Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه روسیه در پیام خود برای مجمع عمومی سازمان ملل، جلوگیری از تضعیف سیستم کنترل تسلیحات، دفع تهدیدات فرامرزی، از جمله تروریسم شیمیایی و بیولوژیکی، غیرنظامی ماندن فضا و اطمینان از امنیت اطلاعاتی را ضروری دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در پیام ویدیویی برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بالاترین سطح، به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تشکیل این سازمان، تأکید کرد که جلوگیری از برخی تلاش‌ها برای تضعیف سیستم کنترل تسلیحات در جهان، بسیار ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پیام خود گفت: «جلوگیری از تلاش برای تضعیف سیستم کنترل تسلیحات، خلع سلاح و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای برای حفظ ثبات جهانی ضروری است. لازم است تا به دفع تهدیدات فرامرزی، از جمله تهدیدات مرتبط با انتقال تروریست‌های خارجی به مناطق درگیر در جهان، تهدیدهای تروریسم شیمیایی و بیولوژیکی و همچنین اطمینان از استفاده از فضا، صرفاً برای اهداف صلح آمیز، توجه ویژه‌ای شود.»

لاوروف با اشاره به اینکه تمرکز سازمان ملل متحد باید بر کمک‌ به توسعه کشورها باشد که شرط اساسی تقویت صلح در جهان است، افزود: «بسیار مهم است که فرآیند استعمارزدایی در اسرع وقت به اتمام برسد، که این مسئله با تمایل ابرقدرت‌های سابق برای حفظ نفوذ خود در شرایط جدید، پیچیده شده است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه این نکته را مورد توجه قرار دارد که سرنوشت سازمان جهانی در دست کشورهای عضو آن است و تأکید کرد: «ضروری است که ما بار دیگر مانند سال 1945، اختلافات خود را کنار بگذاریم و به نام حل و فصل مشکلات مشترک مبتنی بر گفت‌وگوهای برابر و همراه با احترام متقابل، با یکدیگر  متحد شویم. سکوی سازمان ملل همه شرایط لازم برای این رویداد را فراهم کرده و باید از آن در جهت درست استفاده کرد.»  

سرگئی لاوروف همچنین کاهش اختیارات ارگان‌های اصلی سیستم سازمان ملل و تقلید از اختیارات آنها را غیرقابل قبول دانسته و یادآور شد: «گسترش همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم و ​​"ارتباط آن با جرایم سازمان یافته" باید از اولویت‌های بدون قید و شرط باقی بماند. همچنین در شرایط توسعه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی که به طور فعال برای اهداف تروریستی، جنایی و نظامی استفاده می‌شود، اطمینان از امنیت اطلاعات بین المللی به یک وظیفه مهم تبدیل شده است.»

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه پاسخگویی به مشکلات جهانی به دلیل افزایش ناهماهنگی جامعه بین المللی دشوارتر از گذشته شده است، این واقعیت را مورد توجه قرار داد که مراکز جدید رشد اقتصادی در صحنه بین الملل در حال تقویت هستند و نیاز به حل و فصل مناقشات مسلحانه منحصراً از طریق مسالمت آمیز در حال افزایش است و وابستگی متقابل کشورها به یکدیگر کاملاً مشهود است.

به گفته لاوروف، در چنین شرایطی ، تأکید بر پایبندی به منشور سازمان ملل و هنجارهای کاملاً شناخته شده حقوق بین الملل، تأکید بر فقدان گزینه‌های چندجانبه گرایی و تلاش برای جستجوی جمعی راه حل مشکلات جهانی با نقش هماهنگ کننده اصلی سازمان ملل، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

لازم به ذکر است که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه نیز امروز، سه شنبه برای پنجمین بار در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد کرد. البته برای نخستین بار، سخنرانی وی نه از تریبون این مجمع ، بلکه از صفحه نمایش سالن پخش می‌شود و فیلم ویدئویی سخنرانی پوتین چند روز قبل به نیویورک منتقل شده است.

پوتین به نیویورک سفر نمی‌کند/ عدم‌تماس پوتین و ترامپ تا قبل از انتخابات آمریکاپوتین: خروج آمریکا از پیمان موشکی، روسیه را مجبور به ساخت سلاح‌های مافوق صوت کردروحانی و ترامپ در یک روز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کنند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان ملل اخبار روسیه سرگئی لاوروف سازمان ملل اخبار روسیه سرگئی لاوروف مجمع عمومی سازمان ملل بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟

به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در سال جاری، اولین محموله از سامانه موشکی پدافند هوایی نسل بعدی اس-۵۰۰ را دریافت خواهند کرد. اعلامیه وزیر دفاع روسیه که از سوی خبرگزاری دولتی TASS گزارش شده، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در توانایی‌های نظامی روسیه است.

شویگو تصریح کرده است که سامانه اس-۵۰۰ در دو نوع تحویل می‌شود: سامانه‌های موشکی دوربرد دفاع هوایی و مجتمع‌های دفاع ضد موشکی. علاوه بر این، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای تأمین سامانه‌های دفاعی دیگر ازجمله سامانه‌های موشکی پدافند هوایی S-۴۰۰ و S-۳۰۰V۴، سامانه‌های موشکی Buk-M۳ و Tor-M۲U و ایستگاه‌های راداری نسل بعدی در دست اجرا است.

تاریخچه اس-۵۰۰

سامانه پدافندS-۵۰۰ که به سیستم دفاع هوایی پرومتئوس معروف است، در شرکت دفاع هوایی و فضایی Almaz-Antey توسعه پیدا کرده و برای خنثی کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات ناشی از فناوری‌های هوافضای فعلی و آینده در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف طراحی شده است.

توسعه اس-۵۰۰ از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) و به دنبال استقرار موفق سامانه اس-۴۰۰ روسیه آغاز شد. طراحی این سامانه، نخست در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد، اما تولید پیوسته آن با تأخیرهای متعددی همراه بوده به‌طوری‌که بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، تولید منظم و پیوسته آن از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

اس-۵۰۰ قرار است که بازی پدافند را تغییر دهد؛ چراکه بنا به اعلام مقامات رسمی روسیه، این سامانه می‌تواند با هواپیماهای نسل پنجم (پنهان‌کار و رادارگریز)، ماهواره‌های مدار پایین و طیفی از تهدیدات موشکی مقابله کند. البته سامانه اس-۵۰۰ آزمایش‌های سختی را برای تأیید قابلیت‌های خود انجام داده است.

در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، روسیه اعلام کرد که «طولانی‌ترین آزمایش موشکی زمین به هوای جهان» را انجام داده و با هدف قرار دادن موفق هدفی در فاصله نزدیک به ۴۸۲ کیلومتر، توان این سیستم را نشان داد. هم‌چنین در زمستان گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد کهS-۵۰۰ به طور مؤثر، اهداف هایپرسونیکی را ردیابی و رهگیری کرده است که انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن را در شرایط متغیر امنیتی برجسته‌تر می‌کند.

ویژگی‌های سامانه دفاع هوایی اس-۵۰۰ پرومتئوس

روسیه ادعا می‌کند که سامانه موشکی ضدهوایی اس-۵۰۰ توانایی مقابله مؤثری با طیف گسترده‌ای از تهدیدهای هوایی فعلی و آینده ناشی از دشمنان بالقوه در ارتفاع‌ها و سرعت‌های مختلف دارد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، توانایی ظاهری آن در خنثی کردن تهدیدات در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف است. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن در برابر تداخل الکترونیکی، بقای آن را در سناریوهای جنگی چالش‌برانگیز افزایش می‌دهد و از کارایی آن حتی در مواجهه با تاکتیک‌های پیچیده جنگ الکترونیکی اطمینان حاصل می‌کند.

اس-۵۰۰ که به‌عنوان جانشین سیستم‌های موشکی قدیمی A-۱۳۵ طراحی شده، قرار است مکمل سیستم‌های اس-۴۰۰ روسیه باشد و شبکه دفاعی جامعی را تشکیل دهد. هدف از استقرار آن، حفاظت از مراکز مهم اداری و صنعتی در روسیه و تقویت زیرساخت امنیت ملی در برابر تهدیدات هوابرد است.

سامانه S-۵۰۰ مانند اسلاف خود در زرادخانه دفاع هوایی روسیه، سازگاری را به‌عنوان ویژگی اصلی خود به نمایش می‌گذارد. این سامانه متناسب با تهدیدات، قادر به پرتاب انواع مختلفی از موشک‌ها و الزامات عملیاتی خاص است که تطبیق‌پذیری و کارایی آن را در مقابله با خطرات در حال تکامل هوایی افزایش می‌دهد.

بر اساس جزئیات منتشرشده در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، اس-۵۰۰ شامل چهار فروند موشک زمین به هوای دوربرد ۴۰N۶M یا دو رهگیر ۷۷N۶ است که روی یک پرتابگر نصب شده‌اند. موشک‌های دوربرد ۴۰N۶M تا ۴۰۰ کیلومتر برد مؤثر دارند، درحالی‌که رهگیرهای سری ۷۷N۶ می‌توانند تا شعاع ۶۰۰ کیلومتری را پوشش دهند.

این سامانه از مجموعه راداری پیچیده‌ای بهره می‌برد که به ازای هر باتری از چهار وسیله نقلیه راداری تشکیل می‌شود. این مجموعه شامل رادار شناسایی ۹۱N۶E(M) باندS ، رادار شناسایی ۹۶L۶-TsP باندC ، رادار درگیری چند حالته ۷۶T۶ و رادار درگیری ضد موشک بالستیک ۷۷T۶ است.

این سامانه‌های راداری پیشرفته به اس-۵۰۰ امکان می‌دهند تا اهداف بالستیک و هوابرد را در فواصل قابل‌توجهی شناسایی کند به‌طوری‌که شعاع شناسایی تا ۲۰۰۰ کیلومتر برای اهداف بالستیک و ۸۰۰ کیلومتر برای تهدیدات هوابرد گسترش می‌یابد. ارتفاع اوج پرواز موشک‌های رهگیر حدود ۱۸۵ کیلومتر اعلام شده است. سیستم اس-۵۰۰ می‌تواند طی ۳ تا ۴ ثانیه پس از شناسایی هدف، واکنش نشان دهد و هم‌زمان علیه ۱۰ هدف وارد عمل شود.

اس-۵۰۰ علیه موشک‌های هایپرسونیک

شرح عکس: موشک هایپرسونیک کینژال، سوار بر جنگنده میگ ۳۱

کرملین هم‌چنین ادعا کرده است که اس-۵۰۰، تنها سلاحی است که می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک کینژال روسیه را رهگیری کند. موشک کینژال که از هوا پرتاب می‌شود، به دلیل سرعت‌های فراصوت (هایپرسونیک، بیشتر از ۵ ماخ) و مانورپذیری‌اش، چالش مهمی را علیه سیستم‌های دفاعی و پدافندی ایجاد می‌کند. در مقابل، اوکراینی‌ها مدعی شده‌اند که موشک‌های هایپرسونیک کینژال را با سامانه آمریکایی پاتریوت در جنگ جاری سرنگون کرده‌اند.

شایان ذکر است که هزینه هر سیستم اس-۵۰۰ در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع: اوراسیا تایمز

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899206 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • (تصویر) حمله اوکراینی‌ها به رادار کنترل آتش ارتش روسیه؛ ۹۲N۶E از کار افتاد؟
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • رویترز: آمریکا به صورت مخفیانه به اوکراین موشک دوربرد ارسال کرده است
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • پهپادهای مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • یورونیوز: پهپادهای مهاجم ایران به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند