Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزای فارس، مهدی سروی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: یکی از مواردی که در سال‌های اخیر کشاورزان همواره با آن مشکل داشتند بحث قیمت گذاری محصول گندم بود.

وی اظهار داشت: محصول گندم با توجه به مکانیزم تعیین قیمت همواره دچار مشکل می‌شد که این موضوع باعث نگرانی کارشناسان و کشاورزان مبنی بر تولید محصولات بالاخص اقلام اساسی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: طی سال‌های گذشته بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب سال ۶۸ مجلس شورای اسلامی دولت مکلف بود قیمت خرید تضمینی را تا پایان شهریور ماه اعلام کند و هر ساله هم باید به نحوی قیمت‌ها را تعیین می‌کرد که بالاتر از نرخ تورمی اعلامی بانک مرکزی باشد.

وی افزود: دولت یازدهم که از سال ۹۲ سکان هدایت کشور را برعهده گرفت تا سال ۹۹ تنها یک سال این قانون را به درستی اجرا کرد، در بقیه سال‌ها قیمت‌ها یا با تاخیر اعلام می‌شد یا به اندازه نرخ تورم افزایش پیدا نمی‌کرد.

سروی بیان داشت: سال گذشته کشاورزان به دولت اعتماد نکردند و گندم‌های تولیدی خود را به دولت نفروختند که این امر در نهایت منجر به واردات گندم، خروج ارز از کشور و در یک کلام خسارت جدی به مملکت شد.

وی ادامه داد: اگر مجلس به این قضیه ورود نمی‌کرد و قدم بزرگی در جهت اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی بر نمی‌داشت، سال آینده حتی کشور با کاهش میزان تولید گندم مواجه بود کما اینکه امسال تولید گندم آبی با کاهش سطح زیر کشت مواجه شد و بخشی از کشاورزان ترجیح دادند به جای گندم صیفی‌جات بکارند چون مقرون به صرفه بود.

این کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: سال آینده اگر اقدام مثبتی از سوی دولت و مجلس برای اصلاح قانون یا اصلاح روش تعیین قیمت صورت نمی‌گرفت طبق قاعده با کاهش میزان تولید مواجه می‌شدیم و این موضوع باعث می‌شد همانند سال ۹۰ و ۹۱ دومین وارد کننده بزرگ گندم در جهان شویم در حالیکه قابلیت تولید داشتیم.

وی افزود: قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی چند ضمانت اجرایی نیاز دارد که برخی از این ضمانت‌ها در طرح کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مبنی بر اصلاح این قانون دیده شده و برخی لحاظ نشده است.

سروی اظهار داشت: سال‌های گذشته بهانه‌ای که دولت می‌آورد و قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی اجرا نمی‌شد این بود که منابع مالی لازم برای تعیین قیمت مناسب نداریم یعنی با محدودیت بودجه مواجه هستیم لذا قیمت را نمی‌توانیم بالاتر تعیین کنیم.

وی ادامه داد: ماده ۳۶ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مشخص می‌کرد دولت خط اعتباری که از بانک مرکزی می‌گیرد گندم‌های کشاورزان را بخرد منتها در عمل اتفاقی که می‌افتاد این بود که یا بودجه را تخصیص نمی‌دادند و یا خط اعتباری را دیر تامین می‌کردند در نتیجه این اقدام باعث می‌شد قیمت دیر تعیین شود یا پرداخت مطالبات کشاورزان با تاخیر همراه باشد.

انتهای پیام/                                                                                                                                

منبع: فارس

کلیدواژه: دولت روحانی گندم بانک مرکزی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی، احتمالاً فصل برداشت و خرید تضمینی محصولات با شرایط بارندگی مواجه است. ابوالحسن صداقت کیش با بیان اینکه همه دستگاه‌های مرتبط و شورای برداشت باید پای کار باشند، افزود: در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سطح استان ۹ مرکز خرید داریم که یکی از این مراکز در سال جدید اضافه شده است. صداقت کیش بیان کرد: فعالیت دو مرکز خرید شهرستان کهگیلویه از هفته آینده با اولین برداشت در سطح مزارع آغاز خواهد شد. مدیر کل غله استان خاطر نشان کرد: در مجموع پیش بینی می‌شود نسبت به سال قبل افزایش برداشت محصول داشته باشیم. صداقت کیش با اشاره به برداشت ۷۵ هزار تن گندم در سال گذشته ابراز امیدواری کرد: با توجه به مزارع خوب کشاورزان که مراحل کاشت و داشت خوبی داشته‌اند، امسال این میزان نسبت به سال گذشته افزایش داشت. وی تاکید کرد: کشاورزانی که کشت قراردادی انجام دادند، باید حتماً گندم را به اسم خود تحویل و یک پرینت از قرارداد در حین خرید داشته باشند. صداقت کیش همچنین قیمت خرید هر کیلوگرم گندم معمولی را ۱۷ هزار و پانصد تومان و گندم دروم را ۱۸ هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمت خرید محصولات به شکل سراسری اعلام و بصورت یکپارچه در سامانه کشاورز ثبت خواهد شد. مدیر کل غله استان خاطر نشان کرد: ما در اداره غله متولی خرید تضمینی محصولات کشاورزی و در تأمین نقدینگی نیز موظف به اقدام هستیم.

دیگر خبرها

  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم