Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، عملیات کنونی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در استان «مأرب» که ائتلاف سعودی را عقب رانده، آمریکا را نگران کرده است. 

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد که باید «حمله به مأرب به سرعت متوقف شود» و این بهانه را مطرح کرد که حدود یک میلیون آواره در این شهر حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا امروز آمریکا نگران آوارگان یمنی نبود که در نتیجه حملات هوایی سعودی‌ها و اماراتی‌ها از کاشانه خود کوچانده شده‌اند اما اکنون که ارتش یمن حود را به نزدیکی میادین نفتی این استان رسانده و به اردوگاه راهبردی «الرویک» که نیروهای سعودی در ان حضور دارند، نزدیک شده،‌ آمریکا نگران آوارگان یمنی شده است.

روزنامه الاخبار لبنان به این تحولات پرداخت و نوشت، میادین نفتی مأرب در تیررس نیروهای یمنی قرار دارد و این بدین معناست که اصول راهبردی عملیات فشار بر جنبش انصار الله، متزلزل خواهد شد؛ زیرا کارآیی یکی از مهم‌ترین ابزارهای اقتصادی که علیه این صنعاء استفاده می‌شد، از دست رفته است.

به گزارش این روزنامه، با این پیشروی، مشخص می‌شود که سعودی‌ها به عنوان جانشین آمریکا در جنگ علیه ملت یمن، به نقطه صفر رسیده‌اند. این عملا به معنای پایان یافتن گزینه نظامی به عنوان ابزارهایی برای تحقق اهداف تعیین شده این جنگ است.

بنا بر این گزارش، به همین دلیل، این سؤال مطرح است که آیا امکان دارد واشنگتن مداخله مستقیم در جنگ یمن را در دستور کار قرار دهد یا اینکه، برای رسیدن به یک آتش‌بس، امتیاز خواهد داد؟ در پاسخ باید گفت که احتمالا تا انتخابات پیش روی آمریکا، این دو گزینه بعید است و واشنگتن، گزینه میانه‌ای را انتخاب خواهد کرد؛ گزینه «چماق و هویج». بدین معنا که در عین تهدید مداخله نظامی، با طرح امتیازهای اقتصادی سعی در جذب صنعاء خواهد کرد.

الاخبار در ادامه می‌نویسد، این مسئله در بیانیه دو روز پیش وزارت خارجه آمریکا مشخص بود. واشنگتن در این بیانیه از طرف‌های یمنی خواست که با پیشنهادهای «مارتین گریفیتس» نماینده سازمان ملل موافقت کنند. این پیشنهادها شامل برنامه‌های اقتصادی، انسانی و وعده‌های سیاسی بود.

به گزارش این روزنامه، سران صنعاء سه ماه پیش، این پیشنهادات را رد کردند؛ زیرا ضمانت اجرایی نداشت و «نیت حسنه‌ای» در آن نبوده است. کما اینکه، سران یمن، عهدشکنی‌های گذشته ریاض را نیز تجربه کرده بودند. انصارالله به همین دلیل، طرح سیاسی، اقتصادی و انسانی را در ازای توقف حمله به مأرب ارائه کرد. برخی از منابع گفتند که میانجیگری کویت در راستای همین طرح است.

درباره آمریکا نیز باید گفت که انتخابات باعث شده است توجهی به جنگ یمن صورت نگیرد؛ کما اینکه بسیاری از مسئولان آمریکایی مخالف تداوم مشارکت در جنگ یمن هستند. دولت آمریکا اما مدعی است که با ادامه حمایت از سعودی در جنگ علیه مردم یمن، «شماری قربانیان غیر نظامی کاهش خواهد یافت». ولی مسئولان آمریکایی تأید دارند که این اقدام، در حمایت از غیرنظامیان یمنی فایده‌ای ندارد.

بنا بر این گزارش، دولت آمریکا همچنین بهانه جدیدی برای ادامه مداخله یمن در پیش گرفته و مدعی است که «همکاری با عربستان سعودی، از نیروهای آمریکایی در برابر حوثی‌ها حمایت می‌کند». این در حالی است که بسیاری از نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات آمریکا مخالف مداخله (مستقیم) آمریکا در جنگ یمن هستند.

الاخبار در پایان نوشت، آمریکا در هیچ مرحله‌ای از جنگ یمن، از حوادث میدانی و سیاسی دور نبوده است؛ زیرا این جنگ، از واشنگتن اعلام شد، دولت کنونی آمریکا، از ارتش‌های سعودی و اماراتی حمایت اطلاعاتی به عمل آورد، تصاویر ماهواره‌ای در اختیار اتاق عملیاتهای آنان گذاشت و معاملات سلاح با آنان امضا کرد. البته مشارکت غربی‌ها محدود به آمریکا نبوده، بلکه شش هزار و سیصد کارشناس انگلیسی در اتاق‌های عملیات سعودی و در یمن و فرودگاه‌ها و پایگاه‌های این کشور حضور دارند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: یمن سعودی انصار الله آمریکا مأرب جنگ یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • واکنش حماس به ادعای انتقال مقر این جنبش به سوریه
  • صهیونیست‌های پنهان‌شده در یک خانه شکار نیروهای لبنانی شدند
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • شهادت یک نفر در حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در لبنان + جزئیات
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان