Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@01:28:28 GMT

ویروس کرونا روی ۹۰ درصد مردم تأثیر چندانی ندارد!

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۷۴۴۱

به گزارش تسنیم؛ سومین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوع آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا با حضور علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران، رسول دیناروند، رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ع) و حسین قناعتی رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیاتی مدیریت کرونای تهران برگزار شد.

 دکتر رسول دیناروند؛ رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی با اشاره به فراهم بودن زیرساختهای ساخت واکسن در ایران گفت: ایرانیها روش قدیمی ساخت واکسن برای کرونا را که همان استفاده از ویروس ضعیف شده است در پیش گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فرآیند ساخت واکسن در کشورهای دیگر هم به موفقیتهایی رسیده است و الان واکسن روسی تأییدیه‌های اورژانسی را گرفته و واکسن چینی هم دارای تأییدیه‌های اورژانسی است؛ تمام این واکسنها مراحل کارآزمایی بالینی را پشت سر می‌گذارند.

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی درباره مقدمات قطع زنجیره کرونا در جهان توضیح داد: بعد از اینکه واکسنهای کرونا 3 مرحله آزمایشی را پشت سر بگذارند باید به 70 درصد جمعیت تزریق شوند تا امکان قطع زنجیره وجود داشته باشد که امیدوارم تا سال 2021 آغاز مرحله واکسینه‌سازی مردم باشد.

دیناروند مشکل واکسنهای ساخته شده کنونی را طی نکردن مرحله سوم که مرحله اثرگذاری است عنوان کرد و گفت: هیچکدام از واکسنهای چینی و روسی این مرحله را پشت سر نگذاشته‌اند اما در شرایط اورژانسی استفاده می‌شوند و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.

وی به نقش اوگور شاهین به عنوان برگزیده جایزه مصطفی در سال 2019  در توسعه واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: اوگور شاهین وارد پروسه تحقیقات تولید واکسن کرونا شده است و با مشارکت چند شرکت تولید‌کننده دارو در حال طی کردن مرحله سوم آزمایشات واکسن کرونا است؛ تاکنون پروسه ساخت این واکسن مشکلی نداشته و ممکن است به عنوان یکی از نخستین واکسنهای کرونا وارد بازار شود که شاید این اتفاق تا نیمه اکتبر به وقوع بپیوندد.

دیناروند ادامه داد: در صورت تزریق این واکسن به 50 درصد مردم فرآیند انتقال واکسن بسیار کند می‌شود؛ سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده، توان ارسال 2 میلیارد دوز واکسن از سال 2021 به کشورهای ضعیف را دارد.

وی درباره جهشهای ویروس توضیح داد: ساختار اصلی این ویروس با قبل تفاوت زیادی نداشته اما نسبت به آنفولانزا جهشهای متفاوتی اتفاق افتاده است اما رفتاری مشابه آنفولانزا نخواهد داشت.

در ادامه نشست علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به پیچیدگی‌های ویروس کرونا خاطرنشان کرد: نباید تمام تمرکز و سرمایه‌گذاری ما روی واکسن این بیماری باشد و باید به راهکارهای دیگر هم فکر کرد.

وی درباره فرآیند ساخت واکسن کرونا در ایران توضیح داد: تمرکز کشور برای تولید واکسن کرونا، ژنوم ویروس است که با تزریق به بدن موجب تولید آنتی ژن می‌شود و فرد را واکسینه می‌کند؛ روش دیگری هم که برای تولید واکسن در جهان مورد استفاده قرار گرفته است استفاده از RNA‌ها است که برای نخستن بار در تولید واکسن مورد استفاده قرار گرفته است.

رئیس انستیتو پاستور ایران درباره ویژگیهای واکسنی که قرار است تولید شود، تصریح کرد: این واکسن باید در کودکان و افراد مسن تأثیرگذار باشد همچنین برنامه‌هایی برای خرید واکسن هم وجود دارد که باید با مقررات و شواهد علمی ما مطابقت داشته باشد.

وی علت مشکلات مطالعه روی واکسن کرونا را جهش ویروس عنوان کرد و گفت: این ویروس دائماً در حال جهش است و وقتی وارد بدن یک بیمار می‌شود، بارها جهش پیدا می‌کند؛ همین موضوع ساخت واکسن را مشکل می‌کند و باعث می‌شود ویروس در بدنهای مختلف عوارض متفاوتی داشته باشد؛ به خاطر همین عوارض متفاوتی در بدن اعضای یک خانواده می‌بینیم.

حسین قناعتی، رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران که دیگر مهمان این نشست بود، با اشاره به تأثیرات اثبات نشده داروهایی مانند «رمدسیویر» برای درمان کرونا، تأکید بر روش دارو محور ویروس کرونا را استراتژی غلطی عنوان و تصریح کرد: ساختار پیچیده ویروس اجازه تأکید دارویی را به ما نمی‌دهد و هیچ اتاق فکری در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که برنامه دقیقی در برخورد با این ویروس دارد.

وی افزود: استراتژی‌های کلان پیشگیری از کرونا شامل  "پیشگیری"، "بیماریابی"، "قرنطینه اجباری" و "اقتدار دولت" است که دولت از نظر اقتدار ضعیف عمل کرده و حالا یکی از امیدهای ما تولید واکسن است؛ نمونه تأیید شده واکسن هم در دنیا تولید نشده اما نقاط روشنی وجود دارد.

قناعتی گفت: در حال حاضر برای پیشگیری باید ماسک زد چرا که اگر دو طرف که مبتلا به کرونا هستند، ماسک استفاده کنند، تنها 1.5 درصد احتمال ابتلا وجود دارد اما در صورتی که دو طرف بدون ماسک باشند، این احتمال به 85 درصد می‌رسد و یک مبتلا به ویروس کرونا 420 نفر را درگیر خواهد کرد.

وی ادامه داد: در کنار این توصیه‌ها باید اقدامات عملی هم صورت پذیرد، به عنوان مثال بستن جاده‌های شمال آیا کار مشکلی بود تا مردم به این استانها سفر نکنند؟ یا چرا باید مدارس به‌صورت زودهنگام باز میشد؟ همه فریاد زدند که نباید مدارس باز شوند اما شاهد بودیم که یک دانش آموز مبتلا به کرونا در یکی از مدارس اصفهان بیش از 100 دانش‌آموز دیگر را مبتلا کرد.

رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران بیان کرد: این ویروس روی 90 درصد مردم تأثیر چندانی ندارد و روی همه اندامها اثر می‌گذارد اما تمرکزش بر ریه هاست؛ اگر روزی هم به واکسن دست پیدا کنیم اولویت برای توزیع واکسن، کادر درمانی است؛ افراد چاق، فشار خون بالا، افرادی با سن بالای 65 سال و بیماران مبتلا به سرطان اولویتهای بعدی تزریق خواهند بود؛ همین اولویت‌بندی برای واکسن آنفولانزا هم وجود دارد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تولید واکسن واکسن کرونا جایزه مصطفی ویروس کرونا ساخت واکسن اتاق فکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

مسعود قادر معاون کنترل و تضمین کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در گفتگو با خبرنگاران حوزه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما،  با اشاره به موفقیت دانشمندان جوان ایرانی در تولید واکسن ORT با بالاترین استانداردهای جهانی اظهار داشت: دستاوردهای چنین موفقیتی تنها به بی نیازی از واردات یک نوع واکسن محدود نمی شود و در عمل، دانش و توان تولید انواع واکسن های جدید را نیز به همراه دارد و از همین رو، به موازات این امر، تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد نیز در دستور کار قرار گرفت و مراحل مختلف آن با موفقیت سپری شده است.

وی با اشاره به سهم موثر و مفید موسسه رازی در حفظ سلامت و تامین امنیت غذایی کشور، به تشریح سابقه تولید انواع واکسن های دامی اشاره کرد و گفت: سهم بزرگی از تامین و حفظ سلامت انواع مواد غذایی، به ویژه در زمینه گوشت و لبنیات به لطف زحمات و تلاش های دانشمندان گمنام موسسات تامین کننده واکسن ها، از جمله موسسه رازی بوده و در حال حاضر نیز، تحقیقات برای تولید واکسن های نوین و چندگانه با جدیت ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

معاون کنترل و تضمین کیفیت موسسه رازی با بیان خطرات و تهدیدات دائمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای صنعت طیور کشور، تصریح کرد: این بیماری بطور مداوم صنعت طیور و حتی انواع پرندگان را تهدید می کند و به دلیل حضور پرندگان مهاجر در نقاط مختلف کشور، جلوگیری از ورود آن غیر ممکن است.
وی افزود: از همین روز تولید واکسن برای غلبه بر این بیماری اهمیت بسیاری دارد و خوشبختانه دانشمندان جوان ایرانی موفق شدند با روش ژنتیک معکوس به سویه این واکسن دست یافته و مراحل تولید آن را سپری کنند.

قادر با بیان اینکه تحقیقات در این زمینه با جدیت ادامه دارد، اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده، با تکمیل مراحل آزمایش و طی مراحل قانونی، این واکسن در یک سال آینده به تولید خواهد رسید.

وی با بیان اینکه دستکم نیمی از انواع واکسن های جدید حوزه دام و طیور در داخل کشور و در موسساتی مانند موسسه رازی تولید می شود، تصریح کرد: دانش فنی برای گسترش تولید در دسترس است و می توانیم بطور کامل نیازهای کشور را در داخل تولید کنیم.
معاون موسسه رازی با اشاره به پیچیدگی های صنایع دارویی و بیولوژیک در سطح جهان، تصریح کرد: کشورهای دارای این دانش به هیچ وجه دوست ندارند با کشورهای دیگری از جمله ایران همکاری کنند و حتی از ارائه کوچکترین خدمات یا فروش تجهیزات خودداری می کنند، اما ما می توانیم بدون کمک آنها پیش برویم.

دکتر قادر با بیان اینکه یکی از عمده ترین موضوعاتی که باعث کندی پیشرفت این دانش می شود، فرسودگی تجهیزات است، از شرکت ها و صنایع داخلی خواست برای تامین نیاز موسسات سرم سازی اقدام کنند و گفت: ما از شرکت های سازنده تجهیزات می خواهیم که وارد این عرصه شوند و آماده ایم اطلاعات اولیه و نیازهای خود را به آنها ارائه کنیم تا این تجهیزات را در داخل کشور تولید کنند و در اختیار موسسات بگذارند.

وی از مردم و به ویژه مصرف کنندگان واکسن ها خواست با مطالبه محصول با کیفیت ایرانی، سیاستگذاران، مدیران و مسئولان در عرصه های مختلف را به حرکت در مسیر تولید بهترین و جدیدترین محصولات در داخل کشور تشویق کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد + لینک سایت sanjesh.org
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد
  • کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان به پایان رسید
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا