Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کاربردهای نوین نانو الیاف در صنعت پوشاک پیشرفته» عنوان فراخوانی است که در آن از فناوران، اعضای هیات علمی، دانشجویان و صاحبان دارای ایده دعوت شده است تا طرح‌های خود در این زمینه را برای تجاری‌سازی ارسال کنند.

به گزارش ایسنا، از سوی مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو فراخوان "کاربردهای نوین نانو الیاف در صنعت پوشاک پیشرفته"  با هدف شناسایی حوزه‌های نوین کاربردهای نانو الیاف در صنعت پوشاک منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت نساجی یکی از صنایعی است که فناوری نانو در آن کاربردهای فراوانی دارد. با استفاده از این فناوری الیافی در اندازه نانو تولید می‌شود که خواص ویژه‌ای به پارچه می‌دهند. پارچه‌های تولید شده به این روش تحولی در این صنعت ایجاد می‌کنند. این فراخوان نیز به دنبال طرح‌ها و ایده‌هایی در این حوزه است.

شرکت‌های فناور، گروه‌های پژوهشی، اعضای هیات علمی و دانشجویان می‌توانند طرح‌ و ایده‌های خود در این حوزه را ارسال و از این فرصت برای تجاری‌سازی محصول خود استفاده کنند.

منسوجات هوشمند با استفاده از نانو الیاف، استفاده از نانو الیاف در ارفزایش کارایی پوشاک، کاربرد نانو الیاف در تولید پوشاک با قابلیت استفاده در حوزه بهداشت و درمان، استفاده از نانو الیاف در پوشاک محافظ و ایمن، استفاده از نانو الیاف در ساخت برداشت‌کننده‌های انرژی قابل تعبیه در پوشاک و رفع چالش شست و شوی منسوجات دارای نانو الیاف با مواد شوینده برخی از محورهای پیشنهادی دارای اولویت در این فراخوان است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، علاقه مندان تا ۸ مهر ماه سال جاری برای ارسال ایده‌های خود فرصت دارند و برگزیدگان از حمایت‌هایی مانند فراهم آوردن فضای کار و تحقیقات، تامین مواد اولیه، تامین تجهیزات و دستگاه مورد نیاز اجرای طرح و همراهی تا مرحله تجاری‌سازی محصول بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانو ذرات نانو الیاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان می‌گویند انسولین جدید را می‌توان با خوردن یک قرص یا حتی در یک تکه شکلات جاسازی کرد.

نانو حامل جدید که روی موش‌ها و مدل‌های حیوانی بابون آزمایش شده است، می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا از عوارض جانبی مرتبط با تزریق انسولین مانند هیپوگلیسمی (یک رویداد قند خون پایین، زمانی که انسولین بیش از حد تزریق شده است) اجتناب کنند.

این مطالعات حیوانی نشان داده است که بزرگ‌ترین قدرت این ماده در مقیاس نانو این است که می‌تواند به سطح قند خون بدن واکنش نشان دهد. این پوشش زمانی که غلظت قند خون بالا باشد انسولین را حل و آزاد می‌کند و مهم‌تر از همه در محیط‌های با قند خون پایین انسولین آزاد نمی کند.

انسولین خوراکی جدید از نوعی ماده در مقیاس نانو استفاده می‌کند که یک 10 هزارم عرض موی انسان است. این ماده مانند پوشش مقاوم به اسید روی قرص‌ها عمل می‌کند که از تخریب آن توسط اسید معده محافظت می‌کند. اما این پوشش جدید در عوض مولکول‌های انسولین را احاطه می‌کند و به یک «نانو حامل» تبدیل می‌شود؛ مانند یک پیک برای انتقال مولکول‌های انسولین در بدن به مکان‌هایی که برای عمل نیاز دارد. این یافته‌ها در مجله «نانوتکنولوژی نیچر» منتشر شده است.

تخمین زده می‌شود که 422 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و تقریباً 75 میلیون نفر از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می‌کنند. سالانه حدود 1/5 میلیون مرگ به طور مستقیم به دیابت نسبت داده می‌شود. در سال 2021، تخمین زده شد که بیش از 1/3 میلیون استرالیایی با دیابت زندگی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: نانوماده‌ای که گرد و غبار را از هوا جذب و اکسید می‌کنند

محققان می‌گویند که توسعه یک انسولین خوراکی ایمن و مؤثر از زمان کشف انسولین در بیش از یک قرن پیش، یک چالش بوده است. یک چالش بزرگ که با تولید انسولین خوراکی مواجه بود، درصد پایین انسولینی است که هنگام تزریق خوراکی یا با تزریق انسولین به جریان خون می‌رسد. برای رسیدگی به این موضوع، ما یک نانو حامل تولید کردیم که جذب نانو انسولین ما در روده را هنگام آزمایش در بافت روده انسان به شدت افزایش می‌دهد.

آزمایش‌های پیش بالینی در مدل‌های حیوانی نشان داد که پس از مصرف، نانو انسولین قادر به کنترل سطح گلوکز خون بدون هیپوگلیسمی یا افزایش وزن است. همچنین هیچ سمیتی وجود نداشت.

محققان می‌گویند: انسولین خوراکی ما این مزیت را دارد که تا حد زیادی خطر اپیزودهای هیپوگلیسمی را کاهش می‌دهد. برای اولین بار ما یک انسولین خوراکی ساخته‌ایم که بر این مانع بزرگ غلبه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229612 برچسب‌ها فناوری نانو دیابت نوع ۲

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • مانیتور جدید ال‌جی کاربرد پزشکی دارد
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • حقیقی قربانی توسعه تاکتیکی فوتبال هوادار
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟