Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، روند تغییرات شرایط فضای کسب و کار در هر کشور نشان دهنده راهبردهای اقتصادی آن کشور است چرا که ارتباط مستقیمی بین شرایط فضای کسب و کار و مجموعه تولید ملی و جذب سرمایه‌گذار خارجی وجود دارد. منظور از فضای کسب و کار نقش‌آفرینی عوامل مؤثر بر عملکرد واحدهای اقتصادی است که از جمله آن‌ها می‌توان به زیرساخت‌ها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش بانک جهانی فضای کسب و کار در اواخر سال ۹۷ با چهار پله تنزل از رتبه ۱۲۴ به رتبه ۱۲۸ تغییر پیدا کرده در حالی که طبق برنامه ششم توسعه این جایگاه باید سالانه ۱۰ پله بهبود پیدا کند که این یعنی نه تنها هدف تعیینی محقق نشده، بلکه وضعیت فضای کسب و کار بدتر هم شده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد وضعیت نامطلوب ناشی از سختی‌های شروع کسب و کار و عدم حمایت مناسب از کسب و کارهای خرد است.

در بین دستگاه‌های متولی در این حوزه شهرداری‌ها طبق ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار به منظور فراهم آوردن امکان دسترسی تولیدکنندگان کوچک و متوسط ایرانی و نیز فروشندگان کم سرمایه به بازار مصرف برای عرضه کالاهای تولید داخل، موظفند با استفاده از زمین‌های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مکان‌های مناسبی را در شهرها آماده بهره‌برداری نمایند و بر مبنای قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به اشخاص فوق‌الذکر اجاره دهند.

 

موضوع مورد تأکید در ماده ۱۶ فروشگاه‌های محلی عرضه کالا است، محمد مجیری، مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان در این رابطه عنوان کرد: باید به شهر نگاه یکپارچه داشت اما سیاست این سازمان ایجاد بازارهای کوچک محلی در سراسر شهر اصفهان در کنار بازارهای تخصصی مشاغل است.

بازار گل و گیاه اصفهان، نمونه موفق یک بازار تخصصی

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان، در تشریح وضعیت بازارهای تخصصی در شهر اصفهان بیان کرد: در خیابان همدانیان سال‌ها است بازار گل و گیاه فعال شده و مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است؛ در این بازار تولید کنندگان گل و گیاه محصولات خود را بدون واسطه به شهروندان عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: ۲۴۰ شرکت‌کننده از صنف تولیدکنندگان گل و گیاه برای عرضه محصولات خود در مزایده‌ای رسمی شرکت کردند، استعلام از سازمان جهادکشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی انجام شد تا اطمینان پیدا کنیم افراد متقاضی تولیدکننده واقعی هستند و پس از حصول اطمینان غرفه‌ها در اختیار متقاضیان قرار گرفت.

 

مجیری خاطرنشان کرد: در نظر داریم این بازار بین‌المللی و بزرگترین بازار گل و گیاه کشور باشد و پایانه صادرات گل و گیاه را هم شکل خواهیم داد، فضای فعلی نیز به بازار مشاغل خانگی تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری اصفهان با اشاره به تشکیل شهرک خشکبار در میدان مرکزی میوه و تره بار گفت: تعداد ۴۵ سوله ۵۲۰ مترمربعی در حال حاضر با دفاتر کار آماده واگذاری بود و مقدمات انتقال این‌ها و فروش به صنف آماده شده است، با ایجاد این شهرک اصفهان می‌تواند قطب خشکبار کشور شود، در برنامه توسعه‌ای سال آینده به دنبال این هستیم که ۶۶ سوله دیگر اضافه شود و البته در نظر داریم این سوله‌ها به صورت مشارکتی ساخته شود؛ ۴۵ سوله که در مرحله اول ساخته می‌شود در اختیار واحدهای بزرگ خشکبار به ویژه در صارمیه قرار داده می‌شود، در نظر داریم ظرف ۶ ماه واحدهای صنفی قبلی تعطیل شده و به این مکان منتقل شوند، رئیس و هیأت مدیره صنف از این اقدام استقبال کرده‌اند.

لزوم خروج مشاغل مزاحم از حریم سکونتگاهی شهر

وی گریزی به مسأله مشاغل مزاحم شهری زد و گفت: ۲۵ رسته توسط هیأت وزیران مشخص شده که باید از شهر خارج شوند، در این موضوع وزارت صمت و شرکت شهرک‌ها موظف به تأمین زمین برای شهرداری هستند، رئیس کارگروه فرماندار و دبیری بر عهده شهرداری است اما نیاز است تا سایر اعضای کارگروه نیز جدیت بیشتری در این زمینه داشته باشند.

مجیری با تأکید بر اینکه در سال ۹۹ حمایت از اصناف باید در دستور کار قرار گیرد، ادامه داد: ساخت شهرک امیرکبیر ۲ را در شهر اصفهان پیگیری خواهیم کرد چراکه تعداد کارگاه‌ها در شهرک امیرکبیر رو به اتمام است.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان با اشاره به گسترش ون‌کافه‌ها در شهر و به ویژه در محور فرهنگی چهارباغ کرد و گفت: ون کافه‌ها شغل‌هایی هستند که اغذیه‌فروشی می‌کنند و پس از مصوبه شورای شهر به دنبال کسب مجوزها برای ساماندهی فعالیت این صنوف هستیم.

 

آلودگی‌های ناشی از مشاغل سلامت و آرامش شهروندان را مورد تهدید قرار داده است

پیامدهای توسعه شهرنشینی از جمله آلودگی آب و هوا و محیط‌زیست شهری تهدیدی جدی برای سلامتی و ایمنی ساکنان شهرها است. امروزه، مناطق شهری به عنوان کانون‌های جمعیتی و فعالیت‌های اقتصادی، با تمرکز بالای واحدهای آلاینده محیط‌زیست مواجه شده‌اند، به طوری که موقعیت مکانی نامناسب و انواع آلودگی‌های ناشی از مشاغل مختلف در شهرهای بزرگ مانند اصفهان، سلامت و آرامش شهروندان را مورد تهدید جدی قرار داده است.

واحدها و مشاغلی که نوع فعالیت و مهم‌تر از آن، موقعیت و نحوه مدیریت آن‌ها عامل ایجاد آلودگی و مزاحمت است بنابراین شناسایی و ساماندهی مناسب مشاغل آلاینده و مزاحم، موضوعی مهم در مدیریت شهری است.

حسین امیری معاون خدمات شهری شهردار اصفهان نیز در این باره اظهار داشت: اولویت اصلی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان، ساماندهی مشاغل شهری است علی‌رغم اینکه از دیگر مأموریت‌های سازمان نیز نباید عدول کرد و تمامی آن‌ها را می‌بایست به موازات هم پیش برد.

وی افزود: شهر اصفهان نیاز به یک بازنگری اساسی در حوزه مشاغل شهری داشته و باید در شهرداری تمامی نگاه‌ها و برنامه‌ها از جمله نگاه مدیریت شهری، عمران شهری، اقتصاد شهری، حمل و نقل شهری همراه و همسو با ساماندهی مشاغل شهری باشد.

امیری تاکید کرد: نگاه مدیران شهری و استانی باید همه در جهت کمک به شهر و رفع معضلات شهری بوده که این امر با اولویت قرار دادن ساماندهی مشاغل امکان پذیر خواهد بود و در این راستا به جهت عملیاتی شدن ساماندهی مشاغل شهری باید از مدل‌های مختلف سرمایه‌گذاری در این زمینه استفاده کرد و با مشارکت اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی به منظور سهیم شدن در حل مشکلات شهری بهره برد.

محل استقرار رسته‌های مختلف صنفی باید با مطالعه انجام گیرد

وی با اشاره به مکان‌های در نظر گرفته شده برای ساماندهی رسته‌های مختلف صنفی گفت: محل استقرار مناسب به منظور ساماندهی رسته‌های مختلف صنفی باید با مطالعه انجام گیرد و پیش از استقرار واحدهای صنفی در یک مکان مناسب باید با مکان یابی و مکان گزینی مناسب که جزء ابزار علمی و اولیه یک مطالعه برای استقرار واحدهای صنفی باشد اقدام به برنامه‌ریزی کرد.

معاون خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: مطالعات پایه و بسترسازی، شناخت آسیب‌شناسی و تحلیل عام و همچنین تحلیل عملکردی، تحلیل یکپارچه و تعیین گروه‌های هدف، برنامه راهبردی و برنامه عملیاتی به عنوان ۶ رکن اصلی این مطالعات است.

وی با اشاره به ساماندهی عمده فروشان خواروبار و خشکبار در شهر اصفهان، گفت: به منظور ساماندهی صنف خواروبار و خشکبار و جلوگیری از مشکلات ترافیکی در خیابان‌های جهاد، عبدالرزاق و ولی‌عصر (عج) مجموعه‌ای در میدان مرکزی میوه و تره‌بار احداث شد که برای این مجموعه ۱۱۱ واحد خوار و بار در زمینی به وسعت ۱۵ هکتار در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در میدان مرکزی میوه و تره‌بار احداث بارانداز شیلات با اعتباری بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: برای ایجاد بارانداز شیلات میدان مرکزی میوه و تره‌بار اصفهان ۱۴ غرفه با پنج هزار مترمربع زیربنا در نظر گرفته شده است تا عرضه این محصولات با نظارت ویژه بر رعایت اصول بهداشتی و در فضایی مناسب انجام شود.

به گفته مدیران شهری اصفهان به منظور واگذاری سرقفلی غرفه‌های مجتمع خواروبار و خشکبار به صنف مربوطه از شورای اسلامی شهر مجوزهای مربوطه اخذ شد همچنین توافق لازم به جهت احداث مشارکتی اولین کلینیک خدمات خودروئی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار انجام شده است.

بر این اساس تشکیل مجموعه‌هایی جهت استقرار مجتمع‌های صنفی پزشکان و مشاغل وابسته اصفهان از برنامه‌های سازمان ساماندهی مشاغل شهری است که با هدف دسترسی بهتر شهروندان در مناطق مختلف به این واحدها، ضرورت توجه به مشکلات واحدهای مرتبط با پزشکان از قبیل ترافیک و اختلال در عبور و مرور در بخش مرکزی شهر، توسعه و ساماندهی هدفمند مشاغل شهری و هدایت و جهت دهی جریانات اقتصادی مشاغل در راستای توسعه پایدار شهر؛ باید برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

انتهای پیام/۶۳۱۱۳/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان شهرداری کسب و کار بازار مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری میدان مرکزی میوه و تره بار کشاورزی شهرداری اصفهان فضای کسب و کار واحدهای صنفی شهر اصفهان گل و گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع میوه و تره‌بار در بازارهای روز کوثر اصفهان اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت انواع میوه و تره‌بار امروز _‌سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در بازارهای روز کوثر اصفهان به شرح جدول زیر است:

کد خبر 748250

دیگر خبرها

  • ◄ برگزاری نشست تخصصی الزامات ساماندهی تنظیم گری ریلی در کشور؛ 18 اردیبهشت
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز