Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر این روز‌ها سری به فضای مجازی زده باشید در میانه بحث و گفت‌وگوی‌های داغ حول مسائل سیاسی، اقتصادی، قیمت سکه و دلار چشمتان به مطالبی می‌افتد که عددشان هم کم نیست. مطالبی با محتوای نظام قدیمی ها، تمدید کنکور نظام قدیم تا ۱۴۰۰، کنکور ۱۴۰۰ با نظام قدیمی ها، اما ماجرا چیست؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آنچه از دو سال پیش به صورت رسمی اعلام شده است، مقرر است کنکور ۱۴۰۰ بدون نظام قدیمی‌ها برگزار شود. قدیمی‌هایی که گویا باید به تاریخ بپیوندند و نام و نشانی از آن‌ها در کنکور ۱۴۰۰ به میان نیاید. موعدی که از سال قبل بر آن تاکید شده بود و داوطلبان نظام قدیم بر آن واقف بودند، اما هم اکنون پس از بسته شدن پرونده کنکور سراسری ۱۳۹۹، داوطلبان نظام قدیم زبان به اعتراض گشوده اند و خواستار تمدید کنکور نظام قدیم تا ۱۴۰۰ شده اند.

سر و کله نظام جدیدی‌ها از کجا پیدا شد؟

در کنکور سراسری سال ۱۳۹۸ سر و کله مهمان‌های ناخوانده‌ای به نام «داوطلبان کنکور نظام جدید» پیدا شد، با به کنکور رسیدن دانش آموزان نظام آموزشی ۶-۳-۳ بحث و بررسی‌ها درباره چگونگی طرح سوال و شرکت داوطلبانی که حالا قدیمی شده بودند بر سر زبان‌ها افتاد و در نهایت بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش مقرر شد دو نوع دفترچه سوال مخصوص برای «نظام قدیمی ها» و «نظام جدیدی ها» در کنکور سراسری سال ۹۸ طرح شود و در کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ کنکور نظام قدیم ملغی شود.

اینجا بود که جرقه اعتراضات زده شد و میدان اعتراض هم فضای مجازی بود. داوطلبان نظام قدیمی معتقد بودند که کنکور برای آن‌ها باید حداقل ۳ سال برگزار شود که در نهایت هم این اعتراضات بی جواب نماند و کنکور ۹۹ برای دو نوع نظام آموزشی برگزار شد. اما همان زمان که خدایی رئیس سازمان سنجش این خبر را اعلام کرد تاکید کرد که کنکور ۱۴۰۰ فقط مختص نظام جدیدی‌ها است و هر داوطلب نظام قدیم که بخواهد در کنکور شرکت کند باید در نظام آموزشی جدید شرکت کند.

بیشتر بخوانید

درخواست تمدید کنکور نظام قدیم در سال ۱۴۰۰ محقق می‌شود؟

آتش اعتراضات یک شبه خوابید و داوطلبان سر در کتاب فرو بردند برای کنکور ۹۹، کنکوری که اعلام شد سال آخری است که شما قدیمی‌ها سهمی از آن دارید. اما هم اکنون بعد از پایان کنکور سراسری آتش اعتراضات داوطلبان نظام قدیمی بالا گرفته و هشتگ تمدید کنکور نظام قدیم در فضای مجازی داغ شده است.

تمدید کنکور نظام قدیم تا ۱۴۰۰ قابل اجرا نیست

فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره تعداد داوطلبان کنکور نظام قدیم در کنکور سراسری سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: در کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۵۲۴ نفر ثبت نام کردند، از این میزان ۹۷۰ هزار داوطلب یعنی حدود ۸۴ درصد داوطلبان در کنکور نظام جدید شرکت کردند و ۱۹۶ هزار نفر داوطلب کنکور نظام قدیم بودند؛ یعنی فقط ۱۶ درصد داوطلبان نوع نظام آموزشی قدیم را انتخاب کرده بودند.

بیشتر بخوانید

درخواست تمدید کنکور نظام قدیم در سال ۱۴۰۰ محقق می‌شود؟

مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش همچنین درباره پیش بینی این سازمان درباره تعداد داوطلبان نظام قدیم کنکور ۱۴۰۰ بیان کرد: با توجه به بررسی تعداد داوطلبان کنکور نظام قدیم در کنکور ۲ و ۳ سال گذشته، پیش بینی می‌شود با توجه به اینکه تعدادی از ۱۶ درصد داوطلب نظام قدیم امسال در کنکور قبول خواهند شد، تعداد این گروه به ۸ درصد و یا حتی کمتر کاهش پیدا کند.

زرین آمیزی در ادامه درباره سایر علل تمدید نشدن کنکور نظام قدیم اظهار کرد: با توجه به جمعیت کم داوطلبان نظام قدیم از نظر تاثیر محتوای دروس، این موضوع با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور تطابق ندارد. به این دلیل و همچنین تعداد داوطلب محدود این نظام، برگزاری آزمون نظام قدیم قابلیت اجرایی شدن در ۱۴۰۰ را ندارد. جمعیت داوطلبان نظام قدیم آن قدر قابل توجه نیست که قسمت اعظم کنکور را تحت تاثیر خود قرار دهد.

تمدید نظام قدیم برای ۱۴۰۰ بعید است

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش درباره تقاضای تمدید نظام قدیم آموزش متوسطه در طرح سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ گفت: بررسی ما نشان می‌دهد که افرادی متقاضی تمدید نظام قدیم در کنکور هستند که تاکنون حداقل سه بار در کنکور با سوالات نظام قدیم امتحان داده اند. برخی از این افراد بیش از ۴ یا ۵ بار بیشتر در کنکور شرکت کرده اند.

او تاکید کرد: سال ۹۷ آخرین سال کنکور برای نظام قدیم آموزش متوسطه بود، اما شورای سنجش و پذیرش دانشجو آن را برای سال ۹۸ تمدید کرد. سال ۹۸ نیز شورا استثناً طراحی دو نوع سوال را برای دو نظام آموزش متوسطه برای کنکور سال ۹۹ تمدید کرد و اعلام شد که آخرین سال طراحی دو نوع سوال برای کنکور خواهد بود. امسال توزیع نظام آموزش متوسطه نیز به این ترتیب بود که در گروه ریاضی ۹۰ درصد، در گروه علوم انسانی ۸۸ درصد، در گروه هنر ۹۰ درصد، در گروه زبان ۸۸ درصد و در گروه تجربی ۷۷ درصد داوطلب نظام جدید بودند. این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی توضیح داده شد و بعید است که شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصمیم دیگری برای کنکور ۱۴۰۰ اتخاذ کند.

کنکور نظام قدیم از سال ۱۴۰۰ حذف می‌شود

کریمی فیروزجایی نماینده مجلس نیز در این باره گفته است: نخستین دلیل رئیس سازمان سنجش برای عدم تمدید برگزاری کنکور نظام قدیم، صرف هزینه میلیاردی برای برگزاری یک کنکور با سوالاتی مستقل بود که فقط برای ۸۰ هزار داوطلب است. از این میان نیز ۶۰ هزار نفر از این داوطلبان در رشته تجربی داوطلب آزمون هستند؛ بنابراین همه داوطلبان نسبت به برگزار نشدن کنکور نظام قدیم در سال‌های بعد مطلع بودند. مصوبه شورای سنجش و پذیرش به قوت خود پابرجا ماند؛ بنابراین کنکور نظام قدیم از سال ۱۴۰۰ حذف می‌شود.

بیشتر بخوانید

نظام قدیمی‌ها از کنکور ۱۴۰۰ خط می‌خورند؟!

احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این باره بیان داشته است: از آنجایی که داوطلبان زیادی هم به دیوان عدالت اداری و هم به مجلس درباره تمدید کنکور نظام قدیم درخواست داده بودند و نامه آن‌ها به ما واصل شد خوشبختانه این هماهنگی و اتفاق نظر برای این موضوع وجود دارد لذا مقرر شد ما هم نامه‌ای به سازمان سنجش ارسال کرده و خواستار تمدید شویم، اما در هر صورت نیاز به مصوب مجلس ندارد.

درخواست داوطلبان چیست؟

بیش از یک هزار داوطلب کنکور نظام قدیم با ارسال پیام‌هایی به باشگاه خبرنگاران جوان، خواستار تمدید کنکور نظام قدیم شده اند که در ادامه به شرح تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.

این پیام‌ها به این شرح است:

«خواهش می‌کنم از سازمان سنجش بخواهید که کنکور نظام قدیم را تا سال ۱۴۰۰ تمدید کند»، «کنکور نظام قدیم را سال دیگر برگزار کنید ما توان خرید کتاب‌هایی به این گرانی را نداریم»، «به خون شهدا قسمتان می‌دهم ماجرای تمدید نظام قدیم را برای آخرین سال پیگیری کنید ما انتظار داریم صدای ما رو به گوش مسئولان برسانید، چون از اول هم قرار بود سه سال فرصت دهند» و «به گفته مسئولین در رابطه با کنکور قدیم که گفتند داوطلبان نظام قدیم ۴ بار و بیشتر کنکور داده اند باید گفت شما بی‌خبر هستید فارغ التحصیلان ۹۷ تنها ۳ سال کنکور داده اند. بنده درخواست کنکور نظام قدیم را دارم. ما داوطلبان که هر ساله مبلغی پرداخت می‌کنیم جهت برگزاری آزمون ما حق انتخاب داریم»

برخی دیگر از داوطلبان به هزینه گزاف خرید کتاب‌های نظام جدید اشاره کرده اند و نوشته اند: «لطفا پیگیر تمدید کنکور نظام قدیم برای سال ۱۴۰۰ باشید به خدا ما هزینه کافی برای خرید منابع جدید و جزوه نداریم»، «کنکور نظام قدیم ۱۴۰۰ را تمدید کنید. زیرا فشار روحی بسیار زیادی روی ماست.»، «کمک کنید کنکور نظام قدیم برای آخرین بار تمدید شود. ما توانایی مالی منابع جدید را با این اوضاع اقتصادی نداریم.»، «لطفا پیگیر کنکور نظام قدیم برای ۱۴۰۰ باشید من دانش آموز نظام قدیم هستم؛ که پدرم کارگر است چگونه برای کنکور۱۴۰۰ کتاب بخرم تورا خدا پیگری کنید.» و «پیگیری کنید تا قبل از پایان زمان انتخاب رشته کنکور قطعی بگویند نظام قدیم هم ۱۴۰۰ برگزارمی شود تا ما تمام تجربه هامونو از کنکور سال‌های قبل با خودمون به گور نبریم ما توان مالی برای خرید منابع جدید نداریم.»

بیشتر بخوانید

مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری تمدید شد

تعداد دیگری از داوطلبان نیز نوشته اند: «پیگیر تمدید کنکور نظام قدیم برای کنکور ۱۴۰۰ باشید ما نه بودجه خرید کتب نظام جدید را داریم نه وقت آموزش و یادگیری این مطالب را»، «اگر نظام قدیم حذف شود خیلی‌ها توانایی مالی برای خرید منابع جدید را ندارند و مجبورند قید تحصیل را بزنند.» و «پیگیر تمدید کنکور نظام قدیم فقط تا ۱۴۰۰، باشید در شرایط کرونایی توانایی هزینه کردن منابع جدید را نداریم».

نامه دیدبان عدالت و شفافیت به وزیر علوم برای تمدید کنکور

احمد توکلی رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در نامه‌ای به وزیر علوم خواستار تمدید برگزاری آزمون منابع نظام قدیم در سال ۱۴۰۰ شد. در این نامه نوشته شده است: دیده‌بان شفافیت و عدالت سامانه هوشمندی برای دریافت و پیگیری مطالبات مردمی از مسئولان تدارک دیده است و هر هفته از میان مطالبات مردمی، مطالبه‌ای که در طول هفته بیشترین امضا را جمع کرده باشد، کتبا از مسئول مربوطه پیگیری می‌کند.

در این نامه ۵ درخواست داوطلبان نظام قدیم به شرح زیر بیان شده است:

معاون سابق وزیر و رئیس دفتر پژوهش و برنامه‌ریزی وزارت آموزش‌وپرورش، طی اعلام رسمی به دانش‌آموزان نظام قدیم این اطمینان را دادند که کنکور سراسری تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.

تعداد متقاضیان نظام قدیم در کنکور سراسری امسال به بیش از ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد که رقم قابل توجهی است و لازم است مسئولان وزارت علوم نسبت به این قضیه نرمش بیشتری نشان دهند.

در صورت ادامه شیوع بیماری کرونا در مهرماه جاری، خرید کتاب‌های درسی در کتاب‌فروشی‌ها ممنوع شده و تقاضا و تهیه کتب پس از اعلام نتایج کنکور از طریق سامانه فروش دشوار خواهد بود.

 بالا بودن شهریه کلاس‌ها جهت آشنا شدن با منابع نظام جدید و نداشتن بضاعت کافی بسیاری از خانواده‌ها برای تأمین مجدد هزینه‌های دانش‌آموز خود، معضلی بسیار مهم است و مشکلات حادی برای آن‌ها به وجود خواهد آورد.

 با توجه به اینکه عده‌ای از دانش‌آموزان نظام قدیم در مدارس دولتی تحصیل کرده‌اند و مانند دانش‌آموزان مدارس دیگر جهت تسلط بر مفاهیم و نکات کنکور از امکانات کافی برخوردار نبودند و همچنین نظر به اینکه در کنکور سراسری سال گذشته تمامی چهل نفر اول کنکور، فارغ‌التحصیلان مدارس خاص بوده‌اند، لذا ممکن است قبولی این دانش‌آموزان کم برخوردار در دو سال تحقق نیابد که برگزاری کنکور در سال ۱۴۰۰ برای آن‌ها فرصت دیگری ایجاد خواهد کرد.

قدیمی ها، به تاریخ می‌پیوندند؟

با وجود تمام بحث و بررسی‌ها آنچه تاکنون محرز و مسلم است این است که کنکور ۱۴۰۰، با تک میزبانی نظام جدیدی‌ها برگزار می‌شود و تصمیم جدیدی تا زمان نگارش این گزارش اعلام نشده است. بر همین اساس داوطلبان نظام قدیم برای شرکت در کنکور ۱۴۰۰ باید کتاب‌های نظام جدیدی‌ها را بخوانند و به تست‌های آن‌ها پاسخ دهند.

اما با تمام این کش و قوس‌ها نظام قدیمی‌ها نباید خیلی ناامید باشند؛ چرا که اگر به سابقه سازمان سنجش مراجعه کنیم از آنجا که در کنکور سال ۸۱ برای هر دو گروه داوطلبان نظام سالی واحدی و نظام ترمی واحدی سوالات جداگانه‌ای طرح شد و این روند سه سال ادامه داشت بنابراین احتمال اینکه این بار هم بعد از سال ۹۸، کنکور ۹۹ و کنکور ۱۴۰۰ تا سه سال پیاپی به صورت دو کنکور مجزای همزمان برگزار شود؛ بسیار زیاد است.

علی‌رغم اینکه پایه و اساس کتب درسی نظام جدید برهمان چارچوب نظام قدیم استوار است، نمی‌توان تغییرات را نادیده گرفت و داوطلبان قطعا با مشکلاتی بزرگ و کوچک در خواندن این کتب منهای هزینه تهیهکتاب‌ها رو به رو خواهند شد. اما با وجود این موارد بسیاری از متخصصان کنکور که سوالات این دو سال را بررسی کرده اند بر این باور هستند که شرایط کنکور نظام جدید بهتر از نظام قدیم است و برای افرادی که قصد شرکت مجدد در کنکور دارند؛ نظام جدید را پیشنهاد می‌کنند.

اما اگر از آن دسته افرادی هستید که در نظام قدیم تحصیل کرده‌اید و چند سالی است از درس و کنکور فاصله گرفته‌اید و مطالب کتاب‌های نظام قدیم به همان نسبت کتاب‌های نظام جدید برای شما نا‌آشنا هستند بهتر است نظام جدید را انتخاب کنید، چون هم حجم دروس کمتر شده و هم تا حدودی آسان‌تر و روان‌تر است. از آنجایی که در آزمون نظام جدید که سه ساله است حجم دروس نسبت به نظام قدیم که چهار ساله بوده کمتر شده مطالب به نسبت روان‌تر و راحت‌تر شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کنکور سراسری نظام قدیم تمدید کنکور نظام قدیم کنکور نظام قدیم کنکور سراسری سال داوطلبان نظام قدیم نظام قدیم در کنکور شورای سنجش و پذیرش نظام قدیم در سال تمدید نظام قدیم خواستار تمدید بیشتر بخوانید نظام جدیدی ها نظام قدیمی ها کتاب های نظام تعداد داوطلب آموزش متوسطه نظام قدیم سازمان سنجش درصد داوطلب دانش آموزان نظام آموزشی سال ۱۴۰۰ نظام آموزش برای کنکور منابع جدید کنکور ۱۴۰۰ نظام جدید تا ۱۴۰۰ سه سال دو نوع سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند

به گفته عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای ریاست ۳ جریان فعال بوده و نامزد خواهند داشت. یکی جریان قالیباف است که برای مجلس دوازدهم پای کار است. یک جریان هم جریان معتدله است که آقای متکی که برای ریاست نامزد می‌شود و فعالیت‌هایشان را هم شروع کرده است. آن‌ها مقداری معتدل‌تر هستند، زیرا بالاخره شورای وحدت در یک چارچوبی حرکت کرده است.

به گزارش سازندگی، در کنار این دو جریان طیفی هم وجود دارند که پایداری، شریان و مصاف هستند. این‌ها هم قطعا نامزد خواهند داشت و آن‌طور که معلوم است روی آقای ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند.

هرچند گمانه‌زنی‌های بیشتر را باید برای بعد از انتخابات مجلس دور دوم بگذاریم، اما این گزارش-گفتگو را می‌توان این طور شروع کرد. ۱۶روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده و قرار است پس از انتخابات ۴۵ کرسی دیگر برای پارلمان آینده مشخص شود. مجلس آینده، اما متفاوت‌تر از مجلس‌های دیگر خواهد بود. قوه‌ای که نمی‌توان حداکثر طیف غالب بر آن را اعلام کرد. شاید بشود در یک جمع‌بندی گفت که اصولگرایان تعداد بسیار بیشتری هستند، ولی همین اصولگرایان از طیف و احزاب متعددی تشکیل شده‌اند که از قضا ثابت کردند، رابطه خوبی هم با یکدیگر ندارند. این را از هجمه‌های نمایندگان پایداری در چهار سال ریاست قالیباف تا رقابتی که از الان برای صندلی رییس قوه مقننه به راه انداخته‌اند به راحتی می‌توان متوجه شد. البته آن طور که از لیست منتشر شده دور اول انتخابات مشخص است، شانس شورای ائتلاف همزمان با لیست‌های اصولگرا‌ها برای به دست آوردن کرسی پارلمان بیشتر خواهد بود.

این حضور آنقدر پررنگ به نظر می‌رسد که سیدحسین نقوی‌حسینی، نماینده اصولگرای ادوار به خبرآنلاین گفته بود که «مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است یعنی پایداری، شریان و مصاف که این اصطلاح، توضیح مختصر و مفید این سه کلمه است.» در همین راستا گفت‌وگویی با این نماینده داشتیم. نقوی‌حسینی ابتدا با بیان اینکه هرگز عضو جبهه پایداری نبوده از اشتباه بعضی خبرگزاری‌ها در این خصوص که او را عضو پایداری نامیده بودند، انتقاد کرد و به سازندگی گفت: «واقعیت این است که در دورانی مواضع نزدیکی به جبهه پایداری داشتم. به‌خصوص در اواخر مجلس نهم و دهم، اما هیچ موقع عضو پایداری نبودم و حتی در جلسه‌های آن‌ها نیز شرکت نداشتم بنابراین وقتی در گفتگو با خبرآنلاین از من به عنوان نماینده پایداری نام برده شد با آن‌ها تماس گرفتم و خواستم تا این موضوع را اصلاح کنند، زیرا این مساله روزنامه‌ها را هم به اشتباه انداخت.»

حسینی درحال حاضر عضو شورای مرکزی و معاونت سیاسی تشکیلات عدالت‌طلبان ایران اسلامی است.

او درخصوص اصطلاحی که (پشم) به کار برده بود از مکدر شدن پایداری‌ها و باقی جریان‌های مربوط به آن سخن گفت و تاکید کرد: «اصطلاحی که من استفاده کردم بدون هیچ غرضی بود. بالاخره به کار بردن مخفف اسم‌ها امروزه مرسوم است، مانند رزما یا امنا یا از این قبیل که از مخفف استفاده می‌کنند، اما نکته آنجاست که بعد از این مصاحبه دوستان ما خیلی ناراحت شدند، تماس گرفتند و گفتند چه اصطلاحی بود که برای ما به کار بردید. گفتم که اگر از این اصطلاح ناراحت شدید، عذرخواهی می‌کنم، چون واقعا قصدی در آن نبود. در گروه‌های خارج از کشور و حتی گروه‌هایی که ما قبول نداریم نیز این موضوع مرسوم هست. مثلا سیا، داعش یا کا. گ. ب. به هرحال نمی‌شد این پیام را بدون عنوان این موضوع مطرح کرد.»

شانس بالای قالیباف

در ادامه این مصاحبه، نقوی‌حسینی درخصوص احتمال ریاست برخی افراد بر صندلی مجلس دوازدهم این طور به جمع‌بندی رسید که از بین نامزد‌هایی که فعلا برای مجلس مطرح هستند، شانس قالیباف از بقیه به دلیل کرسی‌هایی که ایشان در اختیار دارد و با توجه به نمایندگانی که رای آوردند بیشتر است. البته بستگی به انتخابات مرحله دوم هم دارد، زیرا ۴۹ کرسی در دور دوم مشخص می‌شود و این ۴۹ کرسی عدد اثرگذاری است. وی افزود: باید ببینیم آیا در تهران ۱۶ نفر شورای ائتلاف رای خواهند آورد یا آن ۱۶ نفری رای می‌آورند که در وحدت بین شریان و مصاف و از این قبیل هستند. نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد و بستگی به انتخابات بعدی دارد.

به گفته عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای ریاست ۳ جریان فعال بوده و نامزد خواهند داشت. یکی جریان قالیباف است که برای مجلس دوازدهم پای کار است. یک جریان هم جریان معتدله است که آقای متکی که برای ریاست نامزد می‌شود و فعالیت‌هایشان را هم شروع کرده است. آن‌ها مقداری معتدل‌تر هستند، زیرا بالاخره شورای وحدت در یک چارچوبی حرکت کرده است. در کنار این دو جریان طیفی هم وجود دارند که پایداری، شریان و مصاف هستند. این‌ها هم قطعا نامزد خواهند داشت و آن‌طور که معلوم است روی آقای ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند. زیرا گزینه‌های مطرح آقایان آقاتهرانی، نبویان، رسایی و ذوالنور بودند، اما آقاتهرانی به این میدان پا نمی‌گذارد. بر سر آقای رسایی هم اختلاف‌نظر زیاد است و آقای نبویان هم که گفته نمی‌خواهد حضور داشته باشد، اما به آقای ذوالنور پیشنهاد شده؛ بنابراین اگر ریاست رقابت را بین این جریانات درست ببینیم به نظر من سه ضلعی است.

مجلس دوازدهم به شدت متکثر است

نماینده اصولگرای سابق پارلمان درباره دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم گفت: شورای ائتلاف گفته بودند ما ۱۳ نفر از اعضای لیست‌مان را از دوره‌های قبل تعیین کرده‌ایم و تنها ۳ نفر مانده است که آن‌ها را گزینش می‌کنیم و در لیست می‌گذاریم.

او همچنین درخصوص آرایش سیاسی مجلس دوازدهم معتقد است: «انتخابات این دوره مجلس دوازدهم، تفاوت زیادی با دوره‌های گذشته دارد یعنی گروه‌ها و جریاناتی که وارد انتخابات شدند، لیست دادند و کاندیداهایشان را در شهر‌های بزرگ و کوچک معرفی کردند، خیلی متکثر و متعدد هستند یعنی در انتخابات مجلس دوازدهم شاهد یک لیست واحد از جریان سیاسی خاصی در کشور نبودیم.»

نقوی‌حسینی همچنین از حضور کمرنگ‌تر اصلاح‌طلبان به نسبت دوره‌های قبل سخن گفت و تاکید کرد که اصلاح‌طلبان لیست و کاندیدا‌های مطرحی نداشتند بنابراین در صحنه نیز پررنگ نبودند. اگرچه نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ نفر از افرادی که گرایش اصلاح‌طلبی دارند از کرسی‌های مختلف انتخاب شده‌اند، اما اصلاحات به معنای لیست احزاب اصلاح‌طلبان، لیستی در کشور نداشت.

وی افزود: اصولگرایان هم متفرق بودند. شاهد بودیم که رزما، امنا، شریان، پایداری، مصاف، شورای ائتلاف و شورای وحدت هر کدام لیست‌های متفاوتی داشتند و در شهرستان‌ها هم بالطبع لیست‌های تهران، افرادی منتسب به این جریانات حضور داشتند. شاید حمایت این جریانات از افراد در شهرستان‌ها چندان تاثیرگذار نبوده، اما افرادی که انتخاب شدند هر کدامشان به یکی از این جریان‌ها مربوط می‌شدند بنابراین به دلیل تکثر در این لیست‌ها و تفاوت‌های بسیار بین افراد و وابستگی آن‌ها به جریانات سیاسی، ما شاهد یک مجلس بسیار متکثری خواهیم شد.

نماینده اصولگرای سابق مجلس ادامه داد: مثلا در مجلس یازدهم یک اکثریت قاطع حدود ۲۵۰ نفر اصولگرایان داشتیم که یک اقلیت اصلاح‌طلب نیز در مقابل آن‌ها بودند. مجلس دهم که خیلی انسجام فراکسیونی نداشت، نهایتا سه فراکسیون تشکیل شد (امید، مستقلین و اصولگرایان) که باز در یک مجلس سه فراکسیون هم قابل پذیرش است و می‌توان چنین مجلسی را خوب مدیریت کرد، اما مجلس دوازدهم، مجلسی به شدت متکثر است و ما نه شاهد یک فراکسیون اکثریت قاطع هستیم که بتواند مجلس را مدیریت کند و نه این جریانات، جریاناتی هستند که بتوانند کنار هم قرار بگیرند، ائتلاف کنند و وحدت داشته باشند، زیرا اغلب آن‌ها با یکدیگر تقابل دارند بنابراین مجلس بسیار سختی خواهد بود.

به عملکرد پایداری‌ها نقد دارم

در ادامه این گفتگو، عضو فراکسیون رهروان ولایت دوره هشتم، نهم و دهم مجلس به سازندگی از انتقاد‌هایی که به جبهه پایداری وارد می‌داند گفت.

او بیان کرد: در برهه‌ای مواضعم به پایداری‌ها نزدیک بوده، اما واقعا نسبت به عملکرد آن‌ها نقد دارم. این دوستان ۴ سال در مجلس نسبت به عملکرد آقای قالیباف در مواقع و به مناسبت‌های مختلف نقد داشتند و خیلی‌هایشان علیه او نطق می‌کردند. معتقد بودند که آقای قالیباف مدیریت مجلس را به سمت دیگری می‌برد و در جهتی که به مردم قول داده است، حرکت نمی‌کند. حتی در انتخابات هیات رییسه در مقابل آقای قالیباف، کاندیدا معرفی می‌کردند. تا چند ماه قبل از انتخابات هم در همه مصاحبه‌ها تاکید می‌کردند که ما این بار با شورای ائتلاف، وحدت نخواهیم کرد و در لیستی که آقای قالیباف هست، نخواهیم آمد و لیست مستقل خواهیم داد.

وی افزود: این موضوع بدی نیست کمااینکه مصاف، صبح ایران و شریان این کار را کردند، اما نقد این است که پایداری تا یک هفته قبل از انتخابات روی آن ارزش‌ها و اینکه حتما می‌خواهد لیست مستقل دهد حتی اگر لیستشان رای نیاورد پافشاری کردند، زیرا اعتقاد داشتند که ارزش‌ها مهم‌تر از رای‌آوری است، ولی هفته منتهی به انتخابات به همه عملکرد ۴ ساله پشت پا زدند و ائتلاف کردند.

به عقیده حسینی، بالاخره اعضای پایداری باید به این موضوع فکر می‌کردند که طرفدارانش در کل کشور این را نمی‌گویند که وقتی به پایداری تحت عنوان یک تشکیلات ارزش‌مدار افتخار کردیم به یکباره خیلی راحت معامله می‌کند و کنار آقای قالیباف می‌ایستد؛ بنابراین فکر می‌کنند از کجا معلوم که حال با ورود بیشتر پایداری‌ها به مجلس یازدهم با ریاست آقای قالیباف کنار نیایند و ائتلاف نکنند.

در پایان این گفتگو، نقوی‌حسینی با بیان اینکه ۴۰ کرسی جریان اصلاح‌طلب و البته مستقلین داریم، گفت: هرچند فکر می‌کنم که ائتلاف در این مجلس کمی سخت‌تر از مجلس‌های دیگر است. متاسفانه اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات نبودند و اگر کسی هم مانند آقای پزشکیان در تبریز، شهریاری در بجنورد و نصیرپور در سراب به طور مستقل رای آورده و براساس محبوبیت خودشان در حوزه انتخابیه خودشان به مجلس ورود پیدا کرده به دلیل اعتبار خودشان است و این یعنی آن‌ها با وجه جریان سیاسی کشوری رای نیاوردند.

این نماینده اصولگرا به جلسه اخیر حمید رسایی با برخی از نمایندگان مجلس دوازدهم اشاره و اظهار کرد: اکنون دوره رایزنی است بنابراین هر کدام از افرادی که مدعی هستند یا کاندیدایی دارند برای ریاست رایزنی می‌کنند. جلسه اخیر آقای رسایی هم در همین راستاست. مانند آقای متکی که جلسه ضرورت تحول گذاشتند، عده‌ای را دعوت کردند و اتفاقا جلسه بسیار خوبی هم بود و افراد شاخصی نیز در آن شرکت کردند یا نشست‌هایی که قالیباف با مجامع استانی نمایندگان می‌گذارد و با آن‌ها دیدار می‌کند.

دیگر خبرها

  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف اولین روز کنکور
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • آغاز رقابت بیش از ۶۵۰ هزار داوطلب کنکور در اولین روز آزمون
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت تمدید شد / جزیبات
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت تمدید شد
  • فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تمدید شد
  • سفر به ایران قدیم؛ لشکر شاه با کوچکترین خط می‌توانست از هم بپاشد
  • ثبت نام اولین دوره مسابقات گل کوچک محلات استان مرکزی تمدید شد
  • اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد