Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گلستان مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی با اشاره به پروژه در دست اجرای دهکده گیاهان دارویی در استان گلستان، گفت: این دهکده می‌تواند بستری برای فرهنگ‌سازی مصرف گیاهان دارویی در بین مردم و الگویی برای کشت این گیاهان در بین کشاورزان در استان‌های دیگر باشد.

دکتر داراب یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی ۱۵ مرکز خدمات تخصصی در حوزه کشاورزی در استان‌های مختلف کشور دارد که در حوزه‌های شیلاتی، دامی، گیاهان دارویی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در حال فعالیت هستند. مرکز تخصصی در گلستان در حوزه گیاهان دارویی بومی استان فعالیت می‌کند.

وی افزود: از سال قبل اجرای ۳۱ طرح فناورانه در کشور به جهاد دانشگاهی واگذار شده که از این تعداد ۸ طرح مربوط به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است. تولید داروی آنتی‌بیوتیک طیور با منشأ گیاهی، آفت‌کش‌های گیاهی، تولید بذور هیبرید خیار، گوجه، کاهو و فلفل، تولید بچه ماهی سی باس برای پرورش در قفس، تولید جنین منجمد تعیین جنسیت شده ممتاز دام و غیره از جمله طرح‌های در دست اجرا در این حوزه است.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی، گفت: کشاورزی همواره در تمامی برنامه‌های توسعه و نقشه جامع علمی کشور جزو اولویت‌های اول بوده است. در مجموعه جهاد دانشگاهی نیز با حمایت‌های ریاست و معاونت پژوهش و فناوری این نهاد، برنامه‌ریزی خوبی در حوزه کشاورزی صورت گرفته و در سال‌های اخیر، توسعه خوبی در این بخش داشتیم.

یزدانی در ادامه بیان کرد: در استان گلستان به‌واسطه اقلیم متنوع و بارندگی‌های خوبی که دارد، تقریباً غالب گیاهان دارویی را می‌توان کشت کرد. با توجه به پتانسیل بالای این استان، دو سال قبل جهاد دانشگاهی طرحی را به‌عنوان دهکده گیاهان دارویی در گلستان مطرح کرد. در این دهکده تلفیقی از تحقیق، ترویج و فرهنگ‌سازی گیاهان دارویی شکل می‌گیرد. آموزش دانشجویان و آشنایی محققان، دانشجویان و مردم با گیاهان دارویی، فراوری گیاهان دارویی و توزیع نشاء گیاهان دارویی از جمله کارهایی است که در این دهکده خواهد گرفت.

وی یادآور شد: در ابتدا ۱۳ هکتار زمین برای این پروژه دیده شده بود. بخشی از آن که شامل درختان بلوط بود، برای گردشگری پیش‌بینی شده بود که متأسفانه در فرایند پیشرفت کار، این بخش از زمین حذف شد و زمین دهکده به ۸ هکتار کاهش یافت.

یزدانی با اشاره به اینکه بر اساس زمان‌بندی، پروژه دهکده گیاهان دارویی استان گلستان باید تا پایان امسال به اتمام برسد، افزود: با وجود تلاش‌های صورت گرفته توسط استاندار محترم و مسئولین مربوطه به‌خصوص مسئولین جهاد کشاورزی گلستان که جای تقدیر ویژه دارد، پروژه دهکده از زمان‌بندی تعیین‌شده عقب به نظر می‌رسد، چراکه بر اساس زمان‌بندی قرار بر این بود که جهاد کشاورزی استان زیرساخت‌ها دهکده گیاهان دارویی شامل جاده کشی، تأمین آب، برق و گاز و دیوارکشی و حصارکشی را آماده و تحویل جهاد دانشگاهی دهد اما هنوز این کار به‌طور کامل صورت نگرفته است.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی با اشاره به کلنگ زنی ایجاد سوله فرآوری در دهکده گیاهان دارویی گلستان در هفته گذشته، گفت: سال گذشته خاک‌ریزی در دهکده انجام شد و گیاه نیز کاشته شد اما با وجود قول‌های داده شده، حفر چاه انجام نگرفت و بخشی از گیاهان از بین رفتند. اگر آب تأمین شود، جهاد دانشگاهی به‌سرعت گلخانه را ایجاد می‌کند و می‌توانیم تولید نشاء را آغاز کنیم. امیدواریم با حمایت‌های مسئولان استان، تأمین اعتبارات لازم برای تکمیل زیرساخت‌ها انجام گیرد و این پروژه که اشتغال‌زایی خوبی به همراه دارد، هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد دانشگاهی دهکده گیاهان دارویی گلستان جهاد دانشگاهی گلستان گياهان دارويي کشاورزی و منابع طبیعی دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان

ابوطالب شفقت در بازدید از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان رویکرد مدیریتی صحیح نکته بارز موفقیت این مجموعه است، گفت: این شیوه سرمایه‌گذاری از مزیت‌های مهم و اساسی کشت و صنعت فجر صفا محسوب می‌شود، اتفاقی که نتیجه آن افزایش اشتغال، امنیت غذایی، افزایش روحیه و تغییر سبک زندگی است.
شفقت انجام کار‌های پژوهشی و تولید محصولات کاملا ایرانی را از دیگر مزیت‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار مجموعه حتی نژاد دامی که وارد کرده به نژاد ایرانی تغییر داده است.
وی با بیان اینکه مجموعه کشت و صنعت فجر صفای لرستان علاوه بر کشت گیاهان دارویی و فعالیت‌های دامی، گردشگری مدرن را دنبال می‌کند، اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی پذیرای مهمانان مختلف باشد نیز باشد.
استاندار لرستان با اشاره به بهره‌برداری از شهرک صنعتی کشت و صنعت، گفت: ایجاد زنجیره ارزش دام و تولید پوست و پشم در کشت و صنعت ضروری است.
شفقت بیان کرد: با توجه به سطح اراضی کشت و صنعت فجر صفای لرستان توسعه گیاهان دارویی و فرآوری در دستور کار قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: مردم می‌توانند با توجه به درآمد قابل توجه کشت و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند به کشت و توسعه گیاهان دارویی روی بیاورند.
به گفته استاندار لرستان بیش از ۵۰ تا ۷۰ نقطه استان ظرفیت کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارد.
شفقت گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله گیاهان دارویی را شناسایی کند و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.
وی بازدید دانشجویان و دانش‌آموزان از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا را اقدام مثبت عنوان کرد و افزود: این اقدام می‌تواند حتی برای سرمایه گذاران دیگر الگوی مثبتی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان