Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:23:25 GMT

بسته ۶ بندی گمرک برای حمایت از صادرات ابلاغ شد 

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۷۷۵۸

بسته ۶ بندی گمرک برای حمایت از صادرات ابلاغ شد 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، پیرو بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و در راستای اهداف عالی سازمان جهت حمایت از واحدهای تولیدی به منظور رونق و جهش تولید، بسته حمایت از صادرات گمرک ایران از سوی مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران به کلیه گمرکات کشور جهت اجرا ابلاغ شد.

تسهیلات مندرج در این بسته حمایتی به شرح زیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- با توجه به اجرای طرح دور اظهاری محموله‌های صادرات قطعی، کلیه فعالان تجاری و ذینفعان مربوطه می‌توانند از تسهیلات ارائه شده در این خصوص به صورت شبانه روزی استفاده نمایند؛

۲- ورود موقت جهت پردازش و استرداد حقوق ورودی:

- صدور و تمدید مجوزهای ورود موقت برای پردازش و تمدید پروانه‌های ورود موقت برای پردازش به حوزه‌های نظارت گمرکات و گمرکات مراکز استان‌ها تفویض اختیار گردیده، همچنین امکان تسویه پروانه‌های ورود موقت به صورت مرحله‌ای (قبل از انجام کامل صادرات) فراهم شده است؛

- استرداد حقوق ورودی کالاهای وارداتی که عیناً از کشور صادر می‌گردند و نیز مواد اولیه به کاررفته در تولید محصولات صادراتی به حوزه‌های نظارت گمرکات و گمرکات مراکز استان‌ها، تفویض اختیار گردیده است؛ همچنین در رسیدگی به درخواست‌های استرداد حقوق ورودی صادرکنندگان نمونه ملی و استانی و نیز فعالان مجاز اقتصادی (AEO) مطابق مفاد بخشنامه صدر الاشاره تسریع گردد.

۳- صادرات موقت کالاها:

صدور مجوز صادرات موقت کالاها جهت تعمیر، شرکت در نمایشگاه، تجهیزات مورد نیاز صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و خودرو به گمرکات تهران، مراکز استان‌ها و نیز گمرکات مرزی و… تفویض اختیار گردید ه است.

۴- صادرات غیر نفتی:

- امکان ارائه خدمات «حمل یکسره» و «ارزیابی در محل» به واحدهای تولیدی در انجام تشریفات گمرکی محموله‌های صادراتی فراهم و همچنین امکان خروج محموله‌های صادراتی واحدهای تولیدی از طریق بازارچه‌های مرزی (به استثنای برخی کالاها همچون مشتقات نفتی) میسر گردیده است، لذا مقتضی است گمرکات نسبت به اجرای آن اقدام نمایند و همچنین نسبت به ارائه خدمات در خارج از ساعات اداری و ایام تعطیل و ارائه تسهیلات اقدام لازم معمول گردد.

- با توجه به ایجاد شرایطی مناسب جهت تسهیل انجام تشریفات گمرکی محموله‌های صادراتی در گمرکات مبدأ از جمله عدم نیاز به مراجعه محموله اظهارنامه‌های صادراتی مسیرهای سبز و زرد جهت توزین و ایجاد امکان ثبت مشخصات حامل‌ها توسط صادرکنندگان در اظهارنامه‌های صادراتی مسیرهای موصوف، ایجاد امکان تودیع ضمانتنامه بانکی توسط صادرکنندگان کالاهای مشمول عوارض صادراتی به جای پرداخت نقدی، کاهش مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از طریق امکان نگهداری بخشی از کالای صادراتی تولیدشده در مناطق آزاد تجاری– صنعتی و ویژه اقتصادی به عنوان تضمین و ایجاد امکان صادرات کالاهای صادرکنندگان دارای گواهی صادرکننده برتر و دارندگان گواهی کاربرد علامت استاندارد بدون نیاز به اخذ مجوز موردی استاندارد، امکان اختصاص درب و مسیر ویژه صادرات به خصوص در گمرکات مرزی پرتردد برای کالاهای سریع الفساد و خطرناک، شایسته است نسبت به ارائه تسهیلات اشاره شده اقدام نمایند.

- با توجه به ایجاد ارتباط سیستمی با سازمان‌های همجوار جهت اخذ کلیه مجوزهای مقرراتی مربوطه، جهت تسریع و تسهیل انجام تشریفات گمرکی محموله‌های صرفاً نسبت به اخذ مجوزهای مربوطه به صورت سیستمی اقدام فرمایید.

۵- صادرات نفتی:

با توجه به اصلاح «دستورالعمل اصلاح و بهبود فرآیندهای صادرات، واردات، عبور (ترانزیت) و سوآپ نفت‌خام و میعانات گازی، فرآورده‌ها و مشتقات نفتی» به گمرکات ابلاغ گردیده که لازم است گمرکات نسبت به اجرای آن اقدام نمایند.

- با توجه به حذف روند خوش‌نامی در فرآیند صادرات مشتقات مایع نفت و گاز، مطابق دستورالعمل اصلاح و بهبود فرآیندهای صادرات، واردات، عبور (ترانزیت) و معاوضه (سوآپ) نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌ها و مشتقات نفتی در امور گمرکی و به منظور تسهیل تشریفات گمرکی محموله‌های صادراتی متعلق به واحدهای تولیدی یا مظروف دارای علامت استاندارد ملی (صادراتی توسط واحدهای تولیدی یا بازرگانی) و نیز محموله‌هایی که مشمول کدگذاری نیستند و از طریق رینگ صادراتی بورس خریداری می‌گردد، خروج این محموله‌ها پس از انجام فرآیند نمونه برداری با اخذ تعهد از صادرکننده میسر گردیده است.

- با توجه به ایجاد امکان نگهداری محموله‌های صادراتی مشتقات مایع نفت و گاز متعلق به واحدهای تولیدی در انبارهای اختصاصی، ایجاد امکان نگهداری محموله‌های صادراتی مشتقات مایع نفت و گاز تولید شده در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در انبارهای اختصاصی و ایجاد امکان صادرات فرآورده‌های اصلی نفتی (بنزین، نفت سفید، گازوئیل و مازوت) توسط شرکت‌های تابعه وزارت نفت از طریق کلیه مرزهای رسمی کشور، لازم است گمرکات مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.

۶- ارائه تسهیلات به فعالان مجاز اقتصادی (AEO):

در راستای اهداف عالی سازمان در حمایت از فعالان اقتصادی مجاز، لازم است تسهیلات ذیل به این گروه از خدمت گیرندگان محترم در بخش صادرات ارائه گردد:

- پذیرش و تسهیل رسیدگی به درخواست مجوز ورود موقت برای پردازش

- تسریع در رسیدگی به درخواست‌های استرداد حقوق ورودی

- استفاده از تسهیلات «ارزیابی در محل»

- ارائه تسهیلات بسته حمایت از صادرات به صورت کامل به فعالان مجاز اقتصادی.

- با توجه به اینکه رسیدگی به پرونده اختلاف گمرکی فعالان اقتصادی مجاز به صورت فوری و خارج از نوبت در کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی صورت می‌پذیرد جهت ارسال پرونده‌های مربوطه به کمیسیون، گمرکات اجرایی نیز تسریع فرمایند.

کد خبر 5029068

منبع: مهر

کلیدواژه: گمرک ایران صادرات غیرنفتی بازار سهام قیمت دلار ویروس کرونا بورس بانک مرکزی ایران قیمت نفت تولید نفت وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت یورو وزارت جهاد کشاورزی قیمت سکه بهار آزادی شاخص کل بورس ایالات متحده امریکا بازار سهام اسیا تشریفات گمرکی محموله استرداد حقوق ورودی محموله های صادراتی محموله های صادرات واحدهای تولیدی ارائه تسهیلات ایجاد امکان بسته حمایت ورود موقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟

رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: تا یک دهه پیش ترکمنستان بازار بکری برای مرغ ایرانی بود زیرا این کشور مرغ تولید نمی‌کرد و کل تقاضای جمعیت شش میلیون نفری آن را صنعت مرغداری ایران تامین می‌کرد.

وی افزود: البته در آن زمان از فرانسه و ترکیه هم مرغ به ترکمنستان وارد می‌شد اما ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی گزینه مطلوب‌تری برای ترکمنستانی‌ها بود، با این حال ابلاغ بخش‌نامه‌های ناگهانی و پیش‌بینی نشده از سوی مسئولان ایرانی صادرات مرغ را از ایران به این کشور با توقف‌های گاه و بیگاه روبه‌رو می‌کرد و سبب می‌شد بازرگانان ایرانی نتوانند به تعهدات خود در بازار مصرف این کشور عمل کنند؛ این خطای ایران در صادرات با ترکمنستان آنها را به تکاپو انداخت تا خود تولید مرغ را آغاز کنند و امروز نه تنها خودکفا شده‌اند بلکه ظرفیت‌های صادراتی هم دارند.

بهرامی خاطرنشان کرد: دولت ترکمنستان حمایت ویژه‌ای از صنعت مرغداری دارد تا جایی که امروز قیمت مرغ در ترکمنستان برابر با ۴۰۰۰۰ تومان ایران است، بنابراین امکان ورود دوباره به این بازار وجود ندارد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: اگر خطای مسئولان دولتی در تنظیم مقررات صادراتی نبود امروز بازار ترکمنستان را از دست نمی‌دادیم البته که منظور دولت خاصی نیست به طور کلی دولت‌ها سیاست ‌توقف صادرات را باید کنار بگذارند و برای تنظیم بازار داخل بر صادرات تعرفه تعیین کنند تا دروازه‌های صادراتی به کل به روی صادرکنندگان بسته نشود، برای صادرکنندگان حفظ بازار در اولویت است و حتی نسبت به کسب سود هم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: در خرداد ماه پیش رو رئیس جمهور برای بار دوم در طول ریاست جمهوری خود به ترکمنستان سفر می‌کند و این نشان‌دهنده اینست که رویکرد دولت بر توسعه روابط با همسایگان است، در پی همین رویکرد است که اکسپو۲۰۲۴ شکل گرفت و حدود ۱۵۰ نفر ترکمنستانی در این رویداد حضور پیدا کردند.  

بهرامی از محصولات صنایع فلزی، سلولوزی، معدنی، مواد غذایی، خدمات فنی مهندسی و مصالح ساختمانی به عنوان کالاهایی یاد کرد که صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان را در حال حاضر تشکیل می‌دهند. 

به گفته او این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی جهش چشمگیری خواهد یافت. 

وی گفت: ایران مواد اولیه صنایع پتروشیمی و نساجی و مواد معدنی از ترکمنستان وارد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان دو برابر شدن صادرات ایران به ترکمنستان را تا پایان سال جاری میلادی رد کرد و توضیح داد: صادرات نیاز به منابع دارد؛ در شرایطی که قیمت دلار در بازار آزاد از ۶۰۰۰۰ تومان فراتر رفته دولت در حمایت از صادرکنندگان چه راهکاری اتخاذ کرده است؟ 

بهرامی بیان کرد: امروز بانک‌های توسعه‌ای کشور فعالیت خود را به دادن وام‌های ازدواج و فرزندآوری تغییر داده‌اند و یا به بنگاه‌داری روی آورده‌اند در حالی که این بانک‌ها با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صادرات راه‌اندازی شده بودند. 

وی همچنین اظهار کرد: اکنون بیشتر صادرات کشور با اتکا بر درآمد داخلی خود شرکت‌ها انجام می‌شود و این شرکت‌ها با پذیرش ریسک‌های صادراتی این امر را پیش می‌برند. 

دیگر خبرها

  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «تملیکی» و «توقیفی» بهتر شده است
  • استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه
  • کشف محموله ۱۰ میلیاردی تنباکوی قاچاق از انباری در جنوب تهران
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور