Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@02:36:38 GMT

پیام روحانی به کشورهای دنیا چه بود؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۶۹۶۵

پیام روحانی به کشورهای دنیا چه بود؟

ابوالفضل خدائی: هفتادوپنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد امسال متفاوت تر از سالهای گذشته و در سایه همه گیری ویروس کرونا برگزار شد. با سخنرانی های رهبران دنیا در این نشست حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان نیز به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران پرداخت. روحانی اظهار داشت که زندگی با تحریم سخت است اما سخت‌تر از آن زندگی بدون استقلال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخشی دیگر از سخنانش تصریح کرد که پایان دوران سلطه و هژمونی؛ برای جهان، امروز زمان تصمیم درست و "نه" گفتن به زورگویی و قلدرمآبی است. روحانی "نه" قاطع شورای امنیت به استفاده ابزاری و غیرقانونی آمریکا را  نه تنها یک پیروزی برای ایران بلکه برای دورانِ گذار نظام بین‌الملل در جهان پساغربی دانست. در حقیقت پیامی که روحانی در آخرین سخنرانی خود و در بحبوحه شدیدترین فشارهای دولت امریکا علیه ایران، به جامعه بین‌الملل ارسال کرد، این بود که ایران توانسته با گذر از طوفان فشارها و در عین پایبندی به تعهدات و قوانین بین‌المللی مقاومت کند و بکوشد با حفظ استقلال خود از یک موقعیت برابر سر میز گفت‌وگو بنشیند. مشکلات ایران و ایالات‌متحده ریشه‌ای‌تر از آن است که به نظر می‌رسد و صحبت‌های رئیس‌جمهوری کشورمان نیز در واقع به این مطالب اشاره کرد. رئیس‌جمهوری کشورمان در صحبت‌های خود در جمع هیات وزیران نیز از این شرایط به عنوان شرایط جنگی یاد کرد و خواست تا همگان به کمک بیایند. بستری که به نظر می‌رسد پس‌زمینه آن صلح باشد اما با روی‌کارآمدن دونالد ترامپ به یک زمین پرتنش بدل شد تا جایی که منطق نیز کنار رفته و در پی آن دونالد ترامپ نیز عنوان کرده است که به‌صورت یک‌جانبه قصد وضع تحریم‌ها را دارد و در این میان به صحبت‌های هیچ کشوری توجه نمی‌کند. خبرگزاری خبرآنلاین، برای بررسی نکات بیشتر گفتگویی با دکتر نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین الملل گفتگو کرده است. وی در خصوص جلسه امسال مجمع عمومی گفت:

در این نشست روسای کشورهای دنیا به بیان دغدغه ها و تشریح مواضع پرداختند که رئیس جمهوری کشورمان نیز در آن به نکاتی اشاره کرد. مهمترین دغدغه این روزهای ایران و حتی کشورهای دنیا مربوط به همه گیری بیماری کووید۱۹ و نحوه همکاری کشورها برای مهار آن است. دغدغه بعدی ایران یکجانبه گرایی ایالات متحده آمریکا است که به صورت عادت گونه قطعنامه هایی را علیه ایران در شورای امنیت پیشنهاد می کند که خوشبختانه با اقبال عمومی روبرو نمی شود و به اعتبار استراتژیک آن لطمه وارد می کند؛ نکته ای که حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز در سخنرانی خود بدان اشاره کرد. در ادامه شاهد بودیم که رئیس جمهور ایران از ایستادگی کشورهای دنیا در برابر آمریکا قدردانی کرد که به نوعی یک نقطه عطف محسوب می شود. شاید از جنگ جهانی به بعد تا کنون هیچ زمانی را سراغ نداشته باشیم که متحدان نزدیک ایالات متحده آمریکا مقابلش صف آرایی کنند.

شفیعی ادامه داد: نکته دیگری که رئیس جمهور آن را محکوم کرد اقدام دو کشور عربی یعنی امارات متحده عربی و بحرین برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود. از آنجایی که جهان اسلام برای فلسطین هزینه های زیادی را متحمل شده چنین اقدامی می تواند نگران کننده باشد. اینکه با تطمیع شدن و فشار آمریکا دو کشور عربی دست به چنین توافقی می زنند، برای کشورهای جهان عرب و همچنین افکار عمومی وجهه خوبی ندارد.

به طور کلی جلسه امسال متفاوت تر از سالهای گذشته و در سایه همه گیری ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد که به همین دلیل شاهد ابتکار عمل و پیشنهادی از سوی کشورهای مختلف نبودیم.

در همین حال برخی از رهبران دنیا طی سخنرانی خود به موضوع ایران نیز اشاره کردند. امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه از جمله رهبرانی بود که به تنش های اخیر میان تهران و واشنگتن اشاره کرد. وی اقدام ایالات متحده آمریکا در خصوص به‌کارگیری مکانیسم ماشه را به منزله تضعیف شورای امنیت دانست و اظهار داشت که این اقدامات یکجانبه تنش‌ها در منطقه را تشدید خواهد کرد. او همچنین تصریح کرد که فرانسه بر سر فعال‌سازی مکانیسمی که آمریکا به دلیل خروج از برجام قادر به فعال‌سازی نخواهد بود، مصالحه نخواهد کرد. برای بررسی موضع پاریس باید گفت که از دیرباز و حداقل پس از دوران جنگ سرد فرانسه کشوری بوده که تمایل داشته است تا اروپا را رهبری کند؛ بنابراین وقتی که رئیس جمهور فرانسه چنین اظهاراتی را بیان می کند گویی از زبان کشوری صحبت می کند که رهبری اتحادیه اروپا را برعهده دارد. البته ناگفته نماند که آلمان نیز در کنار فرانسه از چنین جایگاه و نقشی برخوردار است و اینکه کشورهای اروپایی چرا با سیاست های واشنگتن مخالفت می کنند به دو عامل مرتبط است:

۱ – مورد اول تاکتیکی است و اروپایی ها نمی خواهند در دام درخواست ها و انتظارات بی ربط دونالد ترامپ قرار گیرند و هزینه های بی خردی او را بپردازند.

۲ –  اتحادیه اروپا یک نهاد هنجارگرا است؛ بدین معنا که برای رژیم های حقوقی، قوانین،  مقررات و معاهده های بین المللی احترام قائل است. بنابراین اینکه ترامپ بخواهد به طور یکجانبه از توافق هسته ای، پیمان آب و هوایی، ترانس پاسیفیک و غیره خارج شود و تهدید به خروج از دیگر سازمان ها مانند ناتو، سازمان بهداشت جهانی و ... کند، به مذاق آنها خوش نخواهد آمد.

این کارشناس همچنین در پاسخ به اینکه چرا حفظ و تداوم توافق هسته ای برای کشورهای اروپایی حیاتی به شمار می رود گفت: در نتیجه در خصوص برجام نیز چنین نگرشی وجود دارد؛ اروپایی ها آن را یک رژیم حقوقی یا یک توافقنامه ای می بینند که به نوعی قادر بود مساله هسته ای ایران را مدیریت کند. بدیهی است که با خروج آمریکا از برجام و استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ برای احیای تحریم ها، اروپایی ها واکنش منفی نشان خواهند داد. در همین راستا امانوئل مکرون به صراحت اعلام کرد که به هیچ وجه در این مسیر با واشنگتن همراهی نخواهد کرد.

وی در پایان در خصوص احتمال تشدید تنش ها و برنامه های آتی ایالات متحده آمریکا علیه ایران تا زمان برگزاری انتخابات نیز گفت: در آن سو شاهد هستیم که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز اظهارات متناقضی را بر زبان می آورد. از یک سو درباره تمایل آمریکا برای گفتگو با ایران صحبت می کند و از طرف دیگر به مواضع تند و اظهارات غیرسازنده روی می آورد. ترامپ همزمان از این دو رویکرد استفاده می کند اما بعید است که او بخواهد تا قبل از زمان برگزاری انتخابات سوم نوامبر وارد چالشی جدی با جمهوری اسلامی ایران شود. او به خوبی می داند که ورود به هر چالش جدی با ایران ممکن است سرنوشت نامعلومی را برای او در انتخابات رقم بزند. از همین رو به نظر می رسد تا زمان انتخابات ترامپ سیاست محتاطانه ای را در پیش بگیرد؛ اما شکی نیست که او از هر فرصتی برای خرید رأی استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

ترامپ،پوتین،شی و مکرون در سازمان ملل درباره ایران چه گفتند؟

آسوشیتدپرس:سخنرانی روحانی آتشین بود،آمریکا تسلیم ایران خواهدشد

واکنش آمریکا به اظهارات رئیس‌جمهور ایران در سازمان ملل

310311

کد خبر 1435694

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نوذر شفیعی ایران و آمریکا حسن روحانی سازمان ملل امانوئل مکرون ایالات متحده آمریکا رئیس جمهوری کشورمان رئیس جمهور دونالد ترامپ کشورهای دنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد بین آزادی‌خواهان دنیا دستاورد عملیات وعده‌ صادق است

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان گفت: از دستاوردهای وعده صادق یک اتحاد میان آزادی خواهان دنیا و جهان اسلام است که نیازمند رساندن این پیام به گوش جهانیان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام شیخ حسن البغدادی عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در نشست بررسی ابعاد عملیات وعده صادق که به همت موسسه گفت‌وگوی دینی وحدت با حضور فعالان بین الملل و طلاب در قم برگزار شد، گفت: علما وارثان انبیا هستند به این معناست که وظایف سنگینی بر دوش خود دارند که دامنه آن از مرجع تقلید تا امام جماعت مسجد می توان بیان کرد، لذا مبلغ باید استقامت در راه داشته باشد و طوری رفتار کند مردم نور انبیا را در او ببینند و مهمتر آن که فرهنگ عمومی قرآن و نهج البلاغه را فرا بگیرد و در روش و رفتار متین و عاقلانه رفتار کند.

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان افزود: هفت اکتبر یک نبردی بود که هیمنه رژیم صهیونیستی را فرو ریخت و برای همگان اثبات کرد این رژیم از درون پوسیده است. وقتی این عملیات آغاز شد دولت های منطقه و غرب آن را فرصتی دانستند برای برهم زدن معادله مقاومت اما توجه نداشتند که جبهه مقاومت از هماهنگی و اتحاد برخوردار است. همان طور که هشت اکتبر حزب الله در حمایت از فلسطین بر آمد و بعد از یمن و دیگر گروه های مقاومت عراق و سوریه نیز حمایت کردند.

البغدادی با اشاره به کشتار مردم بیگناه غزه، تصریح کرد: عادی شدن اتفاقات بزرگ یک خطر است، همانطور که مسئله کشتار مردم غزه متاسفانه عادی شده است، لذا باید با کار رسانه‌ای، فرهنگی و اجتماعی نگذاریم این نسل کشی در اذهان عمومی ملت ها عادی شود.

وی با بیان چرایی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی همیشه به ایران ناسزا می‌گفت و ریشه مقاومت را از ایران می دانست و برنامه آنها بر تحریک ایران بود تا به میدان رودررو برساند و ایرانی ها گاهی به صورت امنیتی و گاهی هم غیرمستقیم پاسخ می دادند تا این که صهیونیست ها ساختمان کنسولگری را زدند. گمان رژیم صهیونیستی این بود که شکست سنگینی برای ایران خواهد بود، اما امام خامنه ای فرمودند «ما پاسخ خواهیم داد»؛ آمریکایی ها از طریق قطر گفتند اسرائیل را نزنید تا ما تلاش کنیم جنگ غزه تمام شود و ایران هم وقت داد اما آمریکا گفت نمی توانیم جنگ را تمام کنیم، لذا ایران پاسخ محکم داد و وقتی که با این قدرت زد اسرائیل فهمید ایران ترسی از رویارویی ندارد. این ضربه مستقیم ایران امت اسلام را بیدار کرد و نشان داد که اسرائیل بسیار ضعیف است و ثابت کرد آمریکا می ترسد واکنشی نشان دهد.

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان افزود: عملیات اصفهان مسخره بوده و آمریکا آن را کودکانه و مصیبت‌بار دانست و ایران را قدرتمند خواند؛ باید دانست اسرائیل در ضعیف‌ترین دوران خود است و ایران در بهترین حالت و رهبر و محور کل مقاومت است؛ ایران رهبر محور خیر و آمریکا محور شر در دنیای امروز است

البغدادی تصریح کرد: گفتمان مقاومت درستی و کارآمدی خود را به اثبات رساند. رژیم صهیونیستی و آمریکا به هیچ یک از آموزه های اخلاقی ادیان الهی پایبند نیستند و ویرانی ها و کشتارهای زیادی داشتند و باید بپذیریم در دنیا با قلدرهایی مواجه هستیم که نمی توان با آنان گفت‌وگو کرد و این نشان از حقانیت گفتمان مقاومت دارد که نیازمند تبیین است.

وی گفت: از دستاوردهای وعده صادق یک اتحاد میان آزادی‌خواهان دنیا و جهان اسلام است که نیازمند رساندن این پیام به گوش جهانیان است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  •  استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند
  • اتحاد بین آزادی‌خواهان دنیا دستاورد عملیات وعده‌ صادق است
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است