Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 در حالی که کمتر از ۲ ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور همچنان به تداوم سرقت نفت از سوریه اصرار می‌ورزد و صراحتاً نیز آن را عنوان می‌کند.

در همین ارتباط، اخیراً نیروهای آمریکایی کاروانی متشکل از ده‌ها تانکر حمل نفت را از سوریه به سمت خاک عراق منتقل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاروان از طریق گذرگاه مرزی الولید، واقع در حومه شرقی الحسکه، وارد عراق شد. منابع محلی اعلام کردند که این کاروان شامل ۳۰ تانکر حمل نفت و یک نفربر آمریکایی بوده که نفت استخراج شده از چاه‌های منطقه الجزیره سوریه را به عراق منتقل کرده است.

«دونالد ترامپ» در سخنانی به صورت تلویحی از چشم طمع واشنگتن به ذخایر نفتی سوریه سخن گفته استاین اولین باری نیست که آمریکایی‌ها اقدام به سرقت نفت سوریه می‌کنند. آنها در اواخر مردادماه نیز ۳۵ کامیون حامل سوختِ مسروقه از سوریه را از این کشور خارج کرده بودند؛ اقدامی که به شدت مورد اعتراض دولت دمشق قرار گرفت. در همین راستا، وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: «آمریکایی‌ها همچنان به چپاول ذخایر نفت سوریه ادامه می‌دهند و قصد ندارند دزدی‌های خود را متوقف سازند».

نکته قابل تأمل این است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اخیراً از اقدام کشورش در چشمداشت کشورش به نفت سوریه سخن گفته است. او در سخنان خود تلویحاً به حضور ایالات متحده در سوریه برای سرقت نفت این کشور اذعان کرد. او مدعی شد: «ما تقریباً در حال پایان دادن به جنگ در افغانستان هستیم و ما می‌خواهیم از سوریه خارج شویم البته من تعدادی را آنجا به خاطر نفت باقی گذاشتم. آیا این خوب نیست که ما نفت را [برای خودمان] نگه داریم»؟

رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا سخنان مذکور در خصوص چشم طمع واشنگتن به نفت سوریه را در تجمع انتخاباتی «کارولینای شمالی» مطرح کرد و این بدان معناست که وی به سرقت نفت از سوریه به عنوان برگ برنده‌ای برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری پیشِ روی می‌نگرد؛ انتخاباتی که قرار است در تاریخ ۱۳ آبان ماه یعنی کمتر از ۲ ماه دیگر برگزار شود.

پیشتر حدود ۱۰ ماه پیش نیز آمریکایی‌ها با تأسیس ۲ پایگاه جدید در شرق سوریه تلاش کردند زمینه برای سرقت نفت را بیش از پیش فراهم سازنددر واقع، ترامپ با اذعان تلویحی و عامدانه به سرقت نفت سوریه در جریان سخنرانی اش در یک تجمع انتخاباتی تلاش کرد اینگونه القا کند که اقدام مذکور در راستای تأمین منافع و مصالح اقتصادی ملت آمریکا انجام شده است. او قصد دارد از این رهگذر، سیاست خارجی دولت خود را موفقیت‌آمیز و در چارچوب منافع و مصالح ملی جلوه دهد. لذا تحرکات نفتی اخیر ایالات متحده آمریکا در سوریه را نمی‌توان به دور از تحولات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری این کشور و به تبع آن تلاش ترامپ برای موفقیت در این انتخابات، تلقی کرد.

همانطور که پیشتر گفته شد، سرقت نفت سوریه اقدامی نیست که به تازگی آغاز شده باشد. آمریکایی‌ها مدتهاست که برای سرقت نفت سوریه برنامه‌ریزی می‌کنند. آمریکایی‌ها همواره به دنبال تقویت حضور غیرقانونی خود در مناطق نفت‌خیز سوریه به ویژه در محور شرقی این کشور بوده‌اند. پیشتر نیز حدود ۱۰ ماه پیش ایالات متحده آمریکا ۲ پایگاه جدید در شرق سوریه و در نزدیکی دیرالزور تأسیس و هدف از این اقدام را تأمین امنیت میادین نفتی واقع در محور شرقی عنوان کرد!

ایالات متحده آمریکا حدود یک ماه پیش نیز فاز جدیدی از سرقت نفت سوریه را کلید زد. طرح جدید آنها برای سرقت نفت سوریه، توافق با نیروهای دموکراتیک کُرد سوری (قسد) بود تا این رهگذر، پازل راهزنی نفتی خود را تکمیل سازند. واقعیت آن است که آمریکایی‌ها از رهگذر تلاش‌های اخیر خود در شرق سوریه به دنبال تسلط بر شاهراه نفتی این محور هستند. این شاهراه نفتی، مناطق نفتی و گازی شمال الحسکه را به حومه شرقی و جنوبی این استان تا حومه دیرالزور متصل می‌کند. آمریکایی‌ها به دنبال تسلط بر همین شاهراه نفتی شرق سوریه هستند تا از طریق آن بخشی از بحران‌ها و معضلات اقتصادی خود را سامان بخشند.

علیرغم اینکه آمریکایی‌ها پایگاه‌های خود در مناطق نفت خیز سوریه را به صورت غیرقانونی توسعه داده‌اند و مقامات این کشور از جمله دونالد ترامپ نیز به صورت تلویحی و تصریحی به دست‌اندازی واشنگتن به چاه‌ها و میادین نفتی سوریه اشاره می‌کنند، اما جامعه جهانی تاکنون کوچک‌ترین موضعی در قبال این غارتگری ایالات متحده اتخاذ نکرده است. سکوت سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان موجب شده است تا آمریکایی‌ها تحرکات غیرقانونی خود در محور شرقی سوریه را بیش از پیش تشدید کنند.

آمریکایی‌ها در غارت ذخایر نفتی سوریه نیم نگاهی نیز به رقابت نفتی با عربستان سعودی در بازار جهانی دارندرئیس جمهور آمریکا پیشتر نیز در سخنانی اذعان کرده بود: «ما نفت سوریه را نگه می‌داریم و به یاد بیاورید که ماهانه ۴۵ میلیون دلار، سودآوری دارد». به نظر می‌رسد که ایالات متحده آمریکا در سرقت نفت سوریه نیم نگاهی نیز به رقابت‌های نفتی خود با عربستان سعودی دارد. شیوع ویروس کرونا در جهان و آمریکا موجب کاهش تاریخی تقاضا برای خریداری این کالای ارزشمند شد. این مسأله آمریکایی‌ها را با بحران شدیدی مواجه ساخته است.

به دنبال این تحولات بود که عربستان سعودی نیز پروژه تصاحب جایگاه واشنگتن در بازار جهانی نفت را کلید زد و اینجا بود که رقابت نفتی میان واشنگتن و ریاض آغاز شد؛ مسأله‌ای که البته آمریکایی‌ها به شدت به آن اعتراض کردند. حدود ۵ ماه پیش بود که در گیرودار تشدید این رقابت نفتی، رئیس جمهور آمریکا پیام تهدیدآمیزی را برای مقامات عربستان سعودی ارسال کرد.

ترامپ به محمد بن سلمان اعلام کرد که در صورت عدم کاهش تولید نفت توسط عربستان سعودی، وی نیروهای آمریکایی را از این کشور خارج می‌کند. ترامپ در همین ارتباط خطاب به بن‌سلمان تأکید کرد: «اگر تولید نفت را کاهش ندهید، ناگزیر به خارج کردن نیروهای آمریکایی از عربستان هستیم». بر اساس آنچه که گفته شد، دولت کنونی آمریکا به منظور موفق جلوه دادن سیاست خارجی خود و نیز موفقیت در رقابت نفتی با عربستان سعودی به سرقت نفت سوریه ادامه می‌دهد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ریاست جمهوری آمریکا نفت سوریه ذخایر نفتی آمریکا نفت سوریه سیاست انتخاباتی ایالات متحده آمریکا سرقت نفت سوریه عربستان سعودی برای سرقت نفت دونالد ترامپ آمریکایی ها سرقت نفت رقابت نفتی رئیس جمهور شرق سوریه ماه پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!

تکرار یک دروغ بزرگ در نسبت دادن رکورد منفی دولت غربگرا به دولت رئیسی، به ماموریت دوره‌ای رسانه‌های زنجیره‌ای تبدیل شده و بلافاصله رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی، اینترنشنال و... به این دروغ ضریب می‌دهند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت:آخرین بار روزنامه هم‌میهن متعلق به کرباسچی تیتر اول خود را به «رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم» اختصاص دادند که بلافاصله از سوی صدای آمریکا بازنشر شد.

هم‌میهن با تکرار یک دروغ می‌نویسد: «رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد. یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و حالا انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تنها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده بلکه رکورد ۸۰ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

این رکورد از سال ۱۳۲۲ تاکنون بی‌سابقه بوده است. پیش از این رکورددار تورم دولت ‌هاشمی با ۴۹/۴ درصد تورم بود. تورم بالا در سال‌های ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ نیز ناشی از پیامدهای جنگ جهانی دوم و اشغال ایران به دست متفقین بوده است.

گفتن ندارد که شعار انتخاباتی رئیسی نصف کردن تورم در گام اول و بعد تک‌رقمی کردن آن بود. دو سال تلاش دولت برای تحقق این شعار منتج به کاهش سرعت رشد نقدینگی شد. به‌طوری‌که از ۴۲/۸ درصد رشد در مهر ۱۴۰۰ به ۲۷/۵ درصد در بهمن ۱۴۰۲ افت پیدا کرد.

همزمان درآمدهای نفتی هم در دولت رئیسی بالا رفت و به ۳۵ میلیارد دلار رسید درحالی‌که درآمدهای نفتی در سال ۱۳۹۹ حدود هشت میلیارد دلار بود. قاعدتاً تحت تاثیر کاهش رشد نقدینگی و پر شدن خزانه ارزی به‌عنوان دو عامل بسیار مؤثر بر نرخ تورم باید این نرخ کاهش پیدا می‌کرد اما در عمل این اتفاق نیفتاد.

با وجود آنکه شتاب رشد نقدینگی کمی کندتر شد و ارزهای بیشتری به کشور آمد و همین ارزهای نفتی سبب تزریق به بازار و کشیدن ترمز رشد قیمت ارز تا حدی شد، ولی علت‌العلل تورم یعنی کسری بودجه دولت علاج نشد و فشار بر بانک‌ها و بر تامین این کسری مانع از کمتر شدن نرخ تورم شد».

درباره این تحلیل گفتنی است که اولا کسری بودجه با رکورد ۴۸۰ هزار میلیارد تومان و درآمدهای نفتی سقوط کرده، میراث دولت روحانی بود اما دولت رئیسی موفق شد ضمن احیای درآمدهای نفتی، کسری بودجه را هم کاهش دهد. ثانیا رکورد تورم نه مربوط به دولت رئیسی با رقم ۴۴ درصد، بلکه رقم ۶۰ درصدی متعلق به دولت روحانی است و این نتیجه معدل رشد اقتصادی تقریبا نزدیک به صفر در هشت سال دولت غربگراست. این رقم در دولت رئیسی به بیش از ۴ درصد - و هفت درصد در برخی مقاطع- افزایش یافت.

یادآور می‌شود روزنامه شرق هم با تکرار ادعای مشابه در اسفند ۱۴۰۱ مدعی شده بود تورم ۴۷ درصد بالاترین رکورد هفتاد سال اخیر بوده است. همچنین ایندیپندنت فارسی که توسط گروهک‌های اپوزیسیون اداره می‌شود، ادعا کرده بود: دولت انقلابی، رکورد ۸۱ ساله تورم در ایران را شکست.

دی ماه سال گذشته هم روزنامه سازندگی به نقل از«کمیته اقتصادی حزب کارگزاران» و با کتمان رکورد تورمی دولت‌های ‌هاشمی و روحانی مدعی شده بود دولت رئیسی با رکورد ۴۶ درصد، رکورددار نرخ تورم ۸۰ساله است(!)

روزنامه اعتماد هم چند ماه قبل به اسم نمودار، شکل مار کشیده و نوشته بود: «تورم دو سال دولت رئیسی، در برابر تورم هشت سال جنگ». ️اما در این نقاشی، نه نرخ تورم ۴۹ درصدی دولت ‌هاشمی درج شده و نه نرخ پایان دولت روحانی که به ۵۹.۳ درصد رسید!

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم