Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، سال‌هاست مساله انتقال پایتخت سیاسی و اداری از تهران به یکی از شهرها یا استان‌های اطراف مطرح می‌شود و مجالس نهم و دهم جمهوری اسلامی نیز هر کدام به نوع خود مطالعاتی را در این زمینه انجام دادند ولی هیچ ‌یک از این مطالعات و اظهارات صورت گرفته رنگ و بوی عمل به خود نگرفت تا تهران به‌رغم هزار و یک مشکل خود همچنان شاهد حضور و فعالیت تمامی نهادهای سیاسی و اداری در حریم شهری‌اش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیتی که با استناد به اظهارات کارشناسان و اهالی فن، جدایی از ترافیک روزمره، مشکلات عدیده‌ای را برای دستگاه مدیریت شهری پایتخت جهت «مدیریت جمعیت و ساماندهی تهران» ایجاد کرده است.

با این حال چند وقتی بود که موضوع انتقال پایتخت سیاسی و اداری با سکوت همراه شده بود ولی روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نزدیکی‌های غیرقابل انکاری به جبهه پایداری به عنوان تندروترین خرده جریان اصولگرا دارد، خبر از ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این موضوع داد تا بار دیگر مساله انتقال پایتخت سیاسی از تهران به سرتیتر رسانه‌ها برگردد.

ابوالفضل ابوترابی، نماینده اصولگرای نجف‌آباد اصفهان که در مجلس یازدهم به عنوان عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی و عضو ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران فعالیت می‌کند، در جریان اظهاراتی که پایگاه خبری «الف» نزدیک به احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را منتشر کرد، خبر از نگارش نامه‌ای از سوی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، وابسته به سپاه، به حسن روحانی در قامت رییس‌جمهوری داد و تاکید کرد که این نهاد برای انتقال پایتخت سیاسی و اداری از تهران اعلام آمادگی کرده است.

او گفته که «جانمایی و همه موارد در زمینه انتقال پایتخت مشخص شده است. قرارگاه خاتم‌الانبیاء نیز نامه‌ای را رسما به رییس‌جمهور ارسال کرده و بدون اینکه پولی از دولت بخواهد عنوان کرده که ساماندهی تهران را انجام می‌دهد و انتقال پایتخت سیاسی و اداری را نیز به سرانجام می‌رساند.»

نکته قابل‌توجه آنکه از قرار معلوم این قرارگاه وابسته به سپاه توقعی در مقابل این اقدام خود ندارد؛ چنانکه ابوترابی گفته «قرارگاه خاتم‌الانبیاء بدون اینکه پولی بخواهد ‌و هزینه‌ای بر دولت بار کند، عنوان کرده که این توان را دارد و  باید ببینیم تصمیم رییس‌جمهور چیست؟»

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفته که «رییس‌جمهوری نیز نامه‌ای به دبیر شورای عالی انتقال پایتخت؛ یعنی وزیر راه و شهرسازی داده و منتظریم تا مشخص شود بعد از کرونا این نامه‌نگاری‌ها به کجا می‌رسد. اگر در بحث انتقال پایتخت سیاسی و اداری خوب عمل کنیم، مدیریت جمعیت و ساماندهی تهران به نتیجه می‌رسد.»

این نماینده مجلس همچنین گفته که «خروج پادگان‌ها، خروج دانشگاه‌ها، خروج ایران خودرو و سایپا از جمله اقداماتی است که باید در ساماندهی تهران انجام شود. اگر این موارد درست انجام شود، مشکل مسکن در تهران نیز کاهش می‌یابد.»

نکته قابل تامل آنکه بحث انتقال پایتخت سیاسی و اداری از تهران حداقل تاکنون بحثی قانونی و مورد اختلاف میان قوای مجریه و مقننه بوده و خبری از اظهارنظر نهادهای نظامی و اطلاعاتی درباره آن نبود. از این‌رو باید دید اعلام آمادگی سپاه برای تحقق این مهم در آینده با چه واکنش‌هایی مواجه خواهد شد.

کد خبر 551241 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انتقال پایتخت سیاسی و اداری ساماندهی تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه

در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران، رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر «حمایت ویژه برای اشتغال‌زایی در پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر در قالب یک کارگروه ملی»، موافقت کرد و دستور داد که این کارگروه با مدیریت معاون اول رئیس‌جمهور به فوریت تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس‌جمهور اظهار کرد: مشکلات استان‌هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه‌های فعلی حل نمی‌شود و این استان‌ها نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه هستند.

وی پیشنهاد داد که برای اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود و در این باره افزود: یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان‌ها، تکمیل طرح‌ها و اقدامات نیمه‌تمام است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به کارهای نیمه‌تمام در استان که هنوز تبعات آن دامنگیر استان است، ادامه داد: دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه را برگزار کرد، درحالی‌که بسیاری از ساختمان و زیرساخت‌های زلزله‌زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند؛ اکنون ترمیم تخریب‌های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه‌آهن کرمانشاه، حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح‌های زیربنایی و اشتغال‌زایی استان را «راه‌آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت‌های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می‌تواند منجر به رونق طرح‌ها و کسب‌وکار و درنتیجه اشتغال‌زایی بیشتر در این استان‌ها شود.

موافقت رئیس‌جمهور و دستور تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول

در ادامه این جلسه، رئیس‌جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح‌شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس‌جمهور و استانداران، به‌فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

کد خبر 750935

دیگر خبرها

  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • سرلشکر رشید: ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • رئیس مجلس عروج سردار سید مجید ایافت را تسلیت گفت
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • بهره‌گیری از ظرفیت قرارگاه خاتم الانبیا در اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن