Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مبارزه کرونا و متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین ،عنوان کرد:  ویروس کرونا فراز و نشیب های زیادی دارد. شیوع موج دوم به این دلیل بود که مردم با «شل گرفتن» خطرات مربوط به این بیماری به اماکن عمومی هجوم آوردند تا ویروس هر روز بیشتر گسترش پیدا کند. بیمارستان ها با موج دوم پر شدند و حتی تخت کم آوردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محرز گفت: الان تا حد بسیار کمی شیوع کمتر شده و اوضاع به آن شکلی نیست که در ابتدای موج دوم تجربه کردیم. ولی به هر حال هنوز بیماران زیادی در بیمارستان ها بستری هستند و هر روز موارد منجر به فوت گزارش می شود. اما چیزی که می توانم اکنون به شما بگویم این است که شیوع ویروس کرونا در کشور آن اوضاع وحشتناک را ندارد.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا بیان داشت: البته به محض برگزاری کنکور و برخی از مراسم های مربوط به عزاداری، در صورتی که مسائل و پروتکل های بهداشتی رعایت نشود آنگاه شاهد شیوع موج دیگری از کرونا در کشور خواهیم بود.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی در رابطه با موج پاییزی کرونا نیز گفت: به هر حال باید انتظار همه چیز را داشته باشیم. البته نه فصل که افراد در میزان شدت یک موج نقش دارند. از سویی دیگر ویروس در بدن هر فردی به یک نوع خودش را نشان می دهد؛ یا بدون علامت است و یا دارای علامت. برخی بدون علامت هستند و هیچ علائمی هم از خود نشان نمی دهند و بدون اینکه متوجه باشند خوب هم می شوند اما برخی دیگر واقعا در شرایط بدی قرار می گیرند و به سرعت حالشان وخیم می شود و متاسفانه در مواردی هم منجر به فوت می شود. این موارد بستگی به شرایط بدنی افراد دارد.

این مقام مسئول افزود: اکنون مشکل بزرگی که با آن روبرو هستیم که این مشکل همچنان برای ما دردسرساز خواهد بود قدرت و سرعت انتقال آن است. افرادی که در مراسم های عزاداری شرکت می کنند باید بسیار مقید به رعایت پروتکل های بهداشتی باشند.

دکتر محرز تاکید کرد: گریه کردن و اشکی که از چشم می آید می تواند ناقل ویروس کرونا باشد. شاید بسیاری از این موضوع بی اطلاع باشند اما اشک قابلیت حمل ویروس کرونا را دارد. افرادی که اشک می ریزند باید بدانند که این موضوع حقیقت دارد بنابراین تلاش کنند تا اگر گریه کردند با دست خود اشک را پاک نکنند و این طرف و آن طرف آن را نمالند.

وی ادامه داد: موضوع تجمع یک طرف و نزدن ماسک هم یک طرف و البته اشک هایی که می تواند ناقل ویروس باشد یک طرف دیگر قرار می گیرد. ما اکنون نگران تجمعات هستیم که می تواند موج سوم را با خودش بیاورد. خواهش من از تمام مردم این است که فاصله اجتماعی را در عزاداری ها رعایت کنند، ماسک بزنند و مراقب نکاتی که درباره اشک گفتم، باشند.  مردمی که امکان رعایت این شرایط را ندارند از طریق رسانه ها و در منزل خودشان عزاداری کنند.

دکتر محرز در رابطه با انتقال ویروس از طریق حرف زدن نیز عنوان کرد: میزان ویروسی که از طریق عطسه و سرفه از دهان یک فرد خارج می شود هزاران بار برابر بیشتر از میزان ویروسی است که از طریق حرف زدن در فضا پخش می شود.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا یادآور شد: انتقال ویروس از طریق حرف زدن زمانی زیاد می شود که افراد زیادی در یک محیط سربسته مدام حرف بزنند و هوا راهی برای بیرون رفت از فضای داخل نداشته باشد. افرادی که بدون ملاحظه ماسک نزنند و در فضاهای سربسته حرف بزنند، اگر مبتلا به کرونا باشند احتمال انتقال ویروس به دیگران را تا حد زیادی بالا می برند. وقتی ما ناقل باشیم و بدون ماسک هم زیاد حرف بزنیم میزان زیادی ویروس وارد هوا می کنیم.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: ما اگر عطسه و سرفه کنیم قطعا جلوی دهان خود را می گیریم یا اصلا ماسک داریم اما عادت بد بسیاری افراد این است که موقع حرف زدن ماسک خود را برمی دارند. بسیاری افراد با حرف زدن ویروس خود را به دیگران انتقال می دهند. بنابراین در حرف زدن هم ملاحظه بسیاری از موارد را داشته باشید. اما باز هم باید تاکید کنم میزان قطرات خارج شده از دهان در هنگام عطسه و سرفه بسیار بیشتر از میزانی است که هنگام حرف زدن خارج می شود.

وی در رابطه با تعداد افرادی که از یک فرد ناقل آلوده می شوند نیز گفت: ویروس کرونا بعد از جهشی که پیدا کرد قدرت سرایت «ده ها» برابری به خود گرفت. این فرضیه که یک فرد می تواند ده ها فرد را مبتلا کند به راحتی قابل پذیرش است. الان شدت بیماری فرق نکرده اما سرعت انتقال آن به طرز وحشتناکی زیاد شده است.

دکتر مینو محرز در پایان درباره مصاحبه اخیر رییس سازمان جهانی بهداشت که در آن از ماندن ویروس کرونا در جهان تا دو سال آینده خبر داده بود بیان داشت: هیچکس نمی تواند پایان ویروس کرونا را تصور کند. هیچکدام از واکسن هایی هم که ادعا می شود ساخته شده اند تایید نهایی نگرفته اند.  هیچ واکسنی مورد تایید مراجع بین المللی نیست.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا ویروس شیوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا

برخی همچنان بر این باور هستند که واکسن‌های ویروس کرونا، عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته است. 

فرانسوا ژاویه فومو تاموزو، فوتبالیست سابق اهل فرانسه و کنگو، علیه شرکت‌های فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او معتقد است این شرکت‌ها که سازنده واکسن کووید-۱۹ هستند، بر حرفه او تأثیر گذاشته‌اند.

طرفداری | به گزارش اکیپ، فومو تاموزو در حالی که حالا در سن ۲۹ سالگی بازنشسته شده است، علیه شرکت‌های داروسازی فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او می‌خواهد مشخص شود که آیا واکسن کووید-۱۹ نقش مهمی در مصدومیت‌های او داشته که به شدت بر حرفه وی تأثیر گذاشته است. فومو تاموزو که پیش از خداحافظی از فوتبال در تیم‌های اوسر، یو اس کویوی-روئن، ماریتیمو و استاد لاوال بازی می‌کرد، همچنین از فدراسیون فوتبال فرانسه به دلیل تحت فشار گذاشتن بازیکنان زیر نظر خود برای واکسینه شدن، شکایت کرده است.

به گفته‌ این بازیکن، از زمان واکسیناسیون، مصدومیت‌های پی در پی باعث آسیب به دوران حرفه‌ای او شده است: درد زانو (گونالژی)، تاندونوپاتی و پارگی تاندون آشیل، او را ماه‌ها از زمین دور نگه داشته‌ است. این مصدومیت‌ها اکنون بر زندگی روزمره او نیز تأثیر می‌گذارد:

راه رفتن طولانی مدت به سختی قابل تحمل است، از طرف دیگر دویدن هم برایم غیرممکن است. به محض اینکه می‌خواهم به خودم فشار بیاورم، مثلاً از پله‌ها بالا بروم یا چیزی از قفسه بردارم یا حتی پایین بیایم، درد شدیدی احساس می‌کنم.

دادگاهی برای تعیین ارتباط احتمالی بین واکسن و مصدومیت‌های فومو تاموزو در نظر گرفته شده است. دادگاه پاریس در تاریخ ۲ جولای جلسه‌ای برای این پرونده برگزار خواهد کرد تا در مورد لزوم تشکیل هیئت کارشناسان که وظیفه آن‌ها تعیین ارتباط (یا عدم ارتباط) بین دوزهای واکسن و مصدومیت‌های این بازیکن ۲۹ ساله است، تصمیم‌گیری کند.

 

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • هیچ مورد فوتی ناشی از مالاریا به ثبت نرسید
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود