Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@17:06:50 GMT

شناسایی و ثبت ۷ غار در استان قزوین

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۵۰۶۱

شناسایی و ثبت ۷ غار در استان قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن عباس نژاد اظهار کرد: غار قلعه کرد استان قزوین سومین زایشگاه دو گونه خفاش بال خمیده کمرنگ و خفاش گوش موشی در ایران، با تصویب کارگروه غارشناسی استان قزوین، به عنوان اثر طبیعی ملی به سازمان حفاظت محیط زیست کشور جهت طرح در شورای عالی محیط زیست پیشنهاد شد.

وی افزود: روز ۲ مهرماه به‌عنوان روز غار پاک با شعار «حفاظت از تنوع زیستی غارها» تعیین شده و غارها دارای کارکردها و ارزشهای متعددی هستند که می‌توان به ارزش زیبایی شناسی و توریستی، باستان شناسی، مطالعات زمین شناسی، غار نوردی و ورزشی و ذخیره منابع آبی، بوم شناسی و تنوع زیستی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: در استان قزوین تاکنون ۷ غار به نام‌های غار ولی گشنه رود، غار سفید آب، غار قلعه کرد آوج، غار عباس آباد، غار یخی انگول، غار مهاجر بوئین زهرا و غار آکوجان شناسایی شده که خوشبختانه در اکثر این غارها انواع خفاش‌ها وجود دارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ادامه داد: غارها محل زندگی خفاش‌ها بوده و از مهمترین گونه‌های جانوری غارها بشمار رفته که نقش مهمی در اکولوژی حیات پیرامون خود ایفا می‌کنند.

عباس نژاد گفت: در آخرین مطالعات شناسایی و درجه بندی غارهای استان قزوین، غار قلعه کرد آوج به‌عنوان زایشگاه دو گونه خفاش بال خمیده کمرنگ و خفاش گوش موشی کوچک که در رتبه تهدید شده و آسیب پذیر ایران می‌باشند شناسایی شده و این غار به استناد تحقیقات دکتر فیض اللهی در رتبه سومین زایشگاه شناخته شده این گونه خفاش (بال خمیده کمرنگ) در ایران است.

وی ضمن اشاره به لزوم تأمین اعتبار برای شناسایی و انجام مطالعات در زمینه غارها، تاکید کرد: فراخوان اعلام غارهای موجود در استان جهت شناسایی از طریق فرمانداران، بخشداران و دهیاران صورت خواهد گرفت و غارهای معرفی شده در کارگروه غارشناسی استان مطرح و جهت تأمین اعتبارات پیگیری لازم صورت خواهد گرفت.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: دو غار سفید آب و قلعه کرد دارای شرایط معرفی به عنوان اثر طبیعی ملی را دارد.

در پایان عباس نژاد بیان داشت: غارها سرمایه‌های طبیعی و تاریخی هستند که اتفاقات گذشته را به ما نشان می‌دهند و به علاوه غارها پتانسیل‌های گردشگری و کارآفرینی استان بوده، بنابراین باید به حفاظت و مطالعه و برنامه ریزی توجه ویژه شود.

کد خبر 5032486

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن عباس نژاد محیط زیست قزوین غار قزوین ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز شهرکرد بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا کرمانشاه دفاع مقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس گرگان اردبیل اراک استان قزوین محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶۵۰ کارگاه پرخطر در قزوین
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • شناسایی ۸۳۲ خودرو با تخلف حمل اضافه تناژ بار در استان قزوین