Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سیدحسین آقامیری اظهارداشت: یکی از بارزترین نشانه های زوال عقل کاهش توانایی در انجام و تکمیل وظایف روزمره است این بیماری نگران کننده و غیر قابل درمان است.

وی افزود: بیماری آلزایمر یا فراموشی نوعی زوال عقل محسوب شده و به شدت عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد. مهم‌ترین علایم این بیماری از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات به ویژه حافظه موقت در دوران پیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص مغز و اعصاب با بیان این که زوال عقل یک اصطلاح کلی برای افت توانایی ذهنی است خاطرنشان کرد: از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر رایج‌ترین نوع زوال عقل به شمار می آید.   

آقامیری، معمولا آلزایمر و یا انواع مختلف زوال عقل در سنین بالا و به صورت تدریجی شروع می شود.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی با یادآوری این که معمولا آلزایمر در افراد بالای ۶۰ رخ می دهد، توضیح داد: زوال عقل بیماری است که به صورت تدریجی ایجاد شده و هرگز ناگهانی رخ نمی دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: بیماری آلزایمر قابلیت شناختی را خنثی می کند و فرد مبتلا به تدریج تغییرات و توانایی خود برای توسعه و دنبال کردن یک برنامه تجربه می کنند، به عنوان مثال، انجام برخی وظایف ساده مانند پیگیری وضعیت حساب بانکی یا پیروی از یک دستورالعمل برای آنها به فعالیتی بسیار پیچیده تبدیل می شود.

آقامیری کناره گیری از فعالیت های اجتماعی یا کاری را یکی از نشانه های ابتلا به آلزایمر ذکر کرد و اظهار داشت: هنگامی که یک نفر چالش های شناختی که به واسطه زوال عقل شکل می گیرند را تجربه می کند، ممکن است به تدریج خود را از فعالیت های کاری یا اجتماعی کنار بکشد و بخشی از این کناره گیری و انزوا ممکن است با تغییرات شخصیتی، ترس، یا عدم پذیرش مرتبط باشد.

وی یکی از مهم ترین عوامل پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و یا آلزایمر را رعایت اصول سبک صحیح زندگی دانست و افزود: درمان مشخصی برای بیماری آلزایمر یا هر گونه زوال عقل پیشرونده وجود ندارد بنابراین دارو درمانی گزینه ای در دسترس است که امکان تسکین برخی نشانه ها را فراهم می کند.

فوق تخصص آنژیوپلاستی و سکته های مغزی، پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات، کنترل فشار خون، کلسترول، و قند خون در سطوح مناسب، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش کردن، حفظ وزن مناسب و عدم مصرف نوشیدنی های الکلی را از جمله راهکارهای پیشگیری از آلزایمر دانست.

آقامیری با بیان این که خبر تاسف برانگیز، غیر قابل درمان بودن آلزایمر است، گفت: اگر شخصی مبتلا به این بیماری شود، صرفا می توان سیر بیماری را با تجویز دارو کندتر کرد و در اکثر موارد درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

وی تاکید کرد: رعایت و پیروی از سبک درست زندگی می تواند یکی از موثرترین روش ها برای پیشگیری از آلزایمر باشد.

فوق تخصص آنژیوپلاستی و سکته های مغزی با بیان این که بیماران مبتلا به آلزایمر و یا زوال عقل بسیار نسبت به بیماری های عفونی حساس و آسیب پذیر هستند، خاطرنشان کرد: به طور مثال اگر یک شخص سالم با یک عفونت ساده ادارای فقط دچار تب شود، بیمار مبتلا به آلزایمر ممکن است با همان عفونت ادارای دچار کاهش سطح هوشیاری شده و یا به کما برود.

آقامیری افزود: در شرایطی که با اپیدمی کرونا مواجه هستیم باید مراقب باشیم که درمان های بیماران و افرادی که مبتلا به زوال عقل یا  آلزایمر هستندتاجایی که ممکن است توسط روش های مجازی و آنلاین انجام دهیم تا حضور این افراد در جامعه به پایین ترین سطح خود برسد.

وی گفت: معمولا حافظه طولانی افرادی که دچار اختلال حافظه هستند تا مراحل انتهایی بیماری دست نخورده باقی می ماند برای مثال این بیماران بیشتر از گذشته ها صحبت می کنند چون حافظه اخیر این بیماران پاک شده و هیچ حافظه و دیدگاهی نسبت به اتفاقاتی که در ساعات و روزهای اخیر افتاده ندارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: با پیشرفت بیماری، حافظه طولانی مدت بیماران مبتلا به آلزایمر هم از دست می رود.

آقامیری  با بیان این که نباید اختلال در تمرکز با آلزایمر را اشتباه گرفت، افزود: بیشتر علل اختلال حافظه دلایل کم اهمیت و درمان پذیر هستند و عواملی همانند اختلالات متابولیک، کم کاری تیروئید یا اختلالات ناشی از استرس و اضطراب می تواند از جمله این دلایل باشد.

وی افزود: برای مثال شخصی که به دنبال اضظراب، استرس گاهی دچار فراموشی های گذرا می شود این مورد آلزایمر محسوب نمی شود، درحالی که فرد مبتلا به آلزایمر تقریبا نمی تواند حتی شماره تلفنی را حفظ کند و یا آدرس های جدید را به یاد بیاورد.

به گزارش ایرنا، ۳۰ شهریورماه برابر با ۲۱ سپتامبر روز جهانی آلزایمر است؛ آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارت‌های کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برچسب‌ها زوال عقل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آلزایمر سالمندان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زوال عقل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آلزایمر سالمندان زوال عقل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آلزایمر سالمندان اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی مبتلا به آلزایمر بیماری آلزایمر زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۱۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت روز جهانی مالاریا، از مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی شایع در جهان نام برد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان اینکه مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولاً باعث بروز بیماری خفیف‌تری می‌شود اما فالسیفارم معمولاً باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کُشنده می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل، گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند، تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد: انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

وی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشور هم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریا خیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و…، داشتند و در بازگشت به میهن دچار علائم بیماری شدند.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علائم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریا خیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علائمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

به گفته طبرسی، تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود درمان‌های مؤثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود اما حتماً دوره درمان باید تکمیل شود.

به گفته وی، در صورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متأسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری رعایت کنند.

طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلاء به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلاء به مالاریا مصرف کنند.

طبرسی، استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.

وی در خاتمه سخنان خود، کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق تر خواهد بود.

کد خبر 6088353 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • تلگراف: انهدام تانک‌های آبرامز ناتو را آسیب پذیر کرده است
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است