Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان نائب رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس در آستانه سفر معاون اول ریاست جمهوری به هرمزگان خواستار سهم مردم استان از سرمایه گذاری های کلان اقتصادی و با اشاره به ظرفیت های استان هرمزگان و روند فعالیت تجار در برهه کنونی، خواستار رسیدگی به وضعیت فعلی استان در بعد اقتصادی شد.

حسن روحانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: استان هرمزگان به واسطه موقعیت و امکاناتی که در اختیار دارد نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته است، استانی درآمدزا برای دولت بوده و هر ساله از صادرات بخش دولتی و خصوصی آن میلیاردها دلار ارز صادراتی نصیب دولت می شود و این به غیر از درآمد امور مالیاتی و گمرکی است و دور از انصاف است که به نسبت در آمدی که دارد بی بهره از آن باشد که مستند آن رتبه استانی بودجه سنواتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی اضافه کرد: تردیدی نیست که سرمایه گذاری دولت در سنوات متمادی به خصوص در حوزه انرژی و پالایش دارای نرخ خوبی است اما نرخ استفاده استان از این سرمایه گذاری ها از منظر منافع اقتصادی و انسانی فقیر و ضعیف بوده است و سزاوار است دولت با توجه به آلایندگی ها و تخریب زیست محیط و استفاده از امکانات عمومی استان که در راستای درآمد زایی برای خود از استان دارد و همچنین توسعه متوازن استان علاوه بر تخصیص درصد ناچیز فروش نفت خیز که آن هم تعلق نمی گیرد تصمیماتی در خور شان مردم هرمزگان بگیرد که حداقل آن واگذاری سهام پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به مردم هرمزگان است تا شاید بدین صورت دولت اندک دین خود را به مردم هرمزگان ادا کند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس اظهار کرد: این نکات بسیار تکراری است که فرهنگ کاری غالب مردم هرمزگان فرهنگ اقتصاد دریا محور شامل تجارت، خدمات بازرگانی، صید و صیادی و صنایع وابسته به آن است که همین پتاسیل های بالفعل توانسته است در هر شرایطی به خصوص در شرایط سخت در جهت ارز آوری به کشور کمک شایانی کند.

وی بیان کرد: اکنون هم علیرغم نامهربانی های وافر انجام شده در واگذاری مجوزات پروژهایی در حوزه بنادر، تخلیه و بارگیری، محوطه های خشک بنادر، پالایشگاه های کوچک پتروشیمی متوسط به سرمایه گذاران خارج از استان بدون اطلاع فعالان و سرمایه گذاران استانی، فعالان اقتصادی استان توان ایجاد یک هلدینگ سرمایه گذاری و حضور در طرحهای پتروشیمی سواحل بندرعباس و مکران را دارند.

روحانی با اشاره به اینکه همانطور که مشهود است یکی از راه های معیشت مرزنشینان هرمزگانی تجارت مرزی است که با توجه به پایمردی مرزنشینان در دفاع از مرزهایشان از دیر باز قوانینی در جهت حمایت و تامین معیشت در شرایط بد آب و هوایی وضع شده است، ادامه داد: اما اکنون به غیر از نام آن قانون چیزی باقی نمانده و معیشت هیچ مرزنشینی تامین نیست و انبوهی از کسبه های بازارهای قشم، بندرعباس، میناب و کنگ، بندرلنگه، جاسک و گاوبندی کسب و کار خود را تعطیل کرده اند، لذا بروز رسانی قانون ساماندهی مبادلات مرزی ضروری است و جایگزینی واردات کالاهای متنوع همانند کالاهای گروه ٤ به صور واردات بدون انتقال ارز ضروری است.

وی بیان کرد: مناطق آزاد قشم و کیش با دو رویکرد متفاوت گردشگری و تجاری صنعتی جهت روان سازی جذب سرمایه گذار خارجی و ارتقای صادرات کشور ایجاد شد و صد البته توسعه بخش گردشگری آن مستلزم ایجاد مراکز رفاهی و خرید بوده که بتواند جوابگوی نیاز بخشی از گردشگران داخلی و تامین ذائقه خرید آنان باشد که این مراکز توسط سیاست گذاری های مناطق آزاد مذکور ایجاد و سرمایه گذاران زیادی هم سرمایه گذاری کرده اند حالا چه شده است که ورود کالاها به مناطق آزاد ممنوع شده و باعث ورشکستگی و ضرر و زیان جبران ناپذیری به کسبه و سرمایه گذران شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: یکی از امتیازات و پتانسیل های اقتصادی استان بخش کشاورزی و صیادی و پرورش آبزیان است که هر ساله از صادرات آنها میزان ارز قابل توجهی نصیب کشور می شود ولی متاسفانه عدم وجود توافقات ترجیهی و اقتصادی بین کشور ما و همسایه های ما شرایط صادرات را هر روز محدودتر می کند به نحوی که بدون توافقات تجاری و پولی در سالهای آتی حتی به کشور عراق هم نمی توانیم صادراتی داشته باشیم.

روحانی در پایان گفت: حاکمیت بخوبی درک کرده که استان هرمزگان با داشتن مردم خونگرم و همگرا مکان خوبی برای سرمایه گذاری است و می تواند از این استان بهره های فراوانی را نصیب کشور نماید اما تقاضای مردم نجیب هرمزگان که همیشه با آغوش باز میزبان تمام مردمان از اقشار مختلف کشور بوده اند این است که از منافع سرمایه گذاری عمومی کشور استفاده داشته باشند و دولت با طرح های ابتکاری مانند شرکت سرمایه گذاری استان منافع آنها را تامین نماید که کوچکترین کار واگذاری سهام شرکت های نفتی استان به خود آنهاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مردم هرمزگان سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰ پالایشگاه نفت کشور در حال کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

به گزارش شانا، علی سلاجقه ظهر امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گام اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، گفت: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه حداقل استاندارد بنزین مصرفی کشور باید یورو ۴ باشد، تصریح کرد: ما به‌دنبال رعایت این حداقل در همه کشور هستیم.

به گزارش شانا، در اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی که برای همه پالایشگاه‌های کشور به استثنای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که خوراک آن میعانات گازی است، دو هدف کیفی‌سازی انواع فرآورده‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور و کاهش نفت کوره به‌صورت موازی دنبال می‌شود.

بر اساس قانون هوای پاک نیز بنزین توزیعی در کلان‌شهرهای کشور باید استاندارد یورو ۴ را داشته باشد که این مهم در حال انجام است، خودروهای ایرانی در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به‌طور میانگین ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این عدد در استاندارد جهانی ۳ تا ۴ لیتر است، بنابراین هر چقدر هم سوخت با کیفیت بالا در اختیار خودروها قرار گیرد، باز هم احتراق بالا باعث آلودگی هوا خواهد بود.

با این حال، توجه به ارتقای تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور در اولویت قرار دارد و اکنون بیشتر پالایشگاه‌ها طرح‌های ارتقای کیفیت را در دستور کار خود دارند. نکته مهم آن است که بنزین حتی اگر با کیفیت‌های بالا تولید شود هم در خودروهایی با موتورهای قدیمی ایجاد آلودگی خواهد کرد، بنابراین در کنار افزایش کیفیت سوخت، توجه به بهینه‌سازی مصرف خودروها نیز باید انجام شود.

جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرودرین‌ماه امسال در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفته بود: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

وی همچنین با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ تصریح کرده بود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • انتقاد تند یک امام جمعه از واگذاری تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس /چرا سرمایه این هلدینگ خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود /این خیانت است
  • سرمایه هلدینگ خلیج فارس نباید خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • خطیر: تغییر حق مالک جدید است
  • پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود