Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:47:37 GMT

ماسک زدن مازندرانی‌ها به زیر 60 درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۳۵۴۰

ماسک زدن مازندرانی‌ها به زیر 60 درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر سید عباس موسوی روز شنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا مازندران در ساری علت روند کاهشی رعایت پروتکل های بهداشتی در استان را کاهشی شدن آمار بیماران بستری در موج دوم شیوع کرونا از حدود یک ماه پیش تاکنون اعلام کرد.

موج دوم شیوع کرونا در مازندران از اوایل تیر ماه شروع شد و اواخر مرداد ماه هم به نقطه پیک رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش های رسمی ، آمار بیماران کووید-19 بستری در بیمارستان های استان هم در این مدت از کمتر از 300 نفر در اواخر خرداد ماه در نقطه پیک به حدود 2 هزار و 500 نفر افزایش یافته بود.

روند کاهشی بستری بیماران کرونایی در استان هم از اوایل شهریور ماه شروع شد و هم اکنون بر اساس گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل حدود 500 بیمار مبتلا به کووید-19 در  بیمارستان های استان بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هشدار داد : اگر چه استان از مدتی قبل روند کاهشی ابتلا به بیماری کووید- 19 را طی می کند، ولی عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به خصوص اصناف و مشاغلی که با ارباب رجوع سر و کار دارند و پرازدحام محسوب می شوند ، می تواند درگیری استان را در ابتلا به ویروس کرونا افزایش دهد.
دبیر ستاد مقابله با کرونای مازندران گفت : در شراطی فعلی رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف از جمله نانوایی ها و پاساژها که محل پر تردد مردم محسوب می شود ، رضایت بخش نیست و این رویه نگرانی درمانگران را ایجاد کرده است.
دکتر موسوی افزود : طبق بررسی ، رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در نانوایی ها حدود 50 درصد و در پاساژها با خوشبینانه ترین وضعیت حدود 58 درصد است و این بی توجهی می تواند بار دیگر موج جدیدی از ابتلا به بیماری کووید-19 را به استان تحمیل کند.
وی از دستگاه های متولی نظارت بر اصناف خواست تا نظارت هایشان را تشدید کنند و تاکید کرد : فعالیت اصناف از جهات مختلف با سلامتی مردم مرتبط است ، چون شهروندان مجبورند برای تامین مایحتاج خود به بازار بروند ، به پاساژها مراجعه داشته باشند، در صف نانوایی ها قرار بگیرند و در فروشگاه های عرضه کننده مواد غذایی حضور یابند ، در نتیجه رعایت پروتکل های بهداشتی در این محیط ها بر عهده خود اصناف است چه از این نظر که خودشان باید تمامی دستورالعمل ها را رعایت کنند و چه این که از مشتریانشان بخواهند پروتکل ها را رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد : برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا که مصوبات بالادستی محسوب می شود ، ارائه خدمات در بانک ها ، ادارات ، فروشگاه ها ، پاساژها و مغازه ها و دیگر اماکن به افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند ، ممنوع است و انتظار این است که اصناف این مصوبه را هم برای خودشان و هم برای مشتریانشان رعایت کنند و دستگاه های ناظر هم به وظیفه نظارتیشان عمل نمایند.

وی گفت : متاسفانه اگر این وضعیت کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان ادامه یابد ، نمی توانیم امیدوار باشیم که روند کاهشی ابتلا به کرونا در مازندران ادامه یابد و احتمال افزایشی شدن دوباره آمار و شروع موج سوم وجود دارد و این نگرانی جدی برای مجموعه بهداشت و درمان استان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یک علت دیگر بی توجهی اصناف به پروتکل های بهداشتی را ناشی از اطلاعات غلطی دانست که در اختیار آنها است و توضیح داد : اصناف  اطلاعاتشان نسبت به انتقال ویروس کرونا و خطر پذیری بالای آن، نگرش های سنتی و نه آمارهای بیماران بستری روزانه است و این قیاس آنها را دچار اشتباه سهوی کرده که می تواند خطر ناک باشد.
وی افزود : باید دستگاه های متولی نظارت بر اصناف با همکاری رسانه ها سطح اطلاعات اصناف را نسبت به ویروس کرونا و بالا رفتن خطر ابتلا در استان بر اثر بی توجهی به پروتکل های بهداشتی از جمله ماسک داشته باشند.
موسوی در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی در بانک ها و ادارات دولتی مازندران هم گفت : طبق بررسی ها میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در این اماکن بالای 88 درصد است و این سطح از رعایت پروتکل ها رضایت بخش است و باید ادامه داشته باشد.
رضایت از پروتکل های بهداشتی در مدارس 
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین در این نشست از رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در مدارس استان ابراز رضایت کرد و گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی و سایر مسایل مرتبط در سطح مدارس روند افزایشی خوبی را طی می کند ، به گونه ای که هم اکنون به بالای 90 درصد دز اکثر حوزه ها رسیده است.
وی افزود : در حال حاضر میانگین حضور دانش آموزان در مدارس نیز مطابق با پروتکل های بهداشتی است و این میانگین نیز در مدارس به خوبی با اجرای طرح آموزش غیر حضوری و مجازی در دست اجراست و این رویه می تواند مشکلات را کاهش دهد.
موسوی در مورد واکسن آنفلوانزا در استان هم گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان می توان نگرانی را نسبت به شیوع موج آنفلوانزا نسبت به سنوات گذشته کاهش دهد و تا حد زیادی نیاز به تزریق واکسن در بسیاری از گروه ها کاهش خواهد یافت.
وی افزود : به هر حال تدابیر خوبی برای تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه های پرخطر اندیشیده شد که در این زمینه مراکز بهداشتی و درمانی تدابیر خود را برای افراد و گروه های پر خطر خواهند داشت و نگرانی در این حوزه وجود نخواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل نیز با ابراز رضایت از روند کاهشی بیماران ابتلا به ویروس کرونا گفت : براساس آمار این دانشگاه حدود 600 هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارد و روند انتقال ویروس کرونا در مناطق تحت پوشش این دانشگاه نیز روند کاهشی دارد و تا حد زیادی رضایت بخش است.
دکتر فرزاد جلالی افزود : تداوم روند کاهشی انتقال ویروس کرونا در سطح استان و به خصوص مناطق تحت پوشش این دانشگاه از وضعیت قرمز به سمت زرد در حرکت است و ادامه این روند نیز منوط به تداوم رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی و ماسک است.
وی نیز میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای صنفی را نگران کننده دانست و اظهار داشت : در حالی که با کاهش روند آمار بیماران بستری، درمانگران ما نفس تازه می کنند، بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی این واحدهای صنفی نگرانی ما را افزایش داده است.
دکتر جلالی اظهار داشت : روند کاهشی آمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ها می تواند زمینه را برای بازآفرینی در بیمارستان ها و تجهیز امکانات زیرساختی در این اماکن افزایش دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران هم گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس در سطح استان روند افزایشی به خود گرفته است و به بیش از 90 درصد رسید و این رویه نیز با نظارت اولیاء دانش آموزان و مدیران و معلمان مدارس روند خوبی را طی می کند.
علی رضا سعدی پور افزود : تاکنون حدود 65 میلیارد ریال اعتبار در قالب سرانه در اختیار مدارس در استان قرار گرفت و مشکل چندانی در تامین مواد ضدعفونی و ماسک در مدارس نداریم و کمک های خیرین نیز تا حد زیادی کمبودها را پوشش داده است.
وی رعایت فاصله گذاری اجتماعی را نیز در مدارس رضایت بخش دانست و اظهار داشت : عدم حضور حدود 70 درصد از دانش آموزان در مدارس و تامین فعالیت های آموزشی به صورت غیر حضوری و شبکه آموزشی مجازی باعث شده است که دانش آموزان در مدارس حاضر نشوند و از راه دور فعالیت آموزشی را پیگیری می کنند.
سعدی پور میانگین حضور دانش آموزان را در مدارس در مقاطع متوسطه اول و دوم حدود 33 درصد و ابتدایی نیز حدود 30 درصد اعلام کرد.
مسوول کارگروه نظارت بر پروتکل های بهداشتی مدارس مازندران هم گفت : براساس بازرسی که از 200 مدرسه در سطح استان صورت گرفت، این مدارس از لحاظ مواد ضدعفونی و ماسک برای رعایت پروتکل های بهداشتی مشکلی ندارند.
عزت الله هاشم زاده مهم ترین مشکل را در مدارس استان ناشی از عدم دسترسی تعدادی از دانش آموزان به تلفن همراه برای تحصیل مجازی در دسترس ندارند که صرفا در شهرستان ساری حدود 2 هزار دانش آموز از داشتن تلفن همراه برای پیگیری فعالیت های آموزشی در شبکه مجازی و شاد محروم هستند.
وی عدم برخورداری تعدادی از مدارس به خصوص روستایی از اینترنت را چالش این مدارس اعلام کرد و خواهان رفع این مشکل از سوی شرکت مخابرات و آموزش و پرورش شد.
 

برچسب‌ها ویروس کرونا ساری مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ساری مازندران ویروس کرونا ساری مازندران اخبار کنکور رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران رعایت پروتکل های بهداشتی پروتکل های بهداشتی پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها بیمارستان ها سطح استان مازندران هم ویروس کرونا دانش آموزان روند کاهشی رضایت بخش بی توجهی هم گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۳۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «صنعت دستاوردسازی» در روزنامه اعتماد نوشت: متأسفانه یکی از ویژگی‌های بارز جناح حاکم دستاوردسازی است، که به علت فقدان دستاوردهای ملموس و قابل توجه، با تفسیر و تعبیرهای گوناگون می‌کوشند که برای دولت و مجلس دستاورد تعریف کنند.

امسال وارد سومین سال اجرای قانون فرزندآوری و جوانی جمعیت هستیم. قانونی که به لحاظ مصارف و منابع مالی یک فاجعه بود و از حیث اصول کلی حاکم بر آن نیز غیر قابل پذیرش است، ولی مهم‌تر از همه فقدان اثرگذاری این قانون است.

به همین علت اگر توجه شود، افراد دولت و مجلس درباره موفقیت‌های این قانون که دستپخت مشترک اصولگرایان است، هیچ ادعایی که نشانگر موفقیت باشد اظهار نمی‌کنند، و این به منزله شکست طرح فرزندآوری است، ولی به جای اعلام شکست طرح و توقف آن، همچنان آن را ادامه می‌دهند، به امید آنکه بعدا موفق شود! یا شرایطی پیش‌آید که مجبور به اقرار شکست نشوند!

با این حال طی روزهای گذشته دیده شده که برخی از منسوبین وزارت بهداشت و درمان، کوشیده‌اند که در این مورد نیز دستاوردسازی کنند و اجرای قانون را موفقیت‌آمیز جلوه دهند. از جمله مقام وزارت بهداشت و درمان ادعا کرده که: «شیب کاهش جمعیت بسیار تند بود و اکنون کند شده است، وقتی آمار کاهش جمعیت را از سال ۱۳۹۹ مشاهده می‌کنیم، این آمار هرچه به ۱۴۰۲ و امسال نزدیک می‌شویم، کندتر شده و به یک چهارم آمار پیش از آن رسیده است. اگر قانون جوانی جمعیت نبود، قطعا شاهد کاسته شدن از نرخ کاهش جمعیت نبودیم.»

مدیری دیگر از وزارت بهداشت اضافه کرد: «در سال ۱۳۹۵ نرخ باروری به ۲.۱۲ و در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶۵ رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال ۱۴۰۱ با روند افزایشی به ۱.۶۶ رسیده است.» می‌خواهند بگویند که اجرای قانون فرزندآوری مانع از روند کاهشی گذشته شده و شدت کاهش را کم کرده است و به عنوان دستاورد دولت معرفی کرده‌اند. این ادعا چند ایراد دارد که به آن پرداخته می‌شود.

۱– مطابق برنامه توسعه باید نرخ باروری به ۲/۵ برسد. این حجم بزرگ از اتلاف منابع مالی برای این نیست که کمتر از یک‌صدم! به نرخ باروی اضافه یا از روند کاهشی فرزندآوری به میزان اندکی کم شود…

اگر اینطور پیش برود ۸۰ سال دیگر به نرخ مورد نظر خواهیم رسید. طرح فرزندآوری برای تغییر روند کاهشی و حتی افزایشی شدن آن بود و نه کاهش بسیار اندک و موقتی.

۲– ایراد مهم‌تر این است که این مقایسه را با سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام داده‌اند، در حالی که باید با سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یعنی سال پیش از اجرای قانون و آمدن این دولت انجام می‌دادند. تعداد متولدین در سال ۱۴۰۰ اندکی بیش از ۱۳۹۹ بوده، بنابراین پیش از آمدن این دولت و این قانون، روند کاهشی متوقف شده بود. ولی در دو سال اخیر دو باره روند کاهشی شدت گرفته است. تعداد متولدین در ۱۵ سال اخیر به شرح زیر است:

خوب نگاه کنید! روندزاد و ولد تا سال ۱۳۹۴ مثبت بوده است. پس از آن است که روند کاهشی آغاز می‌شود. از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹؛ حدود ۲۷درصد کاهش یافته که عوارض وضعیت بد اقتصادی و تحریم‌ها و ناامیدی از آینده است. این ظرفیت منفی تخلیه شد، ولی با آمدن دولت جدید که امید را باید به جامعه باز می‌گرداند، نه تنها چنین نشد، بلکه با تشدید ناامیدی، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم. هر چند بودجه فوق‌العاده زیادی را صرف فرزندآوری کردند و مقررات سفت و سختی نیز برای آن گذاشتند و خواستند با افزایش ازدواج ماجرا را حل کنند، ولی نتیجه عکس داد و ازدواج در همین دو سال اجرای این طرح حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.

جالب اینکه یکی از مسوولان وزارت کشور با هدف دستاوردازی گفته است که با آمدن دولت رییسی، طلاق کمتر شده است. این نیز غلط است. آمار طلاق در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایشی است و در سال ۱۴۰۲ تا حدود ۵ درصد کاهش یافته است. ولی آمار خام طلاق مساله اصلی نیست، بلکه نسبت طلاق به ازدواج و نیز نرخ طلاق مهم است که براساس آمار رسمی ثبت احوال هر دو مورد افزایش یافته است.

۳– ایراد دیگر درباره ادعای کاستن از شدت نزولی فرزندآوری است. این پدیده نیازی به دخالت دولت نداشت. به‌طور عادی رخ می‌داد. چرا؟ شما هنگامی که تصمیم به کاهش وزن می‌گیرید در یک ماه اول ممکن است تا ۵ کیلو کم کنید، ولی در ماه‌های بعدی نمی‌توانید با همین سرعت وزن را کم کنید، به مرور کاهش وزن سخت و سخت‌تر می‌شود. کاهش فرزندآوری هم همین گونه است، ابتدا با سرعت کاهش می‌یابد، ولی در ادامه سرعت کاهش آن کم می‌شود. سرعت افزایش نیز همین گونه است. در هر حال این نوع دستاوردسازی‌ها موجب اعتماد مردم نمی‌شود، فقط مسوولان بالادست را که فاقد آگاهی‌های لازم از جزییات هستند فریب می‌دهد. همین و بس.

دیگر خبرها

  • عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است
  • قرعه کشی لیگ دسته یک کشتی آزاد با حضور ۲ تیم مازندرانی
  • ضرورت هم‌افزایی تمام ارگان‌ها برای رفع مشکلات کشتارگاه اراک
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • اشتیاق بانوان مازندرانی از شکوفه‌های نارنج / جای خالی مدیریت بر ماندگاری یک سنت دیرینه
  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال