Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران از کاهش ۱۵ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان تهران خبر داد و گفت: بررسی های ۲ روز اخیر نشان می‌دهد آمار مبتلایان روبه افزایش است و این رشد را نباید موجی گذرا تلقی کرد.
به گزارش خرداد ،دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه در حاشیه آیین امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت پارس خودرو در جمع خبرنگاران برخی بازگشایی ها را  شتابان دانست و افزود: تهران در حال حاضر در شرایط کاملا قرمز بسر می برد، افزایش آمار مبتلایان حاکی است که وارد موج سوم کرونا شده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که در استان تهران بین موج دوم و سوم کرونا فاصله زمانی بسیار کوتاه بوده، این در حالی است که در پایان موج اول تا رسیدن به موج دوم زمان وجود داشت به عبارتی زمان رسیدن به موج سوم خیلی کوتاه تر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: رصد بیماری کرونا از روز گذشته (شنبه) تا امروز (یکشنبه) نشان می دهد آمار مبتلایان روبه افزایش است. این موضوع را نباید یک موج گذرا تلقی کرد و ساختار افزایش آماری که در  حال حاضر تجربه می کنیم در تطابق با شکل گیری موج سوم در تهران است.
زالی به کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در تهران اشاره کرد و گفت: در ۲ هفته گذشته میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در محیط های عمومی و خدماتی ۱۵ درصد کاهش یافته است و از ۸۵ درصد به ۷۰ درصد رسیده است.
وی یادآور شد: این موضوع نشان می دهد که در رعایت پروتکل های بهداشتی با افت ۱۵ درصدی روبرو هستیم.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: به دلیل مزمن شدن و ماهیت فرسایشی این بیماری، مردم از مراعات خسته شده و انگیزه آنان برای رعایت پروتکل های بهداشتی کمتر شده است.
زالی تصریح کرد: تیم اپیدمیولوژی ستاد کرونا در حال بررسی دقیق عوامل افزایش بیماری و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی است. عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند باید به همه عوامل باید توجه کنیم.
وی با یادآوری بار بسیار بالای مسافرت در نقل و انتقال و چرخش ویروس کرونا، گفت: گرچه ما هنوز استنادات علمی کافی نداریم که آیا ویروسی که در تهران وجود دارد با دیگر استان ها متفاوت است اما بالقوه این احتمال وجود دارد که ویروس در چرخش های بین شهری زمینه برای جهش آن آماده می شود که این موضوع موجب نگرانی کادر پزشکی شده است.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران به برگزاری تجمعات در روزهای اخیر اشاره کرد و اظهارداشت: هرچند بسیاری از هیات مذهبی در برگزاری مراسم عزاداری محرم پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند اما در برخی مناطق استان تهران بعضی هیات های مذهبی پروتکل ها را مورد توجه قرار ندادند.
زالی تاکید کرد: محیط های بسته بدون تهویه کافی و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی می تواند سبب افزایش بیماری کرونا شود.
با تسامح برخورد می کنیموی با یادآوری این که در ایران نسبت به رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی با تسامح برخورد می کنیم، افزود: هر کسی خواست به سفر رفت و جرایم بازدارنده در این گونه موارد درنظر گرفته نشده است.رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در ۱۵۶ کشور برای کسانی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، جرایم بازدارنده اعم از زندان، حبس و جرایم نقدی در نظر گرفته شده است، افرادی ممکن است برای سلامتی خود اهمیت قائل نباشد اما این بیماری به سرعت دیگران را مبتلا می کند.
زالی با تاکید بر این که باید محدودیت ها در این موارد در نظر گرفته شود، ادامه داد: در ۲ هفته اخیر فشار بر حمل و نقل عمومی تهران به شدت افزایش یافته است و روزانه به طور متوسط بین ۹۵۰ تا ۹۶۰ هزار نفر از مترو و تعداد قابل توجهی هم از اتوبوس استفاده می کنند.وی با یادآوری این که برای رفع این مشکل باید موانع زیرساختی برطرف شود، گفت: در شرایط فعلی حمل و نقل عمومی تهران به خصوص مترو تنها ۳۰ درصد سفرها را پوشش می دهد، این در حالی است که  این رقم باید به ۳ برابر افزایش یابد.رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ناوگان اتوبوسرانی در شرایط کرونا از لحاظ تجهیزات و نوسازی تغییر محسوسی را ایجاد نکرده است و به همین دلیل فشار جدی به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران وارد شده است.زالی همچنین بر لزوم توسعه خدمات الکترونیک تاکید کرد و گفت: تاکنون توجه جدی به این موضوع نشده است. برچسب ها: زالی ، کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: زالی کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رعایت پروتکل های بهداشتی بیماری کرونا نشان می دهد موج سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۰۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد