Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد جوکاری مسئول اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کازرون، اظهار کرد: با توجه به اهمیت تاریخی و معماری عمارت حاج اسماعیل در کازرون، مستندنگاری و انجام تحقیقات و پژوهش‌های لازم درباره آن همراه با برداشت جزئیات کامل بوسیله بنیاد کازرون‌پژوهی در چند ماه اخیر صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه این بنا خانه‌ای تاریخی معروف به عمارت حاج اسماعیل است که در بافت تاریخی کوی بازار قرار دارد، ادامه داد: این عمارت تاریخی در حال حاضر در قالب ۳ خانه مجزا متعلق به خانواده عمویی است و با مساحت کلی حدود هزار و ۷۰۰ متر، یکی از شاهکار‌های معماری در کازرون است.

مسئول اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کازرون، گفت: عمارت حاج اسماعیل در دو طبقه و دارای ۳ بخش اندرونی، شاه‌نشین (تالار مرکزی) و بیرونی است.

جوکاری بیان کرد: به گفته بازماندگان، این عمارت دیدنی یک‌بار در اواخر دهه ۱۲۹۰ شمسی بازسازی اساسی شده است و در آن زمان که سقف آن فرو ریخته بوده، سقفی گنبدی بر ستون‌های باقیمانده آن ساخته می‌شود که این سقف همچنان سقف فعلی قسمت شاه‌نشین و یا تالار مرکزی است.

او بیان کرد: اهمیت عمارت تاریخی حاج اسماعیل علاوه بر قدمت تاریخی آن، در شیوه معماری به کار رفته در ساخت بنای آن است و از این نظر که دارای ایوان خانه مرکزی و اتاق‌های پیرامونی است، در میان خانه‌های تاریخی کازرون و استان فارس کم‌نظیر است.

مسئول اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کازرون افزود: به اعتبار اسناد، قدمت عمارت تاریخی حاج اسماعیل به دوره قاجار و پیش از دوره ناصری بازمی‌گردد و بنا به نظر کارشناسان معماری، احتمالاً ساخت این خانه تاریخی قبل از دوره قاجار و حتی در دوران صفویه بوده است.

کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شیراز قرار دارد که ۳ اثر از پرونده ثبت منظر ساسانی فارس در فهرست یونسکو شامل غار و مجسمه شاپور، شهر تاریخی بیشاپور، نقوش تنگ چوگان در این شهرستان واقع شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی بنای تاریخی مستندنگاری آثار تاریخی خانه تاریخی عمارت تاریخی حاج اسماعیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۶۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود

ایسنا/بوشهر معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه ملی بازآفرینی با همت شرکت باز آفرینی شهری ایران درکشور اجرا می شود.

به گزارش ایسنا، سید مسلم سیدالحسینی روز پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری در بوشهر افزود: سندتوانمندسازی برنامه ملی بازآفرینی درصورت تصویب در هیات وزیران  بزودی درکشور اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه  مبنا و محور این برنامه برپایه مشارکت مردمی است، اضافه کرد: بر مبنای این برنامه یک مدیریت یکپارچه درکشور ایجاد می‌شود که کار در راس آن در کشور رئیس جمهور، در استان ها استانداران و در شهرستانها فرمانداران با دبیری شهرداران انجام می شود.

مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران تصریح کرد: با اجرای این برنامه با مشارکت مردم و افزایش روحیه شورایی، شهرهای ایران در همه زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی بافت های تاریخی توسط خود مردم و با مشارکت واقعی مردمی رشد پیدا می کنند.

وی ادامه داد: در این برنامه شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر، دولت و مردم سه رکن اصلی اجرایی هستند و توسعه شهری بجای کارشناسی و تخصصی برمبنای توافقی است که میان مردم و موردقبول و توافق نهایی مردم خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی بوشهر بعنوان نماد معماری کشور شناخته می شود،اظهارکرد: این نماد معماری نشان می دهد که آنچه موجب توفیق شهر بوده همان مشارکت مردم بوده است و تجربه تاریخی نشان می‌دهد که هیچگاه طرح های توسعه شهری از بالا به پایین موفقیتی نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) عمارت انگورستان ملک
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • رمزگشایی از گورستان تاریخی هفتاد ملا (+عکس)