Web Analytics Made Easy - Statcounter

محبی نجم آبادی در نشست اقتصادی بازارنیوز پیرامون مشکل در نگارش احکام اجرایی برای طرح های اقتصادی توضیحاتی ارائه داد. گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سومین قسمت از نشست بازارنیوز، پیرامون بحث شفافیت از طریق سامانه‌ای کردن امور اظهار داشت: متاسفانه من دیدم در بحث سامانه‌ها اعمال نفوذ اتفاق میافتد و اگر کسی که در راس کار است، مراقب نباشد، سامانه فقط پوششی برای شفافیت می‌شود نه خود شفافیت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: این که زمانی رهبر انقلاب فرمودند مفاسد اژد‌های ۷ سر است همین است. اگر افراد خودشان نخواهند اوضاع درست شود، اگر کارگزاران انسان‌های نادرستی باشند، باید لایه لایه نظارت‌ها را تشدید کنیم نظارت‌های غیرمحسوس که متوجه شویم چه اتفاقاتی دارد میافتد.

محبی ادامه داد: طرح‌های خوبی مثل مسکن مهر ۹۹ ساله در یک شهرستان عالی اجرا شده، اما در یک شهرستان دیگر کامل نابود شده، چون بحث نظارت خوب و جدی نبوده است.  
*می دانم مجلس چه عیب‌هایی دارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اظهار داشت: وظیفه ما این است که الان که دور هم نشستیم این مسائل را حل کنیم. یک خبرنگار که ممکن است خیلی خاص به مسائل نظام نگاه نکند، دیروز به من گفت اقای محبی یک سال و نیم دیگر میایم پیش شما و میدانم هیچ کاری نتوانستد بکنید.

وی افزود: فضا را اینگونه با یک زمینه ناامیدی می‌بندند که این خیلی وحشتناک است. حالا شما می‌گویید مجلس تحت تاثیر است، من نمی‌خواهم مجلس رو تطهیر کنم و می‌دانم مجلس معایبی دارد.
*مشکل بر سر نگارش احکام اجرایی طرح های قدیمی

وی از نگارش احکام اجرایی طرح‌ها و مشکلاتی که بر سر راه آن است صحبت کرد و اظهار داشت: خیلی برنامه‌ها در کمیسیون اقتصادی و برنامه بودجه هست که از قبل روی آن‌ها کار شده و حالا که می‌خواهند بنویسند و تبدیل به حکم بشود به مشکلات بر می‌خوریم.

وی افزود: بزرگترین مشکل ما آنجاست که می‌خواهیم احکام عملی را بنویسیم و اجرا و نظارت کنیم و نباید با وجود نگرانی که وجود دارد، با عجله کار کند.

محبی اضافه کرد: خیلی اوقات دیده شده همکاران می‌خواهند به سرعت طرحی را تصویب کنند، چون بیرون این توقع ایجاد شده؛ یعنی حتی رهبری هم به آن اشاره کردند. این فضا می‌تواند نقطه ضعف مجلس هم بشود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: کار در مجلس باید عالمانه، محققانه و با مجاهدت شبانه روزی باشد و متاسفانه مجلس هنوز بر مدار قبلی می‌چرخد. جالب است دو نفر برای شورای فلان می‌خواهند و دو نفر هم کاندیدند، ولی باز کارت پخش می‌کنند و رای می‌گیرند. این یک مورد بود و بنده به آقای قالیباف این موضوع را منتقل کردم. این با آرمان‌ها هم‌خوانی ندارد و خیلی مهم است، چون در باور مردم تاثیر می‌گذارد و هیچ چیز از این بالاتر نیست که یک مجلسی که ادعای ویژه دارد بریز و بپاش داشته باشد.

*اکنون نمی‌توان عملکرد مجلس را بررسی کرد   وی پیرامون عملکرد مجلس در این چند ماهی که روی کار آمده، د اظهار داشت: در نوشتن احکام همه در کنار هم و رسانه اگر حمایت بکند عالی است. شما می‌دانید مخالفین سیاسی ما منتظرند تا مجلس شکست بخورد و شیوه مواجهه‌شان هم تهاجمی است. باید بدانند که برای مجلسی که سه ماه است روی کار آمده، نمی‌توان نتیجه جامعی گرفت. مثلا یک قانونی که بخواهد در کمیسیون مطرح شود و به نتیجه برسد بعد به صحن بیاید و به شورای نگهبان برود و تصمیم گیری و ابلاغ شود، زمان زیادی طول می‌کشد.

وی ادامه داد: با این وجود قبول دارم که این مدل حرکت غلط است و ما نباید بر مدار مجلس قبل حرکت کنیم، چون خروجی همان می‌شود.   *79 میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند

وی پیرامون سختی نگارش احکام اجرایی با ذکر مثالی توضیح داد: کار سخت ما وقتی شروع می‌شود که می‌خواهیم احکام اجرایی بنویسیم، شما تصور کنید در مورد حذف یارانه نقدی ما داشتیم بحث کالای اساسی اعتباری را در کمیسیون مطرح می‌کردیم، گفتیم به چه کسانی بدهیم؟ گفتند به کسانی که یارانه می‌گیرند، از دولت استعلام کردیم و گفتند ۷۹ میلیون نفر یارانه دریافت می‌کنند حتی استعلام کردیم کسانی که یارانه معیشتی می‌گیرند هم ۶۰ میلیون نفرند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: باید هوشمندسازی شود و اطلاعات دقیق حاصل گردد. مثلا در پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان بررسی کردیم یک خانواده از چندجا یارانه می‌گیرد، اما یک خانواده که تراکنش مالی ندارد، یعنی ضعیف است یک یارانه هم نمی‌گیرد. تا زمانی که ما نتوانیم دهک‌ها را مشخص کنیم راه به جایی نمی‌بریم، چون واقعا نمی‌دانیم از کجا لطمه خوردیم.

محبی تاکید کرد: گفتند که برای کرونا ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شد؛ به چه کسانی دادند؟ یا مثلا بحث بیمه که خیلی‌ها هستند که بدون بیمه کار می‌کنند و لطمه خوردند؛ لذا باید همه چیز هوشمند شود مثلا بحث تراکنش‌های مالی کنترل شود که دوستان برنامه ریزی کردند حساب‌ها را دقیق بررسی کنند.

محبی در پایان تاکید کرد: گیری که الان وجود دارد بحث احکام است که مجلس و کمیته‌ها روی آن‌ها کار می‌کنند. مثلا بحث حذف یارانه‌ها اگر خانوار یک تا دو نفره باشد، اگر تا دو برابر حداقل دستمزد درآمد داشته باشند یارانه‌شان هست؛ بین سه تا چهار نفر باشند مبلغ یارانه چهار برابر حداقل دستمزد می‌شود. برچسب ها: بودجه ، محبی نجم آبادی ، احکام اجرایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KAl

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بودجه احکام اجرایی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۸۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به تازگی قالیباف در نشست بررسی مسائل ارزی با حضور وزیر اقتصاد خطاب به خاندوزی، همکار سابقش و رئیس بانک مرکزی گفته بود که شرایط اقتصادی مناسب نیست ، از این‌رو برای ارائه راهکار اقتصادی فقط تا روز یکشنبه به دولت وقت می‌دهیم. این اظهارات رئیس قوه مقننه پاسخ دولت آن هم زودتر از موعد را به دنبال داشت، چنانچه معاون پارلمانی رئیسی در ساعت پایانی شامگاه جمعه طی اطلاعیه‌ای با ارائه آماری از بهبود شرایط اقتصادی خبر داد. سید محمد حسینی در پاسخ خود از هیچ ادعایی دریغ نکرد و به نوعی با سر هم کردن این آمار و ارقام به قالیباف گفت منتظر ارائه راهکار دولتی برای بهبود اوضاع اقتصادی نباشد چراکه اوضاع خیلی هم خوب است!

اما این اولین پاسخ سربالای دولت رئیسی به مجلس و مشخصا قالیباف نیست، کما اینکه پیش از این نیز معاون رئیس دولت سیزدهم در پاسخ به انتقادات نمایندگان نسبت به وضعیت اقتصادی، از آنها خواست به صورت کارشناسی اظهارنظر کنند و به این ترتیب نظرات آنها را غیرکارشناسی و نسنجیده خواند. حسینی حتی در اظهارنظری با اشاره به ۳ هفته پایانی عمر مجلس یازدهم، مدعی شد که این مجلس حتی مهلت استیضاح یک وزیر را هم ندارد.

در همین راستا این سوال مطرح می شود که با توجه به نزدیک شدن به پایان عمر مجلس یازدهم دولت با خیالی راحت از نظارت قوه مقننه این گونه اظهار نظر می‌کند و فضا را به سمت کشمکش و تنش های لفظی برده است یا مجلس قرار نیست در هفته های پایانی عقب نشینی کند و به دنبال ایفای نقش نظارتی خود است؟ از سوی دیگر دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون تلفیق و محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پاسخ‎های متفاوتی دادند چنانچه دلیگانی گفت مجلس در روزهای پایانی عمر خود هم از نظارت دست برنمی‌دارد اما آصفری گفت خیال دولت راحت است د چراکه مجلس یازدهم در روزهای پایانی عمر خود توان نظارت ندارد.

حاجی دلیگانی: مجلس با همه اختیارات تا ۶ خرداد روی کار است

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصفهان به ضرب الاجل تعیین شده از سوی قالیباف برای دولت و نامه معاون پارلمانی و ارائه آمارهای عجیب اقتصادی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با همه اختیارات و وظایفی که دارد، تا ۶ خرداد ماه سال جاری بر روی کار است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق را از قوه مقننه سلب کند. چنانه قانون اساسی تأکید دارد که حتی یک روز هم کشور نباید بدون مجلس بماند، بنابراین الان که این قبیل مباحث مطرح می‌شود باید مشاهده کرد که هر کدام از پیشنهادات در زمان باقی مانده، امکان دارد طی شود یا خیر،چرا که هر کدام از اقدامات نظارتی یک فرآیندی دارند و آن فرآیند تابع زمان‌های خاص خود است، به عبارت دیگر پیشنهاد باید براساس زمان مورد نیاز برای اجرایی شدن، مطرح شود. وگرنه پیشنهادات از حیث میزان اعتبار هیچ تفاوتی میان این مجلس و مجلسی که عمر بیشتری از آن باقی مانده، نیست.

این نماینده مجلس درباره نامه چند هفته قبل معاون پارلمانی خطاب به نمایندگان با لحنی تند و علنی شدن اختلافات بین دو هفته، گفت: به نظر بنده مباحث کارشناسی در اختیار دولت است، بیانی که نماینده دارد شرح حال مردم است به این معنی که نماینده وظیفه دارد آنچه که مردم از او می‎خواهند، آنچه که مشاهده می‌کند و آنچه می‌شنود را با رعایت ضروریات اخلاقی، بیان کند. وگرنه در مورد اینکه چه کاری باید شود اگر نیاز به مصوبه قانون داشته باشد برعهده مجلس است اما چنانچه درباره عملکرد افراد در چارچوب قانون باشد به این ترتیب که استنکاف از قانون صورت گرفت باشد، برعهده کسانی است که مدیریت اجرایی دولت را برعهده دارند.

آصفری: دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، با هم گفتگو کنند

در حالی که حاجی دلیگانی به اختیارات و وظایف مجلس تا روز آخر تأکید می‌کند، آصفری می‌گوید مجلس در روزهای آخر عمر خود نمی‌تواند اقدام موثری انجام دهد و بهتر است دولت و مجلس برای حل مشکلات با هم گفتگو کنند.

محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در پاسخ به این سوال که«آیا مجلس نمی‌تواند مجلس در این ۳ هفته باقی مانده از عمر خود اقدامی انجام دهد و نظارت‌ها را مشخصا بر عملکرد اقتصادی دولت افزایش بدهد؟»، گفت: در حوزه قیمت ارز دولت به تنهایی مقصر نیست که بخواهیم یقه دولت را بگیریم و بگوییم دولت پاسخ دهد در حوزه ارز چه اقداماتی انجام داده است. در حقیقت اقدامات ما در مجلس هم در افزایش قیمت ارز بی‌تأثیر نبوده و شرایط به این ترتیب نیست که بگوییم دولت به تنهایی در این حوزه مقصر است.

بنده بر این باور هستم که برخی از اقدامات و رفتارهای دولت‌ها و مجلس‌های گذشته و هم دولت و مجلس فعلی در این قضیه نقش دارند، بنابراین اینکه به دولت گفته شود طی یک هفته وضعیت ارز را روشن کند، شدنی نیست. به عبارت دیگر بخشی از مسئله ارز با مسئله سیاست خارجی گره خورده است، به این معنی که در حوزه سیاست خارجه باید در مسیر گفتگو و گفتمان با دنیا تغییر و تحول انجام شود، گره‌های ارتباط ما با دنیا باز شود و با همه کشورهای دنیا در حوزه‌های مختلف ارتباط داشته باشیم. به عبارت دیگر باید بتوانیم غیر از رژیم صهمیونیستی که خط قرمز است، با بقیه کشورهای دنیا مسائل خود را باز کنیم.

وی افزود: نکته دیگر اینکه تحریم‌ها بر افزایش قیمت ارز و پایین آمدن ارزش پول ملی بی‌تأثیر نبودند. بنابراین باید در حوزه خنثی کردن تحریم و کنار گذاشتن آن اقدامات مختلفی انجام بدهیم. کما اینکه در حوزه مبادلات اقتصادی در مورد مبادله کلا با طلا اقداماتی انجام شود. البته در مجلس یازدهم پیشنهاد دادیم که مبادلات اقتصادی را به جای ارز با طلا انجام دهیم اما این پیشنهاد رأی نیاورد. در مجموع باید گره‌ها در بخش‌های مختلف که تأثیرگذار هستند، باز شود. در مورد اینکه بگوییم دولت طی دو هفته موظف است اقدامی در راستای کاهش قیمت ارز انجام دهد، نکته این است که از عمر مجلس یازدهم ۴ سال گذشت اینکه در دقیقه آخر از دولت بخواهیم مشکل ارز را حل کند، شدنی نیست و از طرف دیگر مجلس هم وظیفه دارد تا روز آخر مسائل و موارد خود را دنبال کند اما نمی‌توان به این روزهای آخر مجلس خیلی امیدوار بود که بتواند اقدامی انجام دهد و موضوعی را پیگیری کند چراکه فرصتی باقی نمانده و چنین امکانی در این حوزه وجود دارد. لذا بهتر است این بحث‌های دولت و مجلس کنار گذاشته شود و دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، در چارچوب گره‌گشایی از مسائل بنشینند و با یکدیگر گفتگو کنند.

هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم نیست

آصفری در پاسخ به این سوال که «فزایش بگومگوها میان دولت و مجلس آن در روزهای آخر عمر مجلس یازدهم تا چه اندازه با هدف کنار گذاشتن قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم صورت می‌گیرد؟»، گفت: بنده بعید می‌دانم هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم است چراکه مردم از شکل گرفتن اختلاف بین دولت و مجلس گلایه‌مند هستند و دولت و مجلس باید بتوانند در کنار یکدیگر مسائل و موارد را حل کنند، در جلساتی که با عنوان جلسه سران قوا برگزار می‌شود، تصمیمات درستی گرفته شود و به جای اینکه این قبیل مسائل وارد جامعه شوند، در همین جلسات حل شوند.

خیال دولت راحت است زیرا...

«شما به مهلت کم مجلس یازدهم اشاره کردید، بنابراین در این مهلت ۳ هفته خیال دولت بابت نظارت مجلس راحت است؟»، این سوالی است که آصفری در پاسخ به آن گفت: بله چراکه در این مدت خیلی کاری از مجلس برنمی‌آید که انجام دهد. در حال حاضر طرح‌ها و لوایح نیمه کاره در مجلس هستند، علاوه بر این مباحثی از قبیل بودجه و جداول آن باقی ماندند، بنابراین خیلی نمی‌توان امیدوار بود که این مجلس در روزهای آخر کاری انجام دهد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900225

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات
  • اجرای طرح نور در جامعه دینی نور امید ایجاد کرده است
  • اجرای طرح نور امید‌هایی را در جامعه دینی ایجاد کرده است
  • اجرای طرح نور امید‌هایی در جامعه دینی ایجاد کرده است
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • کیومرث هاشمی: نظارت کلان بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خواهیم داشت/ دخالتی در امور اجرایی سرخابی‌ها نداریم
  • وزیر ورزش: دخالتی در امور اجرایی سرخابی ها نداریم