Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@20:19:40 GMT

به جای ماندن در زمین در میان ستارگان کاوش کنید

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۱۵۸۳

به جای ماندن در زمین در میان ستارگان کاوش کنید

تیم استارتاپی بیژن نوروز پس از تهیه آلبوم‌های موسیقی نجومی برای درک بهتر از فضا، در نیمه مهرماه نسبت به برگزاری وبیناری برای بررسی ایده‌های طراحی و ساخت زیستگاه‌های فضایی اقدام می‌کند.

به گزارش ایسنا، بیژن نوروز، بنیان‌گذار کمپانی جهانی موسیقی بیژن نوروز و موسسه فنّاوری‌های موسیقی آینده و نوظهور (FEMT) و زیستگاه فضایی و شهر فضایی بیژن نوروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه‌ این‌ها بخشی از بینش بلند مدت است که وی برای تداوم رشد بشریت در نظر دارد و به‌جای ماندن روی زمین و جیره‌بندی تدریجی منابع و انرژی موجود در آن، کاوش ستارگان برای انسان متصور می‌شود. در این راستا وی به منظور آشنایی مخاطبان اقدام به برگزاری وبینار "زیستگاه فضایی" (Space Habitat) کرده است.

بیژن نوروز و محقق حوزه موسیقی نجومی در گفت‌وگو با ایسنا، زیستگاه فضایی را گونه‌ای از ایستگاه فضایی دانست که به عنوان یک جایگاه دائمی و نه به ‌عنوان یک گزینه ساده ایستگاه یا دیگر مراکز تخصصی در نظر گرفته شده ‌است، ولی تاکنون هیچ زیستگاه فضایی تاکنون ساخته نشده است.

نوروز با بیان اینکه یک زیستگاه فضایی کاملاً مستقل برای خدمه انسان، به سه طبقه کنترل اصلی "خودمختاری"، "رباتیک" و "انسان" نیاز دارد، یادآور شد: تعاملات و وابستگی متقابل بین این سه حوزه زمینه تحقیقاتی را برای موسسه تحقیقات فناوری فضایی ما تشکیل می‌دهد و هدف تیم بیژن نوروز نیز توسعه فناوری معتبر برای کمک به زیستگاه فضایی برای اطمینان از سکونتگاه ایمن انسان در حین انجام ماموریت‌های اعماق فضا و حفظ زیستگاه برای پشتیبانی از خدمه آینده حتی در صورت خالی بودن از سکنه است.

وی با اشاره به کاربردهایی زیستگاه فضایی خاطر نشان کرد: "بقای تمدن بشری و زیست کره، در صورت بروز یک فاجعه بر روی زمین (طبیعی یا ساخته دست بشر)"، " منابع عظیم در فضا برای گسترش جامعه بشری"، "گسترش جوامع بدون هیچ گونه اکوسیستم و کاهش فشار جمعیت و بردن صنعت از زمین، که به زمین کمک کند" از جمله کاربردها و انگیزه برای ساخت زیستگاه فضایی یه شمار می‎رود.

نوروز با اشاره به برگزاری وبینار زیستگاه فضایی در روز ۱۵ مهر ماه جاری، تاکید کرد: در این رویداد مجازی مخاطبان با اجرای ایمن مأموریت‌های اکتشاف انسان که در حال حاضر توسط تیم بیژن نوروز پیشنهاد شده است، آشنا خواهند شد، ضمن آنکه در خصوص موضوعاتی چون "طراحی زیستگاه فضایی" به عنوان رویکردی مهندسی قابلیت اطمینان زیر سیستم‌ها و تجزیه و تحلیل ریسک احتمالی آشنا خواهند شد.

به گفته این محقق طراحی زیستگاه‌های فضایی مبتنی بر فناوری‌های نو ظهور در سیستم‌های خودمختار، شکست طراحی تحمل، تیم انسانی، اتوماسیون، جمعیت حسگر متراکم، علم داده، یادگیری ماشین، تعمیر و نگهداری رباتیک و ساخت روی صفحه نیاز دارد.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس، چشم انداز تیم بیژن نوروز ارائه پیشنهادی برای طراحی زیستگاه فضایی، از طریق تلفیق ایده‌های عملی یک تیم تحقیقاتی کاملاً با تجربه است تا از این طریق یک الگوی جدید برای زیستگاه فضایی انعطاف پذیر، خودمختار و خود نگهداری شده برای کاوشگران انسانی تشکیل شود.

مجری طرح اظهار کرد: دامنه تحقیقات تیم بیژن نوروز توسط نیاز عملیاتی اولیه به زیستگاه فضایی بیژن نوروز است که در این زمینه تحقیقات هدایت خواهد شد.

نوروز هدف اصلی از برگزاری این وبینار را درک عمیق‌تر از علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) و به‌ویژه کاربرد آنها در صنایع امروز و فردا و همچنین فراهم آوردن بستری برای ادامه مشاغل در رشته‌های هوایی و سایر رشته‌ها دانست.

وی طراحی زیستگاه فضایی را جزو برنامه‌ها و پروژه‌های این تیم تحقیقاتی در حوزه نجوم نام برد و گفت: چشم‌انداز ما به آینده‌ای بلندمدت اختصاص دارد که در فضا، کارخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، گلخانه‌ها و هتل‌هایی را طراحی کنیم  که زمین را تغییر و سفر ما به فضا را بهتر انجام دهد. ما اعتقاد داریم که تخصص ثابت زیستگاه فضایی ما نسل جدیدی از محققان و کارآفرینان را قادر می‌سازد تا فیبر نوری با کیفیت بالا تولید کنند، از بافت‌ها و اندام‌های ابتکاری چاپ کنند، محصولات جدید را پیش ببرند، به افراد بیشتری اجازه دهند تا در فضا زندگی و کار کنند و نشان دهند که بهترین تخیل ما می‌تواند در جهان کاملاً ناشناخته فضا رشد کند.

به گزارش ایسنا مخاطبان برای حضور در این وبینار نیاز است تا با مراجعه به لینک http://voiceofcosmos.ir/ticket/ نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند و بعد از نهایی شدن ثبت‌نام، لینک ورود به پنل همراه با نام کاربری و رمز عبور برای علاقه مندان ارسال خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زیستگاه فضایی وبینار طراحی زیستگاه زیستگاه فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر خوش شانس باشید می‌توانید در ارتفاعات کمتر تصرف شده زاگرس و البرز عقاب طلایی را در حال پرواز ببینید. این گونه هزاران سال است که در سراسر قلمرواش در نیمکره شمالی زمین، موجودی دست‌نیافتنی، اسطوره‌ وار و باشکوه است.

هم‌اکنون حدود ۱۲۸ گونه جانوری و مهره‌دار کشور در معرض خطر انقراض هستند که برخی وضع خوبی ندارند. در ایران در رده پرندگان، درنای سیبری، بالابان، اردک سرسفید، میش مرغ، عقاب طلایی و اردک مرمری در معرض خطر انقراض هستند. البته عقاب طلایی در مقیاس جهانی و بر اساس نظر کارشناسی IUCN در معرض خطر نیست. اما وضعیت این گونه و همه پرندگان شکاری در ایران تعریف چندانی ندارد.

عقاب طلایی در ایران:

عقاب طلایی گونه‌ای روزگرد است که در زیستگاه‌های کوهستانی ایران زندگی می‌کند و بیشتر به عنوان پرنده‌ای مهاجر شناخته می‌شود و خیلی کم به صورت بومی یا تولیدمثل کننده دیده می‌شود. این گونه شباهت زیادی به عقاب شاهی دارد و از دور وقتی در آسمان به لکه‌ای در حال پرواز می‌ماند، شبیه سارگپه هم می‌تواند باشد.

رژیم غذایی: انواع پستانداران نظیر خرگوش، سنجاب، روباه، سگ، دام سبک، موش، جرد، انواع پرندگان مانند کبک، قرقاول، غاز، حواصیلو ... و انواع خزندگان مانند لاکپشت، مار، مارمولک و...

ویژگی‌های شاخص جسمانی: طول بال آنها بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ سانتی متر نرها و ماده‌ها از نظر ظاهری شبیه هم هستند، اما ماده ها بسیار بزرگتر از نرها هستند. وزن ماده بین ۳.۹ تا ۶.۱ کیلوگرم و وزن نر ۳ تا ۴.۴ کیلو گرم است.

مخاطرات: تقریباً تمام تهدیدات عقاب‌های طلایی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به فعالیت‌های انسانی مربوط است. از جمله: تغییر زیستگاه، آزار و شکار جوجه‌ها، مسمومیت ناشی از مسمومیت طعمه، برخورد با هواپیما و دکل‌های برق، توسعه شهرنشینی، و جمعیت‌های انسانی، کاهش طعمه.

عقاب های جهان

۶۰ گونه عقاب در دنیا

۴۰ گونه عقاب در آفریقا

۱۱ گونه در ایران (عقاب دریایی دم سفید، عقاب دریایی پالاس، عقاب طلایی، عقاب شاهی، عقاب خادار بزرگ، عقاب خالدار کوچک، عقاب صحرایی، عقاب خاکی، عقاب پرپا، عقاب دوبرادر، عقاب مارخوار)

سرعت متوسط عقاب‌ها: ۶۵ تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت

۱۴ تا ۲۸ سال : متوسط عمر

آهو و کل‌وبز: بزرگترین حیواناتی که می‌تواند شکار کند

۲۰۰ هزار برابر: قدرت بینایی بعضی از عقاب‌ها نسبت به انسان (توانایی دیدن خرگوش از فاصله ۳ کیلومتری)

۹۰۰ کیلوگرم: وزن آشیانه بعضی از عقاب‌ها

۱۳ تا ۱۸ سانتی متر: طول چنگال های عقاب طلایی

۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار : تعداد تخمینی کل عقاب‌های طلایی منفرد

۶۰ تا ۱۰۰ هزار : تخمین تخمینی جفت‌های زادآور

زیستگاهای جهانی: اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا

زیستگاه‌های ایرانی: مناطق کوهستانی نواحی شمال و غرب کشور

کد خبر 847548 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش حیوانات - انقراض گونه‌ها محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • راهکار عجیب گرم ماندن در لحظات پنالتی! (عکس)
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • دیدار استاندار قزوین با خانواده شهید بیژن حسنی
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه