Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@04:46:01 GMT

فروش اف۳۵ به امارات بحران جدید نتانیاهو

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۱۹۸۵

فروش اف۳۵ به امارات بحران جدید نتانیاهو

به گزارش افکارنیوز،

 از زمانی که خبر عادی سازی روابط امارات متحده عربی با رژیم صهیونیستی منتشر شد، خبر فروش هواپیمای اف 35 از سوی آمریکا به دولت امارات نیز به طور موازی در رسانه ها دست به دست شده است. خبری که بسیار ضد و نقیض مطرح شد از این قرار بود که امارات متحده عربی به شرط فروش هواپیماهای اف 35 از سوی آمریکا به این دولت حاضر به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند این خبر همه ماجرا این نبود اما خلاصه موضوع این بود که یکی از شرط های امارات متحده عربی برای امضای توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، دستیابی به هواپیماهای اف35 بوده است.

رقابت بر سر خرید هواپیمای اف 35

طی 5 سال اخیر بین کشورهای منطقه غرب آسیا، رقابتی جدی بر سر خرید هواپیماهای اف 35 وجود داشته است. با توجه به اینکه توافق استراتژیک نظامی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی مبنی بر تبادل جدیدترین سلاح های پیشرفته بین دو طرف با رعایت توازن منطقه ای از سال 2017 در جریان بوده است. ایالات متحده قرار داد واگذاری دست کم 30 فروند از این هواپیما را به صهیونیست ها داده است. اما پس از رژیم صهیونیستی که هم اکنون این هواپیما را در نیروی هوایی خود عملیاتی کرده است، کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی و عربستان سعودی رقابت شدیدی را بر سر دستیابی به این هواپیما آغاز کرده اند.

ترکیه با وجود آنکه تا تحویل یک فروند هواپیمای اف 35 پیش رفت، اما به دلیل خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه ، از سوی آمریکایی ها تحریم شد و آمریکا اعلام کرد دیگر به هیچ وجه این هواپیما را به ترک ها نخواهند فروخت.

عربستان از زمان آغاز جنگ یمن به شدت به دنبال دستیابی به اف 35 بود. سال 2017 طی سفر دونالد ترامپ به ریاض قرار داد تسلیحاتی بزرگی میان عربستان سعودی و ایالت متحده منعقد شد اما آمریکایی ها با وجود عقد این قرار داد که بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی آنها را حل می کرد حاضر به واگذاری این هواپیما به سعودی ها نشد چرا که مورد اعتراض صهیونیست ها قرار گرفت.

امارات متحده عربی، سومین دولت خواستار اف 35 بود که چندان مورد توجه آمریکایی ها قرار نگرفت. آمریکایی ها با بازی های سیاسی درخواست های امارات متحده عربی را جدی نگرفتند و در رفت و آمدهای اماراتی ها بیشتر آنها را مشغول مسائل حاشیه ای کردند در این درخواست هم رژیم صهیونیستی مهمترین مانع دستیابی امارات متحده عربی به هواپیمای اف 35 بود.

شرط امارات برای عادی سازی روابط

با ورود آمریکایی ها به واسطه گری عادی سازی روابط بین امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی ، یکی از شروط اصلی امارات متحده عربی، فروش هواپیمای اف 35 به این کشور بود. اخبار ضد و نقیضی در ابتدای رسانه ای شدن خبر عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی منتشر شد. بسیاری از اخبار از این حکایت داشتند که با وجود علنی شدن خبر عادی سازی روابط، اما آمریکایی ها با فشار صهیونیست ها حاضر به واگذاری اف 35 به اماراتی ها نشده اند.

فاش شدن پشت پرده عادی سازی و دردسر نتانیاهو

 روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد معلوم شده که دستیابی امارات متحده عربی به هواپیمای اف 35 بخشی از توافقنامه عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی بوده، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم با وجود اطلاع از این مسئله اقدام به امضای توافقنامه عادی سازی روابط کرده است.

عدم مشورت با فرماندهان نظامی و امنیتی

این روزنامه نوشت نتانیاهو نه تنها از این مسئله اطلاع داشته بلکه از مشورت با با فرماندهان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی نیز امتناع کرده است. در صورتی که اگر از مشورت آنها بهره می برد آنها می توانستند ضمن دادن مشورت های دقیق امنیتی و نظامی به نتانیاهو به طرف آمریکایی نیز توافقنامه استراتژیک نظامی بین دو طرف در خصوص ممنوعیت فروش سلاح های استراتژیک و جدید را یاد آوری کنند. توافقی که براساس آن دو طرف متعهد شده اند سلاح های جدید و تکنولوژیک را در اختیار هیچ طرف سومی قرار ندهند چرا که این واگذاری می تواند منجر به این شود که روزی این سلاح ها در اختیار دشمنان دو طرف قرار گرفته، برتری نظامی و توازن منطقه ای و جهانی را از بین ببرد.

اما نتانیاهو با امتناع از مطلع کردن فرماندهان نظامی از شرط فروش هواپیمای اف 35 به امارات متحده عربی، در بحران جدیدی گرفتار آمده که می تواند او را تا سقوط از جایگاه کنونی اش پیش ببرد.

سفر بنی گانتس به آمریکا

بر اساس اخبار که رسانه های رژیم صهیونیستی منتشر کرده اند بنی گانتس، وزیر جنگ کنونی و نخست وزیر سال آینده رژیم صهیونیستی به واشنگتن خواهد رفت تا با مقامات آمریکایی گفتگو کند. این رسانه ها اعلام کردند بنی گانتس قصد دارد با بسیاری از مقامات سیاسی و امنیتی و نظامی از جمله وزیر دفاع آمریکا دیدار کند و موضوع این دیدارها فروش هواپیماهای اف 35 به امارات خواهد بود.

به نظر می رسد نتانیاهو برای عادی سازی روابط با یک کشور عربی حاضر به دادن امتیازی شده که می تواند او را در بحرانی گرفتار کند که ممکن است به از دست رفتن کیان سیاسی او ختم شود. حالا نتانیاهو به صرافت افتاده و شاید هم از سر نیرنگ برای توجیه رفتار خود وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی را به آمریکا اعزام کرده تا شاید بتواند بحران را به گونه ای دیگر ختم کند. به نظر می رسد این موضوع تا ماه ها موضوع داغ رسانه های صهیونیستی و اماراتی خواهد بود. به ویژه آنکه در سرزمین های اشغالی هنوز اعتراضات هفتگی مقابل خانه نتانیاهو که با هدف کناره گیری وی از قدرت به دلیل فساد و بحران کرونا انجام می گرفته هنوز در حال ادامه است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی هواپیماهای اف 35 عادی سازی روابط امارات نتانیاهو عادی سازی روابط هواپیماهای اف 35 عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی امارات متحده عربی هواپیماهای اف هواپیمای اف 35 آمریکایی ها رسانه ها سلاح ها دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۱۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، برخی نمایندگان کنگره آمریکا خواستار اعمال محدودیت در کمک واشنگتن به تل آویو شدند.

در همین ارتباط گزارش شده است که حداقل ۸۸ نماینده کنگره در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از او خواسته‌اند تا سیاست ممنوعیت فروش تسلیحات به کسانی که مانع کمک آمریکا به غزه می‌شوند، در مورد اسرائیل اعمال شود.

این ۸۸ عضو کنگره در نامه خود به بایدن، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در کمک به غزه را باعث ایجاد یک فاجعه انسانی بی سابقه در غزه عنوان کرده‌اند.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096074

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد
  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود