Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@18:40:25 GMT

رژیم غذایی مناسب برای بداخلاق ها

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۸۳۶۰

رژیم غذایی مناسب برای بداخلاق ها

شاید تا به حال متوجه شده باشید که گاهی احساس بدخلقی و رفتار‌های عجیب ناخواسته دارید. ممکن است که این به دلیل مواد خوراکی باشد که مصرف کرده‌اید. در هر صورت اگر به طور مداوم، احساس بدخلقی، عصبانیت، سستی و یا افسردگی و استرس دارید، خوب است مواد غذایی مصرفی‌تان را ارزیابی کنید و دلایل را پیدا کنید.

برای مثال، تحقیقات انجام‌شده نشان داده‌اند که یک رژیم غذایی سالم که حاوی غذا‌های فراوری‌شده، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مواد شیمیایی و قند نباشد، تاثیر بسیاری بر سلامت روح و روان شما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله قصد داریم شما را با رژیم غذایی مناسبی برای بداخلاق‌ها آشنا کنیم و کمک کنیم تا آن‌ها با خوردن مواد غذایی مناسب اخلاق خوبی داشته باشند و پرخاشگری و عصبانیت را کنار بگذارند؛ بنابراین خواندن این مطلب را از دست ندهید.

غذا‌هایی بخورید که اخلاق‌خوب‌کن باشند!

اخلاق بد، روحیه ضعیف، کم‌حوصله بودن و پرخاشگری دلایل بسیاری دارد، اما یکی از دلایل مهم این موارد، غذا‌هایی هستند که می‌خورید. پزشکان متخصص تغذیه معمولا با پیشنهاد استفاده از انواع رژیم غذایی سالم، شما را به مصرف غذا‌هایی مقوی و مناسب دعوت می‌کنند. این غذا‌های سالم معمولا باعث اخلاق خوب و داشتن روحیه بهتر در شما شده و سبب می‌شود که سبک زندگی بهتری را تجربه کنید. براساس مطالعات و تحقیقات، غذا‌های سرشار از آمینواسید، سبب خوب شدن اخلاق و تقویت روحیه می‌شوند.

غذا‌هایی که این ماده را دارند در بدن شما باعث ترشح سروتونین می‌شوند و بنابراین با ترشح این ماده شما احساس سرخوشی و شادی خواهید داشت. همچنین اگر در رژیم غذایی چاقی و یا رژیم غذایی لاغری خود مواد غذایی از جمله خانواده پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، مکمل‌هایی همچون آهن و ویتامین‌هایی همچون B و ... را بگنجانید، متوجه تاثیرات بسیار آن بر روی اخلاق خود خواهید شد؛ بنابراین از خوردن گوشت ماهی، مرغ، لبنیات، تخم مرغ، انواع مغز‌ها و غلات مغذی غافل نشوید.

این خوراکی‌ها را عصبی‌ها بخورند

اگر در دسته افراد عصبی و زودجوش قرار دارید و آستانه تحمل شما بسیار پایین است، باید بدانید که چه مواد غذایی را باید بخورید و کدام‌ها را باید از لیست انتخاب‌های خود خارج کنید. مصرف چای و قهوه و همچنین نوشیدن برخی از نوشیدنی‌های بسیار شیرین باعث عصبی شدن و پرخاشگری می‌شوند. به‌جای نوشیدن چای و قهوه می‌توانید با خوردن انواع دمنوش‌های آرامش‌بخش همچون چای بابونه، نوشیدنی بیدمشک، شربت گل سرخ و بسیاری موارد دیگر، می‌توانند شما را آرام کنند و تاثیرات مثبتی را بر اخلاق شما بگذارند. به طور کلی ممکن است در زمان‌هایی عصبانی و تندخو باشید، در چنین زمان‌هایی از نوشیدن انواع مواد حاوی کافئین خودداری کنید، چرا که باعث تشدید این حالت در شما و به هم ریختن اعصابتان می‌شوند.

در عوض به یک رژیم غذایی سالم که حاوی غلات، پروتئین، بستنی و خوردنی‌های نشاط‌آور است، روی بیاورید. اگر احساس می‌کنید که خوردنی‌ها بر روی شما تاثیر ندارند و دائما عصبی و خشن هستید، شاید بهتر باشد به یک پزشک اعصاب متخصص مراجعه کنید. برخی از غذا‌ها به دلیل سالم بودنشان بر روی ما تاثیرات مثبتی دارند و ما حتی با فکر کردن به خواص آن‌ها در حین خوردنشان، احساس خوبی داریم. در مقابل خوردن برخی از مواد خوراکی مانند فست‌فود‌ها و چیپس و نوشابه، شاید برایمان دوست‌داشتنی باشند، اما، چون در نهایت می‌دانیم که برایمان مضر هستند حس خوبی بعد از خوردنشان نداریم.

اخلاق شما دائما در حال تغییر است، آن را به جهت مثبت هدایت کنید

ممکن است در طول روز اتفاقات بدی برای شما افتاده باشد، فردی اعصابتان را خرد کرده باشد، در محیط کارتان با کسی بحث کرده باشید و یا هنگام خرید، فروشنده سرتان کلاه گذاشته باشد. در این شرایط شما مانند یک انبار باروت منتظر یک جرقه برای انفجار هستید. اگر در این وضعیت خوراکی‌هایی را بخورید که بر شدت خشم‌تان بیفزایند، مابقی روزتان نیز به بدترین شکل سپری می‌شود و احساس خشم و عصبانیت کلافه‌تان می‌کند.

خوردن یک بستنی باعث خنک شدن شما و ترشح اندورفین در مغز شما می‌شود و احساس نشاط و آرامش درونی را به شما القا می‌کند. حتی نوشیدن یک لیوان آب خنک نیز می‌تواند میزان خشمتان را کاهش دهد. شکر و مواد خوراکی بسیار شیرین شاید بلافاصله بعد از مصرف حس خوبی به شما بدهند، اما با گذشت زمان شما را سنگین می‌کنند و احساس بیحالی و بی‌حوصلگی بیشتری خواهید داشت. پس در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

مسلما اگر عصبانی باشید و یک غذای خیلی ترش، تند، تلخ و یا داغ مصرف کنید، حرارت بدن شما بیشتر می‌شود، گرمای درونی شما آمپرتان را به اوج می‌رساند و باعث می‌شود از کوره در بروید؛ بنابراین این مواد خوراکی را در مواقعی که عصبانی هستید مصرف نکنید.

منبع: اعتمادآنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بداخلاقی رژیم غذایی سبک زندگی پارسی خبر عصبانیت مواد خوراکی مواد غذایی رژیم غذایی غذا هایی غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۸۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟