Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با استفاده از نانولوله‌های کربنی تک‌دیواره به عنوان لوله آزمایش، از هسته‌زایی ذرات در مقیاس‌های کمتر از یک نانومتر تصویربرداری کردند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک راهبرد هوشمندانه به محققان این امکان را داده است که از هسته‌زایی و رشد ذرات آهن، طلا و رنیوم در زمان واقعی در مقیاس‌های زیرنانومتر تصویربرداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین باری است که این امر با چنین جزئیاتی مشاهده شده است.

این راهبرد، ترکیبی از کاربرد نانولوله‌های تک‌دیواره با عنوان لوله آزمایش، کربن آمورف به‌عنوان انژکتور اتمی و میکروسکوپ الکترونی عبوری به‌عنوان منبع انرژی و ابزار تصویربرداری، می‌تواند دیدگاه‌های مهمی برای دانشمندان فراهم کند.

یوتع قیصر از دانشگاه اولم در آلمان که این کار پژوهشی را با آندری خلوبیستوف از دانشگاه ناتینگاه در انگلستان انجام می‌دهد، گفت: «مراحل اولیه هسته‌زایی به‌صورت چشمگیری روی ساختار و توزیع اندازه بلور‌های اثر می‌گذارد.»

هر چند روش‌های مختلفی از جمله پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ نوری برای مطالعه هسته‌زایی فلزات استفاده می‌شود، اما تعیین مشخصات دقیق اتمی مراحل اولیه این فرآیند هنوز برای دانشمندان مشخص نیست.

میکروسکوپ الکترونی عبوری سلول مایع به‌تازگی برای تصویربرداری از هسته و رشته نانوبلور‌های طلا با وضوح بالا استفاده شده است. اما ماده مورد استفاده در سلول مایع، دشواری در کنترل مکان و سرعت فرآیند موجب شده تا این روش با محدودیت‌هایی مواجه شود.

قیصر افزود: «هیچ‌ یک از این روش‌ها نمی‌توانند روند هسته‌زایی را در مراحل اولیه کنترل کنند. این اولین باری است که هسته‌زایی فلز، که فقط با چند اتم شروع می‌شود، به‌صورت مستقیم در مقیاس اتمی و در زمان واقعی مشاهده می‌شود.»

با این رویکرد جدید، این تیم تحقیقاتی توانسته است تا شکل‌گیری بلور را در سه سیستم مختلف بررسی کند: مستقیم از یکدانه آهن اتمی، از یک نانوخوشه طلای آمورف که از قبل وجود داشته و باهم آمیختن دو خوشه رنیوم با ابعاد کمتر از یک نانومتر.

این گروه تحقیقاتی دریافته است که همه موارد هسته‌های بلور از طریق ساز و کار دو مرحله‌ای تشکیل می‌شوند. قیصر می‌گوید: این شامل شکل‌گیری اولیه یک فاز پیش‌ساز آمورف است که پس از آن با یک مرحله بلور پایدارتر جایگزین می‌شود. برای تمامی فلزات مورد مطالعه، اندازه بحرانی پیش‌ساز زیر ۲ نانومتر بوده است.

در این پروژه محققان از نانولوله‌کربنی تک‌دیواره با قطر تقریبی ۱٫۵ نانومتر برای کپسوله کردن اتم‌ها و خوشه‌های فلزی استفاده کردند و در این مسیر از TEM برای تصویربرداری استفاده کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ستاد نانو نانو لوله کربنی تصویر برداری هسته زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۹۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با تکرار ادعاهای خود علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری آلمانی "دویچه وله" مدعی شد که ایران هفته‌ها و نه ما‌ه‌ها با داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای فاصله دارد، اما این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

وی در این مصاحبه گفت که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم در سطوح نزدیک به درجه تسلیحات باعث نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران اکنون سلاح هسته‌ای دارد.

گروسی ادامه داد: یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیزهای دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه که اهداف ایران نامشخص است گفت: خط مشی عمومی ایران این است که این ماده شکافت پذیر برای مقاصد پزشکی یا غیرنظامی مورد نیاز است.

این ادعاهای گروسی در حالی مطرح می شود که مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند که دکترین هسته‌ای ایران همیشه صلح آمیز بوده و هیچگاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود در این خصوص تاکید کرد: دکترین هسته‌ای ایران کاملا واضح و روشن است و اقدامات صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم. اساسا سلاح هسته‌ای در دکترین هسته‌ای ایران هیچ جایگاهی ندارد و بارها مواضع ایران در این‌باره اعلام شده است.

مدیرکل آژانس همچنین با تکرار ادعاهای خود درباره بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن سطح دسترسی را که نیاز است، دریافت نمی‌کند. این موضوع بر گمانه زنی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای تهران افزوده است.

مسئله بازرسی‌ها در حالی مطرح می‌شود که آژانس 10 برابر بیشتر از دیگر کشورهای عضو "ان‌پی‌تی" بر تاسیسات ایران نظارت دارد.

پیشتر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی حجم تاسیسات هسته‌ای ایران را حدود 2 درصد تاسیسات هسته‌ای سراسر جهان دانست و گفت: منطقی نیست بیش از 10 برابر دیگر کشورها، ایران تحت بازرسی قرار بگیرد.

وی در حاشیه شصت و هفتمین کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: ایران همکاری خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد. حدود 120 بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم اکنون مورد پذیرش و اعتماد ایران هستند و فعالیت جدی دارند.

گروسی همچنین در این مصاحبه در واکنش به تنش‌ها بین رژیم صهیوینستی و ایران اظهار داشته که هرگونه تصور حمله به تاسیسات هسته‌ای محکوم است.

وی درباره تهدید حملات هسته‌ای گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت از تسلیحات اتمی، استفاده از این تسلیحات و دستیابی به تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

مدیرکل آژانس همچنین با بیان اینکه که آژانس همواره از گفتگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند، در خصوص مذاکرات ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما و ایران است، زیرا چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد دارم به زودی به ایران سفر کنم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

اسلامی: روابط با آژانس در حوزه پادمان برقرار استاسلامی: دامنه فعالیت انرژی هسته‌ای ایران گسترش یافت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • توضیحات کریمی قدوسی درباره توئیت جنجالی خود برای ساخت بمب اتمی در طول یک هفته
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم