Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی سخنان و اقدامات رئیس جمهور نشان می‌دهد که عملکرد دولت در کنار سخنان شخص وی سبب شده است تا نارضایتی مردم نسبت به حاکمیت افزایش یابد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- سید پویا هاشمی*؛ دیگر کسی در ایران باقی نمانده که جمله «خودم هم صبح جمعه فهمیدم» حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با آن خنده طعنه آمیز در مورد افزایش قیمت بنزین را نشنیده و یا تصویر آن را به ذهن نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند از این قبیل سخنان توسط روحانی بارها و بدون توجه به عواقب آن گفته شده است که از جمله آنها می‌توان به «حل 100 روزه مشکلات کشور»، «رفع مشکلات آب خوردن مردم توسط برجام» و «از شنبه همه چیز به حال عادی بازمی‌گردد» اشاره کرد.

اما آنچه این روزها در موضوع اقتصادی کشور شاهد هستیم، هجوم مردم به بازار بورس تحت تبلیغات و دخالت‌های دولت و اصرار شخص رئیس قوه مجریه برای حضور مردم در این بازار است. این روزها حسن روحانی از هر فرصتی استفاده می‌کند و در هر جلسه‌ای از موضوع افتتاح یک طرح گرفته تا جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، مردم را دعوت به سرمایه‌گذاری در بورس می‌کند.

در همین حال و به رغم هشدار چندباره کارشناسان اقتصادی، دخالت‌های دولت سبب شده است تا سودهای کذایی در بازار سرمایه برای برخی افراد ایجاد شود و از همین رو مردم عادی با نگاه به این وضعیت، تصمیم به ورود به بورس گرفته‌اند. البته از دیگر دلایلی که مردم را ترغیب به حضور در بازار سرمایه کرده است، تلاش برای حفظ سرمایه خود به دلیل سقوط ارزش پول ملی است که این روزها از شدت فزاینده‌تری برخوردار شده است.

در کنار هشدار اقتصاددان‌ها به رشد حباب گونه بازار بورس و تاثیر آن بر نرخ تورم، برخی جامعه‌شناسان و کارشناسان سیاسی نیز بر تاثیر راکد شدن بازار سرمایه و یا حتی ترکیدن حباب بورس در افزایش میزان بی‌اعتمادی مردم به حکومت و نارضایتی اجتماعی سخن به زبان می‌آورند.

نمونه این مسئله را می‌توان به سقوط چند درصدی ارزش بورس در مرداد و شهریور سال جاری اشاره کرد که ضمن از دست رفتن سرمایه بسیاری از مردم، سبب ایجاد جو نارضایتی از مسئولان کشوری شد. جالب اینجا است که این سقوط شاخص دقیقا در زمانی رخ داد که حسن روحانی در یکی از سخنرانی‌ها خود از آغاز گشایش‌های اقتصادی در کشور در آینده بسیار نزدیک صحبت به میان آورده بود.

از همین رو است که می‌توان به این نکته رسید که تصمیمات نسنجیده دولت در امر اقتصادی در کنار عدم درک درست جامعه توسط شخص رئیس جمهور سبب شده است تا ضمن عملکرد غلط دولت، سخنان حسن روحانی همچون بنزین در آتش خضم عمومی عمل کرده و دیوار بی‌اعتمادی میان مردم و مسئولان و به طور کلی نظام را بلندتر کند.

به نظر می‌رسد دولت برای آنکه کسری بودجه خود را پر کند و از پس مخارج عمومی برآید، این بار گزینه دست بردن در جیب مردم را انتخاب کرده و باید گفت که این امر، بسیار خطرناک به نظر می‌رسد و حجم مطالبات زیادی را به دولت آینده واگذار می‌کند.

در این میان اما سخنان شخص رئیس جمهور و وعده‌های توخالی روحانی سبب می‌شود که ناامدی به جامعه پمپاژ شده شکاف بی‌اعتمادی در کشور عمیق‌تر شود.

*دبیر سیاسی خبرگزاری دانشجو

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دولت روحانی اقتصاد معیشت خبرگزاری دانشجو حسن روحانی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۵۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • تودیع و معارفه‌ استاندار مازندران از گلایه‌ها تا مطالبات
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟