Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@08:03:37 GMT

افت ۳۰درصدی تقاضای برنج خارجی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۵۳۱۳

افت ۳۰درصدی تقاضای برنج خارجی

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، این افزایش قیمت‌ها در حالی است که به گفته فعالان صنفی شیوع کرونا موجب کاهش تقاضا برای این محصول شده است. با مسیح کشاورز، دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج گفت‌وگو کرده‌ایم.

شرایط کنونی قیمت و عرضه برنج خارجی چگونه است؟

باید بپذیریم که مانند هر کالای وارداتی دیگری وقتی نرخ ارز واردات از ارز دولتی به ارز نیمایی یا آزاد تغییر می‌کند این امر موجب افزایش قیمت تمام‌شده این کالا در بازار می‌شود و برنج خارجی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر مبنای ارز واردات این محصول به نیمایی و نوسان نرخ ارز، موجب گرانی و عرضه چند نرخی آن شده است. با وجود این در سال 98مشکلاتی در زمینه رسوب کالا و تخصیص نیافتن ارز برای واردات برنج داشتیم که خوشبختانه با همکاری وزارت صمت، فهرست برنج‌های دپو شده در گمرکات تهیه و برای بانک مرکزی ارسال تا با تخصیص ارز و ترخیص آن، میزان عرضه برنج خارجی در بازار افزایش یافته و قیمت‌ها کاهش یابد.

آیا نگرانی برای کمبود و افزایش بیشتر قیمت برنج خارجی وجود ندارد؟

اکنون برنج خارجی به اندازه کافی در بازار وجود دارد و با برنامه‌ریزی منسجم صورت گرفته با پایان دوره ممنوعیت واردات برنج از آبان‌ماه امسال و مشخص شدن تکلیف وزیر جدید صمت می‌توانیم کسری برنج مورد نیاز 4ماهه پایانی امسال و سال 1400را تامین کنیم. همچنین دولت در تلاش برای تنوع‌بخشی به مبادی واردات برنج از کشورهای مختلف است تا وارد‌کنندگان تنها موظف به واردات برنج از هند و پاکستان نبوده و بتوانند با متنوع شدن مبادی تامین این کالا از سایر کشورها و براساس توافق‌هایی که دولت با این کشورها داشته، برنج خارجی را سریع‌تر و ارزان‌تر وارد کنند. علاوه بر آن با توجه به اینکه نرخ ارز در کشورمان ثبات ندارد، وارد‌کنندگان نیز باید تلاش کنند تا سایر عوامل مؤثر را در کاهش هزینه تمام‌شده واردات به‌کار گرفته و برنج خارجی را با قیمت‌کمتری وارد و عرضه کنند. با واردات برنج با قیمت کمتر از سایر کشورها و حذف دیوانسالاری اداری برای مقابله با تحمیل هزینه دموراژ برنج (ماندن در گمرکات) و کاهش میزان سود وارد‌کنندگان، می‌توانیم قیمت تمام‌شده واردات و فروش برنج خارجی را کاهش دهیم.

اما برخی کمبود را عامل گرانی برنج خارجی می‌دانند، نظر شما چیست؟

به‌دلیل فرارسیدن فصل برداشت برنج در سایر کشورها تا یک‌ماه آینده، قیمت این محصول  در بازارهای جهانی کاهش می‌یابد و اگر بتوانیم از منابع مختلف برنج خارجی را تامین کنیم قیمت تمام‌شده واردات و عرضه آن کاهش می‌یابد. تا‌کنون برنج هندی به نرخ هر تن 65هزار روپیه خریداری می‌شد که با رسیدن فصل برداشت، قیمت آن 10تا 20درصد کاهش می‌یابد. از نظر قیمت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی نیز قیمت برنج خارجی در بازار با توجه به واردات با ارز نیمایی و نوسان نرخ آن متفاوت بوده است. اما با وجود افزایش 100درصدی قیمت‌ها، شیوع کرونا موج افت 20تا 30درصدی تقاضای برنج خارجی در برخی مراکز عمده مانند رستوران‌ها و هتل‌ها، خوابگاه‌ها، پادگان‌ها و... شده است که این افت تقاضا علاوه بر تشدید رکود بازار موجب شده تا بخشی از کمبود واردات برنج خارجی جبران شود. اکنون با نرخ ارز نیمایی 20هزار تومانی قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم برنج هندی در بازار مصرف بین 17تا 20هزار تومان و برنج پاکستانی 21تا 23هزار تومان است. همچنین از نظر منابع تامین برنج مشکلی نداریم و ابتدای امسال تا‌کنون 500هزارتن برنج وارد شده و بین 200تا 300هزار تن برنج دپو شده در گمرکات نیز در حال تخصیص ارز توسط بانک مرکزی و ترخیص است که با این روند مشکلی برای تامین نیاز بازار نخواهیم داشت. تا ابتدای مهرماه این برنج‌ها از گمرک ترخیص می‌شود و نیاز بعدی بازار و ذخیره‌سازی‌ کشور به برنج خارجی نیز از محل واردات جدید تأمین خواهد شد.

پربیننده ترین پرداخت یارانه جدید از مهر ماه گرانی دوباره مرغ و لبنیات در راه است؟ افت ۳۷.۵درصدی صادرات در پنج ماهه اول۹۹/ تولید ۱۶کالای صنعتی افزایش یافت عرضه لوازم خانگی قاچاق در فروشگاه‌های تهران چرا آجیل گران شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برنج برنج ایرانی قیمت برنج برنج وارداتی برنج خارجی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۵۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

دنیای اقتصاد نوشت:روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

طلافروشان کوتاه می‌آیند؟
در روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه‌ای فرآیند ثبت صورت‌حساب الکترونیکی را شفاف‌سازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»

در هفته‌های اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورت‌حساب‌های خود در سامانه‌های دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معامله‌گران از فروش طلا نمایان شد. حال به‌نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معامله‌گران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیش‌رو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به ‌سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902911

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی