Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب لشگری علل و جزئیات واگذاری 22 گوزن مرال از سایت پردیسان بجنورد به سرمایه گذار مستقر در شهرستان جاجرم به منظور نگهداری و تکثیر را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حبیب لشگری، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک درباره علت واگذاری گوزن های مرال سایت پردیسان بجنورد به بخش خصوصی اظهار کرد: سال ها قبل سایت پردیسان واقع در بوستان باباامان شهر بجنورد با هدف نگهداری، تیمار و بازیابی سلامت گونه های حیات وحش حذف شده از زیستگاه طبیعی اشان، ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لشگری افزود: در حال حاضر گونه هایی از جمله قوچ، میش، آهو، گوزن، کل و بز، گرگ همچنین تعدادی پرنده وحشی که از زیستگاه اصلی خود به عللی از جمله مصدومیت، شکار شده به دست شکارچیان، جدا شده از طبیعت بر اثر ناآگاهی های مردم و ... جدا شده اند، پس از کشف در این سایت نگهداری می شوند تا تیمار و نگهداری شوند.

وی تصریح کرد: گونه های حیات وحشی که در این سایت نگهداری می شوند در صورتیکه توانایی بازگشت و زندگی به زیستگاه طبیعی خود را داشته باشند، رهاسازی می شوند، در غیر این صورت گونه هایی که خوی طبیعی خود را از دست داده باشند و یا خوی طبیعی در زیستگاه طبیعی را نیاموخته باشند، در شرایط اسارت و نیمه اسارت به حیات خود ادامه خواهند داد و به زیستگاه طبیعی اشان بازگردانده نمی شوند.

در عین حال، وی در ادامه با تاکید بر این نکته که رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست در قبال حیات وحش، حفاظت از تنوع زیستی به صورت طبیعی است و نه به صورت زندگی در اسارت و نیمه اسارت، خاطر نشان کرد: درصورتیکه بخش خصوصی توانمند و دارای اهلیت و دانش فنی تقاضای نگهداری و تکثیر حیات وحشی که از زیستگاه طبیعی اش حذف شده و باید در سایت حفظ شود را داشته باشند، واگذاری به آنان انجام می شود.

لشگری در ادامه با یادآوری این مطلب که در چند سال قبل برای اولین بار تعدادی اندک از گوزن های سایت پردیسان بجنورد به یک شرکت خصوصی در استان یزد برای نگهداری و تکثیر واگذار شد، عنوان کرد: در هفته جاری نیز واگذاری 11 راس گوزن مرال از سایت پردیسان بجنورد به شرکت خصوصی در منطقه شوقان شهرستان جاجرم برای نگهداری و تکثیر واگذار شدند که البته 11 راس دیگر نیز تحویل می شوند.

وی عنوان کرد: واگذاری این 22 گوزن مرال سایت پردیسان به این سرمایه گذار بخش خصوصی نیز پس از انجام ارزیابی از توانمندی، دانش فنی و اهلیت سرمایه گذار و اخذ تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست کشور انجام شده است.

وی در ادامه گفت: پس از تایید این سرمایه گذار بخش خصوصی، از سرمایه گذار تعهداتی از جمله نگهداری، تکثیر و پرورش 22 گوزن مرال، عدم رهاسازی آنها به طبیعت، اجتناب از دو رگ گیری از آنها همچنین عدم کشتار آنها گرفته شده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه در زیر پوست گوزن های مرالی که تحویل شده اند و تحویل خواهند شد، میکروچیپ به منظور رصد وضعیت آنها نصب شده اند، عنوان کرد: در قراردادی که منعقد شده است، این سرمایه گذار حق کشتار این گوزن ها را حتی در سن پیری آنان را ندارد و درصورتیکه آنها در شرایط طبیعی نیز بمیرند باید با تایید و حضور کارشناس محیط زیست استان دفن شوند.

با این وجود، وی تصریح کرد: درصورتیکه این سرمایه گذار بتواند جمعیت این گوزن های تحویل گرفته را به تعداد قابل توجهی تکثیر دهد، می تواند نسبت به اخذ مجوزهای جدید برای تامین پروتئین بازار و یا شکارگاه اقدام کند.

لشگری در خاتمه به وجود پرنده های وحشی که در سایت پردیسان بجنورد نگهداری می شوند نیز اشاره کرد و گفت: به زودی پرونده هایی که قابلیت رهاسازی را داشته باشند، رها خواهند شد و به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده می شوند.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست نگهداری و تکثیر سرمایه گذار زیستگاه طبیعی بخش خصوصی گوزن مرال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۵۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است

به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم خاکی گفت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه‌ای است که به مرمت نیاز دارد، ادامه داد: باید هر چه سریع‌تر نسبت به این امر اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیزی هر ساله برای مرمت بخش‌هایی از این بنا در نظر گرفته می‌شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز بیان کرد: بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یک بار به صورت کامل مرمت بنا انجام شود.

وی گفت: کاروانسرای ینگی امام از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تبدیل به اقامتگاه یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی در راستای حمایت از تولید ملی است.

کد خبر 6089688

دیگر خبرها

  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد