Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی طی جلسه‌ای با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، رییس سازمان جهاددانشگاهی استان و جمعی از دست‌اندرکاران طرح ملی مشاغل خانگی، روند اجرای این طرح در آذربایجان‌شرقی بررسی شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این جلسه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر این‌که تلاش کنندگان در راه خانواده، همانند جهادگران راه خدا هستند، اظهار کرد: بر این اساس، ارزش جهاد اقتصادی نیز کمتر از جهاد جبهه‌های جنگ نبوده و اثرات فراوانی در جامعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم تطابق مهارت‌ها با آینده کار

حسین فتحی با تاکید بر این‌که در حال حاضر مهارت‌های امروزی با مشاغل فردا چندان مطابقتی نداشته و باید مهارت‌های خود را با نیازهای بازار آینده مطابقت دهیم، افزود: تغییر، اجتناب‌ناپذیر بوده و جهان دائما در حال تغییر است؛ طی ۱۵ سال بعدی نیز آینده کار تغییرات چشمگیری را به خود خواهد دید و مدل‌های کسب و کار عوض خواهد شد.

وی با بیان این‌که شیوع کرونا باعث شد تا تغییرات را سریع‌تر درک کنیم، ادامه داد: در آینده کار، فرصت شغلی کم نخواهد شد، بلکه تغییر خواهد یافت و مشاغل جدید جایگزین مشاغل قبلی خواهد شد که باید این روند را مورد توجه قرار دهیم و با توجه به این‌که یکی از ماموریت‌های جهاددانشگاهی، آموزش اشتغال محور است، در این رابطه باید توجه لازم را داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که در حوزه نیروی کار نیز باید مهارت محور شویم نه مدرک محور، اضافه کرد: کارجویان ما اکثرا به مدرک تحصیلی توجه دارند تا به مهارت؛ بر این اساس باید در بحث آینده کار، مهارت آموزی و کارآموزی در محیط واقعی کار منطبق با فناوری‌های نوین، مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان این‌که در آینده کار، با کمبود شغل مواجه نخواهیم شد، بلکه کمبود اصلی در حوزه مهارت و پرکردن مشاغل است، گفت: این موضوع، ماموریت آموزش عالی، فنی حرفه‌ای و جهاددانشگاهی را سنگین‌تر می‌کند.

وی با ارائه راهکارهایی در رابطه با آینده کار، تاکید کرد: در رابطه با مهارت‌های آموزشی و نیاز به بازاندیشی در نظام آموزشی از مقطع ابتدایی تا مقاطع دانشگاهی داریم و نیروی کار باید مهارت محور تربیت شوند، چراکه طبق آمارها، ۷۰ درصد بیکارهای ما کسانی هستند که قبلا شاغل بوده‌اند؛ این موضوع قابل تامل بوده و ریشه در نبود مهارت، تغییر مشاغل و تحریم‌ها دارد.

وی با تاکید بر این‌که در آینده کار، تغییر و تحول در پوشش‌های حمایتی نیز لازم است، افزود: در حوزه ساعت کار نیز همین روال صادق بوده و به ویژه ساعات کار مشاغل خانگی کاملا منطبق با عصر صنعتی است که انعطاف پذیر بوده و آزادی عمل دارند.

جذب ۱۰۰درصدی اعتبارات در مرحله دوم طرح مشاغل خانگی

فتحی در بخش دیگر سخنانش در مورد اجرای مرحله دوم طرح ملی مشاغل خانگی، با بیان این‌که سال گذشته در طرح مشاعل خانگی ۱۰۰ درصد اعتبارات را جذب کرده و به پیشران‌ها و پشتیبان‌ها ارائه دادیم، افزود: امسال این روند را منعطف کرده‌ایم و ۳۰ درصد را به مشاغل مستقل در شهرستان‌هایی که امکان تشکیل پیشران ندارند، تخصیص خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، وی در خاتمه تاکید کرد: امید است با همکاری جهاددانشگاهی بتوانیم همانند سال‌های قبل در اجرای این طرح موفق باشیم و در حوزه اشتغال زایی گام‌های مثبتی برداریم.

باید از طرح ملی مشاغل خانگی نهایت بهره را ببریم

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در ادامه جلسه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، گفت: روحیه خاصی در ایام دوران مقدس در جریان بود و هرچند امروز بسیاری از مسایل فرق کرده، اما وظیفه ما زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و مجاهدت‌های آن دوران است.

دکتر جعفر محسنی با بیان این‌که عزت امروز ما در نتیجه ایثار و مجاهدت‌های دوران دفاع مقدس رقم خورده است، افزود: با توجه به اینکه اشتغال در کل دنیا دغدغه دولت‌هاست و کشور ما متاسفانه با معضل بیکاری گریبان گیر است لذا اجرای چنین طرح‌هایی در حل معضل اشتغال نه تنها مفید خواهد شد، بلکه باعث شکوفایی اقتصاد خانواده خواهد گردید، بانوان می توانند به صورت پاره وقت در خانه به کار تولید پرداخته و کمک کار اقتصاد خانواده باشند.

وی ادامه داد: با توجه به سهمیه بالایی که استان ما دارد ضرورت اطلاع رسانی و معرفی طرح کاملا مشهود است، لذا از تمام ظرفیت‌ها باید برای آگاهی مردم استفاده کنیم تا همه سه هزار نفری که در این طرح پیش بینی شده است را تحت پوشش قرار داده و به نوعی به بازار تولید متصل کنیم.

وی با بیان این‌که در اجرای این طرح نیز باید همانند طرح سرباز مهارت، خوب عمل کنیم، افزود: آذربایجان‌شرقی در اجرای طرح سرباز مهارت، اولین استانی بود که سهمیه خود را به طور کامل آموزش داد و به عنوان استان نمونه معرفی شد، بر این اساس باید در طرح مشاغل خانگی نیز تمام تلاش خود را به کار گرفته و در مسیر اشتغال زایی که از جمله ضروریات جامعه است، قدم‌های مثبتی برداریم.

جزئیات اجرای طرح مشاغل خانگی در آذربایجان‌شرقی

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در این جلسه با بیان این‌که اشتغال، یکی از دغدغه‌های اصلی جوانان و خانواده‌ها و یکی از مشکلات اساسی کشورمان است، افزود: در نتیجه تعاملات مناسب دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و وزارت کار، تفاهم‌نامه‌ای بین این دو نهاد منعقد شد که اجرای طرح ملی مشاغل خانگی را کلید زد.

اکبر اسمعیلی با بیان این‌که اجرای "مرحله اول طرح ملی مشاغل خانگی" در سال ۹۶ در سطح کشور استارت خورد، افزود: این طرح تاکنون طی سه مرحله در سطح کشور اجرایی شده است؛ در مرحله اول این طرح ۹ استان به عنوان پایلوت انتخاب شده بودند و محدودیت خاصی هم برای ثبت‌نام افراد وجود نداشت.

وی در ادامه اشاره کرد: جهاددانشگاهی نیز با توجه به سوابق آموزشی خود و با توجه به این‌که نقش رابط را بین پیشران‌ها، شرکت‌ها و همچنین افراد جویای کار ایفا می‌کرد، در این رابطه به بحث آموزش ورود کرده و این موضوع را در قالب تفاهم نامه مذکور پیش برد.

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان با بیان این‌که آذربایجان‌شرقی جزو استان‌های پایلوت مرحله اول نبود و در مرحله دوم جزو استان‌های مجری طرح قرار گرفت، ادامه داد: مرحله دوم طرح نیز از اواخر سال ۹۷ مطرح شده و استارت آن از اوایل سال ۹۸ در ۲۴ استان زده شد؛ در این مرحله، تمرکز بر روی توانمندی اقتصادی زنان سرپرست خانوار بود.

وی با تاکید بر این‌که آذربایجان شرقی در مرحله دوم طرح ملی مشاغل خانگی با محوریت زنان سرپرست خانوار، ۳۱۰ نفر سهمیه داشت، ادامه داد: طبق آخرین آمار، ۲۷۱ نفر از این افراد به پیشران‌ها وصل شده‌ و مشغول به کار شده‌اند. حدود ۴۰ نفر باقی مانده نیز در مرحله آموزش قرار دارند که این افراد نیز به پیشران‌ها وصل خواهند شد.

وی افزود: در مرحله دوم، شرایط بهداشتی جامعه به شیوه‌ای بود که بیشتر پیشران‌هایی که در فاز تولید ماسک‌، گان و... فعالیت داشتند، جلو آمدند و اکثرا بانوان نیز به این حوزه هدایت شدند.

اسمعیلی بیان کرد: با توجه به برگزاری طرح ملی مشاغل خانگی در مرحله اول و دوم با رضایت کارفرما در سطح کشور، مرحله سوم آن نیز در ۳۱ استان کلید خورده است؛ طی این مرحله نیز حدود ۵۴ هزار و ۶۰۰ نفر از افراد جویای کار در کشور به پیشران‌ها متصل خواهند شد و سهمیه آذربایجان شرقی از این مرحله، سه هزار نفر است.

وی با تاکید بر این‌که در حال حاضر در مرحله ثبت نام قرار داریم و طبق آخرین آمار، حدود ۳۰۰ نفر از استان تاکنون در این طرح ثبت نام کرده‌اند، اضافه کرد: جا دارد که اطلاع رسانی‌ها بیشتر شده و افراد بیشتری که جویای کار هستند در این طرح ثبت نام کنند.

شرایط ثبت نام در طرح ملی مشاغل خانگی

وی به شرایط ثبت نام در مرحله سوم طرح مشاغل خانگی در استان نیز اشاره کرد و گفت: داشتن حداقل سن ۱۸ سال، بومی استان محل ثبت‌نام، عدم اشتغال تمام وقت در سایر مجموعه‌ها و نداشتن بیمه کارفرمایی از جمله شروط ثبت نام بوده و افرادی که به صورت خویش‌فرمایی بیمه شده‌اند، مانعی برای ثبت نام ندارند.

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان بیان کرد: ۱۵ عنوان کد رشته شغلی پایلوت نیز با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، استانداری و سایر نهادها تعیین شده و در سایت مربوطه معرفی شده است که افراد می‌توانند با مراجعه به سایت مربوطه ثبت نام کنند.

وی با اشاره به این‌که در این طرح به اشخاص تسهیلات بانکی ارایه نمی‌شود، بلکه تسهیلات به پیشران‌هایی که افراد جویای کار بدان‌ها متصل شده است، پرداخت می‌شود، گفت: کارفرمای اصلی و ناظر این طرح معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و مجری ستادی نیز معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاددانشگاهی است.

وی با بیان این‌که هزینه اجرایی طرح از تهران تامین می‌شود و صرف تسهیلات پیشران‌ها نمی‌شود، گفت: اعتبارات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب تسهیلات به پیشران‌ها پرداخت خواهد شد.

اسمعیلی با تاکید بر این‌که دبیرخانه طرح در مجتمع آموزشی تحقیقاتی جهاددانشگاهی استان مستقر شده است، افزود: همکاران نیز مستقر بوده و اقدام به ثبت نام و ارائه مشاوره می‌کنند؛ اطلاع رسانی نیز در سطح استان انجام می‌شود.

وی با اشاره به این‌که آموزش هم برای متقاضیان و همچنین برای پیشران‌ها ارائه می‌شود، افزود: یکی از اهداف این طرح راه‌اندازی فروشگاه‌های مجازی است تا پیشران‌ها بتوانند محصولات خود را از این طریق به فروش برسانند.

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان جهت ثبت نام به سایت اینترنتی inhb.ir مراجعه کرده و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۴۱۳۶۵۹۰۲۶۳ تماس حاصل کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آذربايجان شرقي طرح توسعه مشاغل خانگی اشتغالزايي کارآفرینی اشتغال پایدار مهارت محوری سازمان جهاددانشگاهی استان طرح ملی مشاغل خانگی کار و رفاه اجتماعی طرح مشاغل خانگی آذربایجان شرقی مشاغل خانگی اجتماعی استان مرحله دوم طرح پیشران ها مرحله دوم مرحله اول اجرای طرح آینده کار جویای کار مهارت ها خواهد شد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

به گزارش خبرگزاری مهر، مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که با موضوع پروژه محور جلفا- کلاله برگزار شد، افزود: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود، قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از اینهاست.

وی ادامه داد: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

رحمتی افزود: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند، اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و مؤثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم، اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، گفت: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

رحمتی ادامه داد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتماً باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

وی گفت: در طول این ۱۰۷ کیلومتر، تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

رحمتی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیاء به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

رحمتی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

استاندار آذربایجان شرقی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

رحمتی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد، بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

کد خبر 6096094

دیگر خبرها

  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی با همت بسیج سازندگی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • برگزاری دوره آموزشی طرح ملی طوبی در تبریز
  • حضور ورزشکاران آذربایجان شرقی در اردوی تیم ملی کبدی