Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@14:26:14 GMT

بورس را دریابید

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۸۸۱۴

بورس را دریابید

چندی پیش رئیس جمهور گشور به همراه ریاست قوه مقننه طرحی مبنی بر گشایش اقتصادی اعلام کردند که ای کاش سخنی در این زمینه مطرح نمیشد. زیرا این طرح همراه شد با گرانی مسکن، خودرو، طلا، ریزش بورس و حتی اقلام و مایحتاج زندگی مردم با رشد قیمت مواجه شد.

به گزارش افکارنیوز، رئیس جمهور در ابتدای سال 99 فرمودند همه چیز را به بورس بسپارید، زیرا بازار سرمایه شفاف و فاقد رانت می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه شاهد افزایش تعداد کد بورسی تا حدود 50 میلیون بودیم و مردم نیز به سخن رئیس جمهور اعتماد کردند و سرمایه خود را وارد بازار های مالی کشور کردند و دولت بورس را که به صورت دستوری بالا برده و در باغ سبز به مردم نشان داد. ولی اکنون که این بازار نیاز به حمایت از طرف دولت و نهاد های حقوقی دارد. هیچ عمل مثبتی نه از سوی دولت و نه از طرف این نهاد ها صورت نمیگیرد و باعث شده  روز های سیاهی را در بورس شاهد باشیم.

نهاد های حقوقی که عمدتا دولتی هستند، سهام های خود را در سقف به مردم فروخته اند. اکنون زمان آن فرا رسیده که از بازار حمایت نموده و صف فروش سهام ها را جمع کنند تا رمقی دوباره به بازار سرمایه برگردد نه اینکه این نهاد ها دوباره منتظر باشند و  ارزش سهام ها کاهش پیدا کند تا در کمترین قیمت ممکن خریداری کنند. گویا نهادهای حقوقی فقط به فکر جیب خود بوده و اصلا حمایت از بازار سرمایه در برنامه هایشان نیست.

ارکان اقتصادی دولت باید در نظر داشته باشند افت شاخص بورس به کمتر از یک و نیم میلیون واحد، تبعات جبران ناپذیری برای اقتصاد کشور در پی خواهد داشت. از جمله ی این تبعات میتوان به سیل نقدینگی در بازار های ثانویه اشاره کرد. ریزش بازار سرمایه  نقدینگی را از یک بازار مولد به یک بازار مخرب هدایت میکند. به جای آنکه نقدینگی وارد بازار سرمایه شده و تامین سرمایه شرکت های مولد را بر عهده گیرد، وارد بازار های سودا گری مثل خودرو، طلا و دلار شده است.  با ریزش بازار سرمایه، افزایش شدید قیمت در خودرو، طلا و دلار را شاهدیم و به طبع، افزایش قیمت در این موارد میتواند گرانی در کالا های اساسی را موجب شود و معیشت مردم را از این که هست سخت تر کند.

در حال حاضر کشور سخت ترین روزهای خود از لحاظ معیشتی در چهار دهه ی اخیر سپری میکند و اختلاف طبقاتی به بالاترین سطح خود رسیده است اما وزارت صنعت، معدن و تجارت که از مهم ترین وزارت خانه های دولت میباشد، چندی ست که با سرپرست اداره میشود. گویا قحط الرجال در دولت وجود دارد و ریاست جمهور گزینه ی مناسبی برای این وزارت خانه  ی استراتژیک پیدا نمیکند. از طرفی وقتی فردی به مجلس معرفی شود با رد صلاحیت مواجه میشود. خلائی که کاملا احساس میشود عدم هماهنگی ارکان نظام با یکدیگر من جمله  ریاست جمهوری و ریاست مجلس میباشد.

افزایش مجدد قیمت خودرو را میتوان از حالا احساس کرد زیرا سرپرست وزارت صمت اعلام کرده است افزایش قیمت خودرو حباب است و در روزهای آینده متعادل میشود. هرگاه وزرای کشور سخن از حباب و کاهش قیمت ها میکنند، کشور با افزایش فزاینده  ی قیمت ها روبرو میگردد.

بطور مثال رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای سال فرمودند قیمت دلار حبابی بیش نیست و این بازار برای سرمایه گذاری نا امن میباشد. مشاهده کردیم که در روزهای اخیر قیمت دلار به بالای 25 هزار تومان رسیده است و هیچ اقدامی از طریق بانک مرکزی صورت نمیپذیرد.

اما قطع به یقین میتوان سرانجام داستان ریزش بورس را حدس زد. دولت فرد یا افرادی را بعنوان سلاطین بورس به قوه قضائیه معرفی میکند و آنها را مقصر تمامی ناکارآمدی های دولت معرفی میکنند و هیچ نهادی از دولت ایراد نمیگیرد که چرا فکری به حال اقشار ضعیف جامعه نمیکند.

دکتر سعید اشتیاقی

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: گشایش اقتصادی بورس شاخص بورس سلاطین بورس بورس بازار سرمایه شاخص بورس بازار بورس گشایش اقتصادی سلاطین بورس نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد

احمد علیرضابیگی، اظهار داشت: دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می‌آورد، به وزیر می‌گوید استعفا بده.

به گزارش دولت بهار، نماینده تبریز در مجلس یازدهم در مصاحبه‌ای با تلویزیون اینترنتی سیمرغ، به موضوعات مختلفی از جمله شاسی بلندها، گشت ارشاد، ردصلاحیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، بورس، فساد چای دبش و .. پرداخته است.

بخش‌های مهم این مصاحبه بدین شرح است:

- گفتم مگر گربه از درب مجلس بدون اذن و اراده هیئت رئیسه می‌تواند وارد شود که اینهمه ماشین شاسی بلند در حیاط مجلس خالی کنند.

- کاش پیش بینی‌های من غلط از آب در می‌آمد، اما عملا همان اتفاق افتاد که پیش بینی می‌شد. ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند. بواسطه اظهارنظر رد صلاحیت شدم.

- گفتم همه از رهگذر گشت ارشاد نان می‌خورند. مصوبه گشت ارشاد مربوط به دوره آقای خاتمی بوده و دکتر احمدی‌نژاد با آن مخالف بود. آقای مطهری و پزشکیان و ۷۰ نفر دیگر رئیس جمهور وقت را بدلیل مخالفت با گشت ارشاد مورد سوال قرار دادند.

- آقای رئیسی تصور نمی‌کرد استیضاح آقای فاطمی امین رای بیاورد. نمایندگان مجلس برای فرار از اتهام، رای به استیضاح دادند. وزیر که برکنار شد، قیمت خودرو شکست. دولت بجای ایجاد امکان رقابت برای مردم، خودش تصدی گری می‌کند.

- دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می‌آورد، به وزیر می‌گوید استعفا بده.

- قیمت ارز ترجیحی را افزایش می‌دهیم تا جبران کسری‌های دولت اتفاق بیفتد، ولی با این کار چه بر سر خانوار می‌آید، محل توجه نیست. هیچگاه مردم این ارز ارزان قیمت را در سفره‌های خودشان نمی‌توانند ببینند. چای دبش یکی از مصادیق فساد در کشور است عین همین در روغن و نهاده‌های دامی و .. وجود دارد. طبق آمار بانک مرکزی میزان خروج سرمایه از کشور بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال است.

- نظام به این نتیجه رسیده بود و تشویق مردم به ورود به بورس داشت اتفاق می‌افتاد. دولت بخشی از مصارف خودش را از رهگذر به یغما رفتن ثروت مردم در بورس تامین کرد. هر کاری کردیم آقای قالیباف استیضاح آقای دژپسند را اعلام وصول نکرد. در قانون بودجه سهم قابل توجهی به پرداخت سررسید اوراق اختصاص پیدا کرده یعنی به جایی خواهیم رسید که سررسید‌ها به اصل بدهی غلبه کند.

- ما برای تامین حقوق بازنشستگان خودمان، ناچار شدیم دست در جیب مردم ببریم.

- اگر بخواهیم در بوجود آمدن شرایط امروز سهمی را به مجلس اختصاص بدهیم، سهم قابل توجهی است. متاسفانه مجلس نتوانست موفقیتی را در برآوردن آنچه مد نظر مردم بود بدست بیاورد.

دیگر خبرها

  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول