Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@17:10:10 GMT

باسوادی در سیستان وبلوچستان به بیش از ۸۲ درصد رسیده است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۸۱۰۶

باسوادی در سیستان وبلوچستان به بیش از ۸۲ درصد رسیده است

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان وبلوچستان گفت: با مشارکت و همراهی همه ارگان ها و اهتمام ویژه استانداری سیستان و بلوچستان هم‌اکنون نرخ باسوادی در این استان از ۲۹ درصد ابتدای انقلاب به بیش از ۸۲ درصد رسیده است.

رخشانی در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان اظهار کرد : به منظور اجرای مصوبات شورا، تدوین طرح‌های ویژه شتاب بخشی از طریق تمهید امکانات و ظرفیت دستگاه‌ها در تحقق اهداف ریشه‌کنی بی‌سوادی، شورای پشتیبانی سوادآموزی استان متناسب با شرایط و نیازهای بیسوادان ،مسئولیت مستقیم نظارت بر نحوه اجرای برنامه‌ها را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

                                                           

وی افزود: وسعت استان و طولانی بودن مرز آبی و خاکی، پهناوری، پراکندگی و کم تراکمی جمعیت بی سوادان، نبود مقررات الزام جهت باسواد شدن افراد بی سواد فاقدین شناسنامه ، وجود بازماندگان از تحصیل، دو هویتی بودن و بعضا مشاغل کاذب، تعصبات قومی برای حضور بانوان، نبود آمار دقیق و منطبق بر واقعیت سرشماری بی سوادان و شناخته نشدن معضل بیسوادی به عنوان یک آسیب اجتماعی از طرف مجامع فرهنگی و علمی از جمله مشکلات و موانع باسوادی در استان است. 

وی تعداد بیسوادان استان طبق سرشماری سال ۹۵ را ۳۳۳هزار و۷۸۷نفر بیان نمود و افزود: بر این اساس اختلاف درصد سواد زنان و مردان ۱۰ درصد واختلاف درصد سواد بین جامعه شهری و روستایی استان ۱۵ درصد است. 

رخشانی ادامه داد: زابل با  ۹۴ درصد باسوادترین شهر و سرباز با ۶۳ درصد کمترین نرخ باسوادی را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان از جمله اقدامات شاخص حوزه سوادآموزی استان را اجرای طرح جشنواره الگوهای برتر تدریس با مشارکت ۸۲۵ آموزش دهنده و راهیابی ۲۵۰ نفر به مرحله استانی، بازدید ناظرین قطب و معین استانی از ۸۰۰ کلاس درس مناطق و شهرستان های استان بیان کرد. 

وی با اشاره به اینکه  ۷ مرکز یادگیری محلی در استان فعال است، از برنامه ریزی برای تاسیس چهار مرکز یادگیری محلی جدید با مشارکت استانداری سیستان وبلوچستان ، در زاهدان، زابل ، نیکشهر و چابهار خبر داد. 

وی طرح ها و برنامه های در حال اجرای نهضت سواد آموزی استان را  تنظیم وانعقاد تفاهم نامه همکاری با اداره کل فنی و حرفه ای استان با هدف آموزش توامان نظری و عملی دروس در کنار حرفه آموزی ،طرح حلقه های کتابخوانی و طرح آموزش نماز کلید بهشت عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نهضت سوادآموزي سيستان و بلوچستان استانی اجتماعی بی سواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت۱۸۰ کیلومتر راه روستایی در سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، ایوب کرد گفت : این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۷۸ درصدی داشته است.

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: در سال گذشته ۱۸۰ کیلومتر راه روستایی در حوزه زیر پوشش این اداره کل ساخته شده که از این میزان ۷۰ کیلومتر آن به صورت امانی و به وسیله ماشین آلات راهداری این اداره کل انجام شده که موجب صرفه جویی هزار و ۷۵۰ میلیارد ریالی شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون تکمیل و ساخت راه روستا‌های بالای ۲۰ خانوار در اولویت این اداره کل قرار دارد تصریح کرد: تکمیل و ساخت این میزان راه روستایی در استان، نقش بسزایی در محرومیت زدایی و تسهیل ارتباط جمعیت ساکن روستا با مراکز بخش و شهرستان‌ها ایفا می‌کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزود: امسال نیز ساخت راه‌های روستایی در دستورکار این اداره‌کل قرار دارد تا بخشی از عقب ماندگی استان در حوزه راه‌های روستایی نسبت به شاخص کشوری جبران شود.

دیگر خبرها

  • آموزش سواد مالی به کودکان
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • ساخت۱۸۰ کیلومتر راه روستایی در سیستان وبلوچستان
  • محروم‌‌ترین و برخوردارترین استان‌‌های ایران مشخص شدند
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان/ پاداش‌ها واریز شد
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • فعالیت ۴۰۰ مسئول ایمنی در سیستان و بلوچستان
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • برگزاری دوره سواد رسانه‌ای برای ۱۵۰ معلم در قزوین