Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@03:56:57 GMT

نقش استارتاپ‌ها در حوزه‌های شهری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۸۴۴۳

نقش استارتاپ‌ها در حوزه‌های شهری چیست؟

انجام فرایندهای معمول هر سازمان به روشی نوین، می‎تواند جایگاه و عملکرد آن سازمان را ارتقا دهد و استارتاپ‌ها نقش تعیین کننده‌ای دراین فرایند دارند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تلاش به منظور ارتقا عملکرد هر سازمان همواره از دغدغه‌های مدیران آن بوده است. خروجی و میزان موفقیت هر نهادی تنها وابسته به ساختار درونی‌اش نیست، به عبارت دیگر یک نهاد نمی‌تواند به تنهایی به اهداف خود دست پیدا کند بلکه در قالب یک سیستم است که کارکرد آن معنا و مفهوم پیدا کرده و اهداف سازمانی مورد نظر محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه صحبت از استار تاپ است، سازوکاری متفاوت از سازمان‌های مورد حمایت دولت، که ادعا دارد می‌تواند در همکاری متعامل با نهادهای مختلف در حوزه‌های مختلف، به بهبود کارکرد آنها کمک کرده و خود نیز از عوائد آن بهره مند شود. تجربه این استارتاپ‌ها در شهرها و کشورهای مختلف دنیا، با چالش‌ها و موفقیت‌هایی روبرو بوده و ایران نیز تجربه مختص خود را در این زمینه داشته است، هم اکنون بحث فعالیت این استارتاپ‌ها در حوزه مسائل شهری مطرح می‌شود، در این ارتباط گفت‌وگویی را با" دکتر احسان رنجبر، عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس تهران" داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

استار تاپ چیست؟

استارتاپ‌ها فعالیت‌های هوشمندانه و خلاقانه جدیدی را در همه زمینه‌ها انجام می‌دهند و در این مسیر استفاده از گوشی‌ها و نرم افزارهای هوشمند بسیار کمک کننده است، پیمودن این مسیر برای هر استار تاپ با توجه به حوزه فعالیت آن متفاوت است. استار تاپ به معنای انجام فعالیت‌های سنتی به شیوه‌ای خلاقانه و هوشمندانه است، به نحوی که بازدهی و کارایی بالاتر برود تا منافع اقتصادی در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری به دست بیاید. البته هر استار تا پی نیازمند ارزیابی اقتصادی و بازاریابی است. استار تاپ نیاز به فضای چندانی ندارد.

استار تاپ‌ها چه نقشی در حوزه‌های شهری دارد؟

شهرداری‌ها و نهادهای مدیریت شهری که اقدامات مربوط به برنامه ریزی و مدیریت شهر و مدیریت کیفیت زندگی شهروندان را انجام می‌دهند در حوزه‌های مختلفی از فعالیت‌های خود می‌توانند از استارتاپ‌ها کمک بگیرند. این کمک گرفتن از استارتاپ‌ها به شهرداری نیز کمک می‎‌کند. این امکان وجود دارد که شهرداری خود این استارتاپ‌ها را راه اندازی کند یا از استارتاپ‌های بخش خصوصی استفاده کند. نهاد مدیریتی نباید در همه حوزه‌ها وارد شود، استارتاپ‌ها بستری هستند که می‌توانند موجب جلب مشارکت مردم شهر در فرایندهای شهری شود. بخش خصوصی رابطه بهتری با مردم دارد و می‌تواند پل ارتباطی بین شهرداری و مردم باشد، مشاغلی نیز در این ارتباط ایجاد شود. شهرداری باید بداند که کدام بخش از فعالیت‌های خود را می‌تواند به کمک بخش خصوصی و از طریق استارتاپ‌ها، سریع‌تر، راحت‌تر و کاراتر انجام دهد، به گونه‌ای که منفعت دوسویه تأمین شود. به طور مثال شهرداری در حوزه پسماند شهری هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شد و منافع به دست آمده برای شهرداری نسبت به هزینه‌ای که می‌کرد، قابل توجه نبود اما زمانی که استار تاپ بخش خصوصی وارد می‌شود، هزینه‌های شهرداری کمتر می‌شود و بخش خصوصی نیز از این همکاری منفعت می‌برد. استارتاپ‌های حوزه شهری وسیله‌ای هستند تا مردم بیشتر، در بهتر کردن وضعیت شهر سهیم شده و مشارکت داشته باشند که موجب کمک به شهرداری می‌شود و شهرداری می‌تواند زمینه فعالیت استارتاپ‌های مرتبط با شهر را تسهیل کند.

سازمان‌ها به سختی پذیرای استارتاپ‌ها هستند، چرا؟

بخشی از این مشکل به ذهنیت مدیران مربوط می‌شود، مدیران باید ذهنیت خود را نسبت به این موضوعات تغییر دهند. اینکه مسئولی در شهرداری به منافع بخش عمومی و بخش خصوصی توجه ویژه‌ای ندارد، به صورت دستوری حل نمی‌شود، البته چنانچه کانون استارتاپ‌ها در ایران تنظیم و حقوق استارتاپ‌ها به رسمیت شناخته شود، کار راحت‌تر خواهد بود اما این اقدام هنوز در کشور ما به نحو جدی پیگیری نشده است. قانون گذاری باید توسط مجلس انجام شود، انجام آن بسیار فوری و ضروری است زیرا استارتاپ‌ها هر روز در ایران در حال بیشتر شدن هستند. هرچند در حوزه شهری هنوز استارتاپ‌های زیادی وجود ندارد اما به تدریج تعداد آنها نیز بیشتر خواهد شد و درخواست تدوین این قانون باید از طرف استارتاپ‌ها و نهادهایی که در این حوزه فعال هستند، ارائه و بررسی شود.

برای تصویب این قانون، نیاز به جریان سازی است، این جریان سازی باید توسط دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، بخش‌های پژوهشی شهرداری‌ها و نهادهای پژوهشی انجام شود تا ذهنیت مدیران شهرداری نسبت به این موضوعات تغییر کند. ممکن است مدیران سازمان‌ها از جمله شهرداری با برخی مسائل آشنا نباشند و به همین دلیل با آن مقابله می‌کنند یا نسبت به آن بی توجه هستند اما زمانی که این آشنایی از طریق برگزاری سخنرانی، نشست، وبینار، رسانه‌ها و جریان سازی در فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی انجام شود، به تدریج ذهن مدیران شهر نسبت به منافع استارتاپ‌ها هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی، باز می‌شود و این ارتباط راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود، و البته که استفاده از تجربه‌ها نیز در این فرایند بسیار کمک کننده است.

چرا استارتاپ‌ها در حوزه شهری چندان پیشرفت نداشته‌اند؟

بخشی به نوع آموزش رشته‌های مرتبط با شهر مثل برنامه ریزی شهری، طراحی شهری، معماری و جامعه شناسی شهری در ایران مربوط می‌شود، در آموزش این رشته‌ها صحبت از استار تاپ بسیار کم است که این اولین چالش است. دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها به عنوان نهادهایی که تولید کننده اصلی علم هستند، هنوز نتوانسته‌اند موضوع استارتاپ‌ها را در ذهن دانشجویان جا بیندازند در حالی که یکی از رسالت‌های دانشگاه این است که به عنوان واحدهای درسی و دوره‌های آموزشی در اختیار دانشجویان و افراد مرتبط با حوزه شهری قرار بگیرد تا با آن آشنا شده و زمینه‌ها و تجربیات سایر کشورها را ببینند، نیازهای شهرها در این ارتباط را شناسایی کنند.

به دلیل اینکه این فضا هنوز در حوزه آموزش وجود ندارد با اینکه نسل جدید دانشجویان بسیار به این حوزه علاقه مند هستند، حرکت آنان در این مسیر کند است. اگر شهرداری چالش‌هایی را در حوزه خود مطرح می‌کند باید این استقبال را از استارتاپ‌ها به صورت رسمی و جدی داشته باشد، به طور مثال رویدادهایی در ارتباط با معرفی استارتاپ‌ها و ایده بازارها برگزار می‌شود که شهرداری می‌تواند به نوعی در آن پیشگام باشد و ایده بازارها، ایده‌های خلاقانه راه انداری استارتاپ‌ها را در فصول و زمان‌های مختلف برگزار کند. به نوعی حرکت دو جانبه از طرف نهاد آموزشی مثل دانشگاه و نهادی مثل شهرداری است که موجب رونق استار تاپ در حوزه شهری می‌شود. ما در ایران هنوز در ابتدای راه هستیم و از نظر من زمانی این فرایند سرعت می‌گیرد که رشته‌هایی که بیشترین ارتباط با مسائل شهری را دارند، مثل برنامه ریزی شهری، طراحی شهری و رشته‌هایی از این دست، وارد این حوزه شوند زیرا هم کالبد شهر و هم محتوای اجتماعی شهر را به خوبی می‌شناسند اما متأسفانه دانشجویان و دانش آموختگان این رشته‌ها به دلیل شرایط حاکم آموزشی، هنوز نتوانسته‌اند موضوع را به خوبی درک کرده و آن را برای مدیران جا بیندازند.

کد خبر 445807

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری استارتاپ شهر مشارکت شهروندان مشارکت مردمی شهر سازی آموزش برنامه ریزی شهری مدیریت شهری خلاقيت و نواوري مجلس قانون گذاری شهرهاي ايران دانشگاه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استارتاپ ها استارتاپ ها بخش خصوصی حوزه شهری استار تاپ رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۸۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان گفت: در پی هشدار نارنجی وضعیت هوا و احتمال سیل این گروه هاا تا پایان عملیات رفع آب‌گرفتگی معابر شهر در کنار دیگر واحدها در حال خدمت‌رسانی به شهر و شهروندان هستند. مصطفی مرادیان‌نژاد افزود: ۵۰ خودرو گشتی و ۱۰۰ نفر از عوامل اکیپ گشت برای هماهنگی و همکاری با عوامل ستاد سیل خدمات شهری شهرداری اصفهان گسیل شده و همکاری کامل برای رفع آب‌گرفتگی داشتند.

مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان گفت: قبل از آغاز بارندگی، اکیپ‌های پیشگیری و رفع تخلفات شهری به‌همراه عوامل ستاد سیل نسبت به سرکشی و بررسی نقاط حساس و رفع موانع احتمالی آب‌گرفتگی اقدام کردند. مرادیان‌نژاد افزود: اکیپ‌های گشت پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام عملیات رفع آب‌گرفتگی معابر در کنار سایر واحدها در حال خدمت‌رسانی به شهر و شهروندان هستند.

دیگر خبرها

  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • خدمات فرهنگی و عمرانی حوزه شهری خارگ افزایش یافت
  • آماده سازی ۴۰۰ نقطه در کرمانشاه برای تبلیغات کاندیداهای مجلس
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • نورپردازی المان‌های شهری شیراز با رنگ آبی در روز جهانی اتیسم