Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@20:04:29 GMT

ایران قرمز و نگرانی‌های آخرین پاییز قرن!

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۴۹۹۷

ایران قرمز و نگرانی‌های آخرین پاییز قرن!

آمار مبتلایان روزانه دوباره از ۳۰۰۰ نفر عبور کرده و اگرچه خوشبختانه هنوز به یاری خداوند و کوشش کادر خستگی‌ناپذیر درمان آمار روزانه فوتی‌هاافزایش چندانی نداشته است اما برخی متخصصان نسبت به موج سوم وفاجعه روزانه ۶۰۰ فوتی در صورت عدم مراقبت هشدار داده اند.
 در آستانه آخرین پاییز قرن نگرانی هایی جامعه را متاثر می‌کند:

 ۱_ با روند صعودی مبتلایان روزانه کوئید- ۱۹ این نگرانی وجود دارد که بار دیگر مناقشه مقصریابی در فضای رسانه‌ای و مجازی دامن زده شود؛عده ای برگزاری مجالس عزاداری دهه اول محرم را عامل افزایش مبتلایان قلمداد کنند، گروهی سفرهای تعطیلات دهه اول شهریور را علت وضعیت قرمز بدانند و جمعی نیز متولیان کنکور و بازگشایی مدارس را مقصر جلوه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 واقعیت آن است که این گونه مناقشات رهگشای هیچ مشکلی نیست و جز غفلت ازمراقبت ثمره دیگری ندارد. برای رفع نگرانی باید به آینده اندیشید. لذا انتظار می‌رود در عزاداری های پیش رو -همچنان که اکثراً در دهه اول محرم پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند- مراقبت هارا افزایش دهند و برخی از محافلی که در این زمینه سهل انگاری داشتند با وضعیت پیش آمده مراقبت‌های بهداشتی را جدی‌تر بگیرند.عاشقان حسینی  اصرار بر راهپیمایی اربعین نداشته باشندورهسپار مرزها نشوندوهیئت‌های عزاداری که طبق سنوات گذشته در دهه آخر صفرعازم مشهد می‌شدند از این سفر صرف نظر کنند و برنامه ای جایگزین در شهر خود تدارک ببینند.
کسانی که منتظر هر تعطیلی برای بستن بار سفر هستند،سفرهای پاییزی را از برنامه خود حذف کنند و بالاخره متولیان آموزش و پرورش وآموزش عالی با همکاری سایر دستگاه‌ها،موانع و مشکلات آموزش مجازی را مرتفع سازند تا نیاز به حضور در مدارس ودانشگاهها در وضعیت قرمز به حداقل برسد.

 ۲- دومین نگرانی پاییز امسال همزمانی اپیدمی کرونا و آنفولانزا و محدودیت های واکسن آنفولانزاست. اگرچه امسال چند برابر سالهای قبل واکسن آنفولانزا تدارک دیده شده است ولی با توجه به هشدارهایی که در طی ماه‌های اخیر نسبت به خطرات این تقارن در پاییز داده شد میزان تقاضا بیش از عرضه پیش‌بینی می‌شود و نگرانی ازدحام در داروخانه ها و مراکز توزیع واکسن آنفولانزا و گسترش بیشتر کوئید-۱۹ جدی است .
لذا انتظار می‌رود با توجه به اولویت گروه‌های در معرض آسیب ،مسئولان با برنامه ریزی دقیق و زمانبندی صحیح به نحوی عمل کنند که مراجعه برای واکسن آنفولانزامدیریت شود و مردم نیز حال افراد مسن و بیماران زمینه ای رامدنظر داشته باشند و فرصت دریافت واکسن آنفولانزا را برای آنها فراهم کنند.مصونیت نسبی اشخاص در معرض آسیب می تواند ابتلای دیگران را نیز کاهش دهد و نگرانیها را کمتر دامن بزند.

۳-سوم؛ نگرانی از گرانی است. متاسفانه موج گرانی ها و کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم روند شتابنده ای گرفته است .در زمینه لوازم خانگی و نیازهای درازمدت خانوار،مواجهه مردم با جمله "این هنوز قیمت قبلی است!"نگران افزایش بیشترقیمت‌هامی شوندو در موردنیازهای روزمره از لبنیات و حبوبات تاگوشت و مرغ و تخم مرغ و.... متاسفانه گرانی سرعت بیشتری گرفته است .در این زمینه نگاهها متوجه قوای کشور است تابا حمایت ازتولیدکننده داخلی و برنامه ریزی دقیق در زمینه واردات و صادرات کالاهای مورد نیاز مردم ودقت درقیمت گذاری و افزایش نظارت، نگرانی ازگرانی را کاهش دهند.
 امیدواریم با همکاری مسئولان و مردم هم در حوزه سلامت و رعایت مراقبتهای بهداشتی، هم در زمینه تامین نیازها و مهار گرانی ها، نگرانی های پاییزی مردم جدی گرفته شود تا آخرین پاییزقرن برای مردم فصل خاطرات تلخ نباشد.

* منتشر شده در روزنامه قدس ۱۳۹۹/۶/۳۰

کد خبر 1434711

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن آنفولانزا گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد

رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.

به گزارش خبرآنلاین، جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده، می‌گوید؛ «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی در قسمتی در دیگر از گفتگوی خود به نامه اخیر سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسی به قالیباف اشاره می‌کند و می‌گوید؛ «دولت اگر برنامه‌ای برای حل مشکلات فعلی اقتصاد داشت برنامه‌ای ۳ مرحله‌ای به مجلس ارائه می‌کرد و به جای سر هم کردن آمارها در پاسخ به ضرب‌الاجل قالیباف برنامه جامعی می‌داد.»

در ادامه گفتگوی جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.

مجلس باید به دولت اخطار دهد

شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل ۳۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر ۳۰ میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با ۸ و ۱۰ میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.

از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.

تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد

بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.

در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند

با توجه به اینکه حدود ۳ هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟

دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.

لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.

حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود

بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد…

حدود ۱۱۰ نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.

در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز ۶ خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.

دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد

منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟

اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.

برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟

مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.

برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

دیگر خبرها

  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتور هستم!
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتورسازی هستم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • دشمن درحال برنامه‌ریزی برای از بین بردن حجاب است
  • دشمن در حال برنامه ریزی برای از بین بردن عفاف و حجاب است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد