Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی نقش زنان در تاریخ انقلاب اسلامی بسیار پر اهمیت بوده و شاید فکر کنیم که شرکت در جبهه‌های جنگ فقط مختص به مردان است، اما باید بدانیم که زنان رزمنده بسیاری نیز در این جبهه‌های جنگ نقش‌آفرینی کردند.

اگر از همه مسائل و جنبه‌های مختلف جنگ، ایثار و فداکاری‌های سربازان و مبارزان سخن گفته شود و از نقش پراهمیت مادران و همسران آن‌ها صحبتی به میان آورده نشود، قطعاً حق مطلب به درستی ادا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که جنگ اصولاً فعالیت مردانه و خشن محسوب می‌شود و بی‌باکی و شجاعت فراوانی را می‌طلبد که بدون این ویژگی‌ها و صفات انسانی امکان درگیری‌ها و خونریزی‌ها میسر نیست، اما باید توجه داشت که در پرورش این روحیه و خلقیات جنگی زنان و همسران رزمندگان نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

پس‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی، زنان‌ هنوز خستگی‌ مبارزه‌ علیه‌ رژیم‌ پهلوی‌ را از تن‌ بیرون‌ نکرده‌ بودند که‌ بار دیگر بر خود تکلیف‌ دیدند برای‌ دفاع‌ از انقلاب به‌ ایفای‌ نقش‌های‌ تازه‌ و مؤثرتر در عرصه‌های‌ جدید بپردازند. به‌ علت‌ گستردگی‌ فداکاری‌ زنان‌ در عرصه‌ دفاع‌ مقدس، بیان همه‌ آن‌ ایثارگری‌ها ممکن‌ نیست.

پروین رنجبریان، یک رزمنده دفاع مقدس از خراسان شمالی، در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: در دفاع مقدس همه اقشار مردم حضور داشتند و یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد جهاد مردم ایران در سال‌های جنگ تحمیلی حضور آحاد مردم در صحنه بود که با فرمان امام خمینی(ره) یک بسیج عمومی در کشور ایجاد شد و مردم از قشرهای مختلف در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشتند.

وی ادامه داد: زنان ما در طول انقلاب اسلامی به هویت خود آگاه شدند و امام خمینی(ره) هویت زنان را به زنان جمهوری اسلامی بازگرداند و زن مسلمان را برگرفته از مکتب اسلام معرفی کرد. زنان را نمی‌توان به خانه و یک مکان خاص محدود کرد، بلکه فعالیت‌ زنان از درون خانه‌ها شروع می‌شود و تا عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ادامه می‌یابد.

این بانوی رزمنده افزود: همیشه آرزو داشتم که اگر قرار باشد روزی بانوان به جبهه اعزام شوند، اولین نفر باشم که در جبهه‌های جنگ حضور پیدا می‌کنم که این همان تحقق فرمایش امام حسین(ع) است؛‌ «زندگی و حیات انسان‌ها دو بال دارد، عقیده و جهاد در راه این عقیده».

وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ مطلع شدم که زنان نیز می‌توانند به جبهه‌ها اعزام شوند و همان موقع اقدام کردم. در تاریخ دفاع مقدس حدود هفت هزار و ۶۰۰ زن شهید وجود دارد و این خود شاهد این مدعاست که زنان ما تا پای جان برای رسیدن به اهداف خود تلاش کردند. یکی از افتخارات زنان ما این است که در ۴۰ روزی که خرمشهر مقاومت کرد بسیاری از زنان جوان مانند سیده‌زهرا حسینی در خط مقدم جبهه نقش بسیار پررنگی داشته‌اند.

رنجبریان اظهار کرد: اتفاقات خوب و بد زیادی را در طول جنگ تحمیلی شاهد بودیم، اما یکی از اتفاقاتی که هنوز هم برای آن هیجان دارم پیروزی خرمشهر بود. این اتفاق یکی از آرزوهای بزرگ ما بود، زیرا ۱۸ ماه بخشی از خاک وطنمان در اشغال عراقی‌ها بود و در روز سوم خرداد ۱۳۶۱ این پیروزی بزرگ حاصل شد البته برای بدست آوردن این پیروزی‌ها جوانان پاک بسیاری را از دست دادیم.

از خواب غفلت بیدار شدیم

زهرا روغنیان، یکی دیگر از زنان رزمنده دفاع مقدس، به خبرنگار ایسنا گفت: با وقوع انقلاب اسلامی بصیرت پیدا کردیم و از خواب غفلت بیدار شدیم. پس از انقلاب و تشکیل جهادسازندگی در جهاد مشغول به کار شدم تا وقتم را به بطالت نگذرانم. حدود سال ۶۱ بود که استخدام سپاه پاسداران شدم و آموزش پزشک‌یاری دیدم و پس از آن در بیمارستان بنت الهدی خدمت کردم.

روغنیان بیان کرد: شرط ازدواج من همراه بودن با همسرم در جبهه‌های دفاع بود و مهریه من برای ازدواج نیز یک جلد قرآن کریم بود. پس از ازدواج، همراه با همسرم به جبهه اعزام شدیم و من در پشت خط مقدم خدمت می‌کردم.

وی افزود: سال ۱۳۶۲ که عملیات والفجر ۸ آغاز شد هفت ماهه باردار بودم، اما به همسرم گفتم حتماً باید حضور داشته باشم چون اگر بچه به دنیا بیاید من نمی‌توانم به جبهه‌های مقاومت بروم.

روغنیان اظهار کرد: آخرین خدمت من در نقاهتگاه شهید کلاهدوز در اندیمشک بود که به خاطر وضعیتم من را به داروخانه منتقل کردند و ۲۰ روز در آن جا خدمت کردم.

وی در پایان با اشاره به بیانات امام خمینی (ره)، افزود: من از شجاعت‌های زنان ایران احساس غرور می‌کنم. شما زنان دلیر در این پیروزی پیش‌قدم بودید و هستید. ما مرهون شجاعت‌های شما زنان شیردل هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری دفاع مقدس زنان رزمنده خراسان شمالي شهيده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۲۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب از تلاش‌ها و نوآوری‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، به اطلاع اعضای این مجموعه رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، مسئولان این مجموعه در اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۲)، گزارش مکتوبی از وضعیت و اقدامات دفتر مطالعات و نیز فهرستی از ایده‌هایی که در صورت پشتیبانی سازمان‌های فرهنگی حاکمیتی، امکان پیگیری و به ثمر رسیدن در «حسینیه هنر» را دارند، خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کردند.

آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در حاشیه این گزارش مرقوم فرموده‌اند: «از تلاش‌ها و نوآوری‌های این جوانان عزیز تشکر کنید»

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب، هفته گذشته طی تماس تلفنی حسین محمدی، به اطلاع اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب رسید؛ محمدی سال گذشته نیز، پیام خشنودی و تشکر رهبر انقلاب از انتشار دو کتاب انتشارات راه‌یار با عناوین؛ «ایام سبزوار» و «شهیدآوردند…» را اطلاع رسانی کرده بود.

رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم» نیز یکی دیگر از رویدادهای فرهنگی مرتبط با آثار دفتر مطالعات در سال گذشته بوده است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دی ماه ۱۴۰۱، در دیدار با مسئولان حوزه هنری، از جشنواره مردمی فیلم عمار به عنوان یک نمونه خوب در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی یاد کردند.

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۶ با انتشار مجله راه، فعالیت خود را با هدف ایجاد هم افزایی میان چهار ضلع هنر، اندیشه، رسانه و فرهنگ انقلاب اسلامی آغاز کرد. اینک با گذشت پانزده سال از تأسیس این مجموعه فرهنگی، «جشنواره مردمی فیلم عمار»، «مدرسه سینمایی اندیشه هنر (ماه)»، سامانه «عماریار»، «واحد اکران مردمی عمار»، «خانه هم‌بازی»، «باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی»، «مدرسه راه»، «واحد تاریخ شفاهی» و «انتشارات راه‌یار» ذیل این تشکل فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.

کد خبر 751203

دیگر خبرها

  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • نظارت فینال لیگ قهرمانان آسیا برعهده بانوی ایرانی
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • تشییع و خاکسپاری شهدای تازه شناسایی شده در خوزستان