Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در خصوص «مشارکت» در انتخابات اظهار داشت: طبعاً برای هر حکومتی مهم است در انتخاباتی که برگزار می‌کند از جانب مردم بیشترین رأی ممکن به صندوق‌ها ریخته شود. در واقع مشارکت مردم میزان علاقه و وابستگی جامعه به نظام حاکمیتی را نشان می‌دهد. همچنین مشارکت عمومی به این معنی است که اعتماد فی‌مابین حاکمیت و مردم چقدر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین مشارکت بدون استثنا برای همه حکومت‌ها مهم است.

او در ادامه گفت: آنچه در دنیا مرسوم است این است که گفته می شود مردم چون اعتماد بالایی به حاکمیت و نظام مدیریتی دارند خیلی تاکیدی بر مشارکت عمومی نداشته باشند و به انتخاباتی که با رأی پایین برگزار می‌شود حساسیت چندانی نشان ندهند؛ اما در کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند آیا مشارکت ۸۰ یا ۴۰ درصدی تفاوتی نمی‌کند؟ قطعاً تفاوت می‌کند.

این چهره سیاسی با اشاره به مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم گفت: اینکه بگوییم میزان مشارکت بسیار مهم است لزوماً به معنای تعداد رأی در یک انتخابات نیست. معمولاً در همه کشورها ۲ سال یک بار انتخابات برگزار می‌شود و به همین دلیل اگر روند مشارکت نگران‌کننده باشد، باید حساسیت لازم را نسبت به مشارکت پایین نشان داد و دنبال دلیل بی‌رغبتی مردم به حضور در پای صندوق رأی گشت.

ایمانی ادامه داد:‌ همچنین باید این مساله را مورد توجه قرار بدهیم که با پایین آمدن میزان رأی‌‌ لزوماً نمی‌توانیم بگوییم مردم ناامید شده‌اند و با حاکمیت کاری ندارند چون برای تحلیل اعتماد مردم به حاکمیت در کنار انتخابات باید فاکتورهای دیگر را هم مد نظر قرار داد و بعد از آن به دنبال چرایی مشارکت پایین رفت.

او با اشاره به نارضایتی‌های موجود توضیح داد: وقتی مردم ناراضی‌ هستند و حتی دلسرد شده‌اند قاعدتاً کل حاکمیت باید درباره شرایط حاکم به افکار عمومی توضیح دهند و این‌طور نیست که دولت به تنهایی در این مورد احساس مسئولیت کند. چون ما نمی‌توانیم قوه مجریه را از حاکمیت مجزا کنیم و بگوییم که در نظام ۲ نوع حاکمیت فعالیت دارد؛ یعنی اگر مردم از دولت دلسرد و ناراحت باشند، نسبت به کل نظام بی‌اعتماد خواهند شد‌. به همین دلیل باید تاکید کرد که حاکمیت و دولت قابل تفکیک نیستند.

او اضافه کرد: البته متاسفانه نزدیک به ۲۰ سال است گروهی از اصلاح‌طلبان سعی‌شان را به کار بسته‌اند تا این ذهنیت غلط را که «یک حاکمیت داریم و یک حکومت» به افکار عمومی تزریق کنند، و این روالی بسیار غلط، ناصحیح و ضرررسان است. البته با بررسی واگرایی این روزهای جامعه به مسائل اقتصادی می‌رسیم که مسئولیت مدیریت اقتصادی با دولت است.

ناصر ایمانی در پایان صحبت‌هایش گفت: اما هنگام مواجهه با این واگرایی، کلِ حاکمیت باید خود را برابر سوال‌ها و مطالبات عمومی پاسخگو بداند.

منبع: الف

کلیدواژه: مشارکت پایین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، در جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان‌غربی گفت: نامگذاری امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب ترسیم شده، در هیچ یک از ایام نباید فراموش شود و مسئولان باید روش‌های مشارکت مردم در راستای تحقق شعار سال و جهش تولید را تبیین کرده و زمینه تشویق و تهییج مردم برای مشارکت در این امر مهم را فراهم کنند.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی محلی برای سیاست گذاری در راستای تحقق شعار سال است و مدیران اقدامات لازم برای تحقق این امر مهم را بررسی کردند تا به صورت مصوبه ابلاغ شود.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی در ادامه با اشاره به عملیات «وعده صادق» هم گفت: این عملیات در نوع خود بی نظیر بود و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشان داد که هیمنه رژیم صهیونیستی، خیالی باطل است.

وی افزود:باید اقدامات تمهید شده برای بهبود وضعیت سلامت در کشور و ارتقای شاخص‌های سلامتی اقشار مختلف در دستور کار جدی شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.

امام جمعه ارومیه با ابراز نگرانی از کم تحرکی بخش قابل توجهی از جامعه افزود: رقم ۷۹ درصدی ذکر شده در این خصوص در کشور قابل قبول نیست و باید برای تحرک بیشتر اقشار مختلف تلاش زیادتری صورت گیرد.

گفتنی است؛ مباحث فرهنگی مربوط به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»  بررسی «سند برنامه ارتقای فرهنگ سلامت» مصوبه هشتصدمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور مورخ ۱۳‏/۴‏/۱۴۰۲ جهت اجرایی سازی آن در استان t تشریح سند ترویج فرهنگ ورزش همگانی توسط مدیر کل ورزش و جوانان استان، و بررسی اولویت‌های فرهنگی سال ۱۴۰۳ از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

دیگر خبرها

  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • پیوستگی بین مردم و حاکمیت از برکات نظام جمهوری اسلامی است
  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است
  • مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم است
  • هدف ایران ارتباط با کشور‌های همسو و مستقل مانند سریلانکاست