Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدرت الله ولدی عصر دوشنبه در رزمایش اقتدار چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس در شهرستان ملایر افزود: دوران دفاع مقدس دورانی زرّین و سراسر افتخار است که به عنوان بخشی از هویت ایران اسلامی می‌درخشد.

وی به معاهده‌ها و عهدنامه‌های ننگین زمان قاجار و پهلوی و در نتیجه جدا شدن بخشی از ایران اشاره و بیان کرد: در هشت سال جنگ تحمیلی مقابل دنیا جنگیدیم تا ذره‌ای از خاک ایران به دست دشمنان نیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار ویژه ملایر دفاع مقدس را تبلور همدلی، خودباروی و از خودگذشتگی تمامی اقشار و گروه‌های مردمی در راه یک آرمان بلند انسانی و دینی دانست و اظهار داشت: امروز اقتدار ایران موجب بیداری کشورهای اسلامی و منطقه شده است و با وجود تهدیدها و تحریم‌ها خود را به در برابر ابرقدرت‌های جهان و دشمنان نشان داده است.

ولدی به نقش ارزنده سپاه، بسیج، ارتش و همراهی مردم به رهبری بی‌بدیل امام خمینی(ره) در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: سپاهیان و بسیجیان رشید ما در تمامی صحنه‌های دفاع مقدس با ایمان به خدا در کنار رزمندگان و مردم غیور ایران دشمنان را زمین‌گیر کردند.

وی با تاکید بر اینکه امروز نیز راه دفاع از آرمان‌ها و ایثار و شهادت ادامه دارد، افزود: در هشت سال دفاع مقدس همه مردم از پیر و جوان، از هر سن و گروهی پشت سر رزمندگان قرار گرفتند و ۴۴ درصد از شهدای ما با سن ۱۶ تا ۲۰ سال فرماندهی عملیات را بر عهده داشتند.

معاون استاندار همدان با بیان اینکه در دفاع مقدس ۲۱۳ هزار شهید، ۱۴۰ هزار جانباز و ۴۰ هزار آزاده را تقدیم انقلاب کردیم بیان کرد: در عرصه کنونی نیز شهدای بزرگ مدافعان حرم همچون سردار رشید اسلام «حاج قاسم سلیمانی» خون پاک خود را پای ولایت و دفاع از حریم نظام و انقلاب فدا کردند تا امروز در آرامش و امنیت زندگی کنیم.

ولدی با قدردانی از زحمات فرمانده سپاه ناحیه ملایر به ویژه در توزیع کمک‌های مومنانه از زمان شیوع ویروس کرونا گفت: امروز نیز همانند دوران دفاع مقدس مردم با حمایت همه‌جانبه در کنار مسوولان و مدافعان سلامت ایستادند تا در این عرصه نیز با شکست ویروس کرونا پیروز باشیم.

وی خواستار رعایت سه اصل فاصله‌گذاری اجتماعی، پروتکل‌های بهداشتی و زدن ماسک و شستن دست‌ها از سوی مردم شد و افزود: بدون شک با همراهی و کمک مردم می‌توانیم این ویروس را ریشه‌کن کنیم.

فرمانده سپاه ناحیه ملایر نیز بیان کرد: همزمان با هفته دفاع مقدس ۲۰۰ عنوان برنامه در این شهرستان برگزار می‌شود که در نخستین روز از این هفته، پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت با امام جمعه ملایر دیدار کردند.

سرهنگ سیدجواد حسینی افزود: در این روز همچنین رزمایش اقتدار به منظور ایجاد روحیه حماسی با رژه موتورسواران و خودروهای نظامی در سطح شهر برگزار شد که به سبک زمان جنگ آرایش و طراحی شد.

وی ادامه داد: این رزمایش با همکاری ناجا، گروه مهندسی ۴۳ امام علی(ع)، پدافند خنداب، گردان امام حسین(ع) و گردان‌های بیت‌المقدس برگزار که رژه موتورسواران همزمان در بخش جوکار و زند نیز اجرا شد.

به مناسبت آغاز چهلمین سالگرد دفاع مقدس رزمایش اقتدار با حضور نیروهای نظامی و انتظامی، سپاه و بسیج، گروه مهندسی رزمی ۴۳ امام علی(ع) و گردان‌های بیت‌المقدس در سطح شهر ملایر برگزار شد.

از ۳۱ شهریور تا هفتم مهرماه به نام هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است.

برچسب‌ها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس همدان ملایر هفته دفاع مقدس رزمايش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس همدان ملایر هفته دفاع مقدس رزمايش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس همدان ملایر هفته دفاع مقدس رزمايش اخبار کنکور هفته دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیرت؛ دگرگونی عقلانی

«حمیدرضا الداغی» مردی ۴۵ ساله بود که حالا اغلب ایرانی‌هایی که نامش را به خاطر دارند، او را به عنوان «شهید غیرت» می‌شناسند؛ فردی که تصمیم گرفت در برابر تعرض به چند بانوی ایرانی از خود غیرت نشان دهد و در دفاع از آنها جان خود را از دست داد.

به گزارش ایسنا، وطن امروز به مناسبت سالگرد شهادت حمیدرضا الداغی نوشت: غیرت، واژه‌ای نام‌آشنا در بین مردم ایران است که در تعابیر مختلفی از آن یاد شده است. اغلب غیرت را برای مردان به کار برده‌اند و آن را جزئی از ویژگی‌های مردانه دانسته‌اند. به این واژه که در ادبیات عمومی ما نیز کاربردهای فراوانی دارد، می‌توان با ادبیات مختلفی رجوع کرد. غیرت یکی از شاخه‌های «مسؤولیت اجتماعی» که به طور فطری در انسان نهفته است. از سوی دیگر برخی افراد در جامعه تلاش کرده‌اند تا مفهوم غیرت را به مفاهیم نازل‌تر تقلیل دهند؛ «حسادت جنسی»، «تعصب»، «حصربندی فعال» و... از جمله برچسب‌هایی است که در سال‌های اخیر به مفهوم غیرت نسبت داده شده‌اند، گویی که غیرت یک نقص است که باید آن را سرکوب کرد. برخی نیز پا را فراتر گذاشته و این مفهوم را به صفتی حیوانی تقلیل داده‌اند. بر اساس ادعای این دسته از افراد، غیرت یک واکنش زیست‌شناختی است که نوعی واکنش به ربایش جنس مخالف قلمداد می‌شود؛ این دسته از افراد معتقدند در شرایط قانونمندی دنیای مدرن به دلیل اینکه ربایش افراد جرم‌انگاری شده است، لذا غیرت نیز امری سنتی تلقی شده و دیگر کاربردی ندارد! اما آیا می‌توان مساله غیرت را به امری زیست‌شناختی تقلیل داد؟

ابن‌فارسی معتقد است غیرت دارای ۲ ریشه است: یکی از آنها به معنای «صلاح، اصلاح و منفعت» است و دیگری به «اختلاف بین ۲ چیز» دلالت دارد. در اصطلاح نیز غیرت به اشکال متعددی که تقریبا مشابه هستند، تعریف شده است. ملااحمد نراقی، غیرت را تلاش برای حفظ چیزی که نگهداری آن مهم است، می‌داند؛ چیزی که فضایل نفسانی است و ناشی از شجاعت، بزرگ‌منشی و قوت نفس است. اما می‌توان یکی از دقیق‌ترین تعبیرها را از علامه طباطبایی دریافت کرد. این مفسر و فیلسوف بزرگ معتقد است: غیرت یک اخلاق حمیده و ملکات فاضله است و عبارت است از دگرگونی حالت انسان از حالت عادی و اعتدال به طوری که انسان را برای دفاع و انتقام از کسی که به یکی از مقدساتش اعم از دین، ناموس یا جاه و امثال آن تجاور کرده از جای خود می‌کند و این صفت غریزی صفتی است که هیچ انسانی به طور کلی از آن بی‌بهره نیست. هر انسان را که فرض کنیم - هر قدر هم که از غیرت بی‌بهره باشد - باز در برخی موارد غیرت را از خود بروز می‌دهد.

علامه طباطبایی با عام دانستن مفهوم غیرت، این نکته را تبیین می‌کند که زمانی که شما در حراست از هر امر مقدسی از حالت اعتدال خروج می‌کنید و دگرگون می‌شوید، در واقع رگه‌های غیرت در شما فعال شده است. حال گاهی این غیرت نسبت به خانواده به کار گرفته می‌شود، گاهی عمومی‌تر نسبت به زنان و دختران استفاده می‌شود و گاهی نیز دفاع از وطن است.

بهتر است این مساله را با چند سوال پیش برد، اساسا امر مقدس برای یک جامعه چطور ساخته می‌شود و چه چیزهایی برای مردم مقدس شمرده می‌شود؟ این مساله از آن جهت دارای اهمیت است که اگر شما موضوعی را مقدس نشمارید طبعا فطرت شما نیز برای دفاع از آن فعال نمی‌شود. سوال بعد این است که دسته‌بندی امر مقدس توسط چه کسی یا چه کسانی انجام می‌شود؟ یعنی چه کسی این دسته‌بندی را پیش روی یک جامعه قرار می‌دهد که چه مساله‌ای مقدس است و در صورت تعرض و تجاوز به حدود آن، شما باید از خود غیرت نشان دهید. شاید در نگاه نخست پاسخ به این سوالات عرفی تلقی شود، یعنی آنچه در ادبیات عمومی جامعه مقدس شناخته شود در نتیجه همان است اما اساسا اینگونه نیست، بلکه غیرت امری فرهنگی است که از تاریخ یک جامعه برخاسته است. زمانی که آرش جان خود را در کمانی قرار می‌دهد و آن را رها می‌کند، در واقع نسبت به مرزهای یک سرزمین غیرت نشان می‌دهد. این فرهنگ به واسطه شاعران و نویسندگان و تاریخ‌نگاران به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود و دولت‌ها و حاکمیت‌ها وظیفه دارند تا نسبت به آن اهتمام داشته باشند.  این مساله از آنجا لازم توجه است که سست شدن پایه‌های غیرت در بین اقشار یک جامعه منجر به فروپاشی اجتماعی خواهد شد. 

 غیرت در متون اسلامی مبتنی بر ۵ مولفه است:

۱- مولفه بینشی است (ایمان و عدم کفرورزی)

۲- مولفه هیجانی عاطفی است (عدم سخت‌دلی، حمیت و عزت نفس)

۳- مولفه رفتاری است (پرهیز از موسیقی و شجاعت) 

۴- مولفه ارتباطی است (کنترل ارتباط با نامحرم، کنترل ظاهر همسر، جلوگیری از خرید غیرضروری، محافظت از همسر در برابر نگاه بیگانه و عدم سخت‌گیری بی‌مورد)

۵- مولفه جنسی است (عدم ارتباط جنسی با نامحرم و عفت‌ورزی)

آنطور که گفته شد، غیرت ابعاد گسترده و به‌هم‌پیوسته‌ای دارد که فرد باید آنها را در خود پیدا کند و دولت‌ها باید زمینه تقویت آنها را فراهم کنند. 

«حمیدرضا الداغی» مردی ۴۵ ساله بود که حالا اغلب ایرانی‌هایی که نامش را به خاطر دارند، او را به عنوان «شهید غیرت» می‌شناسند؛ فردی که تصمیم گرفت در برابر تعرض به چند بانوی ایرانی از خود غیرت نشان دهد و در دفاع از آنها جان خود را از دست داد. او ساعت ٢١ هشتم اردیبهشت در یکی از معابر شهری سبزوار به منظور دفاع از همشهریان خود از سوی چند جوان بشدت مورد اصابت ضربات سلاح سرد قرار گرفت و به فیض شهادت نائل آمد.

حالا بهتر است مساله را به گونه‌ای دیگر مورد بررسی قرار دهیم: «فردی که در برابر ظلم به یک فرد یا افراد دیگر وارد درگیری می‌شود، بدون آنکه پیش از آن‌ شناختی نسبت به آن فرد مورد ظلم واقع شده داشته باشد، آیا رفتاری زیست‌شناختی از خود بروز داده است؟ امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: مرد برای اداره منزل و خانواده خود به ۳ خصلت نیاز دارد که اگر در طبیعت او نباشد، باید خود را با تکلف به آنها وادارد: خوش رفتاری، گشاده‌دستی سنجیده و غیرت برای حفاظت از آنها.

جامعه ایرانی طی سال‌های اخیر هجمه‌های زیادی را علیه مساله «غیرت» تجربه کرده است. کمپین‌های مختلفی چون «زن ناموس هیچ‌کس نیست» از جمله همین موارد است که هر از چند در شبکه‌های اجتماعی داغ می‌شود. این مساله با هدف سرکوب موضوع «غیرت» از سوی مهاجمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و بهانه‌های مختلفی نیز دارد. لذا لازم است جامعه نسبت به مفاهیم غیرت همواره حساس باشد. البته هست اما در سال‌های اخیر و بویژه پس از روزهای حوادث ۱۴۰۱، گویی نوعی وادادگی همراه با لجاجت وارد رفتار برخی از مردم جامعه شده است. در حالی که برخی مردم ما نسبت به عواقب این وضعیت آگاه هستند اما بر اساس نوعی فرهنگ تحمیلی گویی تمایل دارند از ریشه‌های فرهنگی و اعتقادی خود فاصله بگیرند یا اینکه القای این فاصله را نوعی به‌روز بودن و امروزی بودن جلوه دهند. از این جهت شخصی چون شهید الداغی در بین مردم می‌روید و بار دیگر این مساله را به ما یاد آوری می‌کند. ۲ سال پیش در هشتم اردیبهشت ۱۴۰۱ ما دوباره به این موضوع فکر کردیم که زن در جامعه ایرانی امری مقدس است، فراتر از همه ادعاهای غرب که زن را یک موجود عادی ابزارگونه می‌بیند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشییع و تدفین چهار شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق(ع) در استان کرمان
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • سپاه مقدس‌ترین نهاد و ناموس انقلاب اسلامی است
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • سفر رییس جمهور به پاکستان و سریلانکا با برکت بود
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • فلسفه وجودی سپاه، فدایی شدن است