Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - در حالی که فصل شیرین برداشت انواع محصولات کشاورزی در استان اردبیل آغاز شد اما امسال کشاورزان دل خوشی از مسئولان و دولت ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، این روزها کرونا علی‌رغم ضربه به بدنه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و موارد دیگر به ابزار بهانه‌ای برای بسیاری از بی‌برنامگی‌ها نیز تبدیل شده است به طوری که به گفته بسیاری از کشاورزان مسئولان امسال دلیل قیمت پایین محصولات را به کرونا ربط می‌دهند در حالی که عدم برنامه‌ریزی مناسب دلیل اصلی مشکلات کشاورزان و قیمت پایین محصولات تولیدی آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال بسیاری از محصولات کشاورزی که مازاد نیاز استان تولید شده بود در دست کشاورزان ماند و جز ضرر و زیان برای آن‌ها چیزی به دنبال نداشت که این موضوع در مورد محصول سیب‌زمینی اردبیل به عنوان یکی از قطب‌های تولیدی این محصول در سطح کشور بیشتر صدق می‌کند و سیب‌زمینی‌کاران معتقدند اموالشان امسال لگدمال شده است.

موضوعی که گلایه و داد کشاورزان را درآورده است قیمت بالای کود و بذری است که از جیب  آنان رفته  و زحمتی یک ساله که برای جیره‌ای اندک به دست آورده‌اند و در مقابل عدم پاسخگویی مسئولان به حل این مشکل و دغدغه که به این نگرانی‌ها بیشتر دامن می‌زند.

حکایت تکراری قیمت پایین محصولات کشاورزی اردبیل هر سال مثل سال گذشته بدون هیچ تدبیر و برنامه‌ای ورق می‌خورد و این حقیقت وجود دارد که اردبیل نتوانست با تولید بهترین محصولات کشاورزی که قابلیت رقابت با محصولات تولیدی در کشورهای دیگر را دارد برگ برنده‌ای برای تولید محصولات و صادرات محصولات خود داشته باشد.

مسئولان ضرر کشاورزان را فقط تماشا کردند

در این میان با شرایطی مواجه هستیم که از طرفی کشاورزان به سمت استفاده از روش‌های آبیاری نوین تشویق می‌شوند و از طرفی هیچ حمایتی نمی‌شوند؛ این سخنی بود که یکی از سیب‌زمینی‌کاران اردبیل گفت.

این سیب‌زمینی‌کار ادامه داد: ما هر سال از کشت محصولات کشاورزی درآمدزایی می‌کنیم اما مانند امسال با ضرر و زیان مواجه نشده بودیم و امسال بدترین تاریخ اقتصادی ما با وضعیت کنونی معیشتی رقم خورد و مسئولان همین طور تماشا کردند.

اکبری گفت: محصولات خود را روی زمین با قیمت فقط 1000 تومان فروختیم و این که کسی محصول دسترنج خود را که برای هر کیلوگرم معادل 1 هزار و800 تومان برآورده شده را کم‌تر از آن به فروش برساند به هیچ عنوان راضی نیست و امیدواریم مسئولان حرف ما را بشنوند.

این کشاورز ادامه داد: اردبیل امسال مورد بی‌مهری‌های فراوان قرار گرفت و ضربه بزرگی به وضعیت اقتصادی کشاورزان و این استان وارد شد که عواقب آن در سال‌های بعدی مشخص خواهد شد.

فروش محصولات کشاورزی مازاد در اردبیل بدون برنامه ماند

در این باره صدیف بدری نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: متأسفانه آن طور که مشخص است امسال فروش محصولات کشاورزی مازاد در اردبیل بدون برنامه ماند و کشاورزان دل خوشی از شرایط موجود ندارند.

وی ادامه داد: متأسفانه در سالی که مزین به جهش تولید است اما داریم تولیدات داخلی را لگدمال می‌کنیم و این موضوع به هیچ عنوان با عقلانیت همخوانی ندارد و سیب‌زمینی‌کاران محصولات خود را با قیمتی کم‌تر از چیزی که برای خودشان هزینه‌بر بوده به فروش رساندند.

بدری گفت: کشاورزی اردبیل وضعیت اسفباری دارد و کشاورزان استان در نقاط مختلف استان بار رنج و زحمات خود را به تنهایی به دوش کشیدند و هیچ حمایتی نشدند حتی برخی در حال حاضر به دلیل قیمت پایین گوجه‌فرنگی محصولات خود را برداشت نکرده‌اند.

واکنش مجمع ملی خبرگان کشاورزی به تعیین قیمت 4 هزار تومانی خرید گندم / این قیمت را قبول نداریمشهرستان دماوند سرآمد استان تهران در تولید محصولات کشاورزی استنمایندگان مجلس مرجع تعیین قیمت محصولات کشاورزی را تعیین کردند

وی افزود: متأسفانه هیچ وزارتخانه و سازمانی برنامه‌ای برای فروش، انبار یا صادرات ندارد که در این زمینه انتظار داریم دولت اقدام به ساماندهی در این زمینه داشته باشد تا کشاورزان بیش از این در بلاتکلیفی باقی نمانند.

امسال کشاورزان با باری از بی‌برنامگی‌ها مواجه هستند و منتظر حمایت از طرف دولت و مسئولان مانده‌اند تا بیش از پیش تاوان پس ندهند و بتوانند برای ادامه زندگی خود برنامه‌ریزی کنند.

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات کشاورزی محصولات خود قیمت پایین سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۴۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • جریمه ۵ میلیارد ریالی صافکار متخلف اردبیلی
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • حمایت بیش از ۲۵۰۰ معلم اردبیلی از ایتام
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل