Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: امسال ۵۵ درصد از یک میلیون و ۳۵۰ هزار خانواده‌ای که زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند، تحت پوشش طرح هر خانه یک پایگاه سلامت که از مرداد ماه ۹۹ شروع شده، قرار می‌گیرند.

منصور شیری در گفت‌وگو با ایمنا، با اشاره به اینکه خدمات سلامت سه سطح دارد، اظهار کرد: در سطح اول با اقداماتی مانند اصلاح سبک زندگی از وقوع بیماری‌ها پیشگیری می‌کنیم، سطح دوم درمان یعنی وقتی فردی بیمار شد به دنبال درمان و کاهش عوارض بیماری هستیم و سطح سوم بازتوانی است که شامل کمک به فرد بیمار پس از طی مراحل درمان است تا بتواند هرچه زودتر به زندگی معمول خود بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یک میلیون و ۳۵۰ هزار خانوار در ۲۲ شهرستان استان به جز کاشان و آران و بیدگل را تحت پوشش دارد و در این برنامه کشوری قرار است از هر خانواده یک نفر با حداقل ۱۸ سال سن و هشت کلاس سواد به عنوان سفیر سلامت معرفی شود تا با مشارکت فعال در برنامه‌های این طرح بتواند آموزش‌هایی که می‌بیند را به خانواده خود منتقل کند.

همکاری ۵۰۰ سفیر سلامت برای ارتقای سلامت در اصفهان

مدیر آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اگر عضوی از خانواده مشکل سلامتی دارد، می‌تواند از طریق سفیر سلامت به مراکزی همچون پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت معرفی شود تا اقدامات بهداشتی و درمانی لازم در منزل و یا این مراکز برای وی دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۵۰۰ هزار سفیر سلامت در استان اصفهان داریم، تصریح کرد: امسال حداقل ۵۵ درصد خانوارهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باید سفیر سلامت داشته باشند و به دنبال توسعه طرح هر خانه یک پایگاه سلامت در اصفهان هستیم.

شیری با بیان اینکه ممکن است برخی خانواده‌ها فرد واجد شرایط برای معرفی به عنوان سفیر سلامت به مراکز بهداشت نداشته باشند، افزود: برای این خانواده‌ها یک فرد در محله مانند همسایه می‌تواند به عنوان سفیر افتخاری این وظیفه را برای آن‌ها انجام دهد.

وی با تاکید اینکه به ازای هر ۲۰ سفیر سلامت باید یک نفر نیز به عنوان رابط سلامت محله تعیین شود، ادامه داد: این افراد نقش فعال‌تری نسبت به سفیر سلامت دارند و در موضوعاتی که نیاز است برای جلب حمایت اجتماعی و انتقال برنامه‌های سلامت به خانه‌های مردم کمک می‌کنند.

مدیر آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بخش سوم برنامه کشوری "هر خانه یک پایگاه سلامت" را مشارکت دانشجویان رشته‌های پزشکی و وابسته در این برنامه برای اجرای بهتر آن دانست و اضافه کرد: برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت از مرداد ماه امسال شروع شده و قرار است از ظرفیت طرح سفیران سلامت و برنامه ملی خود مراقبتی در این برنامه استفاده شود.

مقابله با کرونا ویروس هدف فعلی طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت"

وی با بیان اینکه برای اجرای این برنامه نمی‌توانیم شرایط موجود و شیوع کرونا را نادیده بگیریم، تصریح کرد: عمده ارتباطات ما به سمت ارتباطات غیرحضوری از طریق تلفن، شبکه‌های مجازی و امثال آن می‌رود که قطعاً بر کیفیت برنامه‌ها تأثیر می‌گذارد، چرا که تأثیر آموزش حضوری بیشتر از وبینار غیرحضوری و مکالمه تلفنی است، اما باید خودمان را با این شرایط وفق دهیم.

شیری با اشاره به اینکه مهم‌ترین هدف این برنامه ارتقا سطح سلامت مردم است، افزود: خود مراقبتی در این برنامه در سطوح مختلف اجرا می‌شود تا مباحث سلامت و مراقبت را به منازل مردم ببریم و با افزایش توانمندی خود مراقبتی در مردم بار مراجعات غیرضروری به سیستم درمانی را تا جای ممکن کم کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط شیوع کرونا در جامعه، عمده هدف و برنامه‌های این طرح کشوری نیز به این سمت می‌رود، خاطرنشان کرد: حدود چهار سال پیش که طرح خود مراقبتی شروع شد، هدف ما تقویت خود مراقبتی در مردم بود که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، اکنون نیز این هدف در قالب برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت در حال اجراست و تلاش می‌کنیم سلامت را به خانه‌های مردم ببریم.

آموزش ۴۴۰ مربی و پرسنل مراکز بهداشتی استان برای ارائه خدمات بهتر

مدیر آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با بیان اینکه برای اجرای این برنامه بازه زمانی در نظر گرفته نشده و هر سال یک شاخص هدف تعیین شده، تاکید کرد: هدف ما تحت پوشش قرار دادن ۵۵ درصد از جمعیت یک میلیون و ۳۵۰ هزار خانوار زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است، یعنی حدود ۷۴۲ هزار خانوار امسال تحت پوشش این برنامه قرار می‌گیرند.

وی آموزش کارکنان را گام اول اجرای این برنامه دانست و گفت: ۴۰ مربی برای اجرای این طرح آموزش دیده‌اند تا کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت را در مهر و آبان ماه آموزش دهند و بیش از ۴۰۰ نفر از همکاران ما در ستادهای شبکه‌های بهداشتی و درمان آموزش برای اجرای بهتر این برنامه آمادگی لازم را داشته باشند.

کد خبر 445621

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مركز بهداشت اصفهان کرونا ویروس طرح هر خانه یک پایگاه سلامت سلامت سلامتی درمان بیماران آموزش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خانه یک پایگاه سلامت مدیر آموزش و ارتقا خود مراقبتی برای اجرای سفیر سلامت برنامه ها تحت پوشش ۵۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۸۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن بیان این مطلب افزود:  آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند؛ مشکل نخست این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد بنابر این آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

دکتر شهروز همتی

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد بنابر این آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو، دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطعنامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان، مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی، مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند