Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دکتر «حامد وفایی»، استاد مطالعات چین دانشگاه تهران در پانزدهمین پیش‌همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به ایراد سخنرانی پرداخت.

این پیش‌همایش با عنوان «افول ایالات متحده از منظر آمریکاشناسی» به میزبانی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران این حوزه در تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دکتر وفایی در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه آمریکا در گذشته و حال گفت: «افول جایگاه آمریکا در مدیریت جهانی و افول جایگاه اقتصادی آمریکا دو موردی است که در سال‌های اخیر در نگاه اندیشمندان چینی، مورد توجهی جدی قرار گرفته و دیدگاه‌ها، مباحث و مقالات فراوانی حول این موضوع شکل گرفته است.»

وی افزود: «درکتابی تحت عنوان متحد شدن جهان و تحقق مارکسیسم به قلم یک اندیشمند چینی، نگارنده از چرخه عمر محصول صحبت می‌کند و معتقد است هر محصولی اعم از خوراکی، ایده تا ساختار سیاسی یک حکومت، سه مرحله رشد، بلوغ و افول را پشت سر می‌گذارد. با بررسی وضعیت آمریکا از همین منظر، دوران طلایی ایالات متحده به پایان رسیده و دوران افول آمریکا پس از کلینتون کلید خورده است».

 

حامد وفایی در ادامه سخنان خود به روابط اقتصادی چین و ایران اشاره کرد و گفت: «چین به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی جهان بدل می‌شود و این موضوع مورد توجه ایران است، چراکه چین همواره یکی از مشتریان اصلی بازار انرژی ایران بوده است. ورود شرکت‌های چند ملیتی به چین و دریافت مالیات از این شرکت‌ها و برخی عوامل دیگر، موجب می‌شود چین به اقتصاد دوم جهان تبدیل شود و از لحاظ تولید ناخالص داخلی و سرمایه‌های جذب شده و دیگر موارد به خط قرمزهای ایالات متحده نزدیک شود.»

وی درباره اعتقاد چینی‌ها نسبت به افول آمریکا گفت: «چینی‌ها معتقدند عامل افول ایالات متحده بیش از عوامل خارجی، عوامل داخلی است؛ بسیاری از چینی‌ها معتقدند آمریکا بیش از آن‌که ناشی از یک رقیب خارجی دچار افول شده باشد، به دلیل مسائل داخلی‌اش دچار افول شده است.»

دکتر وفایی در این خصوص افزود: «در فرهنگ چینی، لغت افول با خروج قرابت‌های معنایی دارد. به زعم نویسنده مقاله‌ای با عنوان دلایل افول آمریکا و علل خیزش جمهوری خلق چین در ژورنال حزب کمونیست چین، خروج یا به بیان دیگر افول آمریکا الزاماً به معنای صعود یا ورود چین نخواهد بود؛ افول ناگهانی آمریکا می‌تواند بحث خلأ قدرت را برای چین به دنبال داشته باشد. این اندیشمند چینی صادقانه گفته بود چین هنوز از آمادگی اینکه به جای آمریکا بنشیند برخوردار نیست و اگر چنین خلأیی ایجاد شود چین را به لحاظ داخلی و خارجی، با مشکلات جدی مواجه خواهد ساخت.»

 

استاد مطالعات چین دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به رویکرد چین نسبت به افول آمریکا گفت: «به طور پنهان و در میان ستون مقالات و تحلیل‌ها البته نه به صورت علنی، بیان می‌شود که راهبردهای چین برای همکاری با آمریکا جلوگیری از افول ناگهانی آمریکا است و حتی در بخش‌هایی دست آمریکا را می‌گیرند تا از این افول ناگهان و خلأ قدرت جلوگیری کنند. چین به دنبال فرود آهسته آمریکا و نه سقوط است و اصلاً چین به سقوط آمریکا علاقه ندارد و حتی مستقیم و غیر مستقیم به آمریکا کمک می‌کند تا سقوط یکباره آمریکا صورت نگیرد. به عنوان مثال در ماجرای جنگ تجاری میان آمریکا و چین، در مقاطعی چین کوتاه آمد.»

دکتر حامد وفایی همچنین با بررسی دیگر رویکرد‌ها درباره افول آمریکا گفت:‌ «رویکرد دیگری در نگرش به مسأله افول آمریکا معتقد است که ایالات متحده آمریکا دچار افول نشده و در حال بازتنظیم یا بازتعریف راهبردهای خود برای آینده بهتر و بهره‌برداری منفعت بیش‌تر است. این رویکرد بیان می‌کند چین تا تبدیل شدن به قدرت اول جهان راهی طولانی در پیش دارد. تاب آوری پایین اقتصاد چین، مسائل داخلی و حاکمیتی از جمله شکاف‌های طبقاتی و در بعد سیاست خارجی نرسیدن صدای چین به گوش جهان، موانع تبدیل شدن چین به قدرت اول دنیا هستند.»

دکتر وفایی افزود: «فرهنگ شرق این ظرفیت را دارد که در جامعه جهانی ذی‌نفوذ شود و چین در این مسیر گام‌های نخست را برداشته است. افزایش ظرفیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی و حضور گسترده دانشجویان چینی در آمریکا به چالش‌های جدی برای آمریکا بدل شده است؛ از سوی دیگر چین برای رساندن صدای خود به گوش جهان، به صورت گسترده در فضای مجازی و رسانه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند.»

وی گفت: «اکنون پلتفرم‌های مجازی، یکی از بسترهای پیشبرد توسعه چین هستند و به طور مثال در حوزه آموزش و ترویج زبان چینی، برنامه‌ریزی جدی دارند. چین در مسیر هویت سازی و بیان روایت خود به جهان به پیش می‌رود و تصور غالب چینی‌ها درباره برتر بودن آمریکا نیز در حال تغییر است. چین بشدت کار فرهنگ‌سازی و هویت‌سازی را دنبال می‌کند.»

 

دکتر وفایی در پایان به نقش چین در افول آمریکا اشاره کرد و گفت: «به صورت سنتی در مناسبات بین دو قدرت بزرگ‌تر و کوچک‌تر، همواره قدرت بزرگ‌تر میدان و قوانین بازی را تعیین می‌کرد، اما چین این معادله‌ها را بر هم زده است و به آمریکا این پیشنهاد را می‌دهد که هر دو در این عرصه هم‌پای هم نقش آفرینی کنند. راهبرد چینی‌ها اکنون رفتاری پینگ‌پنگی است و هر اقدامی که آمریکا انجام می‌دهد، بلافاصله از سوی چین با رفتار متناسب پاسخ داده می‌شود.»

همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ ۶ آبان ماه برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.info و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانه‌های اجتماعی به آدرس usdecline @ مراجعه نمایند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: افول آمریکا چین ایران دانشگاه تهران ایالات متحده افول آمریکا دکتر وفایی چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ علیرضا فخاری، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

بیشتر بخوانید؛ وحیدی: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی‌تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب‌بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا باعدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندی‌ها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک‌تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229381 برچسب‌ها تقسیمات کشوری

دیگر خبرها

  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • فیلم/روایت استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا از لحظات دستگیری‌اش به دست پلیس نیویورک
  • تشکر مردم غزه از دانشجویان آمریکایی
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • خیزش دانشجویان جهان علیه صهیونیست‌ها+ فیلم