Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق،  چندی قبل چهاردهمین رزمایش پیامبر اعظم (ص) در حالی توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه عمومی جنوب کشور برگزار شد که شاهد رونمایی از چندین دستاورد مهم دفاعی بودیم که نحوه اجرا و رونمایی از آن، بدون شک یک شگفتی و پیام بزرگ برای دشمنان جمهوری اسلامی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به سراغ مهم ترین آن ها یعنی شلیک راکت ها و موشک از زیر زمین خواهیم رفت.
از سالها پیش،  ایران یکی از معدود کشورهای جهان با توانایی ساخت و پرتاب موشک از سیلوهای زیرزمینی است که این توانایی سالها پیش برای اولین بار رسانه ای شد. پروسه توسعه این مجموعه های عظیم، مشخصا زمان بر بوده اما همچنان بخش مهمی از توان بازدارندگی دفاعی و افزایش سطح بقاء پذیری یگان های موشکی ما را بر عهده دارد. در کل یگان های موشکی نیروی هوافضا سپاه دو تاکتیک عمده را برای پنهان شدن از دید دشمن و افزایش سطح بقاء پذیری پیش گرفته اند که یکی توسعه پرتاب های متحرک موشک ها و راکت های سوخت جامد است -که شلیک سریع از نقاط مختلف را به سرعت ممکن می کند- و تاکتیک دیگر، بحث شلیک های زیز زمینی است.

  سیلوی موشکی سپاه     اما در رزمایش اخیر شاهد تحولی مهم در تاکتیک شلیک های زیر زمینی بودیم که در مدل جدید، اصولا خبری از لانچر و سکوهای دیگر سیستم های مرسوم پرتاب موشک و البته عوامل انسانی لازم نبود. در حقیقت موشک ها انگار از قبل در درون خاک، همچون یک بذر دفن شده و سپس با یک دستور از راه دور پرتاب شدند. در ابتدا و قبل از پرداختن بیشتر به تاکتیک خاص و پیچیده ای که سپاه کرده، بهتر است نگاهی به دو طرح آزمایشی از شرق و غرب داشته باشیم تا بتوانیم زمینه سازی بهتری درباره حرکت سپاه در ذهن مخاطبان ایجاد کنیم.
از کلاب های روسی درون کانتینر تا رویای ناتمام یانکی ها
استتار یک سیستم تسلیحاتی یعنی قرار دادن آن در نقطه ای مشخص و فعال کردن آن در زمان نیاز - خصوصا برای سامانه های موشکی- می تواند یک سری مولفه بسیار مثبت باشد. برای نمونه در کشور روسیه طرحی توسعه پیدا کرده که بر اساس آن موشک های سری کلاب درون کانتینر هایی شبیه به مدل های تجاری قرار گرفته و می توان آن ها را از روی کامیون، کشتی های باربری و اصولا هر جایی که یک بتوان یک کانتینر را قرار داد شلیک کرد. موشک های سری کلاب از جمله معروف ترین و پر فروش ترین تسلیحات روسی در سالهای اخیر بوده و در مدل های مختلف خصوصا کشتی و زیردریایی پرتاب در سالهای اخیر در نقاط مختلف جهان وارد خدمت شده اند.۳ام۵۴ کالیبر و ۳ام۱۴ بیریوزا گروهی ازموشک های کروز دوربردِ کشتی‌پایه و زیردریایی‌پایه روسی هستند که برای حملات ضدکشتی، ضدزیردریایی، و ساحلی و زمینی استفاده می‌شوند. این موشک‌ها که در سال ۲۰۱۲ وارد خدمت در ارتش روسیه شدند به سر جنگی ۴۵۰ کیلوگرمی یا هسته‌ای مسلح می‌شوند و برد مؤثر مدل‌های مختلف آن بین ۵۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر است.
موشک های کلاب کانتینر پرتاب
  البته در این نمونه کانتینری اتاقکی نیز برای خدمه در نظر گرفته شده که بتوانند عملیات کنترل و پرتاب را از آن انجام دهند. این طرح روسی هیچ گاه مشتری پیدا نکرد. البته این طرح، تفاوت های فراوانی با مدل اجرا شده توسط سپاه دارد، اما نشان دهنده علاقه روس ها به عنوان یک قدرت مهم موشکی جهان، به اجرای طرح های شلیک مخفیانه دارد.
اما طرح دیگر مربوط به طرح XM501 ارتش آمریکا در قالب پروژه بزرگتر سیستم رزمی آینده بود که این طرح نیز به دلایل مختلفی فنی و مالی متوقف شد. طرح ایکس ام 501 بر اساس پرتابگرهای موشکی جعبه ای شکل بود که در حدود 2 متر ارتفاع داشته و آنها را می توان بر پشت انواع خودروها یا به صورت تنها در نقاطی مختلف نصب کرده و حتی به صورت از راه دور نیز فعال کرد.
سامانه XM501 در حال شلیک از پشت یک کامیون سبک   البته موشک های در نظر گرفته شده برای این برنامه فقط بین 40 تا 70 کیلومتر برد داشته و بیشتر برای حمله به ستون های زرهی، تجمعات دشمن یا سنگرهای فرماندهی در نقاط نزدیک میدان نبرد در نظر گرفته شده بودند و در حد برد به دست آمده توسط نیروی هوافضای سپاه، به هیچ وجه نبوده است.
شلیک موشک های خفته؛ با چه طرحی رو به رو هستیم؟
در حال حاضر هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص ماهیت سلاح آزمایش شده و نحوه کار کرد آن نداریم و صرفا می توانیم به نوعی از حدس و گمانه زنی بپردازیم. بر اساس تصاویر مربوط به آزمایش این سلاح جدید، احتمالا پرتابه در کلاس راکت های سری زلزال یا موشک های خانواده فاتح است. مشخصا اگر این موشک ها به صورت بدون حفاظ در زمین دفن شوند، اصولا فعال شدن سیستم پیشران به نوعی ممکن نبوده و ای بسا در تماس مستقیم بودن با خاک و عوامل زیر زمینی به سرعت موشک ها را دچار مشکل خواهد کرد.
موشک شلیک شده از زیر زمین در رزمایش سپاه   راه حل برای این مسئله می تواند توسعه نوعی پوشش نگهدارنده برای این موشک ها باشد که در حقیقت موشک با آنها دفن می شود. یعنی در ابتدا موشک، احتمالا همراه با مکانیزم های فعال کننده موتور و فضای لازم در انتها برای خروج گازها و همچنین سیستم های دریافت فرمان شلیک درون زمین با زاویه ای مناسب دفن می شوند. موشک ها نیز از سوخت جامد بهره می برند و می توان آنها را برای مدتی طولانی در هر نقطه ای از کشور دفن کرد.
 لانچر جدید مایل در رزمایش موشکی سپاه   با این برنامه، در هر نقطه ای از کشور می توان با الگوی مزرعه ای و پاشیدن بذرها، تعداد مناسبی از موشک ها را با بردها و ویژگی های مختلف اعم از زمین به زمین یا زمین به دریا به این شکل دفن کرده و در صورت نیاز با کابل های فیبر نوری یا سیم های ویژه یا هر نوع ارتباط مرسوم یا ناشناخته دیگر، آنها را به هم ارتباط داد.
البته در طول برگزاری این رزمایش، با یک پرتابگر جدید استوانه ای شکل نیز رو به رو شدیم که موشکی شبیه یکی از اعضای خانواده فاتح را پرتاب کرد. احتمال استفاده از نوعی از این حامل ها در گونه زیر زمینی نیز محتمل است. با این نوع طراحی، می توان هر نقطه ای از کشور را به موشک های زمین به زمین مجهز کرد و در هر لحظه می توان به آنها دستور شلیک داد. در حقیقت کل کشور با این طرح تبدیل به یک پایگاه موشکی، بدون زیرساخت های قابل شناسایی و بررسی توسط ماهواره ها و سرویس های اطلاعاتی دشمن شده و در هر لحظه از آن استفاده کرد.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سیلو راکت زیر زمین موشک ها نقطه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه

 

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما سایت خبرگزاری «اسپوتنیک» از حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه خبر داد.

یک منبع محلی به این خبرگزاری گفت: پایگاه نظامی آمریکا در میدان نفتی «العُمَر» در استان «دیرالزور» در شرق سوریه هدف شلیک موشک قرار گرفت.

یک منبع آگاه روز جمعه گفت: هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العُمَر شلیک شد که سه فروند از آنها از سمت جنوب شرقی در داخل پایگاه و چهار موشک دیگر در مجاورت پایگاه برخورد کرد.

یک منبع افزود: ستون‌های دود در محل مشاهده می‌شد.

از زمان تشدید درگیری فلسطین و اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، نیرو‌های آمریکایی و ائتلاف در عراق و سوریه بار‌ها هدف حمله موشکی و پهپاد‌هایی قرار گرفته اند که به اعتقاد واشنگتن، متعلق به گروه‌های برخوردار از پشتیبانی ایران است.

دیگر خبرها

  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • برای نخستین بار؛ ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد | لحظه شلیک موشک بالستیک از ناو شهید مهدوی | فیلم و عکس
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین