Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@12:26:00 GMT

ملایر به دنبال ثبت نخستین داروی کرونا

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۱۳۳۹

ایسنا/همدان کارشناس مسئول مرکز رشد و فناوری شهرستان ملایر به فلسفه به وجود آمدن پارک های رشد و فناوری اشاره کرد و گفت: این پارک ها ارتباط بین صنعت و دانشگاه را برقرار می کنند و زیر مجموعه وزارت علوم و معاونت علمی فناوری هستند.

مظفر عسگری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این پارک ها در مراکز استان ها مستقر بوده و شعبات آنها مراکز رشدی هستند که در سطح شهرستان ها مشغول به فعالیت اند، تصریح کرد: این مراکز رشد همان فعالیت های پارک علم و فناوری را انجام می دهند و با راه اندازی آنها در شهرستان ها همه پتانسیل موجود در مراکز استان واقع نخواهد شد، از طرفی حمایت ها در کل استان پخش شده و رفت و آمد به مراکز استان کمتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مخاطبان پارک های علم و فناوری را عموم مردم عنوان کرد و افزود: مخاطبان ما فقط دانشگاهیان نیستند و تمام قشرهای جامعه از جوان تا مسن را شامل می شود، در واقع ایده ای که می تواند درآمد و اشتغال ایجاد کند، مهم است.

عسگری با اشاره به اینکه همه ایده ها ملاک عمل ما نیست، خاطرنشان کرد: مخاطب ما طرح های نوآورانه است یعنی طرح نمونه مشابه نداشته باشد یا اگر دارد، هایتک باشد که شرکت های محدودی آن را انجام دهند و هم اینکه طرح از نظر اقتصادی توجیه پذیر باشد.

کارشناس مسئول مرکز رشد و فناوری در ادامه اظهار کرد: ممکن است فردی طرحی را داشته باشد اما توانایی علمی آنالیز آن را نداشته باشد، پس ابتدا طرح های ارائه شده توسط اساتید دانشگاهی از نظر علمی، اقتصادی، نوآورانه بودن و هایتک بودن کارشناسی می شوند.

عسگری به تخصیص بودجه برای پارک های علم و فناوری از سمت وزارت علوم اشاره و خاطرنشان کرد: وظیفه پارک ها و مراکز رشد با توجه به استفاده از هزینه های بیت المال حمایت از طرح هایی است که اشتغالزا باشد، مانع از خروج ارز شود، اقتصاد مبتنی بر دانش تولید کند و نفعش به کشور برسد.

وی به حمایت های همه جانبه پارک ها و مراکز علم و فناوری از صاحبان طرح و ایده اشاره و مطرح کرد: این حمایت ها شامل حمایت های تخصصی علمی، معنوی، فنی، مالی، روش های بازاریابی، معافیت های گمرکی، مالیاتی و عوارض و مالکیت فکری می شود و چون امکان سرقت ایده ها در همان مراحل اولیه وجود دارد ما صاحبان طرح و ایده را تشویق به ثبت اختراع در همان گام اول می کنیم همچنین با برگزاری دوره های تخصصی فرد را توانمند می کنیم تا بتواند مالکیت طرح خود را حفظ کند و به مرحله تولید و تجاری سازی برساند.

عسگری به حمایت های معنوی مراکز رشد اشاره و تصریح کرد: فرد صاحب ایده و طرح یک فرد گمنام است که با حمایت های مرکز دارای اعتبار می شود و می تواند از برند پارک برای حل مشکلات پیش رو استفاده کند.

کارشناس مسئول مرکز رشد و فناوری ملایر شرکت های دانش بنیان را کلید حل مشکلات کشور دانست و ادامه داد: پس از تأیید نهایی طرح، فرد می تواند با کمک و حمایت این مراکز شرکت دانش بنیان تأسیس و طرح خود را تجاری سازی کند.

نداشتن ساختمان، اصلی ترین مشکل مرکز رشد شهرستان ملایر

وی کمبود فضای تخصیص داده شده به مرکز رشد و فناوری شهرستان ملایر را اصلی ترین مشکل مرکز عنوان و اظهار کرد: با اینکه مرکز رشد، تنها مرکز حمایت از نخبه ها و صاحبان ایده در شهرستان است اما سوله یا ساختمان مستقلی برای راه اندازی کارگاه ها و فعالیت آن ها نداریم در حالیکه نخبگان و صاحبان ایده سرمایه های شهرستان هستند و نیاز به حمایت دارند بنابراین از مسئولان استانی و شهرستانی درخواست عاجزانه برای حل این مشکل را داریم.

کارشناس مسئول مرکز رشد و فناوری از پذیرش بیش از 60 طرح و ایده از سال 89 تاکنون در شهرستان ملایر خبر داد و گفت: ما در سطح شهرستان طرح هایی داشتیم که ایران را جزء پنج کشور صاحب فناوری کرده است؛ به طور مثال یکی از طرح هایی که در مرکز رشد ملایر به مرحله ثبت اختراع رسیده و نیاز به کمک و حمایت برای رسیدن به مرحله تجاری سازی دارد، تولید قیری با 12 برابر طول عمر بیشتر نسبت به قیرهای معمولی و مقاومت بالا در برابر سرما و گرما است که نیاز به حمایت شهرداری و اداره راه و شهرسازی دارد.

وی همچنین به طرح تولید شتاب دهنده صنایع هایتک خودرو اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه در کشور هیچ گامی به منظور راه اندازی یک شتاب دهنده هایتک خودرو برداشته نشده است، ما یک شرکت توانمند را شناسایی و در مرکز رشد مستقر کردیم، این شرکت با انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه ملایر از دانشجویان برای پیاده سازی طرح ها استفاده خواهد کرد و تسهیلات مورد نیاز را نیز مرکز رشد در اختیار آنها قرار می دهد و با راه اندازی این شتاب دهنده ما می توانیم شعار «دانشگاه کار آفرین» را به مرحله اجرا درآوریم.

طرح هایی در زمینه صنایع تبدیلی انگور

وی به راه اندازی مرکز نوآوری انگور و کشمش در دانشگاه ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: این مرکز به منظور استقرار طرح های مرتبط با انگور، کشمش و صنایع وابسته در دانشگاه مستقر شده تا از حمایت های پژوهشکده انگور که قوی ترین مرکز تحقیقات در زمینه انگور است، استفاده کند.

عسگری ادامه داد: یکی از طرح هایی که براساس نیاز شهرستان در زمینه صنایع تبدیلی انگور در دست بررسی است، تولید کربنات پتاسیم است که کشاورزان از آن به منظور خشک کردن انگور و تهیه کشمش استفاده می کنند اما در حال حاضر به علت وارداتی بودن این محصول و قیمت بالای آن، کشاورزان از کربنات سدیم استفاده می کنند که سمی است و سبب قرمز شدن انگور می شود.

کارشناس مسئول مرکز رشد و فناوری ملایر به برگشت خوردن اکثر محصولات صادراتی کارخانه های کشمش در سال گذشته اشاره کرد و افزود: به علت استفاده از سدیم کربنات توسط کشاورز، این محصولات برگشت خورده و خسارات زیادی را به کشور وارد کرده است پس به دلایل گفته شده این طرح با نوآوری های موجود توسط دستگاه الکترولایزر می تواند نتایج خارق العاده ای در زمینه تولید کربنات پتاسیم ارائه دهد اما در حال حاضر با مشکلات بانکی مواجه شده و نیازمند حمایت های استانی برای رفع مشکل است.

عسگری کاهش بازار صادرات شیره انگور را مشکلات بهداشتی در پروسه تولید آن مطرح و تأکید کرد: استفاده از خاک شیره در پروسه پخت، این محصول را غیربهداشتی و صادرات آن را با مشکل مواجه می کند بنابراین یکی از ایده های مطرح شده در این مرکز استفاده از فیلتر به جای خاک شیره است که مشکل بهداشتی این محصول را در کارگاه های تولید شیره برطرف می کند و در حال حاضر در مرحله نیمه صنعتی است.

وی در پایان به طرحی در زمینه درمان بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از ایده هایی که در زمینه درمان بیماری کرونا در این مرکز در حال بررسی است، تولید یک داروی مهندسی با همراهی دانشگاه ملایر است که تا به حال نیمی از مسیر را طی کرده و امیدواریم با اجرایی شدن آن، نخستین داروی کرونا را در ملایر ثبت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرستان ملایر علم و فناوری راه اندازی مراکز رشد طرح هایی حمایت ها ایده ها پارک ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۱۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد

آیین رونمایی از نخستین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی که در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.
دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

گفتنی است، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده‌ای نزدیک
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • ساخت نخستین آسمان نمای دیجیتال در بروجن
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»