Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (سی و یکم شهریور ) به شرح زیر است:

تولد امام محمد باقر (ع)
۱۳۸۵ سال پیش درچنین روزی، سوم صفر سال ۵۷ هجری قمری بنا به روایتی، امام «محمد باقر» (ع) نوه گرامی پیامبر اسلام و پیشوای پنجم شیعیان، در مدینه به دنیا آمد. کمالات معنوی و علمی که موهبتی الهی در اهل بیت رسول گرامی اسلام است، در امام محمد باقر نیز به وضوح متجلی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در دوران امامت نوزده ساله آن حضرت که مقارن با آخرین سال‌های حکومت خاندان بنی امیه بود، زمینه‌ای در جامعه فراهم شد تا ایشان به تقویت بنیان‌های فکری و فرهنگی مسلمین بپردازد. در مکتب آن حضرت و فرزندش امام صادق (ع) بسیاری از علوم گسترش یافت و حتی شاگردان آن بزرگوار، علوم جدیدی را ابداع کردند. درعین حال، امام باقر از مبارزه با ظلم و ستم حکومت جابر اموی نیز غافل نبود و به همین دلیل در سال ۱۱۴ هجری قمری به شهادت رسید.  آن حضرت فرموده است: «هرکسی که دارای اخلاق نیکو و صفت رفق و مدارا باشد، همه خیر و نیکی به او داده شده است و در دنیا و آخرت از آسایش برخوردار خواهد بود و آن کس که از اخلاق بی بهره باشد، راهش به سوی بدی‌ها خواهد بود.»   حمله صدام به ایران و آغاز هفته دفاع مقدس
۴۰ سال پیش، در روز سی و یکم شهریور سال ۱۳۵۹ هجری شمسی با حمله وسیع نیرو‌های هوایی و زمینی ارتش رژیم سابق عراق، تجاوز نظامی سراسری این رژیم به خاک ایران آغاز شد. ارتش عراق از ماه‌ها پیش از آغاز این تجاوز گسترده، تعرضاتی در مناطق مرزی ایران انجام داد اما در این روز، واحد‌های زرهی و پیاده ۱۲ لشگر نیروی زمینی عراق، در جبهه‌ای به طول بیش از هزار کیلومتر، مرز‌های جنوب غربی ایران را مورد تعرض قرار دادند. در روز‌های اولیه تهاجم عراق، چند شهر و ده‌ها روستای مرزی ایران اشغال شد و صد‌ها زن و کودک بی دفاع ایرانی، قربانی توسعه طلبی و جاه طلبی صدام شدند. از طرف دیگر، قدرت‌های بزرگ که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران منافع نامشروع خود را در منطقه خلیج فارس در خطر می‌دیدند و همچنین برخی از رژیم‌های منطقه، کمک‌های کلان مالی، نظامی، سیاسی و تبلیغاتی در اختیار صدام قرار دادند اما به هدف خود یعنی براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران نرسیدند زیرا رزمندگان مسلمان و با ایمان ایران، دلیرانه و با رشادت، در برابر نیرو‌های متجاوز عراقی مقاومت کردند. سرانجام ارتش متجاوز رژیم صدام پس از تحمل شکست‌های پیاپی از نیرو‌های مسلح ایران اسلامی، به پشت مرز‌های شناخته شده بین المللی رانده شد و در ۲۹ مرداد سال ۱۳۶۷ هجری شمسی، براساس قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل متحد، آتش بس میان دو کشور برقرار شد. در جمهوری اسلامی ایران همه ساله در سالگرد آغاز تجاوز عراق به ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ هجری شمسی، به پاس دفاع مقدس ملت مسلمان ایران در برابر این تجاوز، مراسمی به مدت یک هفته تحت عنوان "هفته دفاع مقدس"برگزار می‌شود.   انعقاد قرارداد صلح بلگراد
۲۸۱ سال پیش در چنین روزی بیست و یکم سپتامبر سال ۱۷۳۹ میلادی قرارداد صلح بلگراد میان اتریش و امپراتوری عثمانی امضاء شد. سرزمین اتریش در طی سال‌های متمادی، زیر نظر اسپانیا و امپراتوری روم قرار داشت تا این‌که از سال ۱۷۰۰ م مردمان این سرزمین به عنوان یک قدرت در اروپا عرض اندام کردند. در این میان نبرد‌های پی‌درپی میان لشکریان اتریش و عثمانی به وقوع پیوست و هر از چندی یکی از دو کشور، برای تصاحب سرزمین‌های بیشتر علیه دیگری وارد جنگ می‌شد. در سال‌های اولیه قرن هجدهم میلادی، هنگامی که اتریش از جانب مرز‌های غربی خود احساس آرامش نمود، قصد تصرف نواحی شرقی را در سر داشت. این امر باعث نبرد بین نیرو‌های اتریش و عثمانی گردید که در نهایت به عقد قرارداد صلح بلگراد در ۲۱ سپتامبر ۱۷۳۹ م انجامید. به موجب این قرارداد که عامل اصلی آن دولت فرانسه بود، بسیاری از متصرفات اتریش در شرقْ به عثمانی واگذار و مرز‌های دو طرف تعیین شد. این عهدنامه تا آغاز قرن بیستم و پایان جنگ جهانی اول پابرجا بود تا این‌که پس از جنگ جهانی اول، هر دو امپراتوری اتریش و عثمانی فرو پاشیدند.   ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس فرانسه
۲۶ سال پیش در چنین روزی بیست و یکم سپتامبر سال ۱۹۹۴ میلادی مجمع ملی فرانسه با تصویب لایحه‌ای حجاب اسلامی در مدارس فرانسه را ممنوع اعلام کرد. دولت فرانسه، به‌رغم ادعای مهد ازادی و دموکراسی، قانونی وضع کرد که دانش‌آموزان مسلمان در فرانسه، جهت ادامه تحصیل نباید از حجاب اسلامی استفاده کنند. این قانون بعد‌ها گسترده‌تر شد و دانشگاه‌ها و مراکز دیگر این کشور را در بر گرفت. ممنوعیت حجاب در حالی در فرانسه قانونی شد که بر اساس قانون اساسی فرانسه و بیانیه جهانی حقوق بشر هرکس در پذیرش و انجام عقاید دینی خود، تا آن‌جا که آسیبی به دیگران وارد نسازد، آزاد است.   استقلال ارمنستان  ۲۹ سال پیش در چنین روزی بیست و یک سپتامبر سال ۱۹۹۱ میلادی "ارمنستان" از اتحاد جماهیر شوروی سابق استقلال یافت و این روز به نام روز ملی ارمنستان نامگذاری شد. سرزمین ارمنستان طی قرن‏‌های متمادی محل درگیری دولت‏‌های ایران و عثمانی بود، تا این که در سال ۱۹۱۸ و درپی انقلاب کمونیستی در شوروی، استقلال خود را اعلام کرد، اما این استقلال دیری نپایید و ارمنستانْ دو سال بعد به شوروی الحاق شد. ارمنستان تا آغاز تحولات سال‏‌های پایانی دهه ۱۹۸۰ م در شوروی، یکی از جمهوری‏‌های این کشور بود. اما در اوایل دهه ۱۹۹۰ م در یک همه ‏پرسی، بیش از ۹۰ درصد از مردم به استقلال این کشور رای دادند و به این ترتیب، در ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۱ م استقلال ارمنستان اعلام شد. ارمنستان در غرب آسیا و منطقه قفقاز واقع است که نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و در همسایگی کشور‌های ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان قرار گرفته است. جمعیت ارمنستان، ۳/۵ میلیون نفر بوده که اکثریت پیرو آیین مسیحیت بوده و به زبان ارمنی صحبت می‏ کنند. پایتخت ارمنستان، ایروان نام دارد و واحد پول آن درام است. ملیت مردم ارمنستانْ ارمنی و شهر‌های مهم آن وانادزور و گیومری است. نظام سیاسی حاکم بر ارمنستان جمهوری چند حزبی با یک مجلس قانون‏گذاری است. با اعلام استقلال در جمهوری‏‌های شوروی، ادعای مالکیت ناحیه قره‏ باغ توسط ارمنستان به جنگ این کشور با آذربایجان انجامید. این جنگ حدود ۳۵ هزار کشته بر جای گذاشت و به قرار داد ترک مخاصمه جنگ منجر شد اما همچنان عامل اختلاف میان دو کشور است. بیست و یکم سپتامبر سال‏روز رأی مردم به استقلال در سال ۱۹۹۱ م به عنوان تاریخ استقلال و روز ملی این کشور است .   تولد آنتوان ساسی، معروف به شیخ المستشرقین
۱۸۲ سال پیش در چنین روزی بیست و یکم سپتامبر سال ۱۸۳۸ میلای «آنتوان ساسی» بزرگ‏ترین خاورشناس فرانسوی در پاریس متولد شد. وی ضمن تحصیلِ علم حقوق به فراگیری زبان‏‌های فارسی، عربی، ترکی و عبری پرداخت. ساسی از آن پس به تدریس در دانشگاه روی آورد و در مراکز متعدد علمی و فرهنگی عضویت یافت. وی برای تعلیم زبان‏‌های شرقی، روش مخصوصی وضع کرد و زندگی خود را برای تعلیم و تألیف و نشر کتاب اختصاص داد و هیچ خاورشناسی در این کار به پای او نرسید. او هم‏چنین با تحقیق در زبان قِبْطی و کشف رمز خط تصویری یا هیروگْلیف، موفق شد کتیبه‏‌های عهد ساسانی را بخواند. ساسی پس از کسب معارف فراوان در زبان‏‌های شرق، به عنوان نویسنده ناپلئون بُناپارت در قسمت ادبیات عرب انتخاب شد و چنان در این عرصه تسلط یافت که فضلای مصر را به تعجب واداشت. این مهارت و تبحر ساسی در شرق‏ شناسی بدانجا رسید که کتاب ‏های فراوانی نوشت و به شیخ المستشرقین شهرت یافت. این دانشمند فرانسوی، مسیحیانی را که بر اثر هزار سال جلوگیری و مخالفت کشیشان و روحانیان عیسوی مذهب، از معارف و دانش و ادبیات اسلامی بی خبر مانده و حتی نسبت به آن بدبین بودند بیدار کرد و شوق تحقیق و تألیف و تتبّع را در آن‌ها به وجود آورد. همین امر باعث شد که عده‏‌ای از روشن‏فکران اروپایی به اسلام‏ شناسی روآوردند و کتاب ‏های فراوانِ تحقیقی درباره آن نگاشتند. از ساسی در حدود ۲۰ کتاب بر جای مانده که گزیده‏‌های عربی در ۳ جلد و دستور زبان عربی از آن جمله است. آنتوان ایزاک سیلوستر دوساسی سرانجام در ۲۱ فوریه ۱۸۳۸ م در هشتاد سالگی درگذشت.         

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع پیکر چند شهید دفاع مقدس در مشهد و تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) ششمین امام معصوم شیعیان، مردم عزادار مشهدی با حضور در میدان شهدای مشهد اجتماع بزرگ صادقیون برگزار شد.

زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در عزای شهادت رئیس مذهب شیعه، با برگزاری اجتماع در میدان شهدای مشهد، حزن و اندوه خود را در عزای آل الله نشان داده و عزاداریکردند. دسته‌های عزا یکی پس از دیگری نیز در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی مشغول به عزاداری هستند. عزاداران مسیر میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی را طی کردند و پس از آن در حرم مطهر رضوی پای سخنرانی آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی نشستند. امروز همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) پیکر مطهر شهید مجید شخصی از شهدای دفاع مقدس نیز تشییع شد.

جمعیت عزادار همچنین پیکر مطهر شهید مفقود الاثر دفاع مقدس؛ مجید شخصی را که پس از ۴۲ با تفحص در منطقه چزابه تفحص و از طریق آزمایش دی ان‌ای هویتش شناسایی و به آغوش خانواده بازگشته تشییع و پیکر این شهید را تا حرم مطهر رضوی بدرقه کرده و مهیای حضور در مراسم عزاداری در حرم رضوی شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است
  • تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) و تشییع شهید دفاع مقدس در بوشهر
  • تشییع پیکر چند شهید دفاع مقدس در مشهد و تهران