Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهالی یک روستا در جوانرود نسبت به ایجاد یک معدن در روستای خود اعتراض دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، در روزهای گذشته خبرهایی از اعتراض اهالی یک روستا در جوانرود منتشر شد که نسبت به ایجاد یک معدن در روستای خود اعتراض داشتند. اهالی روستای کولسه به این موضوع اعتراض و انتقاد داشتند که معدن مذکور برای زندگی آن ها مشکل ایجاد می کند و باعث آلودگی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روستای کولسه در ۷ کیلومتری شهر جوانرود واقع شده است و حدود ۹۰ خانوار جمعیت دارد و مردم آن به دامداری، کشاورزی و باغداری مشغول هستند.

در همین خصوص خبرنگار هزارماسوله به سراغ مسئولین و اهالی روستا رفت تا از مشکلات اهالی روستا آگاه شود.

شهرستان ها هیچ دخالتی در اعطای مجوز معادن ندارند

رییس اداره صمت شهرستان جوانرود در گفتگو با خبرنگار هزارماسوله درخصوص ایجاد معدن در روستای کولسه اظهار داشت: البته باید گفت که موضوع محل بحث معدن نیست بلکه پروانه اکتشاف است به صورتی که مجوز برای آن صادر کرده اند تا کارهای اکتشاف معدنی انجام دهد و کل امورات مجوز معادن نیز در استان انجام می شود و شهرستان ها هیچ دخالتی در آن ندارند.

رحمانی با بیان اینکه هنوز مجوز نهایی این معدن صادر نشده است، افزود: در مرحله اول کارشناس و یا مسئول فنی نظام مهندسی معدن کرمانشاه زیر نظر صنعت و معدن کرمانشاه امورات را انجام می دهد و درخواست را برای سازمان صنعت و معدن ارسال می کند. در مراحل عملیات معدن نیز، مهندس اکتشاف و کارشناس حضور دارند و این مراحل اولیه این معدن را یک نفر انجام داده است و ما هم اصلا اطلاعی نداشتیم و تا زمانی که پیگیر مشکل شدند خبر دار شدیم  درحالی که باید برای صدور پروانه بهره برداری رونوشتی را برای ما مبنی بر شروع کار ارسال می کردند. 

رحمانی خاطر نشان کرد: به طور کلی مجوز معدن در منابع ملی و طبیعی صادر خواهد شد و هیچ وقت زمین های کشاورزی را مشمول طرح قرار نمی دهند و طبق قانون هم آن محدوده که ثبت شده است شخص می تواند مراحل اکتشاف را در آن محدوده انجام دهد و در این مجوز هم قید شده است که  چارچوب تخریب و زیست محیطی را رعایت کند و پس از اتمام کار به بازسازی محیط اقدام نماید.

وی با بیان اینکه اکنون هم به صورت موقت دادستان شهرستان دستور توقف عملیات را در پی اعتراض مردم روستا صادر کرده است، گفت: در برخی موارد بعضی امورات در قانون پیش بینی نشده اند مثلا تا یک سال اخیر برای جواز صنعتی با دامپزشکی نیاز به مکاتبه نبود اما این مورد در سال جدید اصلاح شده است.

رحمانی گفت: استعلام مجوز این معدن را نگاه کرده ام و از نظر قانونی خود استعلام مشکلی ندارد اما ظاهرا یکی از اعضای شورا بدون هماهنگی، مهر دفتر رییس شورا را بر برگه های استعلام ممهور کرده اند.

وی اضافه کرد: درخواست مجوز این معدن نیز در ابتدا توسط یک نفر اهل روانسر ثبت شده و پس از آن به دیگری به فروش رسیده است.

مردم روستا مخالف عملیات معدن هستند

دهیار روستای کولسه نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، در این باره اظهار داشت: این روستا در ۷ کیلومتری جوانرود است که در حدود ۶ ماه گذشته فردی معدنی را در مراتع روستا ثبت کرده که اداره منابع طبیعی نیز برای این مراتع استعلامی را برای یکی از اعضای شورای روستا ارسال کرده است و آن فرد شورا نیز بدون اطلاع همکاران شورا و دهیاری و بدون اطلاع دادن به مردم روستا و بخشداری، استعلام را ممهور به مهر شورا کرده و آنها نیز براساس آن مهر، تاییدیه آغاز عملیات اکتشاف را صادر کرده اند.

صلاح الدین سلیمی افزود: این معدن در اطراف ۷ روستای کولسه الیاقو، خان آوا، کانی سفید، بازان، بازان میرکی و کانی گوهر واقع است که در اطراف آن نزدیک ۲۰ باغ شناسنامه دار و ۷ چشمه آب موجود است که آب شرب روستای کولسه نیز در ۲۰۰ متری آن تامین می شود.

وی با بیان اینکه مردم این روستاها به شغل دامداری، کشاورزی و باغداری مشغول هستند، گفت: استخراج این معدن باعث از بین رفتن معیشت آنها خواهد شد که مردم روستا مخالف عملیات معدن هستند.

دهیار روستای کولسه ادامه داد: در پی نارضایتی اهالی روستا، مسولین شهرستان در این آبادی تشکیل جلسه دادند و اکنون دستور موقت تعطیلی معدن را صادر کرده اند و تا زمانی که تکلیف آن مشخص نشده باشد عملیات معدن متوقف خواهد بود.

وی افزود: این معدن توسط یک نفر ثبت شده و به شخص دیگری فروخته شده است و اکنون این فرد هم مجوزهای لازم را گرفته است و ما نیز از طریق قانون و با همکاری مسولین نمی گذاریم حق این مردم ضایع شود.

سلیمی خاطر نشان کرد: استخراج این معدن باعث می شود که بقیه مراتع این روستاها بدون استفاده و بدون سود باقی بمانند چون راه دیگری برای دسترسی به آنها نخواهد ماند.

وی در پایان گفت: از مسولین که برای این موضوع زحمت کشیدند مخصوصا فرمانداری، سپاه ناحیه جوانرود، بخشدار مرکزی و دیگر مسئولین تقدیر و تشکر داریم و خواهش داریم که پیگیری کنند که این موضوع به اتمام برسد.

به گزارش هزارماسوله، به نظر می رسد با توجه به انتقادات مطرح شده از سوی اهالی این روستا، مسئولین قبل از اعطای مجوزهای معادن در مناطق مختلف کشور نسبت به بررسی رضایت اهالی منطقه اقدام کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عملیات معدن اهالی روستا مردم روستا صادر کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۵۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال و با تخفیف ۵۰ درصدی در سود بازرگانی، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه خطاب به وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی آمده است: هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های راه و شهرسازی صنعت، معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و در اجرای بند (ث) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تصویب کرد:

۱- به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی ثبت سفارش واردات (۲ هزار) دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال با تایید وزارت راه و شهرسازی و تایید تامین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و تطابق با استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو مجاز است.

۲- سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تفیید وزارت کشور جهت جا به جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌شود مشمول پنجاه درصد (۵۰) تخفیف است. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصائب روستای سوخته؛ این‌بار ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نه!
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش
  • بازماندگان امام‌زاده ابراهیم چه می‌گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • بازماندگان امامزاده ابراهیم چی می گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نداشت؛ روایت بازماندگان روستای سوخته
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول