می کند و راه را برای عملیات های جنگی آینده هموار می کند.

در ۲۴ آوریل، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، قانونی را برای ارائه کمک های اضافی به ارزش ۶۱ میلیارد دلار به اوکراین برای ادامه رویارویی با روسیه امضا کرد.

از سوی دیگر دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در واکنش به کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسی در حال بهبود مواضع خود در منطقه عملیات ویژه نظامی هستند و کمک آمریکا به اوکراین این وضعیت را تغییر نخواهد داد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا دیروز شنبه در سخنانی کمک‌های نظامی جدید این کشور به اوکراین را سرمایه‌گذاری در آمریکا عنوان کرد. وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین به ارزش ۲ میلیارد دلار به منزله سرمایه‌گذاری در ایالات متحده آمریکا خواهد بود. تقریبا تمامی دارایی‌های جدیدی که سرمایه‌گذاری می‌کنیم، در ایالات متحده و بخش صنعتی ما باقی خواهد ماند. این موضوع شغل‌های جدیدی را در آمریکا ایجاد می‌کند و از این طریق می‌توانیم به اوکراین کمک کنیم.

چندی پیش مجلس سنا آمریکا قانون کمک‌های خارجی این کشور به هم‌پیمانان ایالات متحده از جمله، اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را به تصویب رساند.

کد خبر 6096759

دیگر خبرها

  • یک کشته در پی برخورد خودرویی با حصار کاخ سفید
  • یک کشته بر اثر حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
  • کشته شدن مردی که با خودرو به موانع امنیتی کاخ سفید برخورد کرد
  • حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ یک نفر کشته شد
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است